S3 17 Napisano Februar 15, 2012 U prolazu, 5 postova Lokacija: Florida, USA Prijavi odgovor kao problematičan Dokle ce moto klubovi i ostale moto organizacije (ukljucujuci i BJBikers) da tolerisu i podrzavaju oglasavanje, prodaju i preprodaju "stranaca" JAVNO, na njihovim WEB prezentacijama i sajtovima, kao i u regularnim zivotima? Mogu da razumem zelju i strast za posedovanjem motocikla ali kompletan proces sa "strancima" nije mi jasan kako opstaje toliko dugo!! Legalna vozila registrovana u inostranstvu OK ali sarene laze koje su unesene u drzavu na strane table i odjavljene (citaj: prijavljene osiguranju kao ukradene/nestale) nije mi jasno. Jedan od razloga sto sam naceo ovu temu je zato sto me je dobar prijatelj iz Srbije kontaktirao da planira kupovinu "legalne" MV Aguste sa papirima spremnim za carinjenje i trazi moje misljenje...Pa, ajd...za 3500 Evra ja mislim da u US nema sanse ni da mu osetim sagorene izduvne gasove a u Srbiji moze - na ime kupca!!! Prevara na svakom koraku i gomila magazina/novina i organizacija jos i podrzava trgovinu kradenih vozila. kupujemprodajem.com mojauto.com moto-berza.com polovniautomobili.com itd. Zasto BJBikers ne zapocne akciju u fazonu ciscenja ulica od ilegalnih motocikala i ne dozvoljavanjem da se reklamiraju na sajtu? Svi vlasnici legalnih motocikala imaju problema zato sto njihovi motocikli gube na vrednosti i stalno se porede sa onim koji to nisu (legalni). "Sta? koliko trazis za tvoj 03 R1? 4000? Da li si poludeo tipe, ima 2-3 R1 u Jagodini 09 god. za 2500.00" I tu je kraj price.....Deda mraz je COOL i sve, za Bozicnu ili Novogodisnju sezonu, ovo je problem koji traje ostalih 364 dana u godini. Trazite u oglasima da se objavi broj sasije i motora kao sto se radi u civilizovanim zemljama i prodaja ilegalaca ce da padne drasticno i polako da nestane. Lopova ce uvek biti (pocevsi od nase lepe drzave) ali borbu treba poceti sa sitnim i ici na krupnije...Trziste u Srbiji je totalno nerealno i to se lako da uporediti sa ostalim trzistima...Ekonomija je losa u celom svetu, zasto je praviti jos gorom kod nas. Dobra je verovatnoca da ce gomila raje da digne frku na ovu temu, nije naucna fantastika nego realnost. Tvoj drugar ili poznanik se mozda voza na strancu, i nece stati kada ga policija zaustavlja. Sutra ce to biti dobra prica u kaficu ali dan-dva kasnije, mozda iduceg meseca, pokusaj da izbegne kontrolu ce ga kostati povredom, stetom na motoru ili necijem drugom vozilu, povredom putnika ili u najgorem slucaju - smrcu. Nista gore nego umesto dobre zurke - sahrana. Dajte svoje misljenje, peticija, pricajte, gurajte nesto dobro, radite na nekim promenama na BOLJE! 13 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Februar 15, 2012 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Sva pitanja koja si postavio su pitanja za državu a ne za klubove ili pojedince. Što bi bilo ko bio veći katolik od pape. Pa jel oglašivači treba da određuju poreklo robe koja se preko njih oglašava? To je posao policije. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 97 Napisano Februar 15, 2012 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Ovde na forumu nije dozvoljeno prodavati "strance". A sto se oglasnika tice to je stvarno tesko sprovesti u delo. Sajt nema mehanizme da proveri da li je neko vozilo legalno ili ne, to je na policiji i kupcu da provere. Sve dok bude kupaca za takve motore bice i takvih motora, a kupaca ce biti sve dok policija ne krene da radi svoj posao. Dakle pravi je apel da ljudi ne kupuju takve motore pa ce nestati i iz oglasa. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Februar 15, 2012 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Izvini nisam imao snage da čitam više od par rečenica i na pitanje koje se nazire odgovor je - ako imaš informaciju o kršenju zakona prijavi nadležnim organima. Ma koji motivi bili. Iskreno sumnjam da bi bilo ko stavio vruću robu u oglase. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stanebane 643 Napisano Februar 15, 2012 Svrati ponekad, 442 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilia Scarabeo Prijavi odgovor kao problematičan Sory na offu ali gde nadje vaku temu da postaviš. Ovde je dva ipo metara snega, svi pizdimo sto nemozemo da jasemo a ti si bas sa Floride nasao da nas kecas sto je ovo ovako a nije onako. Serbistan ti je ovo zemljače bio je i biće. Da smo kojim slučajem hiljadu trista i neke godine pobedili turke na Kosovu i da smo tada pohvatali po koj konac sa evropom (mislim o kulturološkim koncima) možda bi ovde bilo drugačije. S obzirom da ovde nikome ne pada na pamet da izadje sa lopatom na sneg nebi li ga u tri poteza istom sklonio sa prolaza, trotoara, ulica, isto tako problematika vozila skinutih sa osiguranja, kradenih i sl. ne dopire do svesti običnog srbina dok se sam ne opeče. Ovde zemljače češće vidim kroz prozor punu kesu djubreta kako leti nego vrapce i golubove, a kad se istom tom " komšiji" desi takva stvar o kojoj bi ti da polemišeš svi mu se smeju i podsmevaju (ma nek mu crkne "krava"). A o čemu si ti beše 'teo da razglabamo? Ma batali... 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Februar 15, 2012 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan S3 drzi se ti tvoje amerike i akcije sprovodi tamo, pusti ti nas na miru i nek ljudi voze sta im je volja. Sta tebe tamo u p.m. tangira sta ljudi ovde voze i sta prodaju. U kom fazonu balkanskog spijuna i cinkare si ti kad bi sve da prijavljujes i drukas?! Situacija u srbiji je takva kakva je, naci posao je ravno dobitku na bingu. A i kad ga nadjes nemas ni za osnovne potrebe. Neki ljudi jednostavno se snalaze kako znaju i umeju, neko ce da uziva u 20godina starom motoru i da se ne streca kad ga parkira ispred kafica ,a neko opet vise voli da vozi za iste pare 2-3 godine star motor ali da nikad nije opusten, stvar izbora. Onaj ko kupuje takav motor obicno zna sta kupuje, retko ko naleti da ne zna sta je u pitanju, a ako je vec tolika budala da poveruje da za male pare moze nesto novo i legalno onda ga i treba odrati jer je pohlepan. Verovatno bi svi voleli da imamo nove i legalne motore ali to je u ovoj zemlji samo san. A i boli me tuki sto su motori pokradeni na trulom zapadu, dovoljno je taj zapad uzeo od nas. A i pogledaj malo oko sebe, imam prijatelje u USA i imao sam brdo ponuda za motore skinute sa osiguranja odatle, prodavali su ih licno ameri koji su ih uzeli na kredit pa ne mogu da ih isplate i prodaju ih za sitne pare samo da ga prijave i naplate osiguranje. Nije ni ta amerika bas izmislila postenje!!!! 9 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Februar 15, 2012 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Tangira ga zbog prijatelja, kako on u ameriki ne može ni izduvne gasove da omiriše a prijatelj u srbiji će da vozi agustu. Pročitao sam do kraja i stvarno veću bljuvotinu nisam video. Pazi samo ono "ali borbu treba poceti sa sitnim i ici na krupnije..." pa konstrukcija kako će neko da se vozi na strancu, beži i pogine, i onda šta, treba neocarinjene zabraniti, pa svaki je bio neocarinjen dok se nije ocarinio ništa kod nas nije proizvedeno. A pošto ljudi mogu da skoče sa mosta dobro je što su ih bombardovali jel tako? Opet kažem ako nešto sumnjaš nazovi onog prodavca sa polovniautomobili.com, uzmi adresu pa mu pošalji policiju umesto što vodiš uredjivačku politiku na forumu i soliš nam pamet otuda. 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
StefiVA 617 Napisano Februar 15, 2012 svrati kad mu je dosadno, 258 postova Motocikl: GSXR 600k7 & kTm 690smc 2009 i Thundercat 600 2001 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je stvarno tema za brisanje, covek isproziva BJB i sajtove koji se bave oglasavanjem. Pa sto je otisao u Ameriku kad se ovde vozi MV augusta za male pare? Vrati se ovde, mnogo njih ce se ponuditi da ti kupe MV, svi vole takve koji odu preko pa pljuju po svojoj drzavi javno. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Februar 15, 2012 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan joj sto mi drago kad drukare ovako docekamo Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Februar 15, 2012 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan ali najaci mi je deo gde trazi da se u oglasima objavi broj sasije i motora....ahhahahahha ala bi pljustali duplikati. Po deset R1 bi imali isti broj a to da se radi u civilizovanim zemljama je cista glupost...ko god je listao italijanske i madjarske oglase video je da svaki 5 motor u opisu ima da je bez dokumenata to jest papira. Tamo cak i ne uvijaju i ne kriju da motor nema papire. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
StefiVA 617 Napisano Februar 15, 2012 svrati kad mu je dosadno, 258 postova Motocikl: GSXR 600k7 & kTm 690smc 2009 i Thundercat 600 2001 Prijavi odgovor kao problematičan Ona prica radi preko pa kupi npr nekog japanca i onda tamo ne moze da se kurci jer svi imaju vise a on dodje u Srbiju da se malo izivljava i bas kad mu je najlepse prodje brat Srbin na MV-u i pokupi mu publiku. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
StefiVA 617 Napisano Februar 15, 2012 svrati kad mu je dosadno, 258 postova Motocikl: GSXR 600k7 & kTm 690smc 2009 i Thundercat 600 2001 Prijavi odgovor kao problematičan joj sto mi drago kad drukare ovako docekamo Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Februar 15, 2012 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Kako serete, ko grlice... Kakve veze ima odakle je ko, problem nam i dalje ostaje, koliko god da ga uvijate i pakujete u šareni papir. I stvarno nema nikakve veze sa sajtovima za oglašavanje, ima veze samo sa ogromnim brojem pacijenata koji su spremni da kupe nelegalan motor i koriste ga za povremeni Cafe Racing. Kad nemaš ničim drugim da se kurčiš dobar je i tuđi motor. Bilo kakve akcije na ovu temu su besmislene koliko i ratovi protiv droge. Dok god postoji i ponuda i potražnja, put od jednog do drugog će se uvjek naći. 4 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daywalker 183 Napisano Februar 15, 2012 Dva tocka...All my life, 358 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Yamaha Raptor-4 tocka...Piaggio Beverly 500... Suzuki DR 650...Aprilia Atlantic 250... Honda Deauville Nt700 Prijavi odgovor kao problematičan Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jasminko VIR 1416 Napisano Februar 15, 2012 I N S T R U K T O R, 1205 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: R 1200 R Prijavi odgovor kao problematičan Što se tiče našeg sajta-foruma, kod nas nije dozvoljena prodaja motocikala direktno iz inostranstva, znači upravo uvezenih ili još na stranim tablicama i trudimo se kad god prepoznamo ovakav oglas da ga sklonimo sa foruma, sad mnogi se trude da nas prevare pa to malo zabašure skrivanjem ponekog podatka ali to je retko i kratkog daha. Dakle što je do nas mi se trudimo da ne dozvolimo. Ostalo je do države i do policije. Svako ko i malo prati oglase vrlo lako prepozna stranca bez roditelja u oglasu. Da je policija zainteresovana lako bi ih potisnula iz oglasa, ali očigledno im to još nije interesantno i to bi značilo samo da se više neće javno oglašavati a ne da će prodaja vozila skinutih sa osiguranja biti zaustavljena. Mada ko zna, možda i oni prate oglase i prikupljaju informacije koje bi im inače bile teže dostupne. Ovako iz kancelarije beleže imena i adrese i polako se plete mreža.... da ih nema u oglasima morali bi na teren. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
StefiVA 617 Napisano Februar 15, 2012 svrati kad mu je dosadno, 258 postova Motocikl: GSXR 600k7 & kTm 690smc 2009 i Thundercat 600 2001 Prijavi odgovor kao problematičan Kako serete, ko grlice... Kakve veze ima odakle je ko, problem nam i dalje ostaje, koliko god da ga uvijate i pakujete u šareni papir. I stvarno nema nikakve veze sa sajtovima za oglašavanje, ima veze samo sa ogromnim brojem pacijenata koji su spremni da kupe nelegalan motor i koriste ga za povremeni Cafe Racing. Kad nemaš ničim drugim da se kurčiš dobar je i tuđi motor. Bilo kakve akcije na ovu temu su besmislene koliko i ratovi protiv droge. Dok god postoji i ponuda i potražnja, put od jednog do drugog će se uvjek naći. Nije ni moje ni tvoje da brinemo sta ljudi voze. A voze sta moraju. Ja ne patim sto ce moj neki sugradjanin, drug da vozi bolji motor od mene a platio ga je duplo jeftinije, negova stvar. On time sto vozi takav motor nije osteto ni mene ni tebe ni drzavu Srbiju. A to sto je taj koji mu je dao motor za male pare i prijavio kao kradju da bi uzeo pare od osiguranja ostetio tamo neku osiguravajucu kucu u tamo nekoj drzavi, to je njemu na savesti. A to sto idu price kako takvi motori obaraju cene legalnima, to i nije u potpunosti istina. Cene obaraju i motori koji su havarisani pa sastavljani iz cega se stiglo. 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Februar 15, 2012 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan iiiiiiiiiii,sta je pisac hteo da kaze u ovoj temi?!! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jasminko VIR 1416 Napisano Februar 15, 2012 I N S T R U K T O R, 1205 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: R 1200 R Prijavi odgovor kao problematičan StefiVA.. Nije ni moje ni tvoje da brinemo sta ljudi voze. A voze sta moraju. Ja ne patim sto ce moj neki sugradjanin, drug da vozi bolji motor od mene a platio ga je duplo jeftinije, negova stvar. On time sto vozi takav motor nije osteto ni mene ni tebe ni drzavu Srbiju. A to sto je taj koji mu je dao motor za male pare i prijavio kao kradju da bi uzeo pare od osiguranja ostetio tamo neku osiguravajucu kucu u tamo nekoj drzavi, to je njemu na savesti. A to sto idu price kako takvi motori obaraju cene legalnima, to i nije u potpunosti istina. Cene obaraju i motori koji su havarisani pa sastavljani iz cega se stiglo. A i ovo nije daleko od istine.Država je naplatila carinu i porez. Nikakav gubitak nema. Nema razvijenu moto industriju da bi je štitila. Dakle nikakvog gubitka nema. Što bi se onda trudili. Ipak je sve interes. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
StefiVA 617 Napisano Februar 15, 2012 svrati kad mu je dosadno, 258 postova Motocikl: GSXR 600k7 & kTm 690smc 2009 i Thundercat 600 2001 Prijavi odgovor kao problematičan iiiiiiiiiii,sta je pisac hteo da kaze u ovoj temi?!! Nisi ga razumeo. Valjda zato sto pise iz Amerike. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jasminko VIR 1416 Napisano Februar 15, 2012 I N S T R U K T O R, 1205 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: R 1200 R Prijavi odgovor kao problematičan Ali da mi ne bi učili državu šta da radi, ja sam da se tema zaključa. Šta vi mislite ? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
StefiVA 617 Napisano Februar 15, 2012 svrati kad mu je dosadno, 258 postova Motocikl: GSXR 600k7 & kTm 690smc 2009 i Thundercat 600 2001 Prijavi odgovor kao problematičan Ali da mi ne bi učili državu šta da radi, ja sam da se tema zaključa. Šta vi mislite ? Ja se slazem. Nepotrebno je bilo sta vise reci. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Februar 15, 2012 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan A to sto idu price kako takvi motori obaraju cene legalnima, to i nije u potpunosti istina. Cene obaraju i motori koji su havarisani pa sastavljani iz cega se stiglo. Cene obara beda, pre koju godinu u jeku ulaska stranih banaka i kredita cene se bile u nebesima, baš sam primetio da starudije koje sam prodao pre petnaest godina imaju jaču cenu nego onda. A nelegalnih je bilo sigurno više nego sad jer je i zarada bila veća a kontrola slabija. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4911 Napisano Februar 15, 2012 Drug član, 1876 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Prvo ako svesno kupujes kradenu robu to nije na savesti samo onom ko je prodaje nego si tu i ti lopov a to sto neko nema taj osecaj sto je cast skroz nebitna stvar to je skroz druga prica Izgovori su zajebana stvar, a ko ima obraz kao djon lako ce ga naci 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4264 Napisano Februar 15, 2012 motoras, 2461 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan I ja bi stavio katanac... Ko zna na cega ce ovo izaci. I onako svi znamo o cemu se radi. Znamo kako bi se problem mogao resiti,a nemocni smo u tome. Tema jeste zanimljiva,ali rasprava bi mogla biti dosta neprijatna,zucna,uvredljiva... Da se ne svadjamo bez potrebe. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jasminko VIR 1416 Napisano Februar 15, 2012 I N S T R U K T O R, 1205 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: R 1200 R Prijavi odgovor kao problematičan Pa hajde onda.....da nam ne bi bilo . Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...