jigoro cano 234 Napisano April 26, 2012 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan Objavio sam na temi "skupovi" , mozda neko nije tamo video ! : 29.IV kod novosadskog sajma u 11 h krece kolona staro-vremenskih vozila . Svi zainteresovani su pozvani da svojim prisustvom uvelicaju dogadjaj ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ssekir75 36 Napisano April 27, 2012 Svrati ponekad, 450 postova Lokacija: nis - bela crkva Motocikl: voshod 3m, moto guzzi falcone Prijavi odgovor kao problematičan ocemo slike, ocemo slike!! Slike tog old-tajmer skupa ? Nadam se da ce biti , ali za pocetak da ih napravimo da. slike samog skupa (guzve) i slike motora oldtajmera! po mogucnosti iz vise uglova Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Maj 4, 2012 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan ocemo slike, ocemo slike!! Slike tog old-tajmer skupa ? Nadam se da ce biti , ali za pocetak da ih napravimo da. slike samog skupa (guzve) i slike motora oldtajmera! po mogucnosti iz vise uglova Evo slika, da ne postavljam dva puta - http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/80395-old-tajmer-otvaranje-sezone-u-ns/page__gopid__1294400#entry1294400 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Maj 12, 2012 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan Pre dva dana bio sam u nabavci i prvi put bio u prilici da nabavim i nesto cega nije bilo decenija madavno unazad ! Jesta da nije bas nemacke proizvodnje , ali je verna kopija ( cak je i od metala - u vreme sve moguceg plasticnog) . Radi se o retrovizoru za model ES . Retrovizor na volanu , levi . Cak je i na mojem primerku taj imenovani , malo cesan (kad je spolja pa svaka prilika , dobije po koju strafticu ili udarcic ) . Svega jedan komad sam nabavio ali ako ima interesovanja , moze i jos koji da bude . Jos nesto sam primetio , ali nisam odmah reagovao pa je ostalo za drugi put ( za nabavku) . Radi se o plasticnom okviru fara za model Trofi 175 ( onaj sa kockastim farom) , takodje je detalj koji ruzi mnoge modele a do sada se nije mogao nabaviti . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Maj 12, 2012 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Baci neku fotku retrovizora.Da li sa njim moze da se montiraju i migavci na volanu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Maj 13, 2012 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan Baci neku fotku retrovizora.Da li sa njim moze da se montiraju i migavci na volanu? Da , sa ovim moze . Tacno je da postoji i model koji je skoro identican ali se stavlja na sam kraj volana pa nemoze i zmigavac. I dalje sam slab sa postavljanjem slika , vec mi to drugar odradi kada naidje ponekad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Maj 13, 2012 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Baci neku fotku retrovizora.Da li sa njim moze da se montiraju i migavci na volanu? Da , sa ovim moze . Tacno je da postoji i model koji je skoro identican ali se stavlja na sam kraj volana pa nemoze i zmigavac. I dalje sam slab sa postavljanjem slika , vec mi to drugar odradi kada naidje ponekad Ako hoces instrukciju "korak po korak" za postavljanje fotki, napisacu ti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Jun 5, 2012 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan Vec sam vise puta pitao , ali da ponovim , da li neko moze da ponudi fuzaster (cev) vozaca za ES/2 model , tj. ETS 250 !? Da ne moram da kupim i rasturim u delove jedan ceo motor takve vrste Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kukul cb 500 s 6 Napisano Jun 6, 2012 Svrati ponekad, 147 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre dva dana bio sam u nabavci i prvi put bio u prilici da nabavim i nesto cega nije bilo decenija madavno unazad ! Jesta da nije bas nemacke proizvodnje , ali je verna kopija ( cak je i od metala - u vreme sve moguceg plasticnog) . Radi se o retrovizoru za model ES . Retrovizor na volanu , levi . Cak je i na mojem primerku taj imenovani , malo cesan (kad je spolja pa svaka prilika , dobije po koju strafticu ili udarcic ) . Svega jedan komad sam nabavio ali ako ima interesovanja , moze i jos koji da bude . Jos nesto sam primetio , ali nisam odmah reagovao pa je ostalo za drugi put ( za nabavku) . Radi se o plasticnom okviru fara za model Trofi 175 ( onaj sa kockastim farom) , takodje je detalj koji ruzi mnoge modele a do sada se nije mogao nabaviti . a dali ima kakvih delova za 125 ,mene bi zanimalo ,zmigavci retrovizor i plastika oko fara ,ma ima tu jos sto sta me zanima ali ovo informativno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kukul cb 500 s 6 Napisano Jun 6, 2012 Svrati ponekad, 147 postova Prijavi odgovor kao problematičan Vec sam vise puta pitao , ali da ponovim , da li neko moze da ponudi fuzaster (cev) vozaca za ES/2 model , tj. ETS 250 !? Da ne moram da kupim i rasturim u delove jedan ceo motor takve vrste ajde stavi sliku od tog ets ,neznam na sta lici ,mozda mene zanima sve ostalo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jun 6, 2012 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Ovo ti je ETS 250: A ovo je ES 250/2: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Jun 6, 2012 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan Lale , hvala na pomoci ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Jun 7, 2012 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Kada smo vec kod starinskih delova, evo jednog paljenja koje je 20-ih i 30-ih godina ugradjivano u motorcikle "Indian", "AJS", "Norton".... U pitanju je paljenje "magnetos E 2.L" sa izlaziama za dve svecice,jednim parom platina,razvodnikom i prekidacem za gasenje. Pogon je dobijala (preko lanca i lancanika) sa radilice. Imao sam ideju da ga ugradim u MZ ali bi oba kabla isla na jednu svecicu, stim sto bi odnos lancanika bio upola manji (pa bi naizmenicno davali struju jedan pa dugi kabl). Za neku jawu bi bilo udealno. Inace potpuno je ispravan i baca varnicu kao Djerdap, oko 1,5-2cm jake varnice pri okretanju rukom. Slike govore vise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Jun 7, 2012 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Evo snimka kako to radi kada se zavrti rukom. Inace sminjam da bi danasnje svecice mogle da izdrze ovoliku struju. http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=JYAkLxF1Dt8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Avgust 16, 2012 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan Vec smo rekli da nasi MZ motocikli pripadaju grupi starovremenskih vozila (old-tajmera) , pa zato i ovde informacija o susretu tih STAROVREMENSKIH vozila u Novom Sadu od 24.-26.avgusta ! Glavno desavanje u subotu 25-og . Cantar NS : 17-19 h . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Septembar 8, 2012 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan Mozda neko ne primeti u temi : susreti (old-tajmeri) = SLIKE !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Decembar 21, 2012 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan Neverovatno , voleo bih da na mom ETS-u imam i original prednji blatobran , ali sto je mnogo , mnogo je , bar dok ne dobijem sedmicu na loto-u ebay.de/itm/MZ-ETS-125-150-250-NEU-GRUNDIERT-VORN-KOTFLUGEL-/261143622693?pt=Motorräder&hash=item3ccd5f7425 koliko li bi trebao da kosta ceo motorcikl ! A mozda neko kod nas ima nesto delova za ovaj model ????? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Januar 11, 2013 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan Sa danasnjim iskustvom , svoje i sve druge old-tajmer primerke JOS vise cenim . Potrosih skoro ceo dan po Madjarskoj trazeci sitnice , koje nedostaju mom primerku (ETS-u 250) ! Jedva iskopah orginalne dve "sitnice" ali ostalih tri , ni u najavi . Samo obecanje , za mozda dva segmenta . Verovatno ne bi ni bilo tako zanimljivo , da je sve na gomili . Ali , shvatam zasto je i naj jeftiniji (a poprilicno oronulog izgleda , na mobile-de , taj ETS 250 , "tricavih" 2000 e Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Januar 20, 2013 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda svi na ovom podforumu voze nove motore !? niko old-tajmer , jung-tajmer , pa nema ni komentara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Januar 21, 2013 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Onda su svi saglasni sa konstatacijama i nema polemike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Februar 11, 2013 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan Ponesem danas neke delove na hromiranje , tacnije , prvo raz hromiranje - poliranje - pa nanovo hromiranje , jer u pitanju je deo old-tajmera iz 1969. (ETS 250) : solje amortizera i auspuh . Onda malo se zapitam , da li je moguce : hromiranje auspuha izadje 5500 dinara ( 150 din./dm2) a ceo nov auspuh novijeg modela (koji moze da se nabavi ) po maloprodajnoj ceni : 4500 din. Da , ali staro-vremenski motocikl (ili auto) , ne bi imao vrednost koju ima da to i nije tako . Samo mnogi mozda to nece da priznaju U svakom slucaju , uzivanje je i restaurirati i posle voziti/gledati takav motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Februar 11, 2013 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan po meni taj novi auspuh nebi bio kao original!! uporedio sam od etz-a originalni auspuh i ovaj sto ima da se nabavi za 4500din.. zvuk je mnogo dublji kod originalnog, ovaj zamenski vise mi zuci kao rezona.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karbi 224 Napisano Februar 11, 2013 Svrati ponekad, 415 postova Lokacija: sokobanja Motocikl: Honda cbx 750f, Jawa 350/361, Jawa 250/559, Prijavi odgovor kao problematičan Ponesem danas neke delove na hromiranje , tacnije , prvo raz hromiranje - poliranje - pa nanovo hromiranje , jer u pitanju je deo old-tajmera iz 1969. (ETS 250) : solje amortizera i auspuh . Onda malo se zapitam , da li je moguce : hromiranje auspuha izadje 5500 dinara ( 150 din./dm2) a ceo nov auspuh novijeg modela (koji moze da se nabavi ) po maloprodajnoj ceni : 4500 din. Da , ali staro-vremenski motocikl (ili auto) , ne bi imao vrednost koju ima da to i nije tako . Samo mnogi mozda to nece da priznaju U svakom slucaju , uzivanje je i restaurirati i posle voziti/gledati takav motor a poliranje izadje kao tri hromiranja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Februar 11, 2013 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan Jos dodatni problem ! Nisu hteli da prime , tek tako auspuh zbog unutrasnje garezi (isprljao bi celu hrom kadu) , tako da smo danas pravili pvc cepove . Sutra opet u probu , da li ce ga primiti na rad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Februar 12, 2013 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Jos dodatni problem ! Nisu hteli da prime , tek tako auspuh zbog unutrasnje garezi (isprljao bi celu hrom kadu) , tako da smo danas pravili pvc cepove . Sutra opet u probu , da li ce ga primiti na rad Sutra neće hteti da prime jer će auspuh da pliva u kadi. Tražiće da ga napuniš nečim ! :neznam: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...