Jump to content

Moto Zajednica

Mitas e08

Recommended Posts

• Živi sada u trenutku, 323 postova
  • Motocikl: Piaggio Carnaby 250, Liberty 125

Pozdrav drugari,

Zanima me da li je neko imao iskustva sa ovim gumama, ja sam kupio motor sa njima i po dubini šare bih rekao da mogu da se voze još bar 10k kilometara. Meni šara deluje skroz ok za neki makadam, a sada nisam siguran za ostale podloge tipa blato ili pesak. Eto pa se upišite ako ste imali ili imate ove opanke... :D

rehv-140-80-17-e08-tt-mitas.jpg

5043_13014998036789.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• prisutan, 1148 postova
  • Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702

E da ti ja kazem pošto imam prednju mitas E08,ona se druze ne troši,ali nikako,ja je imam već dvije godine i jedva da su joj čupice do kraja spale sa strane! Po kiši su kritične! Tvrde su,iskreno nisam klizao sa njima ali moj kolega jeste,po kiši naravno! Sad čekam početak sezone pa da vidim šta će da bude! Kad je suho ok,ne sjajno ali ok! Pošto nisu ni skupe,koliko para toliko muzike!

• Podržavam 1

pa pazi ja sam se već prosuo sa njima proklizao mi zadnji točak, doduše naleteo sam i na neko ulje, ali svejedno izgleda da su po hladnoći kao kamen tvrde...

• 侍, 671 postova
  • Motocikl: Honda XRV 650

im'o ja, kao što mali_zmaj reče, to se ne troši! kao da je plastična, shodno tome i klizava... i ja sam motor dobio sa njima i kada sam video da se posle 5-6000 ništa nije promenilo a da su klizave zamenio sam ih :)

• Zainteresovan, 648 postova
  • Motocikl: AFRICA TWIN RD 03

ma bacaj to, imao sam ja i prodao malom zmaju motor prije 2 god i on ih idalje ima, par dobrih guma tipa tr 91 dunlop ti je 45o maraka i to je to. jedna je glava, zivot nema reprizu

Gume su skoro kao nove, ali pošto kažete da se ne troše moguće da i nisu, ne znam imam dosta obaveza oko motora da sredim ne znam da li ću imati para odmah da zamenim i gume... Ja sam mislio da stavim kad naravno budem imao keša one

haidenau k60 scout ima tema o njima svi ih hvale, pa videćemo već...

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Ja sam potrosio tri zadnje i dve prednje Mitas e08. Treba biti oprezniji na kisi, ali sa kojom gumom ne treba?? Imao sam prilike da se vracam 1)nocu, 2)sa potpuno novim gumama 3)po kisi iz Kiseljaka kod Sarajeva do Lazarevca - i ni jednom nisu proklizale. Bilo nas je tri motocikla u koloni i nismo isli bas polako.

http://forum.bjbikers.com/index.php?showtopic=45626

Po suvom sasvim solidno drze i prevazilaze mogucnosti 95% vozaca. Mislim da sam prelazio oko 20000-25000 sa setom guma.

Moje misljenje je da ako nemate trkacke ambicije i pretezno ste turing vozac ne treba bezati od Mitasa e08.

KFqV5_picture1291024x768.jpg

• Drug član, 1366 postova
  • Motocikl: Tuareg 660

Ja sam potrosio tri zadnje i dve prednje Mitas e08. Treba biti oprezniji na kisi, ali sa kojom gumom ne treba??

Dođi u moju ulicu pa probaj kočiti sa E08! :staa:

Recimo, na kiši su T63 bolje od E08 pet puta, K60 je bolji isto 5 puta. Ja nisam

vozio svoj motor na E08 ali jesam tuđi ( AT RD07 ) i tih 50-ak km po kiši mi je

bilo sasvim dovoljno, na praktički novim gumama! Imao ih je dobar prijatelj, kad

je suho opere me po zavojima kako hoće, kad je mokro ode Tenerka na T63, a čovjek

je stari iskusni motorista! Svaka guma služi, samo treba znati loše strane i tome

se prilagoditi, jedino osjećaj nije jednak. :takoje:

Ljudi da vas pitam nešto interesuje me koji enduro motor ima 18'' felnu na koju leže idealno 140 guma?

Ili koliko košta takva polovna felna....

Čisto me interesuje...

• Drug član, 1412 postova
  • Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L

pa vecina Husaberga ima takvu felnu :), znaci i neki od KTMova, za ostale nesam pratio. Salim se ostatak mislim da vise "voli" malo uze 110 ili 120. (Mislim na husaberge FE i TE serije). Cene nisu male, sve jeftinije od 150$ je "dobra ponuda".

• Balkan Hard Enduro, 600 postova
  • Motocikl: Sherco SER 300 Factory, Beta 300RR, Husqvarna Te300i

Tebi bi mozda naj pre odgovarala 18tica sa xt600 2kf,mada na nju ide 130ka,ali to nema veze..jedino ako ti je bitan "izgled" za tih 1 cm

Ma ja se nešto razmišljam, samo pitam kad budem menjao gume, to neće sigurno biti skoro možda pred kraj sezone tipa septembar, oktobar tada će biti češće kiše i hladnije vreme, hteo bih da uzmem sledeće one k60 scout, ali 18'' ima samo 140, a obična k60 ima ali je krš u poredjenju sa ovom, tako bar svi pričaju.

Ali sve to otom potom, bitno je meni da imam motor sada, interesujem se, pošto pored guma imam u planu još svakakve radove na ovom konju :)

Treba ti felga od yamahe TT600, bilo koji model, ide širina 140.

Antek jel znaš možda koja je širina felne na toj yamahi TT i na mojoj xt teneri iz 90te ? Koliko vidim samo na starijim generacijama tt modela ide 140 guma a posle ima 130, ne znam da li je ista širina felne za sve modele....

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

sad tek vidim zasto si me pitao za gumu na tt....ide 140 lagano samo na tt600e hoce da kaci kuciste akumulatora ali to tebe ne zanima...

sad tek vidim zasto si me pitao za gumu na tt....ide 140 lagano samo na tt600e hoce da kaci kuciste akumulatora ali to tebe ne zanima...

Ako nisi prodao motor, jel bi se menjao za felnu? Moja je ko nova ali mislim da je malo uža, jer fabrički ide 120 guma, a sad stoji 130...

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

prodao sam odavno motor. Ipak ne razumem zasto se toliko cimas samo da bi presao sa 130 na 140?! A da, na tt fabricki ide 130 a moze da se stavi 140....tako da je razlika minimalna u odnosu na tvoju felnu,ako uopste ima razlike

Jeli a što ne spavaš :)

Ma to samo razmišljam, oću sledeću gumu da stavim ovu haidenau k60scout, a 18'' nema uža od 140 ne proizvodi se....

Mogu da zamenim felnu za 17'' u toj dimenziji ima i 130 i 140 ali ipak bi da mi ostane veći zadnji točak...

Mislim šta me realno košta to da uradim svidja mi se ova guma svi su je hvalili, a realno prodam svoju felnu kupim drugu ili se menjam sa nekim kome to nije bitno i gotovo ne gubim ništa... ;)

• Enduraš, 6393 postova
  • Motocikl: CRF300L

Sve sam cuo, ali da neko menja tocak zbog odredjene gume jos nisam :) Pa nije taj k60 jedina guma na svetu. Ja sam hteo da je uzmem, ali posto i menii treba 130/80-18 zaboravio sam na k60.

Ne ne ne ima k60 moja veličina, ali nema k60 scout :D

Šta ću svidja mi se guma, pročitao sam temu o k60 i ubedili me ljudi :D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja