Bokes 3064 Napisano Septembar 15, 2019 Drug član, 1079 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan Ma znam, stoji to, ali ja sam u glavi imao drugi koncept: kupim sada za nesto manje para, pa zimus polako, svakog meseca po nesto. Mozda me malo zavarava i iskustvo sa Vespom, koja je 1990. i koja nije presla manje od 100.000 (samo kod mene za 7 god skoro 40.000) i kod koje sam, za svo vreme, promenio samo par sajli za kocnicu i kvacilo i jedan par guma! A pre 3 god je isla i do Grcke. Iskreno, jos mi se nije sve iskristalisalo u glavi, mozda i promenim nacin razmisljanja. HvalaMiki zdravo. Uključujem se u tvoju dilemu sa željom da pomognem a ne da ti širim dilemu i listu želja. Dobro je uvek čuti što više iskustava ali odlučiti sam.Elem, bio sam u sličnoj dilemi zimus. Početkom godine otvorih temu "Low cost skuter za grad i okolinu " u podforumu namenjenom akterima, gde smo razglabali o ovoj problematici i ljudi su pokušali da pomognu. Da te ne mučim da čitaš sve preneću ti kako se to završilo.Sa sličnim prohtevima kupih Hondu Foresight 250, 2002.godište, sa dobrim agregatom i estetski ne baš savršenu. Platio sam je 650€, od ulaganja sa u startu imao novu zadnju gumu i servis i prevod na sebe. Pa u avgustu registraciju.Do sada sa prešao 3000 km, što po lokalu, što u dnevnim vožnjama do 250km i mogu slobodno da kažem da nisam pogrešio. Za taj novac nisam mogao bolje da izaberem.Skuter nije previše gabaritan i po gradu se vozi i provlači vrlo lako. Na otvorenom ima dovoljno snage da me nosi bez muke na brzinama do 100 km/h. Može i preko toga, do nekih 120 km/h ali osećam da mu ne prija. Doduše meni i ne treba. Vozio sam se i sam i sa suprugom. Nisam trkač stilom vožnje a nije ni Hondica, tako da je sve OK.Da sam hteo da odvojim do 1300€ gledao bih samo X9 sa istim agregatom, od Maxija koji su meni poznati.U budžetu do 1700 - 1800 verovatno AA.Ali mi to nije imalo smisla jer mi je namera bila da skuter u startu ne bude skup (tj.da bude u mom budžetu) i da ne troši kao motor od 600 i više kubika. Što sam tražio to sam i dobio.Foresight mi troši do 3 litra kako god ga vozio i vratio manje na dva točka. Nikola sedam samo ako moram. Ja zadovoljan - hvala mu :-)E sad, šta mi smeta - u samom startu jedini problem su mi bile dimenzije točkova. Trebalo mi je vremena da se naviknem na 12-tice i njihovo ponašanje na našim ulicama i putevima. Medjutim navikao sam se.Ako mogu još kako da pomognem, stojim na raspolaganju. Drugarski pozdrav.Poslato iz svemira Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1231 Napisano Septembar 15, 2019 Zainteresovan, 791 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan MaxiS Koliko sam ja upućen to je Piaggo Quassar motor 250/300 ccm i ugradjuje se u puno modela: malaguti medison 3, aprila atlantic, beverly, x7, x8, MP3 , satelis, scarabeo i još neki. Ima i Master motor 400/500 ccm, koji se ugradjuje u jače verzije ovih skutera. E sad, ja jurim tu slabiju verziju, još da odlučim na kom ramu. Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iko 0 Napisano Septembar 17, 2019 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan Poštovani bajkeri, Nakon što sam prije par godina imao nekoliko skutera i poslije male pauze razmišljam o nabavci novog. Kakva su vaša iskustva Sa Piaggio X10 2014 godište, sa ABS i ASR. Koliko sam shvatio X10 se više ne proizvodi? Vrijedi li kupovati ovaj skuter? Nebih ga mijenjao par godina tako da mi treba vaš savjet ako ga neko ima ili ga je imao. Da li bi ti to bila dobra trgovina? Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Juan 119 Napisano Septembar 18, 2019 Svrati ponekad, 331 postova Lokacija: Nis Motocikl: Sprint Prince 125 Prijavi odgovor kao problematičan Dobar primerak, prodavac izuzetno korektan, saradnja super.Sent from my Redmi 7 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2027 Napisano Septembar 18, 2019 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko na forumu BMW C650GT od 2016-te pa na ovamo? Voleo bih da ga ispipam, pregledam i po mogucstvu probam. Hvala! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17695 Napisano Septembar 18, 2019 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan @lalajko Zar i ti sine Brute? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2027 Napisano Septembar 18, 2019 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Treba se informisati i probati, niko od nas nece sutra biti mladji 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1752 Napisano Septembar 18, 2019 Drug član, 1488 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan A mene zanima Nexus 500ie, pa jos ako bi nekome odgovarao motor u zamenu ili minivan sa 7 sedista... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
duledjo 154 Napisano Septembar 18, 2019 duledjo, 438 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650GS, Hyosung gt250 honda cm 125t kawasaki z500 Prijavi odgovor kao problematičan da li bi neko menjao skuter od 250ccm piagio beverly ili kymco xciting za moj hyndai elantra 2.0crdi iz 2002 god sa ispravnom klimom registrovan do sledece god na moju zenu se vodi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Wolf 79 59 Napisano Septembar 19, 2019 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Kymco Downtown 300 Prijavi odgovor kao problematičan 16 hours ago, lalajko said: Ima li neko na forumu BMW C650GT od 2016-te pa na ovamo? Voleo bih da ga ispipam, pregledam i po mogucstvu probam. Hvala! Nije u redu da mi krades ideju za post I ja bih voleo da pregledam i probam C650 GT. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 907 Napisano Septembar 19, 2019 BJB Maxi Scooter Club, 2090 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Ххахаха, ево их будући скутераши .Добро ви нама дошли 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iko 0 Napisano Septembar 19, 2019 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan Poštovani bajkeri, Nakon što sam prije par godina imao nekoliko skutera i poslije male pauze razmišljam o nabavci novog. Kakva su vaša iskustva Sa Piaggio X10 2014 godište, sa ABS i ASR. Koliko sam shvatio X10 se više ne proizvodi? Vrijedi li kupovati ovaj skuter? Nebih ga mijenjao par godina tako da mi treba vaš savjet ako ga neko ima ili ga je imao. Da li bi ti to bila dobra trgovina? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 5389 Napisano Septembar 19, 2019 BJB Maxi Scooter Club, 6069 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan 350 ili 500 ccm? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GuMi5 3108 Napisano Septembar 19, 2019 Јахач змајева, 1537 postova Prijavi odgovor kao problematičan @lalajko Nije neka pomoć ali eto, iz prve ruke. Vozio sam se tri (2.5) dana sa njim... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2131 Napisano Septembar 20, 2019 Skuteras, 3717 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan 16 hours ago, Iko said: Poštovani bajkeri, Nakon što sam prije par godina imao nekoliko skutera i poslije male pauze razmišljam o nabavci novog. Kakva su vaša iskustva Sa Piaggio X10 2014 godište, sa ABS i ASR. Koliko sam shvatio X10 se više ne proizvodi? Vrijedi li kupovati ovaj skuter? Nebih ga mijenjao par godina tako da mi treba vaš savjet ako ga neko ima ili ga je imao. Da li bi ti to bila dobra trgovina? Ima tema o X10. Nekoliko puta sam naveo moja iskustva sa modelom 500. Nikako ne probah 350 da mogu da uporedim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SQTR 674 Napisano Septembar 20, 2019 Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 491 postova Lokacija: Cukarica Beograd Motocikl: NC750X '24 Prijavi odgovor kao problematičan Ko hoce da kupi odlican ali ne jeftin maxi nek pogleda 2019 Hondu Forzu 300, ima ih par u oglasima. Neko se lepo provozao sa njom ovog leta i hoce da proda. Ja sam sa Beverlyja presao na Forzu, doduse 125 sto je sasvim dovoljno za moje potrebe, i mogu vam reci da ako zanemarimo kubikazu ima sve sto mi treba. Ova od 300 ima snagu i sistem protiv proklizavanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iko 0 Napisano Septembar 20, 2019 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan 21 hours ago, alexanto said: 350 ili 500 ccm? Piaggio X10 350 Taj me zanima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Wolf 79 59 Napisano Septembar 21, 2019 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Kymco Downtown 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ako ima neko ko se razume ili ima iskustva sa uvozom skutera...ako skuter platim u Sloveniji 3500€, koliko ce me realno izaci da ga doteram, ocarinim, platim sve ostale troskove i isteram na ulicu registrovanog? U pitanju je Sym Maxsym 600ccm 2017god. Sent from my 16s Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vule Gilera 315 Napisano Septembar 21, 2019 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Aprilia Srv 850 Prijavi odgovor kao problematičan To ce ti neko od speditera tacno izracunati. Za Apriliju srv 850 ccm 2012g iz Slo 2017g u decembru sam platio 620€ to je porez, carine nema ako je poreklo vozila Eu!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13676 Napisano Septembar 21, 2019 Ne silazi, 7611 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj bez soma eur. da se upuštaš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Wolf 79 59 Napisano Septembar 22, 2019 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Kymco Downtown 300 Prijavi odgovor kao problematičan Da me svi troskovi izadju 1000€ to bi bilo ok, jer bi me skuter star 2god izasao oko 4500€ a nov je oko 7000€. Placa se i carina, Sym je tajvanac. Bojim se da to ispod 1500€ troskova ne bi izaslo.Jel imamo na forumu nekog speditera ili nekog ko se bavi ovim poslovima sa uvozom motora?Sent from my 16s Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vule Gilera 315 Napisano Septembar 22, 2019 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Aprilia Srv 850 Prijavi odgovor kao problematičan Porez ide na cenu koju procene na carini po njihovom katalogu a ne koliko je stvarno placen ukoliko nije veca od one koju carina odredi. Prvo vidis sa spediterom na osnovu godista i kubikaze koliko bi bila procena vrednosti skutera u carinskim papirima pa se pojavis i sa pribliznim racunom iz Slo odnosno kupoprodajnim ugovorom ili fakturom! Ja sam platio skuter 4800€ ali sam zamolio prodavca da mi izda racun na 3000€ jer je po toj ceni mogao proci u carini! Srecna kupovina! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vule Gilera 315 Napisano Septembar 22, 2019 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Aprilia Srv 850 Prijavi odgovor kao problematičan Od troskova imas jos oko 30€ euro 1 obrazac u speficiji u Ljubljani kod Tarisa i na izlazu iz Eu nasu spediciju na granici oko 2000 din i tamo gde ga budes carinio cuveni AMSS papir 10.000 din Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 907 Napisano Septembar 23, 2019 BJB Maxi Scooter Club, 2090 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Царина за Тајванце је 70%, због наших кинеза из блокова . Мсм да то прво треба проверити, можда се нешто променило. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Wolf 79 59 Napisano Septembar 23, 2019 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Kymco Downtown 300 Prijavi odgovor kao problematičan Zezas naravno? Carina je nesto oko 10% na ne-evropska vozila zar ne?Sent from my 16s Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...