wiking 80 Napisano Jun 10, 2019 Svrati ponekad, 200 postova Lokacija: Subotica Motocikl: vfr750f rc24,rc-36 Prijavi odgovor kao problematičan On 6/5/2019 at 4:13 PM, badzabajker said: E pa ne znam, kao da čujem kucanje blago kad okrećem zadnji točak, a čini mi se da nije lanac... Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk Ja sam mojeg prosle godine rastavio i ocistio sve.Nisu bili propali lezajevi,nego mast je bila zastarela.Verovatno je bivsi vlasnik prao visokim pritiskom lanac,pa je dosta isprao i mast iz lezajeva.Voda je cudna stvar....Jedino mi nije bilo jasno odakle osigurac u zadnjoj viljusci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
badzabajker 87 Napisano Jun 10, 2019 Svrati ponekad, 243 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GPZ 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam mojeg prosle godine rastavio i ocistio sve.Nisu bili propali lezajevi,nego mast je bila zastarela.Verovatno je bivsi vlasnik prao visokim pritiskom lanac,pa je dosta isprao i mast iz lezajeva.Voda je cudna stvar....Jedino mi nije bilo jasno odakle osigurac u zadnjoj viljusci A?!El me zajebavaš Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
badzabajker 87 Napisano Jun 10, 2019 Svrati ponekad, 243 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GPZ 1100 Prijavi odgovor kao problematičan A?!El me zajebavaš Sent from my WAS-LX1 using TapatalkJapanci su čudo, al' mi srbi ih sjebasno skrozzzSent from my WAS-LX1 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
badzabajker 87 Napisano Jun 10, 2019 Svrati ponekad, 243 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GPZ 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam mojeg prosle godine rastavio i ocistio sve.Nisu bili propali lezajevi,nego mast je bila zastarela.Verovatno je bivsi vlasnik prao visokim pritiskom lanac,pa je dosta isprao i mast iz lezajeva.Voda je cudna stvar....Jedino mi nije bilo jasno odakle osigurac u zadnjoj viljusci Nego jel si rešio problem zamenom ili samo podmačivanjem? Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiking 80 Napisano Jun 11, 2019 Svrati ponekad, 200 postova Lokacija: Subotica Motocikl: vfr750f rc24,rc-36 Prijavi odgovor kao problematičan Sto bih zezao,stvarno je osigurac bio u zadnjoj viljusci Ja sam sve ocistio,oprao lezajeve,i sve dobro podmazao.Nisam menjao lezajeve,jer nije bilo potrebno.Motor je bio presao nepunih 50000km.Dok sam vozio rc24,na 74000km sam rastavio zadnje lezajeve,i podmazao jer su bili u veoma dobrom stanju.Ja vise volim da imam originalne honda lezajeve,jer oni traju veoma dugo.Ovi danas skf,fag lezajevi nisu ni blizu kao nekad.Ako se odrzava na vreme,i dobri su lezajevi,nema potrebe za zamenom.Inace taj iglicasti lezaj je izuzetno skup,mislim na original.Inace rolnicni lezaj je mera:spoljni precnik 62mm-unutrasnji precnik 50mm-sirina lezaja 25mm.Imas jos u glavcini 2 kuglicna lezajeva kojima je mera:spoljni precnik 62mm-unutrasnji precnik 40mm-sirina lezaja 12mm.Lezajevi imaju samo sa jedne strane plasticni prasinar,a izmedju dva lezaja imas jedan plastican prsten.Koliko sam ja ukapirao da mast se vrti izmedju jednog i drugog lezaja.U cemu je logika,nije mi je jasno,ali honda je tako ugradila te lezajeve.Mogli su hladno ugradit 2 zatvorena lezaja....A to blago kuckanje sto cujes,sam i ja cuo.I na kraju nisu bili lezajevi,nego prednji lancanik je bio ostecen,i lanac nije nalegao kako treba.Mada mi nije zao sto sam rastavio i podmazao komplet sve. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Jun 11, 2019 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Nije bitno odakle, važno je da nije pregoreo Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
badzabajker 87 Napisano Jun 11, 2019 Svrati ponekad, 243 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GPZ 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Sto bih zezao,stvarno je osigurac bio u zadnjoj viljusci Ja sam sve ocistio,oprao lezajeve,i sve dobro podmazao.Nisam menjao lezajeve,jer nije bilo potrebno.Motor je bio presao nepunih 50000km.Dok sam vozio rc24,na 74000km sam rastavio zadnje lezajeve,i podmazao jer su bili u veoma dobrom stanju.Ja vise volim da imam originalne honda lezajeve,jer oni traju veoma dugo.Ovi danas skf,fag lezajevi nisu ni blizu kao nekad.Ako se odrzava na vreme,i dobri su lezajevi,nema potrebe za zamenom.Inace taj iglicasti lezaj je izuzetno skup,mislim na original.Inace rolnicni lezaj je mera:spoljni precnik 62mm-unutrasnji precnik 50mm-sirina lezaja 25mm.Imas jos u glavcini 2 kuglicna lezajeva kojima je mera:spoljni precnik 62mm-unutrasnji precnik 40mm-sirina lezaja 12mm.Lezajevi imaju samo sa jedne strane plasticni prasinar,a izmedju dva lezaja imas jedan plastican prsten.Koliko sam ja ukapirao da mast se vrti izmedju jednog i drugog lezaja.U cemu je logika,nije mi je jasno,ali honda je tako ugradila te lezajeve.Mogli su hladno ugradit 2 zatvorena lezaja....A to blago kuckanje sto cujes,sam i ja cuo.I na kraju nisu bili lezajevi,nego prednji lancanik je bio ostecen,i lanac nije nalegao kako treba.Mada mi nije zao sto sam rastavio i podmazao komplet sve. Pozdrav Hvala na pomoći, i ja se tripujem da nije lanac ali kao da pored tog zvuka lanca kao da čujem iz glavčine krckanje blagoSent from my WAS-LX1 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
badzabajker 87 Napisano Jun 11, 2019 Svrati ponekad, 243 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GPZ 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Nego kojim klučem d odvrnem onu maticu 46mm? Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zemunac72 1453 Napisano Jun 11, 2019 munZe konZa, 765 postova Lokacija: Zemun Motocikl: R1200GS adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko na prodaju zadnji amortizer od VTRa F? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiking 80 Napisano Jun 11, 2019 Svrati ponekad, 200 postova Lokacija: Subotica Motocikl: vfr750f rc24,rc-36 Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, badzabajker said: Nego kojim klučem d odvrnem onu maticu 46mm? Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk Pa druze naravno da maticu od 46mm moras odvrnuti nasadnim kljucem ili gedorom(ko kako zove)od 46mm...Ali pre nego sto pocnes,ako nemas potreban alat,nemoj se upustat u ovu operaciju.Pre nego sto popustis maticu,ubacis u prvu brzinu,i stisnes zadnju kocnicu.Popustis maticu 46mm,pa posle popustis maticu na zadnjoj viljusci(17mm)okrenes ekscentar da popustis i skines lanac.Skines auspuh,skines tocak,popustis drzac kocionih klesta,odvojis ih,i onda tek imas pristup zadnjoj glavcini.Trebace i jaka zeger klesta,da bi skinuo zeger.Svuces glavcinu dole,izvuces osovinu sa diskom napolje,i izvuces ekscentar glavu.Trebace i alat da izbijes lezajeve,jer drugacije ih nemozes oprati i namazati mascu.Ja iglicasti nisam vadio,nego sam ga zajedno sa ekscentrom oprao.Ja ti ipak preporucujem da prvo skines lanac,i onda okreni tocak da vidis dali nesto krcka.Nasprem motora sa klasicnom zadnjom viljuskom,menjanje lezajeva na rc36 nije bas jednostavna operacija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
badzabajker 87 Napisano Jun 11, 2019 Svrati ponekad, 243 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GPZ 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na savetu, više sam mislio gde da nabavim toliki ključ u radnjama do 32 samo. Potražiću pa servisima nekim.Probaću prvo da skinem lanac Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiking 80 Napisano Jun 12, 2019 Svrati ponekad, 200 postova Lokacija: Subotica Motocikl: vfr750f rc24,rc-36 Prijavi odgovor kao problematičan 11 hours ago, badzabajker said: Hvala na savetu, više sam mislio gde da nabavim toliki ključ u radnjama do 32 samo. Potražiću pa servisima nekim. Probaću prvo da skinem lanac Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk Ja sam kupio na vasaru,slucajno sam nasao raspar gedore set,i bas ostali oni veliki Ako imas nekog priljatelja vulkanizera,njega zamoli da ti naruci od njegovih nabavljaca repro materijala.Oni imaju te velike kovane gedore,i nije tako skupo...Kod nas dolazi Asoler firma,imaju svega,a verovatno mozes naci u nekoj kuci alata.Da si blize ja bih ti pozajmio da nemoras kupovat :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
badzabajker 87 Napisano Jun 12, 2019 Svrati ponekad, 243 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GPZ 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam kupio na vasaru,slucajno sam nasao raspar gedore set,i bas ostali oni veliki Ako imas nekog priljatelja vulkanizera,njega zamoli da ti naruci od njegovih nabavljaca repro materijala.Oni imaju te velike kovane gedore,i nije tako skupo...Kod nas dolazi Asoler firma,imaju svega,a verovatno mozes naci u nekoj kuci alata.Da si blize ja bih ti pozajmio da nemoras kupovat Hvala drug.Popustio sam lanac malopre, on se čuje, nema nikakvih zvukova kad se okreće točak bez lanca.Sa prednjeg lančanika mi je otpalo parče one gume za ublaživanje zvuka pa se možda zato i čuje. Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiking 80 Napisano Jun 12, 2019 Svrati ponekad, 200 postova Lokacija: Subotica Motocikl: vfr750f rc24,rc-36 Prijavi odgovor kao problematičan 3 minutes ago, badzabajker said: Hvala drug. Popustio sam lanac malopre, on se čuje, nema nikakvih zvukova kad se okreće točak bez lanca. Sa prednjeg lančanika mi je otpalo parče one gume za ublaživanje zvuka pa se možda zato i čuje. Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk Ja ni neznam kako izgleda ta guma,jer kad sam menjao lanac,nije ni bila tamo.Kod mene se isto cuje tako klak,na odredjenim mestima okretanja.Verovatno lanac na nekom mestu nelegne redovno na zubac,pa se zato prilikom okretanja tocka na nekom mestu cuje to klak...Ja druze vec tako vozim 22000km Samo opusteno,ipak je to vfr Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
badzabajker 87 Napisano Jun 12, 2019 Svrati ponekad, 243 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GPZ 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Ja ni neznam kako izgleda ta guma,jer kad sam menjao lanac,nije ni bila tamo.Kod mene se isto cuje tako klak,na odredjenim mestima okretanja.Verovatno lanac na nekom mestu nelegne redovno na zubac,pa se zato prilikom okretanja tocka na nekom mestu cuje to klak...Ja druze vec tako vozim 22000km Samo opusteno,ipak je to vfr Uskoro ćemo ga testiramo do Kladova Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Byk 5 Napisano Jun 19, 2019 U prolazu, 15 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Honda VFR800 VTEC Prijavi odgovor kao problematičan Zna li neko gde može da se nađe polovan OEM stator za Vtec-a 2002? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MoToM 3862 Napisano Jun 20, 2019 Ne silazi, 5006 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Triumph Daytona 1000 Prijavi odgovor kao problematičan On 7/30/2017 at 4:50 PM, ThePainkiller said: Kod mene je zanimljiva situacija. Top je bio kod majstora na ultrazvucnom pregledu, ispostavilo se da ovo nije uopste fabricki Hondin top. Pravljen je i, po recima majstora, vrlo dobro je uradjen. Rekao mi je da bi bila greota da se kvari taj posao i da ovaj top treba da ostane takav kakav je i da ako hocu da se bolje cuje samo izbusim par rupa na prigusivacu pozadi i bice to-to. Ja sam to uradio i ono sto sam dobio, blago receno, me skenjalo, a posle i iznerviralo jer sam mogao da pretpostavim da busenje dodatnih rupa moze da rezultira samo prdavim-probusen-truo-izgoreo top- zvukom... Posto varenje nije bila opcija zbog blizine ukrasne hromirane lajsne, jedino resenje da pokrpim te rupe je bilo da urezem navoje u te rupe, uzmem dvokomponentni lepak za metal, namazem ga na imbus srafove i uvrnem ih u te rupe. Zvuk je sad opet ok (tj. tih kakav je i bio pre busenja) i sada nemam vise nameru da bilo sta diram oko ovog topa. Nešto tražio na podforumu, pa sam video i tvoj post. Prvo, izgleda da taj majstor nije baš najbolje informisan, a drugo, odlično je i sva sreća da nisi dalje skenjao originalan izduv (nov košta oko 550€)! Izduv (HM MT4 E1 Sankei 2299) pravi Sankei, Japanska firma i Hondin zvanični snabdevač koji se koristi za prvu ugradnju. Sankei Giken Kogyo Co., Ltd. WWW.SANKEI-GK.CO.JP Sankei Giken Kogyo is an independent manufacturer of metal and plastic parts made by forming and surface-treatment... Sankei Giken Kogyo. Co.,Ltd WWW.SANKEI-GK.CO.JP Sankei Giken Kogyo's core technologies can be broadly categorized as plastic forming, surface treatment, and... Received Excellent Supplier Award with Development Award from HONDA Motor Co., Ltd. | Sankei Industry Co.,Ltd. WWW.SANKEI-555.CO.JP Sankei Industry has focused on manufacturing quality aftermarket automotive parts (suspension and... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jun 20, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 35 minuta, MOTOM je napisao: Nešto tražio na podforumu, pa sam video i tvoj post. Prvo, izgleda da taj majstor nije baš najbolje informisan, a drugo, odlično je i sva sreća da nisi dalje skenjao originalan izduv (nov košta oko 550€)! Izduv (HM MT4 E1 Sankei 2299) pravi Sankei, Japanska firma i Hondin zvanični snabdevač koji se koristi za prvu ugradnju. Sankei Giken Kogyo. Co.,Ltd WWW.SANKEI-GK.CO.JP Sankei Giken Kogyo's core technologies can be broadly categorized as plastic forming, surface treatment, and... Received Excellent Supplier Award with Development Award from HONDA Motor Co., Ltd. | Sankei Industry Co.,Ltd. WWW.SANKEI-555.CO.JP Sankei Industry has focused on manufacturing quality aftermarket automotive parts (suspension and... Posle sam i ja skontao da taj majstor (aj da ga zovemo tako) blage veze nema sa auspusima od motocikala. Sreća je, što ti kažeš, da nešto grđe nije uradio sa tim topom. Ja sam baš popizdeo što me je nagovorio i te rupe da bušim. Živ sam se pojeo zbog toga. Ali dobr, na kraju sam uspeo to da saniram da baš i nije ultra ružno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8475 Napisano Jun 24, 2019 Drug član, 1866 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, jedno pitanje..Planiram da u narednom periodu Versys zamenim Crossrunner-om 800, model 2015.+ Interesuje me da li zbog resenja oko ventila, ima nekih posebnosti oko odrzavanja i koliko je sam agregat rentabilan za eksplataciju?Koliko sam skapirao to je agregat iz VFR800.. Sent from my SM-N950F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lomitelj 5814 Napisano Jul 5, 2019 Drug član, 1538 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nisam dugo u posedu motora pa nemam osećaj kada je nešto pri kraju ili nije. Zato ću da pitam ma kako god glupo zvučalo jer smatram da pitanja nisu glupa ukoliko neko ne zna. Naime, interesuje me kako da znam, da osetim, kako se manifestuje da je kvačilo na VFR-u pri kraju, da je za zamenu? I još jedno pitanje. Kada ubacim u šestu, i pored vetra i buke pri toj brzini, čujem nešto nalik na zveckanje. Da li je to normalno, nije, da li i to ima veze sa setom kvačila ili nečim drugim? Na lanac i lančanik ne sumnjam jer su oboje zamenjeni i dotegnut je lanac. A možda se i tu varam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jul 5, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Kvačilo će ti proklizavati kada, recimo u 6. brzini sa nekih 80 na sat, pokušaš naglo da ubrzaš. Stim što (ako je tek lamela na granici) ne mora da proklizava kada ubrzavaš iz nekog nižeg stepena. Tj. što se više lamela troši, sve je više proklizavanja (u svakom stepenu prenisa, pri jačem dodavanju gasa). Početak proklizavanja (tj. kada počinje to da se primećuje) je kada iz niskih obrtaja pokušaš da poteraš motor pri većem opterećenju. Što se tiče tog zvuka zveckanja, tu ti ne bih znao pomoći... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16695 Napisano Jul 5, 2019 Integrisan, 4972 postova Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, lomitelj said: Nisam dugo u posedu motora pa nemam osećaj kada je nešto pri kraju ili nije. Zato ću da pitam ma kako god glupo zvučalo jer smatram da pitanja nisu glupa ukoliko neko ne zna. Naime, interesuje me kako da znam, da osetim, kako se manifestuje da je kvačilo na VFR-u pri kraju, da je za zamenu? I još jedno pitanje. Kada ubacim u šestu, i pored vetra i buke pri toj brzini, čujem nešto nalik na zveckanje. Da li je to normalno, nije, da li i to ima veze sa setom kvačila ili nečim drugim? Na lanac i lančanik ne sumnjam jer su oboje zamenjeni i dotegnut je lanac. A možda se i tu varam. Moze biti da je kvacilo pri kraju a moze biti da su ti opruge van limita. Ili da stavis cvrsce. Sto je slucaj na gpz500s generalno. Evo pitaj painkillera, on mi je menjao i merio lamele. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lomitelj 5814 Napisano Jul 5, 2019 Drug član, 1538 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dakle da se spremam za sređivanje kvačila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Jul 5, 2019 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan 34 minutes ago, lomitelj said: Dakle da se spremam za sređivanje kvačila. Sacekaj! Da li ti je kvacilo hidraulicko ili mehanicko? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Jul 5, 2019 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Ako ti zakrci pri ubacivanju u 5.6. stepen prenosa, onda samo dotegni sajlu. Ako je hidraulicko, ne znam kako se steluje. Pogledaj manual postoji li opcija. Takodje gradacija ulja moze doprineti losem odvajanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...