alexvicent 363 Napisano Septembar 27, 2018 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Yamaha FZS 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ventilator se pali automatski na 99° a gasi na 91°,prekidač je stavio prethodni vlasnik,iz razloga što leti po gradu diže temperaturu i do 115°( sve je dobro dok nedigne na 124°-tad kreće da kuva i izbacuje vodu).Inače,ovaj prekidač je jako korisna stvar,kad se motam po gradu upalim ga kad se motor malo zagreje i negasim ga dok ne parkiram,nikada ne podigne preko 100°. Moguće je da kod mene desni hladnjak ima manji protok,bio oboren pa malo pokrivljena saća,al pričah sa još nekima,svi kažu da je normalno da u sporoj vožnji,i u kreni-stani digne na 115°. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novak Lazovic 282 Napisano Septembar 27, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 314 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda PCX 125 2021 Prijavi odgovor kao problematičan Da li na RC36/2 kada se upali oboreno svetlo treba da svetle obe sijalice ili samo jedna i ako svetli samo jedna ima li veze da li svetli leva ili desna sijalica posto vidim da staklo na faru nema istu, da kazem, teksturu sa leve i desne strane. Hvala na pomoci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexvicent 363 Napisano Septembar 27, 2018 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Yamaha FZS 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Uvek sijaju u paru,crkla ti sijalica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexvicent 363 Napisano Septembar 27, 2018 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Yamaha FZS 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Prelistavam manual i nikako da nađem ovo za stvarnu brzinu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novak Lazovic 282 Napisano Septembar 27, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 314 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda PCX 125 2021 Prijavi odgovor kao problematičan 30 minutes ago, alexvicent said: Uvek sijaju u paru,crkla ti sijalica Nisu crkle sijalice nego mi se istopio osigurac, samo pokusavam da utvrdim zasto se toliko greje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexvicent 363 Napisano Septembar 27, 2018 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Yamaha FZS 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Nesme da se istopi,proveri da li je odgovarajući Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novak Lazovic 282 Napisano Septembar 27, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 314 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda PCX 125 2021 Prijavi odgovor kao problematičan 20A kao sto pise na poklopcu i obe sijalice su H4 55/60W. Izgleda da ima los kontakt sam osigurac pa se greje i topi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sima strahota 181 Napisano Septembar 28, 2018 Zainteresovan, 530 postova Lokacija: Zrenjanin - Pertovgrad - Veliki Bečkerek - Nova Barselona Motocikl: Honda CRF 1100 Africa Twin adventure sport Prijavi odgovor kao problematičan On 27.9.2018. at 18:20, alexvicent je napisao: Ventilator se pali automatski na 99° a gasi na 91°,prekidač je stavio prethodni vlasnik,iz razloga što leti po gradu diže temperaturu i do 115°( sve je dobro dok nedigne na 124°-tad kreće da kuva i izbacuje vodu).Inače,ovaj prekidač je jako korisna stvar,kad se motam po gradu upalim ga kad se motor malo zagreje i negasim ga dok ne parkiram,nikada ne podigne preko 100°. Moguće je da kod mene desni hladnjak ima manji protok,bio oboren pa malo pokrivljena saća,al pričah sa još nekima,svi kažu da je normalno da u sporoj vožnji,i u kreni-stani digne na 115°. Razumem tvoju brigu da ti se motor ne pregreje samo uzmi u obzir sledeće činjenice. Originalni termostat počinje da se otvara između 80 i 84C a u potpunosti je otvoren tek na 95C. Originalni termodavač pali vetilator na 104, a gasi ga na 96C upravo iz razloga da bi termostat bio sve vreme otvoren. Ako ga ti držiš na manje od tih 96C u stvari ne dozvoljavaš termostatu da se do kraja otvori i omogući veći kapacitet vodene pumpe. VFR je poznat po tome da radi na višim temperaturama. Ovo nije ništa loše i ne znači da se pregreva. Jednostavno je tako konstruisan i to mu ne smeta. Ono što mora da se pazi to je rashladna tečnost. Potrebno ju je redovno menjati (svakih 2-3 godine) i prilikom zamene obratiti pažnju da se poštuju fabričke preporuke. Upravo zbog temperature. VFR ima neku vrstu kombinovanog hlađenja (voda/ulje). Obrati pažnju na mali (uljni) hladnjak. Vodi računa da bude čist od buba, blata... Ako se već bojiš da će ti se motor pregrejati probaj da nabaviš veći uljni hladnjak. Mislim da paše od VTR i mislim da je neko već pisao o tome. Ne bi bilo loše ni da ispereš rashladni sistem, mada ako redovno menjaš rashladnu tečnost onda nema od čega ni da bude prljav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexvicent 363 Napisano Septembar 28, 2018 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Yamaha FZS 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Planiram da isperem rashladni sistem i to da nabijem crevo na česmu pa direktno u desni hladnjak na onaj čep. Sve ovo iz razloga što sam primetio kad sam ga kupio, kad ga zaturiram i držim u obrtajima hoće da izbaci vodu iz sistema i to tako da uopšte ne mogu da provalim odakle,sve mi se čini iz neke rupice u bloku. Poskidam bočne plastike,dotegnem sve šelne na crevima,otvorim čep na desnom hladnjaku,tečnost tamno zelena,pogledam u čantri crvena??? Ispraznim čantru i sipam samo destilovanu, primetim da mi na par stotina km skine nivo za par cm, i tako teram već dve sezone. Inače merio sam tačku zamrzavanja tečnosti,drži do -20°. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexvicent 363 Napisano Septembar 28, 2018 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Yamaha FZS 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Treba da promenim pločice,gledam u Louisu,TRW organik za 36 €,da li je to cena za komplet za sva tri diska,il samo za jedan? Može li se kupiti samo za zadnji disk? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novak Lazovic 282 Napisano Septembar 28, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 314 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda PCX 125 2021 Prijavi odgovor kao problematičan To je cena za jedan set plocica tj samo za jedan disk. Mozes da kupujes pojedinacno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sima strahota 181 Napisano Septembar 29, 2018 Zainteresovan, 530 postova Lokacija: Zrenjanin - Pertovgrad - Veliki Bečkerek - Nova Barselona Motocikl: Honda CRF 1100 Africa Twin adventure sport Prijavi odgovor kao problematičan Skini oba hladnjaka. Kad već skidaš bočne plastike. Nije komplikovano. Pazi samo da ne preteraš sa pritiskom jer je pritisak u sistemu do cca 1,4 bara a u vodovodnoj mreži može da bude i do 2,5 bara. Isperi ti njih sa puno vode i to će biti dovoljno, osim ako neko pre tebe nije sipao neku tečnost za dihtovanje rashladnog sistema. Što se tiče pločica, moja preporuka je isključivo original NISSIN. Kupiš u Deliti ili kod Stojanova. Cena je oko 12K dinara za komplet prednje i oko 8K za zadnje. Proveri kod njih svakako. To je dosta skuplje nego te i iz LOUIS ali je i razlika u kočenju, potrošnji pločica isto toliko velika u korist original. Plus to što ćeš sa original pločicama sačuvati diskove, a diskovi su JAKO, JAKO skupi. Ja sam na mom motoru menjao i stavljam isključivo original. Zato su mi diskovi kao novi i nemaju risove. Sa tim stvarima, za mene, nema kompromisa. I još jedna stvar. Za VFR ne idu organic pločice nego sinter metal (original). Zašto? Pa zbog brzine koju može da razvije, kao i težine samog motora. Sa organic rizikuješ da ih spališ i da izgube svoja svojstva pre nego što ih potrošiš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
onyxia 137 Napisano Octobar 13, 2018 Svrati ponekad, 185 postova Lokacija: Beograd - Borca Motocikl: Liberty 125 ; Honda VFR 800 fi Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ja da se zapljunem kao vlasnik jedne 800 tke od skoro! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1380 Napisano Octobar 13, 2018 Vinyl rider, 832 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan 51 minutes ago, onyxia said: Evo i ja da se zapljunem kao vlasnik jedne 800 tke od skoro! Dokazi druze - dokazi nama trebaju !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlaya 238 Napisano Octobar 13, 2018 Zainteresovan, 508 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: BMW R 1200 GS Triple black Prijavi odgovor kao problematičan pre 53 minuta, onyxia je napisao: Evo i ja da se zapljunem kao vlasnik jedne 800 tke od skoro! Nek je sa srecom, u zdravlju je vozio! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
onyxia 137 Napisano Octobar 13, 2018 Svrati ponekad, 185 postova Lokacija: Beograd - Borca Motocikl: Liberty 125 ; Honda VFR 800 fi Prijavi odgovor kao problematičan Evo dokaza 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexvicent 363 Napisano Octobar 14, 2018 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Yamaha FZS 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Lepa boja,nego vidim nema zaštitu od toplote grane kod desnog fuzastera, neznam kako vama,al meni gori desna patika.Slika u prilogu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1380 Napisano Octobar 14, 2018 Vinyl rider, 832 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast, lepo da se navozas. Narocito mi se dopada podrepni lonac, lepo otvori motor , da se vidi felna na mono viljusci Nemoj da ti bude tesko, pretresi ga doooobro i SVE tecnosti napolje a nove unutra i da se vooooozaaaaaaas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
badzabajker 105 Napisano Octobar 15, 2018 Svrati ponekad, 257 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GPZ 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Jel ima neko cevku za lonac pod rep za rc36 1990? Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10691 Napisano Octobar 15, 2018 Hronični Motociklopata, 7411 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Ako ne nadjes, mogu to ovi ljudi iz Ade da ti naprave, Dragon, Robert. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kingdrom 402 Napisano Octobar 16, 2018 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 Vtec + BMW R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ja da se ukljucim i prikljucim 2012 VFR 800 Vtec Presao 13000km Od prvog dana kada sam ga video negde 2004. sam znao da cu ga kad tad imati. Odradjena prednja viljuska i redovan servis. Majstor kaze da sam do sledece sezone miran. Par kozmetickih korekcija - poliranje izduvne grane i osvezavanje plastika koje su preko lanca Moram samo da nabavim kofere i poklopac akumulatora i to je to. Na zimu sediste 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlaya 238 Napisano Octobar 16, 2018 Zainteresovan, 508 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: BMW R 1200 GS Triple black Prijavi odgovor kao problematičan U zdravlju da je vozis! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GuMi5 3108 Napisano Octobar 16, 2018 Јахач змајева, 1537 postova Prijavi odgovor kao problematičan Prelijep motorin... Jedan od najljepših iz svog doba definitivno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8690 Napisano Octobar 16, 2018 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Jeste lep. Kad bih razmisljao o prelasku na turing verujem da bi ovaj pobedio i da bi njega uzeo. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Octobar 16, 2018 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ja da se ukljucim i prikljucim 2012 VFR 800 Vtec Presao 13000km Od prvog dana kada sam ga video negde 2004. sam znao da cu ga kad tad imati. Odradjena prednja viljuska i redovan servis. Majstor kaze da sam do sledece sezone miran. Par kozmetickih korekcija - poliranje izduvne grane i osvezavanje plastika koje su preko lanca Moram samo da nabavim kofere i poklopac akumulatora i to je to. Na zimu sediste Prelijep motorin... Jedan od najljepših iz svog doba definitivno... Свакако се слажем са овом констатацијом - дефинитивно у самом врху дизајна тог доба.Него ми је фасцинантно да је од периода када је изашао до ево чак и овог модела из 2012 остао малте не исти претрпећи једва приметне дизајнерске измене. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...