wiking 80 Napisano Maj 17, 2016 Svrati ponekad, 200 postova Lokacija: Subotica Motocikl: vfr750f rc24,rc-36 Prijavi odgovor kao problematičan @ wiking Oni podmetaci sto dobijas sa paknovima sluze da se paknovi bolje hlade kao i da ne "cvile" prilikom kocenja. Tacno tako .Ali morao sam izvaditi,jer jednostavno tocak se vrtio otezano.Nove lezajeve sam stavio,klizaci klesta podmazani,klipovi na klestima rade lepo,diskovi su ganc novi.Kad vratim podmetace,onda se steze tocak.Vozio sam par stotina metara sa podmetacima(bez kocenja),diskovi vreli.Sad ovako bez limcica i podmetaca cvile kiocnice,al bar se ne steze tocak,i diskovi se negreju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale11351 131 Napisano Maj 18, 2016 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Crveni...opet!!! Prijavi odgovor kao problematičan @ Damir Shax Upravo tako. Nakrivis volan u levo da posuda stoji ravno. S'obzirom da verovatno imas visak ulja u posudi, dobro obmotaj sa krpama jer ne zelis da ti AT ulje kane na plastiku ili bilo koji ofarban deo, skines poklopac posude, i izvadis plasticni deo i gumenu membranu. Spremi krpu u koju ces da prihvatis plastiku i membranu. Posuda je unutra masinski obradjena i ima malo ispupcenje na jedno 6-7 mm od gornje ivice. Ulje u posudi treba da bude do tog ispupcenja pod uslovom da su celjusti dobro ozracene. Kada vracas delove nazad, prvo ubaci plastiku u membranu ( ima svoje mesto ) pa onda sve zajedno vrati na posudu. Poklopac od posude nemoj da zatezes kao tocak vec normalno, kada sraf vise nema gde - dovoljno je. Ista procedura je i za posudu ulja za kvacilo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale11351 131 Napisano Maj 18, 2016 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Crveni...opet!!! Prijavi odgovor kao problematičan @ wiking Ako si ih sacuvao, mozes da ih namontiras kada ti se malo pojedu paknovi. Verovatno su paknovi napravljeni malo deblji nego sto treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiking 80 Napisano Maj 18, 2016 Svrati ponekad, 200 postova Lokacija: Subotica Motocikl: vfr750f rc24,rc-36 Prijavi odgovor kao problematičan @ wiking Ako si ih sacuvao, mozes da ih namontiras kada ti se malo pojedu paknovi. Verovatno su paknovi napravljeni malo deblji nego sto treba. Pa neznam ni ja sta je vec u pitanju.Vec sam mislio da su diskovi kriviMerili smo komparatorom,trce u 5 stotih.Ja mislim da je to dobro.Sad diskovi su 5 milimetara debljine,i lukasovi.Toliko znam da na rc24 fabricki diskovi su 4.5 milimetara.Na rc 36 neznam debljinu.Menjao sam plocice zbog toga sto su cvilele,i mislio sam da su potrosene.Kupio sam nove ferodo platinum plocice,ista prica za cvilenje.Stavio sam na metalni deo plocice bakarnu pastu,i onda ista prica.Sad jedino da da diskovi nisu previse okaljeni...Da poludis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zille-nbg 1117 Napisano Maj 18, 2016 Drug član, 1245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih da kvarim debatu o diskovima i plocicama, ali da pitam ponovo, neko okupljanje, nesto? Mislim, moraju se znati prioriteti, lako cemo za kocenje, sta cemo za jedenje i pijenje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale11351 131 Napisano Maj 18, 2016 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Crveni...opet!!! Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih da kvarim debatu o diskovima i plocicama, ali da pitam ponovo, neko okupljanje, nesto? Mislim, moraju se znati prioriteti, lako cemo za kocenje, sta cemo za jedenje i pijenje? Ja sam uvek za, samo da prodje zima... Predlazem da se odredi datum u nekoj blizoj buducnosti da bi mogli da se organizujemo u sto vecem broju. Da ne bude danas za sutra... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Damir V-tec 8 Napisano Maj 18, 2016 U prolazu, 47 postova Lokacija: Đerdap Kladovo - Bratunac BIH Motocikl: Honda VFR 800 Vtec ABS (2002.) Prijavi odgovor kao problematičan @ Damir Shax Upravo tako. Nakrivis volan u levo da posuda stoji ravno. S'obzirom da verovatno imas visak ulja u posudi, dobro obmotaj sa krpama jer ne zelis da ti AT ulje kane na plastiku ili bilo koji ofarban deo, skines poklopac posude, i izvadis plasticni deo i gumenu membranu. Spremi krpu u koju ces da prihvatis plastiku i membranu. Posuda je unutra masinski obradjena i ima malo ispupcenje na jedno 6-7 mm od gornje ivice. Ulje u posudi treba da bude do tog ispupcenja pod uslovom da su celjusti dobro ozracene. Kada vracas delove nazad, prvo ubaci plastiku u membranu ( ima svoje mesto ) pa onda sve zajedno vrati na posudu. Poklopac od posude nemoj da zatezes kao tocak vec normalno, kada sraf vise nema gde - dovoljno je. Ista procedura je i za posudu ulja za kvacilo. Proveriću ulje u posudici, mislim da je sipano i preko tog ispupčenja. Hvala na pomoći i opsirnom odgovoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Damir V-tec 8 Napisano Maj 18, 2016 U prolazu, 47 postova Lokacija: Đerdap Kladovo - Bratunac BIH Motocikl: Honda VFR 800 Vtec ABS (2002.) Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih da kvarim debatu o diskovima i plocicama, ali da pitam ponovo, neko okupljanje, nesto? Mislim, moraju se znati prioriteti, lako cemo za kocenje, sta cemo za jedenje i pijenje? Ja sam uvek za, samo da prodje zima... Predlazem da se odredi datum u nekoj blizoj buducnosti da bi mogli da se organizujemo u sto vecem broju. Da ne bude danas za sutra... I lokacija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iske 251 Napisano Maj 18, 2016 Svrati ponekad, 329 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: VFR 800 Fi RC46, Suzuki DL 1000 V-Strom ABS, SCOTT SCALE EXPERT 29" Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih iskreno više voleo da se skupimo negde i provozamo po nekom dobrom putu onako zajedno. Jelo piće manje više može i neki restoran uz put. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zille-nbg 1117 Napisano Maj 18, 2016 Drug član, 1245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam za svaku opciju Iske daj predlog neke rute, i da vidimo ko je raspolozen da dodje i, naravno da vidimo odakle ko dolazi, da ne zakopamo nekoga sa kilometrazom 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guderijan 10 Napisano Maj 18, 2016 Svrati ponekad, 101 postova Prijavi odgovor kao problematičan Srbiju zemlju da prevrnemo Dunavska magistrala npr. ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iske 251 Napisano Maj 18, 2016 Svrati ponekad, 329 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: VFR 800 Fi RC46, Suzuki DL 1000 V-Strom ABS, SCOTT SCALE EXPERT 29" Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj da ja predlažem. Meni je sve OK. Ja sam iz Vojvodine ovde je sve ravno, nema krivina pa bih to izbegao. Može uz Dunav. Pitanje je da li ću ja moći uopšte. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale-VFR 457 Napisano Maj 18, 2016 Zainteresovan, 531 postova Lokacija: Branicevski okrug Motocikl: Honda Hornet 600 2005 Prijavi odgovor kao problematičan Moze Dunavska..ajmo.. Ili gde vec. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Damir V-tec 8 Napisano Maj 18, 2016 U prolazu, 47 postova Lokacija: Đerdap Kladovo - Bratunac BIH Motocikl: Honda VFR 800 Vtec ABS (2002.) Prijavi odgovor kao problematičan Zainteresovan sam Samo da se uklopim sa vremenom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki_m 27 Napisano Maj 18, 2016 Svrati ponekad, 127 postova Prijavi odgovor kao problematičan @wiking potraži na netu 'brake bedding in procedure'..ukratko-a za mene je to bila novost-izgleda da 'naleganje' pločica više nije samo prilagođavanje površini diska ,već da se sa njih prenosi deo materijala na disk koji stvara sloj koji kasnije učestvuje u kočenju. Navodno je neophodno kontlolisano dovesti i zadržati na određenoj temperaturi disk i pločice -a nakon toga potpuno ohladiti-,da bi to sve radilo kasnije kako treba ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1323 Napisano Maj 18, 2016 Vinyl rider, 824 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan @wiking potraži na netu 'brake bedding in procedure'..ukratko-a za mene je to bila novost-izgleda da 'naleganje' pločica više nije samo prilagođavanje površini diska ,već da se sa njih prenosi deo materijala na disk koji stvara sloj koji kasnije učestvuje u kočenju. Navodno je neophodno kontlolisano dovesti i zadržati na određenoj temperaturi disk i pločice -a nakon toga potpuno ohladiti-,da bi to sve radilo kasnije kako treba ... U poslednje vreme imm neku cudnu naviku da detaljno procitam uputstvo. Pre mesec-dva sam radio kocnice na kolima i nesecam se da sam video ovako neko uputstvo, jedino na sta sam naleteo je da se u prvih 200km vozi lagano i bez naglih, ucestalih i zestokih kocenja. Sve suprotno od onog sto si rekao. Opet, nije mi bilo tesko , pregledao sam nekoliko tekstova na tu temu, nekoliko videa na YT , i opet , nisam sad siguran gde sam, moram probati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zille-nbg 1117 Napisano Maj 30, 2016 Drug član, 1245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Niko nista ne pise, svi se voze Jedno pitanje. Imam rc24 i sad za vikend smo bili na putu. U povratku, stanemo kod Orlovace da sacekamo drugare i da se ispozdravljamo i u momentu kad sam bukvalno stao i motor bio na leru, ugasio se. Ja da upalim, kad on ni da cuje, kao da je prazan akumulator. Pauza je trajala 10min, ja probam ponovo i upali, ugasim ga, probam ponovo i upali. I nastavimo dalje ka Adi da popijemo kafu. Na semaforu kod Ade ista prica, na leru i bam ugasi se. i nisam mogao da ga upalim. Dodje kum i donese kablove i samo sto smo prislonili kablove, upalio je. Dodjem kuci, probam pali gasi jedno 5 puta, radi. Da ga hebem, ne znam sta bi to moglo da bude. A ne bih da me iznenadi tako negde na putu, kablove ne nosim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale11351 131 Napisano Maj 30, 2016 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Crveni...opet!!! Prijavi odgovor kao problematičan Moras malo da se poigras sa unimerom. Izmeri mu napon kada je ugasen, pa kada je upaljen, pa sa upaljenim svetlima i kada mu podignes obrtaje na 3500-4000. Ne znam za tvoj model ali na RC46 napon u radu sa svetlima treba da bude oko 13.5 V. Ako je to OK, onda ti je verovatno akumulator otputovao na mesto sa koga nema povratka. Konsultuj se sa nekim. Arakis mi prvi pade na pamet... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5990 Napisano Maj 31, 2016 Svakom po zasluzi, 12426 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Lepo ti Sale reče, moraš malo na merenje napona pri različitim režimima. A pre toga Žile dobro pregledaj konektore reglera, naročito tri faze sa žutom žicom...moguće je da je tu problem? A i današnji AGM akumulatori crkavaju iz čista mira... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale11351 131 Napisano Maj 31, 2016 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Crveni...opet!!! Prijavi odgovor kao problematičan @ Arakis Pa nisam te dzabe zapitkivao a sto ovo, a sto ono, kada si menjao regler na mojoj Hondi... Sada ljudi mogu da pomisle da i ja nesto znam... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guderijan 10 Napisano Maj 31, 2016 Svrati ponekad, 101 postova Prijavi odgovor kao problematičan Niko nista ne pise, svi se voze Jedno pitanje. Imam rc24 i sad za vikend smo bili na putu. U povratku, stanemo kod Orlovace da sacekamo drugare i da se ispozdravljamo i u momentu kad sam bukvalno stao i motor bio na leru, ugasio se. Ja da upalim, kad on ni da cuje, kao da je prazan akumulator. Pauza je trajala 10min, ja probam ponovo i upali, ugasim ga, probam ponovo i upali. I nastavimo dalje ka Adi da popijemo kafu. Na semaforu kod Ade ista prica, na leru i bam ugasi se. i nisam mogao da ga upalim. Dodje kum i donese kablove i samo sto smo prislonili kablove, upalio je. Dodjem kuci, probam pali gasi jedno 5 puta, radi. Da ga hebem, ne znam sta bi to moglo da bude. A ne bih da me iznenadi tako negde na putu, kablove ne nosim Zile imam bogato iskustvo na temu koja tebe muci. Isti problem imao sam pretprosle godine sa neunistivom RC24kom... Dok nisam dosao do sjajnog majstora u Visnjickoj!!!, smrsao sam od muke... u mom slucaju u pitanju je bio regler... Ali nema tu puno dileme, prvo meris napone, pregledas kontakte... Na kraju u glavnom moze biti akumulator, regler ili namotaji (stator). Mislim da ako je crko regler, treba obavezno proveriti napone na alternatoru jer moze da se desi da ako su oni previsoki nov regler ponovo crkne... Uglavnom, ne treba ga menjati kao sijalicu . Inace, nikako nemoj uzimati zamenske reglere, koji su uglavnom manjeg formata jer su jako nepouzdani. Ja sam u kompku kupio neki Argentinski regler, koji po katalogu odgovara RC24ki, nije sastavio ni 10000 km.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiking 80 Napisano Jun 1, 2016 Svrati ponekad, 200 postova Lokacija: Subotica Motocikl: vfr750f rc24,rc-36 Prijavi odgovor kao problematičan Niko nista ne pise, svi se voze Jedno pitanje. Imam rc24 i sad za vikend smo bili na putu. U povratku, stanemo kod Orlovace da sacekamo drugare i da se ispozdravljamo i u momentu kad sam bukvalno stao i motor bio na leru, ugasio se. Ja da upalim, kad on ni da cuje, kao da je prazan akumulator. Pauza je trajala 10min, ja probam ponovo i upali, ugasim ga, probam ponovo i upali. I nastavimo dalje ka Adi da popijemo kafu. Na semaforu kod Ade ista prica, na leru i bam ugasi se. i nisam mogao da ga upalim. Dodje kum i donese kablove i samo sto smo prislonili kablove, upalio je. Dodjem kuci, probam pali gasi jedno 5 puta, radi. Da ga hebem, ne znam sta bi to moglo da bude. A ne bih da me iznenadi tako negde na putu, kablove ne nosim Premeris punjenje i akumulator,pa ce ti sve biti jasno.Akumulator ako je dobar,treba da pokazuje 12.7.Ako jos imas fabricki regler,punjenje treba da ide pod svetlima od 13.5 do 14 volti,nekad zna i malo vise.E sad ako ti je jos uvek regler na fabrickom mestu,pod obavezno ga premesti na drugo mesto.Blizu je izduvnih cevi,i nema hladjenje nikako.Ja sam na mojoj rc24 stavio regler ispod zadnje leve repne plastike.Ima dovoljno mesta za hladnjenje i jos stane i mali kuler na njega.Mada dobije dovoljno vazduha od zadnjeg tocka,tako da kuler nije tako i bitan.Ako ti je regler u pitanju,zna se Joska Temerin,i zaboravi vise probleme Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zille-nbg 1117 Napisano Jun 3, 2016 Drug član, 1245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Hvala momci, da se ja ne bih jebavao, vrlo verovatno cu svratiti do komse Arakisa. Regler je menjan pre jedno 5god, prethodnom vlasniku je crkao na putu, stavljen je neki kineski. A stoji sa leve strane ispod leve srednje bocne plastike. Videcu ovih dana, nesto sam mrzovoljan za popravke ovih dana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zille-nbg 1117 Napisano Jun 4, 2016 Drug član, 1245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da ne treba biti veliki majstor da bi se uvideo kvar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Simon69 671 Napisano Jun 4, 2016 Drug član, 1125 postova Lokacija: Mladenovo Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Zanima me da li ima neko retrovizore za RC46? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...