Jump to content

Moto Zajednica

VFR/VTR tema za vlasnike i ljubitelje

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 249 postova
  • Motocikl: Kymco Agility City 125,Agility City 200,SuZuki Boulevard M90, Honda NC 700 s

Koliko sam ja cuo vf 1000 (i 750)f su jedini modeli gde je honda sama zvanicno priznala da su omasili....imaju problem sa 2 cilindrom,pregrevaju se,krive glave,bregaste....

Opet kazem,cuo...ne znm nikog licno da poseduje ovaj od dva modela...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 249 postova
  • Motocikl: Kymco Agility City 125,Agility City 200,SuZuki Boulevard M90, Honda NC 700 s

Da,taj motor je uvezao i prodao cafe racer ,bila je tema negde na forumu ali ne mogu sad da je nadjem....nadam se samo da nije izbrisana :(

Lik je inace uvozio motore iz CH i svi su bili,malo bi bilo reci, pod konac ! Tako i taj VFR,kad je prodat.....kako ga je vlasnik cuvao za prethonih godinu i nesto,to vec sam moras videti na motoru...

• Vinyl rider, 824 postova
  • Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина

Jel to onaj plavo MOVISTAR ??? Ako je taj onda estetski bas i nije nesto, sva farba mu je matirala i za kratko vreme je promenio dosta vlasnika.

• Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина

Jel ima neki RC46 u delovima, treba mi desna dekla motora.

Pazi i moj je radjen za Svajcarsko trziste i cajgeri se razlikuju od ovih nazovi "normalnih". Kod mene crveno pocinje vec u 6000rpm i onda od 10000rpm se znacajno podeblja crvena linija , a sve sa razlogom kao prvo crveno je stetno za okolinu a ono posle i za sam motor. E sad kako je to promenjeno , promenili su i komplet sve cajgere da bi se fontovi poklapali da ne izgleda fuserski odradjeno.

• Svrati ponekad, 200 postova
  • Motocikl: vfr750f rc24,rc-36

Pazi i moj je radjen za Svajcarsko trziste i cajgeri se razlikuju od ovih nazovi "normalnih". Kod mene crveno pocinje vec u 6000rpm i onda od 10000rpm se znacajno podeblja crvena linija , a sve sa razlogom kao prvo crveno je stetno za okolinu a ono posle i za sam motor. E sad kako je to promenjeno , promenili su i komplet sve cajgere da bi se fontovi poklapali da ne izgleda fuserski odradjeno.

Svaki svajcarac ima drugacije satove.Blokada pocinje na 8500rpm,a ne na 6000rpm.Svaki svajcarac je blokiran na 47kw,i kod njihovih motora se blokada pali na 8500rpm,to jest limitirani su na 8500rpm.Kad se izvadi blokada,onda vrti redovno do 11500rpm.A terati vfr-a skroz do 13000rpm,je apsurdno i stetno za agregat.Te price su malo smesne da izmedju 8500 i 10000rpm je stetno  za okolinu.Pozdrav  :)

• U prolazu, 15 postova
  • Motocikl: Honda VFR800 VTEC

Ki upisan/a !  Puno dobrih kilometara! :takoje:

Jel može neko da preporuči neki strani sajt sa polovnim motorima ili još bolje polovnim VFR-ovima, a da nije www.mobile.de ?

• Svrati ponekad, 240 postova
  • Motocikl: Crveni...opet!!!

Drugari, kolege... Da ne bih citao celih 40 strana da nadjem odgovor na moje pitanje ( a verovatno je neko vec pisao o tome ) moram da pitam ponovo. Elem, RADNA TEMPERATURA VFR 800 Fi. Znaci, hocu da posasavim jer i kada nije neka preterana vrucina on mi nabija temperaturu. Recimo juce idem sa Novog BGD auto putem oko 16h. Guzva koliko god moze da bude u to vreme... Vozio sam uglavnom drugom brzinom po isprekidanoj liniji jer su se za divno cudo vozaci kola sklanjali u stranu. Temp je bila oko 110 a ponekad i 112. Posle plavog mosta sam ga vozio normalno jer guzve nije bilo i pala je na 103-106 stepeni. Muceni ventilator nije stajao sa radom. Pred sezonu sam isprao sistem i zamenio antifriz. Kada radi u mestu, ventilator pali na nekih 102 pa gasi na 96 stepeni. Pipao sam creva i po njima se vidi da radi i termostat. Motorno ulje zamenjeno samo sto je sipana puna sintetika sto ne verujem da ima neki uticaj na gore pomenuti problem. Iskustva, sugestije???

• Drug član, 1020 postova
  • Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12

Mislim da je 110-112 visoka temperatura,103-106 je ok.Ventilator je trebao da spusti temperaturu a kažeš da je uključio....proveri termostat na koliko uključuje-isključuje ventilator.Meni je jednom prilikom na nekom defileu po nekoj selendri, digao temperaturu na nekih 222F što je oko 105,5C.Mislim da mi ventilator,tj termostat nije odradio i baš se pregrejao i mislim da se čak i ugasio kao i mnogi motori tada tamo.Sve sam posle toga poskidao,proverio ga-radi,zamenio tečnost i za svaki slučaj kupio još jedan termostat i ugradio prekidač za ventilator.Od tada normalno uključuje i isključuje.Po visokim temperarurama u gradskoj vožnji, čim dođe do 212-215F to je oko 100C ja ga uključim za svaki slučaj.

U VFR nema potrebe da sipaš ful sintetiku,ide polu sintetika,nije to R motor.

Nisam ti baš mnogo pomogao ali sam preneo neka moja iskustva za ovih 8 godina koliko ga vozim.

• Svrati ponekad, 240 postova
  • Motocikl: Crveni...opet!!!

Kao sto sam napisao, ventilator pali na nekih 102-103 a gasi na 98-96 stepeni. Upravo sada sam se vratio iz voznje po Smederevcu, do Grocke i nazad, i sve je radilo kako treba. Po putu nije presao 92-93 stepena, tek kada sam usao u Grocku digao je na 103 i ukljucio ventilator i u povratku u voznji opet 92-93. Verovatno je juce bilo mnogo toplije nego sto se meni cinilo ili mu je bio takav dan. 

Prosle godine mi je u mestu poceo da baca vodu na prelivnom sudu i to se desilo samo tada jednom. Verovatno termostat nije odradio a zasto se to desilo ne znam. Od tada termostat radi bez problema ( mada sam mu ja odradio sve napisano u prethodnom postu).

Hvala na odgovoru.

• Zainteresovan, 531 postova
  • Motocikl: Honda Hornet 600 2005

Hvala na cestitkama..inace motor je 2002 god. Prva registracija 2003..Prvi i jedini vlasnik dva kljuca manual komplet servisi koji su radjeni za period do 2014(sve dokumentovano nije u ovlascenom servisu,samo prvi servis u hondinom) ali ima iz svake godine..km prava 31000km inace covek ga slabo vozio zadnjih 4 god od kada je dobio prvo dete..oba kofera poklopac sedista covek korektan maksimalno dace mi i neke sprejeve kojima je odrzavao plastike lance i sta vec i tank torbu..objasnio sam mu kakva je procedura za Srb sta sve moram da poplacam i spustio mi malo cenu..sledece nedelje idemo po njega pa onda krece carina i ostale stvari koje ce me pratiti..nadam se da ce se sve lepo zavrsiti pa pisem kad ga registrujem i stavljam slike sa nasim tablama...pozz svima :):jee1:

• U prolazu, 19 postova
  • Motocikl: Honda VFR800 VTEC (RC46)

Molio bih za malu pomoc...

Ako neko ima originalni top case za VFR800 V-TEC 2002- zamolio bih ga da mi slika ove zavrtnje i podloske na ploci.

Nesto mi tu fali ili je pogresno namontirano.

Hvala unapred!

IMG_20150707_160020.jpg IMG_20150707_160028.jpg IMG_20150707_160037.jpg

• Svrati ponekad, 273 postova
  • Motocikl: VFR 750 RC36

Evo ako nekog zanima kako izgleda univerzalna pumpa goriva koja moze u vfr-a, africu, cbr...
Za sada radi dobro, malo je bucnija i veca od originalne ali dobro...

post-14678-0-65846800-1436476719.jpg

post-14678-0-61499100-1436476729.jpg

post-14678-0-00918800-1436476737.jpg

• Podržavam 1

• Very Funny Rider, 1127 postova
  • Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07

Koliko kosta pumpa...gde si je kupio? Da i mi ostali znamo :) Vidim da je od Honde Accord?

Kupljena u Sarajevu firma Japan auto, cijena 89KM sto je oko 45 eura. Ima je i u toj firmi iz Tuzle koja je uvoznik za BiH.
Ono sto jos mogu napisati je da sam moram malo rezati unutrasnju plastiku, ali vrlo malo, jer je ova pumpa dosta veca od originalne. Izlazi su 8mm tako da se moze stegnuti originalno crijevo selnom. Pumpa radi na pricipu platina, kao i originalna, malo je bučnija ali nije strasno.
Malo sam ga provozao sinoc pa jos ne mogu dati neko misljenje, onako na prvu puno se ljepse vozi na nizim obrtajima i nekako glatko i linearno ubrzava a na konstantnom gasu je miran. Vozio sam zadnji mjesec bez pumpe i mogu potvrditi da se rc36 moze voziti bez pumpe ali nije to to.

• Svrati ponekad, 227 postova

Pozdrav drugari,

Molim za info. Od čega se sastoji restriktor snage za VFR 800Fi '99, za CH tržište? I da li taj restriktor može lako da se ukloni?

Hvala. :)

• Svrati ponekad, 200 postova
  • Motocikl: vfr750f rc24,rc-36

Kupljena u Sarajevu firma Japan auto, cijena 89KM sto je oko 45 eura. Ima je i u toj firmi iz Tuzle koja je uvoznik za BiH.

Ono sto jos mogu napisati je da sam moram malo rezati unutrasnju plastiku, ali vrlo malo, jer je ova pumpa dosta veca od originalne. Izlazi su 8mm tako da se moze stegnuti originalno crijevo selnom. Pumpa radi na pricipu platina, kao i originalna, malo je bučnija ali nije strasno.

Malo sam ga provozao sinoc pa jos ne mogu dati neko misljenje, onako na prvu puno se ljepse vozi na nizim obrtajima i nekako glatko i linearno ubrzava a na konstantnom gasu je miran. Vozio sam zadnji mjesec bez pumpe i mogu potvrditi da se rc36 moze voziti bez pumpe ali nije to to.

Spojio si crevo direktno sa slavine na karburator,ili prolazi gorivo iako je pumpa neradi?

Gorivo ne moze prolaziti slobonim padom prema karburatorima sve dok je pumpa, pa makar i neispravna na motoru. Znaci dok sam vozio bez pumpe samo sam prespojio dva crijeva koja idu na pumpu. Obzirom da znam da mi je tank cist kao suza ja sam i filter skinuo radi boljeg protoka.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja