Jump to content

Moto Zajednica

nisam bajker pitanje

Recommended Posts

• U prolazu, 19 postova
  • Motocikl: honda

zdravo bajkeri :zdravo:

ovako je stanje,treba mi neki motor da se vozim do posla to je 3km u jednom pravcu i eventualno jednom mesecno leti da odem do Morave 30 km asfalt...do 125 cm,lepi motori kroseri to je jedini razlog sto bih krosera

moje znanje o motorima je nikakvo,samo sto sam procitao ovde na forumu

i sad bih ja da kupim neki

u svemu tome ja ne kapiram sta je 4takta i 2takta,manje snaga ima 4 takta,ispavite ako gresim,ne treba mi da jurcam vec normalna voznja

koji kroser vi preporucjete do 125 cm?sta da gledam ako budem kupovao 4 takta jel 2takta?kakav je kros da se vozi po asfaltu

i koliko trose kroseri te kubikaze na 100km?priblizno

jedan lik pricao mi da mu kroser suzuki 250cm trosi preko 8l.pa da proverim kod vas jel moguce

ja postavljam decja pitanja,uglavnom ako neko hoce da pomogne hvala

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Tutti Frutti, 668 postova
  • Motocikl: Pojela Maca

Kad vec tako stoje stvari,kako si opisao,nemoj se mnogo opterecivati sta znaci sta itd,jer da te je zanimalo toliko,dosad bi vec nasao odgovor u nekoj od tema ili na brat guglu.

Moj savet ti je da kupis cetvorotaktni motor,sipas lepo cist benzin u njega i neboli te glava puno.

Kolko ce da trosi na 1000km je VEOMA sirok pojam,jer je pitanje koji ces da kupis motor,ali posto si naveo bar orijentaciono da ce biti 125ccm,recimo da nece ispod 40l a nece ni preko 70l.

Koji model ces da kupis je opet presiroko pitanje,jer nisi naveo koliko bi novca izdvojio za motor,pa onda moze neko da te savetuje koje godiste koji proizvodjac,koji model itd.

Nadam se da sam ti bar malo pomogao,pozz

• Zainteresovan, 952 postova

Kupi ti kao i cure sa foruma kinez supermoto samo 125 ako si ograničen kategorijom ako ne onda šta prvo naidje. To ti je najisplativije pa kad stekneš malo iskustva sam ćeš znati šta dalje.

• Podržavam 1

• U prolazu, 19 postova
  • Motocikl: honda

evo ovako do 1000 evra...

a 125 cm mi je bitno jer malo trosi i mala registracija

ne nameravam da vozim trke,treba mi do posla najvise,znam da je skuter zakon nego mi se ne svidja,ne zelim da vredjam lepsi mi kros

sto se tice koje marke ja bi yamaha suzuki honda japanca

jel ima da se nadje tako nesto a da ne mora da se radi odma generalka

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Do 1000Eura nema. Ili će bit u dobrom stanju, bar jedno 1500Eura, 15-20godina star ili će bit neki krš za oko 500-600 Eura, isto star 15-20 godina, i trebaćeš da uložiš u najboljem slučaju još toliko.

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Za tebe je Yamaha TW125.

Plusevi:

4 takta

ne trosi puno (cca 3 l/100km)

Pitoma i zavalna za pocetnika.

Velike gume trpe sve. (uzmi one za asfalt)

Minusi:

spor / nema neku snagu

Ostali odgovori:

--------------------------------------------

4 takta = trosi cist benzin, podmazjue se posebnim uljem (kao auto)

2 takta = trosi mjesavinu ulja i benzina, ide bolje, ali i hoce vise goriva i odrzavanja

250 ccm 2-taktni kroser moze lako da srkne 8 litara, 4-taktni tesko.

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Nije baš kros motor za tebe.. će izgineš dok ideš na posao :jee:

Tebi bi vršio posao MZ..

Ali za 1K evrova..mozda bi ti baš legao XT600

Stariji transalp je malo više para.. tenere i afrike još više..

Znači enduro motor ti treba :moto3:

p.s. i tomos je bolji od tabanusa :jee:

• Predstavnik za Alfa Romeo i Smudja, 402 postova
  • Motocikl: rd07 oca mu jebem

Mislim da za te pare mozes da pazaris malog DR-a (suzuki dr 125), skoro smo gledali jednog prelepog, 2000 godiste, hteo covek da ga da za 1000e, ima i finih aprilia touareg 125 za te pare..Procackaj malo po oglasima na netu

• U prolazu, 31 postova
  • Motocikl: suzuki gsx600f

Ako ti je budzet 1000 ne moras ti sve da skrckas.za početak imas ove kineze i kivej.malo trose a lepo se voze,ili neki mz koji je neunistiv í idealan za to sto tebi treba.delovi bagatela a i moze da potegne na pecanje stosta.e sad zavisi sta si ti zamislio i jel hoces da bude lep ili funkcionalan.

• Podržavam 1

• U prolazu, 10 postova
  • Motocikl: suzuki ts 125 erz ('83)

Upravo iz istog razloga sam sebi, pre tri godine uzeo suzukija TS 125 erz i sada bih ga zamenio za nešto veće. Zahtevi su progresivno počeli da rastu. Ako te možda interesuje... Još imaš i kusura...

• Zainteresovan, 952 postova

Ja da se pitam uzeo bih XT600 ima da se bira za 1000 a troši 4 litre normalne vožnje što je jedva malo više od nekog 125 4T jedino što treba 100e više za registraciju. Opet registracija za 250 je možda 1500 dinara skuplja nego za 125 ali kad bih u toj klasi uzimao ni u kom slučaju ne bih bacio pare na nešto drugo osim kineza, ne samo zbog cene u startu nego i zbog održavanja. A realno nema neke razlike izmedju kineskog ili japanskog 125 sokoćala.

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

aman ljudi kakav xt ,sta se primate, daj boze da covek uopste zna da vozi motor sa menjacem. Kinez od 125 ccm i 4t je mama za njega..nista vise i nista manje. Kad kaze kroser jel vi stvarno mislite i da zna covek sta je cross motor?! Treba mu nesto do posla i za pecanje ponekad...Ima pun ku*** ti kineza starih po godinu,dve za te pare....malo trose,ima da se navoza

• Podržavam 9

• U prolazu, 7 postova
  • Motocikl: Honda VFR 750F

Ne znam kakvo je stanje kod vas u Srbiji sa cijenama, ali za taj novac kod nas u Republici Srpskoj mozes naci YAMAHU TDR 125, da biras. A sto se potrosnje tice, ti ces svejedno na posao s njim tako da nebi trebao uzeti preko 5.0 l . Motor je za svoju kubikazu dovoljno velik tako da mozes staviti kofer pozadi za sitnice, a da ipak povezes i suvozaca bez problema. Nisam ga imao, ali kolega jeste i bio je zadovoljan. MA STA KUPIO, SRETNO!!

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

nema dečijih pitanja ;) evo ljudi su ti lepo odgovorili. Postavlja se par pitanja, jel imaš A kategoriju (pretpostavljam da imaš ili si u procesu za istu)... definitivno bi ti bio najzahvalnihi supermoto/enduro kinez koje možeš naći za male pare. Moj glas bi bio tu pre za 200ccm nego za 125ccm. U istoj su kategoriji za registraciju, ali 200/250ccm može lepše da se vozi i neće ti dosaditi posle dva meseca...

Kineza kupujes obavezno polovnog, jel ga je prethodni vlasnik oslobodio "decijih" bolesti, tj. stegao sve srafove koji su poispadali ili popucali i utegao, tako da su ti polovni kvalitetniji od novih (zvuci smesno al tako je). Delova za njih ima dosta i svi su jednostavne konstrukcije...

npr.

http://www.moto-berza.com/moto-oglasi/qingqi-qm-200-oglas-38595/

ili 125ica

http://www.moto-berza.com/moto-oglasi/qingqi-qm200-gy-b-a-oglas-38042/

U svakom slučaju pošto si nov... obavezno skini film Twist of the wrist II , prevode imaš ovde na sajtu ili na titlovi net (baci mi PP ako imaš problem sa nalaženjem) i pogledaj, takođe kada bude kurs bezbedne vožnje od srca ti savetujem da ga posetiš (imaš i o tome na forumu)

• Zainteresovan, 863 postova
  • Motocikl: R1200GSA

slazem se sa Popsyjem - za ono sto si naveo u prvoj poruci gde si postavio pitanje (3km do posla i 30km na izlet po asfaltu) - kineski supermoto/enduro je najbolje resenje i najbolji odnos ulozeno/dobijeno. takodje preporucujem 200cc (imao sam i 125-icu) i bezbednije je voziti 200 jer te ne preticu svi.

registracija je jeftina (75EUR), redovni servisi (litar ulja i filter na 3000km, svecica na 6000) kostaju oko 20-30eura.

potrosnja u gradu: kilometar predjenog puta na mom motoru (kinez 200cc) kosta oko 4.7 dinara

ako ga redovno odrzavas i ne akas - trajace. masine su jednostavne, nema mnogo filozofije i skupih delova.

takodje imaj na umu da nisu predvidjeni za akanje i maltretiranje - i ako ga je prethodni gazda (ili gazde) maltretirao i lose odrzavao, i ako ti zapadne razdrndan motor bice 'skuplja dara nego mera'. govorim iz iskustva jer sam imao upravo takvog lose odrzavanog kineza kog sam prodao nakon 2 meseca.

sto se pouzdanosti tice, sa mojim kinezom sam isao do novog sada i nazad, vozio po deliblatskoj pesacri, presao par hiljada km po beogradu, dosta puta isao do avale i nikad me nigde nije ostavio niti stucnuo. ali ja ga stedim i ne vozim ga preko 85kmh, pokrivam ceradom cim padne kisa, prskam sa WD40 :) i pazim na taj motor.

• Svrati ponekad, 222 postova
  • Motocikl: BMW R1100RT

Brate moj savet ti je iz mog licnog iskustva !

Vecina bajkera je zaboravilo ili nikad i nije uslo u motore sa nultim znanjem zato im decija pitanja odraslog coveka izgledaju cudno, provokativno ili neozbiljno , sto se pitanja vise gomilaju tim vise ! Sto vise ulazis u pricu sve ces biti zbunjeniji a oni sve nestrpljiviji. To te isto ceka cak i ako se dobro potrudis sam sve da skontas : kubikaza , snaga , prenos, cena, godiste, marka itd !! Najbolje ces znati sta ti pase kad pocnes da vozis a za prvenca uzmi ono sto ti se svidja sa osobinama koje su te privukle motorima u skaladu sa novcem koji si odvojio, jedino povedi nekog u kupovinu ko se razume u motore da ne kupis u startu pokvarenu masinu !

Pozz. ,sretna kupovina i dobro dosao u ljubitelje motora i voznje ! :moto3:

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja