alexanto 5058 Napisano Avgust 22, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 6032 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Stoti put pregledam albume i uživam, preživljavajući ponovo ovu našu transilvanijsku terapiju... Ima fantastičnih slika, za mnoge su vezani urnebesni komentari i replike... Jedna od mojih favorita: I kako sad da glumim strogog i ozbiljnog oca... :na_glavi: :klovn: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šipi 222 Napisano Avgust 22, 2012 (promenjeno) BJB Maxi Scooter Club, 555 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda XL600V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Ahahahahahahahahahahaha.. Definitivno slika bez konkurencije.. hahahaha.. Promenio Avgust 22, 2012 član alexanto Citiran prvi post iznad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cobe 189 Napisano Avgust 22, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 469 postova Lokacija: TRSTENIK Motocikl: pa najbolji nego koji drugi :-))) Prijavi odgovor kao problematičan auuu sto su nam dobre slike znaci bruka jedna ...... svaka cast za fotografe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Avgust 23, 2012 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Znaci jace od sata sam gledao slike,slike su vam odlicne svima E a imam jedno pitanjce,posto sam dobio odmor tek u septembru posle mora planiram da odvozim isto ovo sa par drugara pa me interesuje koliko para treba za ovakvu turicu,cisto da znam okvirno koliko stekujem Maxi pozdrav, i planirajte uskoro neku voznju na ovu stranu malo ovcarsko kablarska klisura ovo ono Pazljivo sa septembrom!!! Prosle godine sam vodio ekipu gore. Mislim da smo Transfagarasan presli 2-3 septembra. Imali smo prelepo vreme ali je bilo snega svuda. Uglavnom vec pocetkom septembra ne moze gore zbog snega ali prosla godina je bila povoljna pa je bila i jedna grupa koja je presla prevoj u oktobru. I Rumuija ima pakleno leto pa je moguce da ces moci preci. Planiraj kao da mozes ali napravi i alternativnu rutu ukoliko bude zatvoren prevoj. Klima je gore cudna i za par sati se sve moze promeniti. Prati web kamere na prevoju kako bi imao neku predstavu ali to ti ne moze garantovati da ce biti povoljno za voznju za 24 casa. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motor_che 417 Napisano Avgust 23, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 632 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: vozicu SW-T 600 abs Prijavi odgovor kao problematičan svaka cast na slikama, docarali ste bar delic atmosvere ... Dosta je bilo slika odosmo mi sto ostasmo da :'( :'( :'( i 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Beogradski Fantom 37 Napisano Avgust 23, 2012 2T tuner, 170 postova Lokacija: Beograd, Kotez Motocikl: Malaguti Phantom F12 LC, Malaguti Madison RS250 Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodosli! Odlicno druzenje i jedan nezaboravan dozivljaj za prepricavanje. Svaka cast na poduhvatu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 898 Napisano Avgust 23, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 2078 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Smorio sam se ,opet neka greska na pikasi ali mislim da nije vasa nego njihova.Drugi put krecem da odgledam Alexine i Popove slike kad ja tamo ono medjutim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 5058 Napisano Avgust 23, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 6032 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Idemo dalje sa parcijalnim prikazom naše terapije... Prvi dodir sa Karpatima. Neopisivo! Dragana na zadatku. Najvredniji fotograf naše družine. MAXI pozeri. Konačno i na GPS-u da se pojavi dugo željeni naziv. Sa sve jezercetom... Rampaš pozira... Atovi na zasluženoj pauzi na vrhu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rohirrim 187 Napisano Avgust 23, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 342 postova Lokacija: Beograd-filmski grad Motocikl: PIAGGIO-X9 500cc evo Prijavi odgovor kao problematičan Momci, hvala na sjajnom drustvu i slikama koje su fenomenalne. Uzivala sam u voznji i svakoj vasoj doskocici. Lepo je osetiti vetar u kosi Ogroman pozdrav za sve vas! Dragana 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 5058 Napisano Avgust 23, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 6032 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Ove fotke što slede idu komotno i bez komentara... Biće još... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pižon 240 Napisano Avgust 23, 2012 Zainteresovan, 649 postova Lokacija: Beograd, Vinca Motocikl: yamaha FZ6 fazer Prijavi odgovor kao problematičan BRAVO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HOGAR STRASNI 1168 Napisano Avgust 23, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 507 postova Lokacija: Beograd - epicentar Motocikl: BMW R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan Blago Vama takvima , a i nama sa Vama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 5058 Napisano Avgust 23, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 6032 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan ...Ajmo dalje... ... i naravno - biće još... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SuperPOP 1231 Napisano Avgust 23, 2012 R A M P A Š, 987 postova Lokacija: Beograd, Borča Motocikl: I opet... Suzuki :) Prijavi odgovor kao problematičan Predsedniče ti si naš car, kralj, živa legenda !!! :care: :care: I ja te zbog toga mnogo volim ... Vratio si mi flashback na onu stenu (foto gde smo Alex, Drakula i ja) kakav osećaj izvaliti se na onom vazduhu, okupani suncem na mekanu mahovinu posle višesatnog lomatanja po transvukojebinama ... jebote ne procenjivo - izvinjavam se na izrazu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 5058 Napisano Avgust 23, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 6032 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Iza onog dima smo bili dobrih par km. Fotka je inače u punom zumu (105 mm)... Zdravo daleko. Glavni manekeni druge večeri: urbani macan Djuxy I momak iz predgrađa cobe... Njihovo verbalno modno nadmetanje nas je teralo u smeh do suza... Pošto su se vrlo izmorili braneći svoja modna stanovišta, smazali su po giros (valjda) kod Libanca. Kao i mi ostali. Jutro trećeg dana i još jedan pogled na parkirane motore u trpezariji. Djuxyijev rad na temu - vedrina uprkos svim nedaćama. Usledio je dan za posetu dvorcima. Počeli smo od dvorca Peleš u Sinaiju. Prelepa građevina, vredna divljenja. Popov komentar: Doš'o baja zabo kočiće i rek'o - ovde ću da zidam... nastavak sledi posle reklama... ko prebaci kanal taj je sisa... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 5058 Napisano Avgust 23, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 6032 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Još malo lepota Peleša. Na žalost nismo ulazili unutra uprkos kupljenim kartama jer u tom slučaju ne bi stigli obići dvorac Bran u tom danu. Treba nešto ostaviti i za sledeći put. Naš predobri sasha i njegova životna muza Vesna u foto zanosu. Ovo su neki džiberi... ne znam otkud oni na mojoj slici... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djuxy 1758 Napisano Avgust 23, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 1518 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Versys buljavi Prijavi odgovor kao problematičan Evo konačno i mene....:zdravo: Dugoočekivani put u Rumuniju je počeo kako i dolikuje ...sa osmehom onda je moralo i da se upozna sa Rumunskim novcima drugar Satelis je došao da se pozdravi i da nas otprati na daleke pute i polako počinje terapija... spremila nam Bilja naša za užinu....kiflica al toneeee al neki su voleli i domaću američku ranu dok je bilo i onih koji su vodili računa o liniji bilo je i kolača naravno...sa čudnim sastojcima.. a onda Rumuski za početnike a smeštaj kraljevski.... od soba za lavove do soba za leoprade ili tigrove ili neke slične živuljke sa tufnama da se zna da ovo nije amerika i rumuni vole fancy tablice i da se zna...tu smo čak bili Transfagarašan je preeeeleeeep ali ima i divljaka koji ponekad izađu iz šume i plaše turiste a evo i druga direktora dečkonje pored famoznog jezera eee kad bi ovako mogao i ženu da izdresiram.. japanski klan Saša i Vesna AA par km pre crkavanja. auuu što je visokoooo u stvari baaaš je visoookooo ovaj čika baš voli svoju Hondu inače u restoranu na vrhu postoji spomen soba sa trofejima životinja pobijenih na putu a posle smo se igrali igrice - Pronađi Zeku - a ovo je vrlo čuveni Samurajski doručak a ovo je japanski dorulak pojačan sa Cobetovim đakonijama... Inače ispred jednog od dvoraca srećem Cobeta koji vrlo temeljno bira sir i neke šunkice ne bi li nas obradovao za sledeći doručak...Svaka čast majstore a rezultat tog pažljivog biranja je inače naš mnogo voljeni japanski domaćin po narodnom predanju studente koji ne plate smeštaj pretvara u neku stvar i izlaže za nauk budućim gostima... P.S. zato je vođa platio unapred eee onda se desilo šta se desilo i odlučeno je da onaj motor koji nije slušao svog gazdu mora da ostane zaključan Rohirimče i Draganica u krivinici a pošto su nas ostali turisti preko gledali odlučili smo da im pokažemo da su bajkeri ustvari ljudi nežnih osećanja i srca a ovde je brat bratu jedno dve iljade evra... bilo je tamo u Rumuniji i čudnih boja telefona a i pravog parking manijaka a provalite kakvu majcu baja što nas slika ustvari šeta...moderno nema šta i kad može Kežman mogu i ja...Volim i ja svoj klub čuvena foto tax-a da bi sledeća slika uspela Gaga je morala da asistira i Bogner dux mora da se izreklamiru i pored fontane. kao potvrda obilaska dvorca tu je i ulaznica a ovo je bila glavna rana za gladne maxiskuteraše sad kad se budem vratio ovde ću da nabavim pare za pumpu... i da se zna bre ko su kršne Srbende, a ne ko ovi Rumunski patuljci brate nešto kontam jel da da mi je malo ova boja gay...al malo i tako drugari odoše.... a mi ostadosmo da čekamo zlog čika majstora... i da obavimo ono što nam je teta Vesna ostavila kao zadatak...Brdo iznad Brašova mora pasti.. ma jok nije visoko i strmo ... čuveno pivce i najlepša kelnerica u gradu (iz malo čudnog ugla ali verujte drugarima na reč) i za kraj i najlepši kelner u gradu Sve što bih hteo da kažem o našem putovanju ste već čuli... Sledeće godine na Transalpini radim generalnu na AA ...Iiiideeeemoooo :jee: 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rohirrim 187 Napisano Avgust 23, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 342 postova Lokacija: Beograd-filmski grad Motocikl: PIAGGIO-X9 500cc evo Prijavi odgovor kao problematičan e djuxy ne bi ti bio ti kada me ne bi nasmejao do suza. ekstra vidjenje nase terapije. :care: :moto3: P.S. snajka kaze da je telefon odlican :nanana: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 5058 Napisano Avgust 23, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 6032 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Djuro imaš još slika ne škrtari nego postavljaj. ako nemaš inspiracije za pisanje (mada teško...) ne moraš - samo daj fotke. A ovo što si postavio: nije ni čudo da te obožavam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djuxy 1758 Napisano Avgust 23, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 1518 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Versys buljavi Prijavi odgovor kao problematičan Cobe, jesi li video Pepsi...??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djuxy 1758 Napisano Avgust 23, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 1518 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Versys buljavi Prijavi odgovor kao problematičan Evo još sličica zgrada u Rumuniji...mene su pojedine podsetile na Švajcarsku... i za kraj pijaca u Brašovu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djuxy 1758 Napisano Avgust 23, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 1518 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Versys buljavi Prijavi odgovor kao problematičan A gde ovu zaboravih.... Prvi dan u Rumuniji...vozamo se kroz totalno nepoznatu zemlju, levo, desno, gore, dole...ceo dan...stižemo predveče u Sibiu.....Sale predvodi grupu kroz grad, kroz neke ulice...skreće levo...staje i viče...to je ta zgrada, evo ga smeštaj...mi ne verujemo...i naravno kez.... Dobra fora...al sam vas zaj... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panta_kg 687 Napisano Avgust 23, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 1551 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: Burgman 400 2007 Prijavi odgovor kao problematičan A gde ovu zaboravih.... Prvi dan u Rumuniji...vozamo se kroz totalno nepoznatu zemlju, levo, desno, gore, dole...ceo dan...stižemo predveče u Sibiu.....Sale predvodi grupu kroz grad, kroz neke ulice...skreće levo...staje i viče...to je ta zgrada, evo ga smeštaj...mi ne verujemo...i naravno kez.... Dobra fora...al sam vas zaj... hahahah kralj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11593 Napisano Avgust 23, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 4369 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nasmeja me do suza ludaku sa onim postom sa slikama i propratnim textom! A za kelnericu imas pluscinu! 'Ladno si je uslikao Devojka je stvarno mnogo slatka i lepa bila..jedna od retkih Rumunki. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha 2068 Napisano Avgust 23, 2012 MSC Member (Maxi Scooter Club), 944 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki J300 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav za celu MAXi ekipu! Utisci sa ovog puta su toliko jaki da me ni posle nekoliko dana ne napušta osećaj da i dalje krstarim Karpatima i uživam u njihovoj lepoti. Zaista je šteta što nismo mogli da ostanemo još malo. :'( Evo kako je to izgledalo iz mog ugla... Tokom priprema za ovaj izlet sam zaključio da sa 250cc i suvozačem neću moći da pratim ritam koji diktira ostatak grupe. Zato smo se odmah dogovorili da oni koji to žele i mogu, slobodno voze brže i koriste sve prednosti novih rumunskih puteva a ja ću se truditi da ih na određenim mestima sustignem. Tako je i bilo, i mislim da je odlično funkcionisalo! Ja nisam morao da izvlačim maksimum iz sebe i Xciting-a a ostali nisu gubili vreme nego su mogli da uživaju u vožnji i brže stižu do cilja. To je jedini razlog zbog koga se na na pojedinim slikama ne vidi cela grupa nego samo njen manji deo. No, da krenemo redom... Sa nestrpljenjem očekivani četvrtak - 16/08 nam je pružio skoro idelane uslove za vožnju. Vedro nebo, umerena temperatura i skoro nikakav saobraćaj... Zato smo brzo stigli do Vršca i skoro bez zaustavljanja prešli granicu. Tu pravimo malu grešku i prerano skrećemo prema istoku pa nas put vodi kroz manja mesta a to znači lošiji asfalt i mnogo oprezniju vožnju. Malo zaostajem ali se bez problema nalazimo u gradiću pod imenom Rešita i tu obavljamo ono što je trebalo na granici - doručak, provera navigacije i obilazak menjačnice. Sledi druga deonica - Karansebeš, Haćeg, Hunedoara. Tu se nalazi naš prvi cilj - Dvorac Korvin. Zahvaljujući dobroj signalizaciji lako pronalazimo pravi put i krećemo u obilazak... Posle kratke pauze nastavljamo dalje jer nas do našeg današnjeg cilja čeka još oko 150 Km. Magistrala od Simerije do Sebeša je bila prilično opterećena ali to ne sprečava brži deo grupe da lako odmakne. Mene su kolone šlepera sprečile da vozim brže od 80 Km/h ali smo se bez obzira na to svi okupili na OMV pumpi ispred Sibiua. Tu se uključuje navigacija i lako pronalazi konačno odredište - hotel Alexia. Pola sata za tuš i presvlačenje i pravac grad. Od Rešite nismo ništa jeli i već je krajnje vreme da se to nadoknadi. Oni sa manje strpljenja biraju Fast Food, a nas troje nije mrzelo da se spustimo još nekoliko koraka i "zabodemo" pravi restoran. Pileća čorbica i lokalni specijalitet sa nekoliko različitih jela su stigli u pravom trentku i za tili čas nestali sa tanjira... Čitav drugi dan je bio rezervisan za glavni dogođaj - Transfagarašan. Čim sam pogledo kroz prozor i uverio se da je nebo potpuno vedro, znao sam da nam ništa više ne može pokvariti doživljaj. Ipak, zatvorena benzinska stanica na kojoj smo planirali na napunimo rezervoare je nekolicinu primorala da se vrate 20-tak Km nazad i iz drugog pokušaja krenu prema prevoju. Prilaz sa severne strane je nešto oštriji ali je zato i lepši jer se čitav splet krivina odjednom otvara pred nama... Ostatak do prevoja je čista fantazija... A na vrhu, nirvana - jezero, sunce, pogled bačen u daljinu... Konjići na zasluženom odmoru dok jahači nadoknađuju nedostatak kofeina... Ko se popne, mora i da se spusti, što znači da nas prvo čeka tunel a zatim i spust prema brani Vidraru. Asfalt je u na ovom delu nešto lošiji, ali izdržavamo i nakon 30-tak Km i skoro sat vremena stižemo do brane... Uprkos višemesečnoj suši, jezero i dalje izgleda impozantno ali zato sa druge strane nema ni kapi... Na 10-tak Km od ovog mesta se nalazi "pravi" Drakulin dvorac - Poenari, ali pošto do njega treba savladati preko 1.400 stepenika veći deo ekipe bira lakšu rutu i vraća se prema Brašovu. Za nas dvoje "iskusnih planinara" je to "prava sitnica", pa nastavljamo dalje jer nam radoznalost ne dozvoljava da tek tako odustanemo. Iako na prvi pogled izgleda nedostižno, tih 1.480 stepenika i 80m visinske razlike zaista nisu razlog da se propusti ovakva prilika... Na obilazak zamka Poenari smo potrošili nepuna dva sata i trebalo je da lako i pre mraka savladamo onih 170Km do Brašova. No prava linija na karti je odjednom postala vrlo loš lokalni put a kada smo konačno izašli na magistralu shvatili smo da i ona vijuga kroz nekoliko skijaških centara. Mrak nas sustiže na 26 Km od Brašova, taman pored dvorca Bran koji treba da obiđemo sledećeg dana. Treba odgovoriti i na poruke od zabrinutog vođe puta... Naša baza za sledeća dva dana, pansion Samuraj se pokazao kao idealno mesto za boravak u Brašovu. Kratka provera pred polazak i brzo stižemo do naredne stanice - dvorca Peles u Sinaji. Iako smo imali dobru volju da zavirimo i u unutrašnjost, gužva na ulazu nam je pomrsila planove... No, ni park ispred dvorca nije bio loš, a nama je ostalo po 20 RON-a za sledeću priliku... Najveća atrakcija u ovom delu Karpata je sigurno dvorac Bran. Njega svakodnevno posećuje na hiljade turista sa uverenjem da je tu zaista boravio istorijski Vlad Cepeš. To naravno nije istina, ali je bar dvorac na mnogo boljem mestu tj. u samom centru grada i do njega nije potrebno preći više od 20-tak stepenika. Unutrašnjost je vrlo dobro očuvana a ruta kojom se kreću turisti odlično zamišljena pa je boravak u dvorcu vrlo prijatno iskustvo. Ima tu svega - od raskošnih salona do tajnih prolaza, ali je najlepši deo dvorište... Ostatak dana je prošao u sasvim laganom tempu. Opuštena vožnja do Brašova, dolazak u istorijski deo grada i pronalaženje lokala koji može da prihvati grupu od 10 gladnih skuteraša... Siti u umorni, pravimo još jedan krug po centru i odlazimo na odmor - sutra nas čeka još 600-700Km do kuće... Za mene poseta Karpatima ne bi bila kompletna bez obilaska sada već čuvene Transalpine. To je planinski put koji spaja gradove Sebeš i Novaci sa ukupnom dužinom od oko 130Km. Od lokalnih bajkera sam saznao da je posle asfaltiranja zvanično otvoren u maju ove godine i nisam želeo da propustim ovakvu priliku. Zato smo se nas dvoje posle nekih 200Km odvojili od grupe i nastavili svojim putem - preko Transalpine. Početak nije mnogo obećavao, manje više običan planinski put kroz lepu četinarsku šumu, dobar novi asfalt i blage krivine. Čak ni uspon nije bio naročito težak. Prvu pauzu smo napravili na brani koja formira jezero Oaša jer tu u stvari i počinje onaj najatratkivniji deo puta... Moram da priznam da me je jako iznenadio gust saobraćaj koji od tog mesta praktično ne prestaje celom trasom. To mi je malo pojasnio kolega koji se zaustavio pored nas, naime u Rumuniji je glavna zabava nedeljom da se sedne u kola i krene na izlet... Nova Transalpina je sigurno jedno od boljih mesta za provod te vrste. Posle par deonica koje još nisu asfaltirane dolazimo do dela koji se naglo uspinje i to do visine od preko 2000 mnv. Na momente je uspon toliko težak da sam prvi put iskreno poželeo da imam jači motor. Zaista nije svejedno kada iz krivine izlazite 3m iznad mesta na kome ste ušli. Ako se zanemari ovaj tehnički problem uživanje u vožnji je zagarantovano, a postizanje konačnog cilja prava nagrada za sav uloženi trud... Možda zbog toga što je bila nedelja, a vreme sunčano i toplo, gužva na prevoju Urdele je bila tolika da su se vozila jedva provlačila. Zato sam jedva uspeo da napravim par fotorafija a da se na njima ne vide kolone automobila... Ipak, ne treba biti previše strog jer svaki vašar ima i svoju dobru stranu - tezgu sa kobasicama. Zato smo odlučili da atraktivnu prirodu začinimo lokalnim specijalitetima... Na slikama koje smo viđali po tuđim putopisima glavni motiv je bilo jedno malo planinsko jezero. Ja sam se jako namučio da ga pronađem - jer je zbog suše i ono postalo samo rupa u zemlji. Za kraj, evo još par slika sa sada već čuvene Transalpine, iako one ne mogu da prenesu ni deo atmosfere koja vlada na ovom mestu... Povratak u civilizaciju je značio pauzu na prvoj pumpi. Tu je pala i odluka da se ide našto dužim ali sigurno boljim putem preko Turn Severina pa na branu i pored Dunava. Poslednju pauzu pravimo u Donjem Milanovcu i to na mestu koje gleda pravo na plažu... Ovo je bio samo manji deo od preko 400 fogorafija koje su se nastale za ova četiri dana. Ako su vam se dopale, ostatak možete pogledati ovde. Do sledeće vožnje, pozdrav od Vesne i Saše 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...