Mimi Vinča 2864 Napisano Januar 7, 2012 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Najbolja je ona guma koja se pametno koristi. Tacno je da guma vremenom gubi svoja svojstva,postaje poroznija i tvrdja ali da bi postala neupotrebljiva treba da prodje mnogo vise od 7-8god,naravno ako je pravilno cuvana. Sunce je glavni faktor koji nepovoljno utice na gumu,dovodi do ubrzanog starenja gume i gubljenja voznih karakteristika.Takva guma koja je stalno bila izlozena suncu i posle 2god. moze da postane mnogo opasnija od one koja je stojala na tamnom i hladnom mestu 10god. Te price da ce sama od sebe da pukne,iskrivi se ili sta vec,to su budalastine.Mozda neka kineska 3. klasa ili guma koja je dotrajala,ali kvalitet kao sto je Dunlop,Bridgestone,Michelin,Pirelli itd. nema sanse.Jedino sta moze da bude kobno po vozaca je ako kupi sebi pogresnu gumu,npr. kupi touring a vozi sportski motor,ili kupi sport a montira je na enduro pa je pokida po kamenju. Jedino na sta treba uvek obratiti paznju je da li je guma ispucala sa strane i da li je postala previse tvrda.Nokat mora da zapinje kad ga vucete po dumi a ne da klizi. Letos kupio "novu" Bridgestone zadnju gumu iz 2006. god u Balosavi u 3T-rasingu, montirao na V Stroma i krenuo za Crnu Goru. Ispred Zabljaka u krivini osetim vobling ispod guzice. Pomislio sam da je popustio neki nosac bocnog kofera od otpora vazduha. Sve pregledao, sve stoji na mestu. Krenem dalje ono i dalje vijuga i na pravcu, i u krivini. Provalim da je guma jednostavno pukla izmedju sara po sred sredine gume. Drzi se na koncima. Nekako sam se dovukao do Budve. Tamo nadjem neku polovnu i zamenim kod vulkanizera. Matematika: Guma u Balosavi - 60e + 5e Syti expres montaza te gume - 15e Polovna u Budvi - 25e montaza u Budvi - 20e ________________________________________ Ukupno - 125 e Ucinak: Na motoru sam u tom momentu imao goru gumu nego onu sto sam skinuo i bacio u Beogradu pre nego sam krenuo za CG Razlog: Bilo mi glupo da "bacim" pare za novu gumu jer je motor bio na prodaju cim se vratim iz CG. Nova guma sa montazom kosta ispod 150e, ja sam platio 125e za goru od one sto sam bacio 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gvozden 591 Napisano Januar 7, 2012 drrmrr, 761 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: projekat rinfuz ;) Prijavi odgovor kao problematičan Nemojte brisati komentare. Jeste da moyda skode prodaji, ali ovo je realnost. Kesh Vs nemastina. Ne bih da se niko uvredi ali ili novo ili snalazenje,, E sad sto ne ume svako da uyme skoro novu gumu za mali kesh pa izvinite... Ja sam skoro uzeo set za moj ZZR1100 u pireliju ST.. Sve je to ok...ali kesh batice... Ne bih vozio hejdenow...Nek naseg kolege , skidam kapu po kakvom vremenu vozi....ali meni ST hoce da secne na hladno i to bash nervozno...ja dodushe peglam do kraja... Elem...ok polovna ali uz oprez...svi mi znamo da je to sranje samo nekom manje nekom vishe smrdi..... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B@ne 307 Napisano Januar 7, 2012 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan ... Ne bih vozio hejdenow... Ako si mislio na Heidenau, nema razloga za brigu, Heidenau ne proizvodi gume u dimenzijama koje bi odgovarale za tvoj motor. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jasminko VIR 1498 Napisano Januar 7, 2012 I N S T R U K T O R, 1209 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: R 1200 R Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj oglas je nekako promakao, valjda praznično raspoloženje i dodatne obaveze, pa nije obrisan odmah a postavljen je protivno pravilima oglašavanja na forumu, konkretno pravilu br.5. što je postavljač oglasa bio dužan da pročita i da se pravila pridržava. 5. Zabranjeno je prodavati motore direktno iz uvoza, prodaja stvari koje oglasivac proizvodi u vise primeraka i prodaje, kao i motora, opreme i delova koje oglasivac nudi u vise primeraka. Ovakvi motori i oprema ce se smatrati kao komercijalna prodaja i bice obrisani od strane urednika. A odnosi se na deo o prodaji opreme i delova u više primeraka. Oglas se otegao i napisalo se dosta postova u vezi njega. Mnogo vas se potrudilo i iznelo svoja iskustva kao i rezultate nekih testova u vezi sa valjanosti starijih a nekorišćenih guma, te iz poštovanja prema vašem trudu oglas će umesto da bude obrisan odmah ostati vidljiv još 24 sata da bi svi zainteresovani mogli da pročitaju onjašnjenje. Izvinjavamo se svima kojima je ova naša zakasnela reakcija možda nanela neku štetu. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...