Jerej 17 Napisano Januar 6, 2012 U prolazu, 41 postova Motocikl: zx9r, zxr750 Prijavi odgovor kao problematičan godista su od 2004.. Gume nisu nikad montirane na motor i cuvaju se u podrumu na propisanoj temperaturi.. ja sam montirao kod mene na motor i mogu reci bez obzira na godiste da su se dobro pokazale.. cena je 45 evra + postarina.. Posto se sad motori i ne vozaju, bilo bi pozeljno da se sakupi bar desetak kupaca, pa da zovem AKS i posaljem gume. za svaku vrstu dogovora bilo bi pozeljno da me pozovete na 064/ 800-2662 150/70x14 michelin gold standard 1 kom 130/60 vr 17 dunlop sport radial k 510 f 2 kom 120/60 zr 17 dunlop sportmax 1 kom 120/60 zr 17 155w metzeler laser 2 kom 120/ 60 zr 17 pireli dragon mtr 21 2 kom 110/80 zr 18 dunlop sportmax 2 kom 120/70-18 bridgestone exedra 2 kom 120/70-18 dunlop arrowmax 1 kom 100/90-v19 dunlop arrowmax k 825 a kom 100/90-19 dunlop gold seal f 11 1 kom 160/70 vr 17 pireli match mt 08 2 kom 160/70 zr 17 dunlop sport radial d 202 1 kom 170/60 vr 18 bridgestone radial v 270 cyrox 08 1 kom Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jerej 17 Napisano Januar 6, 2012 U prolazu, 41 postova Motocikl: zx9r, zxr750 Prijavi odgovor kao problematičan zaboravih da napisem da gume nisu kod mene, ne mogu ih slikati i ne znam tacno godiste odredjenih modela.. uglavnom, vecina guma ima nalepnicu i jos jednom da napomenem da nikad nisu montirane na motor.. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Januar 6, 2012 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da treba ukinuti prodaju polovnih i starih guma i kocionih plocica na forumu. Na gumama i kocnicama se ne stedi. Ni nove nisu dovoljno dobre!!! Ako je kriza, parkiraj. Ako hoces stare gume, kupi, ali ne "shiri dalje" da ljudi (djeca) pomisle kako je to bezazleno, kad nije. 12 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kanarinac 334 Napisano Januar 6, 2012 Svrati ponekad, 333 postova Lokacija: BG Motocikl: Suzana GSXR 750 K8 Prijavi odgovor kao problematičan Bolje takve nego celave 4 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Januar 6, 2012 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bolje takve nego celave A zasto? Nova celava moze biti "bolja" na suhom od ovakve. Stara guma se moze raspasti / izduvati bez upozorenja. Zasto rizikovati? Zbog 50 eura? 100 eura? 1 rijec: Ludost. 11 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1928 Napisano Januar 6, 2012 Drug član, 2876 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Stanovište nekog ko ima evropsku platu 12 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Januar 6, 2012 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da treba ukinuti prodaju polovnih i starih guma i kocionih plocica na forumu. Na gumama i kocnicama se ne stedi. Ni nove nisu dovoljno dobre!!! Ako je kriza, parkiraj. Ako hoces stare gume, kupi, ali ne "shiri dalje" da ljudi (djeca) pomisle kako je to bezazleno, kad nije. Ko sto si primetio ni nove nisu dovoljno dobre ako ne znas kad je dosta. Razliku izmedju nove i polovne gume anulira 10% brzine. Kod plocica tek nema veze, koce isto dok ne pocnu da drljaju. Famozno otpadanje obloga sam videro samo zbog stajanja i korozije, nikad zbog istrosenosti. Moze se zabraniti prodaja na forumu, mogu se zabraniti i teme o popravci kocnica a moze se zabraniti i ceo forum. Kako nisi u holandiji naucio da zabrane nisu produktivne. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kanarinac 334 Napisano Januar 6, 2012 Svrati ponekad, 333 postova Lokacija: BG Motocikl: Suzana GSXR 750 K8 Prijavi odgovor kao problematičan Bolje takve nego celave A zasto? Nova celava moze biti "bolja" na suhom od ovakve. Stara guma se moze raspasti / izduvati bez upozorenja. Zasto rizikovati? Zbog 50 eura? 100 eura? 1 rijec: Ludost. Ne bih se slozio da je nova celava bolja od "nove" gume starijeg godista. Ako je onda pod prstom mekana onda se sigurno nece raspasti. Ako je plasticna ne uzimas i to je to. Dosta ljudi znam koji kupuju takve gumei bas im nista ne fali. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Januar 6, 2012 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sad sam ja kao neki partibrejker, bogatas sa zapadnom platom i sta vec ne, samo zato sto hocu da ukazem na opstepoznate cinjenice koje se ovdje ignorisu, a koje nisu bezazlene. Stanje gume (ili plocice) ne moze da se ustanovi vizuelno ili pipanjem. Ko kupi staru ili polovnu gumu jednostavno povecava vec i onako poveliki rizik. E sad, moze dugo da ima srece, a moze prvi put da ga vise nema. To je sve sto ja hocu da kazem. Jednostavno nije u redu promovisati nesto nesigurno kao sigurno, samo zato sto se nema para. 14 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jerej 17 Napisano Januar 6, 2012 U prolazu, 41 postova Motocikl: zx9r, zxr750 Prijavi odgovor kao problematičan vidi dok ti imas takvo zapadno misljenje, mi cemo se vozati za male pare. ove gume su donete iz evrope od takvih jer ne zadovoljavaju standarde. ja ih imam na motoru presao sam ko zna koliko sa njima i mogu ti reci da su moj standard zadovoljile.. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesic1 266 Napisano Januar 6, 2012 Drug član, 1225 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan ako je tako onda bi kineske motore sa kineskim gumama trebalo spaliti, ne vozim ja po stazi pa da moram da imam najnovije gume, za normalnu voznju ovakve gume su dovoljne, drugar je cak vozio trke sa starom gumom 08god, i da je imao noviju imao bi samo bolje vreme tako da jevropo samo se ti izmisljaj Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1836 Napisano Januar 6, 2012 Drug član, 1694 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Sad sam ja kao neki partibrejker, bogatas sa zapadnom platom i sta vec ne, samo zato sto hocu da ukazem na opstepoznate cinjenice koje se ovdje ignorisu, a koje nisu bezazlene. Stanje gume (ili plocice) ne moze da se ustanovi vizuelno ili pipanjem. Ko kupi staru ili polovnu gumu jednostavno povecava vec i onako poveliki rizik. E sad, moze dugo da ima srece, a moze prvi put da ga vise nema. To je sve sto ja hocu da kazem. Jednostavno nije u redu promovisati nesto nesigurno kao sigurno, samo zato sto se nema para. Mile, ne vredi......7 godina staru gumu ne bih stavljao ni na auto, a kamoli na motor 4 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miki_954 78 Napisano Januar 6, 2012 Zainteresovan, 642 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Honda CBR 954 Prijavi odgovor kao problematičan niko te ne tera da ih kupis.. 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boldor 64 Napisano Januar 6, 2012 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: temerin Motocikl: honda CBX 550,Yamaha RD 350 ypvs,MZ TS 250-1,Danuvia 125. Prijavi odgovor kao problematičan niko te ne tera da ih kupis.. Dobro kazes Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Januar 6, 2012 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan ako je tako onda bi kineske motore sa kineskim gumama trebalo spaliti, ne vozim ja po stazi pa da moram da imam najnovije gume, za normalnu voznju ovakve gume su dovoljne, drugar je cak vozio trke sa starom gumom 08god, i da je imao noviju imao bi samo bolje vreme tako da jevropo samo se ti izmisljaj Objasni mi (ili sam sebi) zasto su te gume tako jeftine? jevropa poludila a? Najeli se gljiva? Napusili se trave? Imaju viska para? Vole nas koji nemamo pa nam udjele milost? Sta je odgovor po tebi? Sta je normalna voznja? 80 km/h u krivini na ibarskoj? Trenutno ispustanje gume u takvoj situaciji = veliki problem. S tim da ovi sto kupe gore navedene ZR17 idu mozda 2 ili 3 puta toliko. I odjebite vise s tim "zapad", "zapadna plata", a pogotovo "zapadno misljenje" i ostale nebuloze. Moj motor je 10 godina star, kupljen razbijen i zakrpljen sa ovih 10 prstiju. Auto vozim iz 1986. Naravno sve sa novim novcatim gumama (po nekoliko setova godisnje). (zato i nemam novi auto/motor - dakle prioriteti) Zabu je lako u vodu natjerati, bas kao i siromaha ubjediti da su stare gume OK. Zaba pliva i suti, a ovaj drugi napise knjigu. 7 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Januar 6, 2012 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Problem je sto svi znaju sta je najbolje za drugoga. Dostupno vise nego dovoljno materijala iz kojeg se vidi sta je koliko dobro i sta je najbolje ali sta ce ko raditi bi trebalo da bude njegova stvar. Lako je biti pametan preko tudjih ledja. Neko mozda misli da na tvom motoru/autu zbog starosti moze da pukne viljuska ili neki drugi vitalan deo i da bi trebao da ih parkiras dok ne skupis pare za novo. 7 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miki_954 78 Napisano Januar 6, 2012 Zainteresovan, 642 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Honda CBR 954 Prijavi odgovor kao problematičan motor u presu a gume u garazu, nove su! 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Januar 6, 2012 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Problem je sto svi znaju sta je najbolje za drugoga. Dostupno vise nego dovoljno materijala iz kojeg se vidi sta je koliko dobro i sta je najbolje ali sta ce ko raditi bi trebalo da bude njegova stvar. Lako je biti pametan preko tudjih ledja. Neko mozda misli da na tvom motoru/autu zbog starosti moze da pukne viljuska ili neki drugi vitalan deo i da bi trebao da ih parkiras dok ne skupis pare za novo. Ja ne oglasavam da je moja viljuska kao nova ili mozda jos bolja jer je jeftina. Naravno da "sta ce ko raditi bi trebalo da bude njegova stvar". I sam sam se vozao sa lose ozracenim kocnicama iz nuzde, ali mi ne pada na pamet da tvrdim kako je to OK jer se eto meni nista nije desilo. 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miki_954 78 Napisano Januar 6, 2012 Zainteresovan, 642 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Honda CBR 954 Prijavi odgovor kao problematičan brisite sve komentare, ko hoce da kupi nek pita nesto ako mu nije jasno, ovi svi nasi komentari su suvisni 4 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kanarinac 334 Napisano Januar 6, 2012 Svrati ponekad, 333 postova Lokacija: BG Motocikl: Suzana GSXR 750 K8 Prijavi odgovor kao problematičan Nekome su odlicne, nekome nisu. Nije nigde napisao da su ume nove, 2011 godiste pa uvalio nekome. Napisao je covek kako jeste, pa ko hoce hoce, ko nece produzi dalje 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2473 Napisano Januar 6, 2012 Andragog, 5057 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan AMIN Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6199 Napisano Januar 6, 2012 Svakom po zasluzi, 12451 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Pobrisao sam neke BAŠ neprimerene komentare i molim vas da ne komentarišete oglas ni oglašavača već postavljajte pitanja ako vas nešto interesuje. Hvala Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmb985 70 Napisano Januar 6, 2012 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx Prijavi odgovor kao problematičan Najbolja je ona guma koja se pametno koristi. Tacno je da guma vremenom gubi svoja svojstva,postaje poroznija i tvrdja ali da bi postala neupotrebljiva treba da prodje mnogo vise od 7-8god,naravno ako je pravilno cuvana. Sunce je glavni faktor koji nepovoljno utice na gumu,dovodi do ubrzanog starenja gume i gubljenja voznih karakteristika.Takva guma koja je stalno bila izlozena suncu i posle 2god. moze da postane mnogo opasnija od one koja je stojala na tamnom i hladnom mestu 10god. Te price da ce sama od sebe da pukne,iskrivi se ili sta vec,to su budalastine.Mozda neka kineska 3. klasa ili guma koja je dotrajala,ali kvalitet kao sto je Dunlop,Bridgestone,Michelin,Pirelli itd. nema sanse.Jedino sta moze da bude kobno po vozaca je ako kupi sebi pogresnu gumu,npr. kupi touring a vozi sportski motor,ili kupi sport a montira je na enduro pa je pokida po kamenju. Jedino na sta treba uvek obratiti paznju je da li je guma ispucala sa strane i da li je postala previse tvrda.Nokat mora da zapinje kad ga vucete po dumi a ne da klizi. 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1836 Napisano Januar 6, 2012 Drug član, 1694 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Najbolja je ona guma koja se pametno koristi. Tacno je da guma vremenom gubi svoja svojstva,postaje poroznija i tvrdja ali da bi postala neupotrebljiva treba da prodje mnogo vise od 7-8god,naravno ako je pravilno cuvana. Sunce je glavni faktor koji nepovoljno utice na gumu,dovodi do ubrzanog starenja gume i gubljenja voznih karakteristika.Takva guma koja je stalno bila izlozena suncu i posle 2god. moze da postane mnogo opasnija od one koja je stojala na tamnom i hladnom mestu 10god. Te price da ce sama od sebe da pukne,iskrivi se ili sta vec,to su budalastine.Mozda neka kineska 3. klasa ili guma koja je dotrajala,ali kvalitet kao sto je Dunlop,Bridgestone,Michelin,Pirelli itd. nema sanse.Jedino sta moze da bude kobno po vozaca je ako kupi sebi pogresnu gumu,npr. kupi touring a vozi sportski motor,ili kupi sport a montira je na enduro pa je pokida po kamenju. Jedino na sta treba uvek obratiti paznju je da li je guma ispucala sa strane i da li je postala previse tvrda.Nokat mora da zapinje kad ga vucete po dumi a ne da klizi. Pa druže, nije baš tako.... Nacionalno udruženje distributera autoguma NTDA u Engleskoj i Savez nemačke gumarske industrije tvrde, da se gume mogu prodavati 5 godina po datumu proizvodnje. JAMTA (Japansko udruženje proizvođača guma za auto i kamione) kaže 10 godina od datuma proizvodnje.Naravno moraju biti pravilno skladištene na pravilnoj temperaturi,vlagi,pravilno složene,itd.... Udruženje proizvođača automobila kaže maximalno 6 godina.Goodyear kaže 6 godina ako su bile pravilno skladištene i u tom ga podržavaju i dva evropska udruženja proizvođača autoguma i felgi RMA i ETRMA, Znači kome verovati ili po kome se ravnati ? To su preporuke za automobilske gume i zakonski ne postoji ograničenje, ali se proizvođači i prodavači ravnaju po tim preporukama. Činjenica je da nema naučnih odnosno tehničkih podataka na osnovu kojih bi mogli odrediti specifičnu gornju granicu za koju se još može smatrati sigurnom za upotrebu na automobilima , jer guma stari čak i kada se ne koristi, a to uveliko zavisi i od njene hemijske sastave (ako sam dobro razumeo te njihove stručne stvari najviše zavisi od dodataka koje dodavaju osnovi u procesu proizvodnje) E sad koliko je to primenjljivo na moto gumama nemam pojma jer nigde nisam naleteo na te podatke. Ali sam zato naleteo na nešto bolje....Bez obzira na preporuke proizvođača i raznoraznih udruženja , na testovima guma (još uvek je govora o automobilskim gumama) je primetno opadanje karakteristika guma več posle tri godine (duži zaustavni put, ponašanje na suvom i mokrom, veči aquaplaning,itd...), međutim ne u tolikoj meri, da ne bi bile više sigurne za vožnju. Kod nekih testova (koje su radili proizvođači guma) kažu da su te razlike posle tri godine minimalne i da bi jih prosečan koristnik automobila jako teško uočio. Evo na šta sve naleti čovek kad par sati istražuje po internetu i čita te njihove stručne stvari....... Koju i kakvu gumu če neko da stavi na svoj motor je čisto vlastita procena......ko voli, nek izvoli. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmb985 70 Napisano Januar 6, 2012 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx Prijavi odgovor kao problematičan Pa upravo sam to i ja rekao ali iz licnog iskustva. Jedino sto je na motoru 10 puta veci rizik da dodje do nezgode pa je time i mnogo rigorozniji stav kad je u pitanju kvalitet guma,a i potpuno se druge smese koriste. Tu nema "nije nesto al moze jos da tera". Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...