Jump to content

Moto Zajednica

Pop Branislav Peranovic i njegov Harly

Recommended Posts

• BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova
  • Motocikl: Wee 650

Nisam vjernik al podrzavam ove hrabre ljude u svojim javnim istupima.......na motoru!

Valjda ce sada i nas da gledaju sa vise razumjevanja !

Hrabro nema sta!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• ¡Siempre adelante!, 2188 postova
  • Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster

Svaka cast ovom svesteniku! I bas lepo napisan clanak.  Al' sto ima pakosnih komentara, sacuvaj Boze!  Evo upravo sam tamo napisao i svoj komentar u korist popa Branislava, pa se nadam da ce ga Kurir objaviti na sajtu...

Guest Cubric

Neverovatno koliko pakosnih ljudi ima, da covek ne poveruje.

Pre nekih 2-3 meseca su dva svestenika iz manastira Kovilje (blizu Ivanjice) kupili od mog drugara Yamahu DT 125. A pokazivali su mu i slike nekog nabrijanog MZ-ejca (neka kros varijanta).

• Svrati ponekad, 139 postova

Kakvi komentari!

Ko da je uradio ne znam sta.

Za razliku od ovih napacenih i pakosnih, covek uziva u zivotu.

Niko nije uzeo u obzir da leci i pomaze ljudima.

• Aktivirao se na času, 3279 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde
... a kad prozuje u novim Pajerima ... nikom-nista...Njemu SVAKA CAST !!!
Šta god to značilo... kakve veze ima ko u čemu prozuji? Odelo ne čini čoveka, već DELO! a to ko šta vozi... Samo jedan izlečeni vredi više od celog voznog parka ne-znam-čega, ali to nikom ne zapadne za oko, nego PAJERO! Sjajno...

• Svrati ponekad, 111 postova

... a kad prozuje u novim Pajerima ... nikom-nista...Njemu SVAKA CAST !!!
Šta god to značilo... kakve veze ima ko u čemu prozuji? Odelo ne čini čoveka, već DELO! a to ko šta vozi... Samo jedan izlečeni vredi više od celog voznog parka ne-znam-čega, ali to nikom ne zapadne za oko, nego PAJERO! Sjajno...

Ocigledno - nesporazum ... odnosilo se na komentare iz KURIRA...

... mislim na sve "glavare" ... bilo crkvene , bilo politicke, koji trose novac poreskih obveznika vozeci se u novim dzipovima ... limuzinama ... to nikome ne smeta

...a kad posteni pop vozi (siguran sam ,SVOJ) motor, onda je trn u oku .

A sto se DELA i odela tice ... sta god to znacilo ... ::)

• Drug član, 1140 postova
  • Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675

Ovde kod nas u Chicagu cesto vidjam jednog svestinka koji vozi Ducati i uvek ima okovratnik i uvek je u Crnom koznom odelu.  Vidjao sam ga na nekim bajkerskim sahranama covek je totalni genijalac i svake sezone blagosilja motore i vozace nezavisno od verske pripadnosti.

• Drug član, 1592 postova
  • Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada

Za sada kod svestenih lica vode Yamahe (2 komada), pa Harly Davidson, pa Ducati...

Sta bi to bilo neobicno, kojim god zanimanjem da se bavis, opet zelis da zivis, a osjecaj zivota, osjecaj prozivljenog moze da pruzi i motocikl, cak vise nego bilo sta druga. Ko nije dozivio ne razume, pa onda prica neke price koje mozda i nekome smetaju. ,,ne znaju sto cine''  ;)

• Drug član, 1854 postova

kakove sve samo gluposti pišu ljudi u onim komentarima... ja sam se samo nasmejao.

inače Popa Branislava sam upoznao na Ceru, veoma upečatljiv lik! i onaj harley mu stvarno priliči. veliki pozdrav za njega i neka samo tako nastavi!

• Zainteresovan, 584 postova
  • Motocikl: ZX 12 R

Za sada kod svestenih lica vode Yamahe (2 komada), pa Harly Davidson, pa Ducati...

Sta bi to bilo neobicno, kojim god zanimanjem da se bavis, opet zelis da zivis, a osjecaj zivota, osjecaj prozivljenog moze da pruzi i motocikl, cak vise nego bilo sta druga. Ko nije dozivio ne razume, pa onda prica neke price koje mozda i nekome smetaju. ,,ne znaju sto cine''  ;)

Plus za jedan SUZUKI GSX 750 R, pop Mićo iz Ugljevika ( Bijeljina ) :)

Guest farbach

A, sta je sa svim onim popovima koji svoje parohije obilaze na TOMOS 6 APN-cima, ili, retko koji, na Automatiku !?!?  ;) ;D

Sa njima nista nije, voze apenince. Ako stave klip 42 i petu brzinu to je super prevoz.

• U prolazu, 41 postova
  • Motocikl: Suzuki Burgman executive 650

Iskreno ne vidim niceg cudnog u tome, koliko znam motocikl je prevozno sredstvo kao i automobil, bicikl, konj...da ne nabrajam. Ocigledno recidivi komunizma, malogradjanstvo i da ne kazem vec sta...

Da covek vozi mercedes bila bi povika otkud njemu mecka i sl.

Da li to znaci da samo bad guys treba da voze motore?

Uh uzasavam se takvih komentara.

Nastavi Oce Branislave samo tako, ziv bio i kilometre i kilometre srecno vozio...

• Drug član, 1414 postova

Prvo, vecina ljudi kod nas, na zalost ne zna da "pop" nije titula i ne znaci nista. Treba reci "svestenik", culi ste za izraz svestenstvo. Rec pop su uveli komunisti da bi unizili crkvu, jer mu to zvuci onako, neozbiljno. Moramo se sa postovanjem odnositi prema svestenim licima. Sa druge strane, donekle razumem ljude koji su zacudjeni harlijem, jer je harli sinonim za nesto preskupo, tipa 15-20000 i vise evra. Mozda da je kupio nesto tipa en500 ;D, ljudima ne bi toliko upadalo u oci i delovalo bi im skromnije. Mada, njegov je problem kao coveka sta ce da vozi, ali kao svestenika nije samo njegov problem. Svesteniku na prvom mestu mora da bude briga o DUSI, a ne o materiji, mozda se zato ljudi pitaju "a sto bas harli, ni manje ni vise ???Kao bajker, podrzavam ga 100%, kao vernik imao bih nekih primedbi.

A sad malo o nasem ponasanju na Ceru! Divno je imati svestenika na rucku i blagoslovenu hranu, ali tuzno je posle izrecenog blagoslova cuti onolike psovke od nas samih upucenih, nikom drugome, nego BOGU. Znate vec, srpske uzrecice .....ti Boga i slicne nebuloze kojih nasi ljudi, dok iste izgovaraju, nisu ni svesni, jer koji bi normalan covek hulio na Boga pred svestenikom ??? Te su nam psovke uveli i nametnuli komunisti da bi ugusili veru i zar niste primetili, sve nam je bilo zabranjeno sem da hulimo na Boga, sto prostije, to bolje. Ko nema sta da kaze, opsuje, ostane ziv i jos misli da je mnooogo pametan, kukala mu majka s` njim. Dajte da psujemo djavola, a ne da ga, bar kao neki, velicamo, velicamo zlo, a dobro pobijamo, pa prevrcu nam se preci u grobu od Milosa i Lazara radi nas samih. Ne znam cime su nas, mucenici , zasluzili takve nikakve, kakvi smo, nikakvi ??? Sta su oni Bogu zgresili da imaju potomstvo koje svoju veru ne priznaje (sem verbalno), koje huli na sve najsvetije, a velica zlo i naopako. Zasto niko ne psuje na tita, cika zlobu, petokraku (pentagram), nego pljuje po sebi samome huleci na najsvetije od svetih. Ajmo da kazemo sebi, "od danas cu poceti da mislim, a ne da psujem. Jer da mislim, nikad tako nesto ne bih opsovao, ne bih hulio na stvoritelja, koji je i mene stvorio, ne bih psovao samoga sebe i druge ljude oko sebe. Zapitajmo se, braco, zasto se uzdize djavo, zasto nenormalno nad normalnim, zasto mac nad ljubavlju, zasto necovek nad covekom, zasto ??? gde smo mi tu, jesmo li ljudi, mozemo li uciniti nesto? Zasto svaki klinac misli da treba da glumi budalu i pokazuje satanin znak da bi bio bajker? Ili da treba da juri 270 da bi dokazao da je budala. Kome, cemu, evo meni je dokazao i pre nego je probao, ne mora to da radi! Dajte da im srusimo te tabue i predrasude. Kada se ti tabui budu uklonili, kada se ljudi budu priblizili sebi, svojim korenima, tada ce i svestenici moci normalno da voze motore i da ne izazivaju "zaprepascenje" veceg dela sveta! Oprostite, svaka rec je najdobronamernija i pomogne li ovo i jednome coveku, ja cu biti najsrecniji covek na kugli zemaljskoj.

• Drug član, 1140 postova
  • Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675

SCI sa tobom se slazem u svemu osim da je izraz "pop" ustanovljen od strane komunista.  Taj izraz je daleko stariji od samog komunistickog pokreta i nastao je u samom narodu kao varijacija na rec Patrijarh itd.

U svakom slucaju svaka cast na tvom postu.

• Drug član, 1414 postova

Mislio sam na zloupotrebu reci pop, kada se ona koristila da se crkva omalovazi (partizanski filmovi), jer je vera i crkva, po njima, nesto primitivno i zaostalo. Svestenici nisu bas odusevljeni kada ih neko nazove "pope", ipak "oce" zvuci mnogo neposrednije, bliskije i kulturnije. Mada, ljudi kod nas i monahe oslovljavaju sa "pope", sto govori o nasoj  "kulturnoj uzvisenosti". Srbi- narod najstariji. :)

• Zainteresovan, 599 postova

Pozdrav svim svestenim licima koji podrzavaju nasu strast prema dvotockasima. Nego, da li se neko seca "KVISKOTEKE" I Olivera Mlakara? U jednoj epizodi,u igri gde se pogadjala zagonetna licnost bio je katolicki svestenik koji je tada vozio neku zescu zujalicu u ono vreme. Govorim o 80-im godinama.Od Mlakara je dobio sve pohvale i ni jednog trenutka nije bilo da je to neobican hobi za jednog svestenika. Zao mi je,ali definitivno malo kaskamo za svetom i slobodom uma. Za deset godina i kod nas nece biti neobicno videti svesteno lice na motoru , a do tada  sretno svim svestenicima na dva tocka.  Sto ih mi vise branimo ,njih vise napadaju i obrnuto. Vreme postavlja sve na svoje mesto!!!! 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja