Drivee 7 Napisano Decembar 31, 2011 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: NS Motocikl: BMW F650ST Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, Posto sam prodao staru ragu prosle godine Yamaha XT600Z, trebalo bi mi nesto drugo, mladje itd itd..Definitvno sam za Super Teneru ali to je sve pomalo staro(mislim da je zadnja 97 god)-najradije bi nesto nalik STeneri ali sta...???Kaze mi drugar da je KLE, Transalp previse malo-mali za mene.BMW F650 GS mi izgleda do j. Koja je preporuka za mene.imam 187cm i 115 kg, vozio bih uglavnom enduro.Proizvodnja od 2002 god.Nesto sto se "nekvari" , sto ima dobar pokriven servis, delove..Do 750ccm Pozdrav Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Decembar 31, 2011 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan 187 sam visok ali laksi 30kg i TA mi je definitivno motor koji mi je legao! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Drivee 7 Napisano Decembar 31, 2011 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: NS Motocikl: BMW F650ST Prijavi odgovor kao problematičan Kako ovo dobro izgleda... http://www.polovniautomobili.com/oglas1685257/honda_xl700v_transalp/#0 ili http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=en&id=155615037&pageNumber=1&__lp=7&scopeId=MB&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=11000&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Motorbike&segment=Motorbike&minFirstRegistrationDate=2008-01-01&negativeFeatures=EXPORT&categories=EnduroAndTouringEnduro&cubicCapacities=FROM_501_TILL_750&tabNumber=1&adLoadingVersion=bottom Od kada se to proizvodi? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pera-s 434 Napisano Januar 1, 2012 Kontraš!, 1271 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KLX 650 sm/enduro Prijavi odgovor kao problematičan a do koliko para?! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Drivee 7 Napisano Januar 1, 2012 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: NS Motocikl: BMW F650ST Prijavi odgovor kao problematičan Do 3, stim da bi bilo iz uvoza svakako.Bitan je tip..ovo je nebitno. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pera-s 434 Napisano Januar 1, 2012 Kontraš!, 1271 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KLX 650 sm/enduro Prijavi odgovor kao problematičan to je cena za TA oko 2001-2. godista! Za te pare mozes preko verovatno da nadjes solidnu AT RD07, mozda suzuki V-strom 650, a f650 mi na sve lici sem na motor ne znam zasto... Po meni bolje kupiti neku matoru kangrbu, i ustedeti novac i nastaviti da stedis i dalje do recimo nekog BMW-a F800 evo neki primer za TA http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/70821-honda-transalp-2006/page__pid__1146513#entry1146513 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Drivee 7 Napisano Januar 1, 2012 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: NS Motocikl: BMW F650ST Prijavi odgovor kao problematičan taj F800 mi se nikako nesvidja, treba mi motor za makadam..TA je ok..prvom prilikom cu probati neki..cini mi se da je F650 ideala za to sto mi treba, nije jako veliki, okretan.. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pera-s 434 Napisano Januar 1, 2012 Kontraš!, 1271 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KLX 650 sm/enduro Prijavi odgovor kao problematičan starog transalpa sam vozio i kao bicikla je kolko se lako vozi! kakav je noviji ne znam! A sto se F800GS-a tice je jedan od retkih motora koji mi se svideo u skorije vreme, mozda cu ga jednog dana i imati Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drvodelja 851 Napisano Januar 2, 2012 ., 437 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, Posto sam prodao staru ragu prosle godine Yamaha XT600Z, trebalo bi mi nesto drugo, mladje itd itd..Definitvno sam za Super Teneru ali to je sve pomalo staro(mislim da je zadnja 97 god)-najradije bi nesto nalik STeneri ali sta...???Kaze mi drugar da je KLE, Transalp previse malo-mali za mene.BMW F650 GS mi izgleda do j. Koja je preporuka za mene.imam 187cm i 115 kg, vozio bih uglavnom enduro.Proizvodnja od 2002 god.Nesto sto se "nekvari" , sto ima dobar pokriven servis, delove..Do 750ccm Pozdrav Ja bih ti najtoplije preporučio KLE-a. Štaviše, preporučio bih ti mog KLE-a, 2005. Otprilike bi se uklopio u sumu koju si spreman da odvojiš. Ukoliko te bude interesovalo poslaću ti specifikaciju i fotografije na PP. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Drivee 7 Napisano Januar 2, 2012 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: NS Motocikl: BMW F650ST Prijavi odgovor kao problematičan Fina cena, zasto je na prodaju? cisto da imam u vidu, slike na srdjankuzmanovic@hotmail.com Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drvodelja 851 Napisano Januar 2, 2012 ., 437 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jednostavan razlog - ima nas dvoje, a često se vozimo van grada. Treba nam nešto od oko 1000 ccm. Šaljem ti fotografije i spisak opreme. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pera-s 434 Napisano Januar 2, 2012 Kontraš!, 1271 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KLX 650 sm/enduro Prijavi odgovor kao problematičan drvodelja, pa kako ces posle na off?! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drvodelja 851 Napisano Januar 2, 2012 ., 437 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa znaš Pero kako sam planirao - nikako ne želim da se odreknem druženja sa sjajnom ekipom sa enduro okupljanja i uživanja u krajolicima sa lokacija na kojima se susrećemo, pa mi je plan da uzmem neki veliki vonabi enduro na kojem bih dolazio sa Jacom. Potom, dok se ostatak ekipe lomata po šumarcima i vododerinama, nas dvoje bismo rabili makadam i slične puteljke po okolini i uživali u pejzažu, a uveče bismo svi skupa tukli po pivu i rakiji i omazivali kotlić. Mislim da je to prihvatljiv kompromis. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pera-s 434 Napisano Januar 2, 2012 Kontraš!, 1271 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KLX 650 sm/enduro Prijavi odgovor kao problematičan vidim zreo si za nekog BMW-a 1100gs Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12528 Napisano Januar 2, 2012 Ne silazi, 7323 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Masine koje si pomenuo jesu dobre ali ne i za novac koji si spreman da potrosis. Pocecu od KLE500 koji se zadrzao 2 decenije na trzistu sa razlogom. Za taj novac nema boljeg i ekonomocnijeg motora. Nije briliantan, niti bilo sta radi na nivou, vec od svega po malo uz neke kompromise. Za nekoga kome treba nesto sto ga finasijski nece zakopati, definitivno najbolji izbor jer kako tako moze uvek da stigne tamo gde i motocikli koji su za dve klase iznad. Ako nemas potrebe da pravis takve kompromise, biraj nesto drugo. Transalp, uistinu dobra masina ali cene... Od 2500 do 3000 eur za masinu staru od 10 do 15 godina? Gledao sam ih za sebe dok sam sebi trazio motor, nista posebno. Da li je to cena za neki osecaj sigurnosti i pouzdanosti, zato sto je to Honda? Kazem, dobre su masine ali su precenjene. F650, nista drugo nego osakacena verzija Pegasa koji nosi BMW znacku i nista vise. Dizajnirao ga je englez, pravljen je u Aprilijinoj fabrici, cak je i Kymco imao nekakvog udela u tome. Nema tu ni B od BMW, ali u Srbiji uziva samo zato sto nosi BMW znacku i do jaja zvuci... Sta vozis? BMW... Cene su im ludacke. Sta sad? Ja bih ti savetovao, da se malo pritajis i skupis jos 500 eur. Tu si u mogucnosti da biras V Stroma 650, Versysa 650 pa cak i Multistradu. Pogledaj bilo koji od ta tri i ovo sto sam gore pomenuo... Sve ce ti se samo kazati. Mislim da je definitivno vredno dodati jos koju stotinu i pricekati nekoliko meseci. Naravno, ljudi su pristrasni i vecina ce ti preporuciti ono sto oni voze i sto bi oni licno kupili. Ocekujem da ce i nekoga ubosti u oko sto sam u onom kontekstu napisao misljenje o KLE, F-u i TA ali to tako obicno biva, no cinjenica da nista od toga ne moze da parira Stromu ili Multistradi recimo Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pera-s 434 Napisano Januar 2, 2012 Kontraš!, 1271 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KLX 650 sm/enduro Prijavi odgovor kao problematičan po meni je prica sa multistradom ista kao i sa bmw-om F650, strom 650 je ok, ali po meni glavna mana jesu celicne felne. Ukoliko planiras samo asfalt da vozis to onda nema frke! Za 3500e preko verovatno moze da nadje 1100GS-a! Ako je TA pouzdaniji od KLE-a logicno je da nece biti ista cena zar ne?! kod starijih modela razlika je od 100 do 500e. Kod novijih razlika ide nesto vise ali ces primetiti kod TA evoluciju dok je kod kle-a izvrseno promena isto koliko i kod juga od pocetka pa do kraja proizvodnje... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Drivee 7 Napisano Januar 2, 2012 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: NS Motocikl: BMW F650ST Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, hvala na odgovorima i na utrosenom vremenu. Definitivno ce biti neki V Storm ili D Multistrada...Versys nikako, bar po izgledu nije moj tip.. Ducati je kao bombona..mislim da znam gde ga mogu probati..Sta je sa odrzavanjem?Kontam da za V storm nije problem a Multistrada? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12528 Napisano Januar 2, 2012 Ne silazi, 7323 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pouzdaniji? Ne bih rekao, vise prepisujem stereotipu da se uvek nesto drugo vise kvari od Honde. KLE je nesatariv motor koji ne ostavlja drumu koliko god nekima bilo tesko da priznaju da Kawasaki uvek ide i trpi sve i svasta. Znam dosta masina koje su pretukle 100 000km sto u KLE, ER5, EN i to sve radi kao i prvog dana. Za danasnje pojmove je zastereo, lose vesanje, lose kocnice ali njegov koncept je specifican. Nikada nije imao za cilj da bude vrh u klasi enduro motocikala. Gledajuci nekadasnje kataloge uz KLR650 je bio najjeftiniji iz salona. Namenjen je pre svega pocetnicama i onima koji ne mogu ili ne zele skuplje modele vec samo ekonomican i pouzdan prevoz od - do. Kawasaki je izvukao maksimum iz njega i nacinio ga svestrasnom masinom i to je upravo ono sto ljudi vole i cene bez obzira na njegove nedostake, zato se i zadrzao tako dugo na trzistu jer svega nekoliko motocikala moze da pruzi koliko i KLE za naglasavam taj novac koji je osetno manja suma od konkurencije. Gotovo da nema konkurenta na tom polju. Kome treba tako nesto sto zbog potreba ili finansija nabavio je sebi pravu masinu. Dobar motor ne cine samo vozne osobine. Konkretno u ovom slucaju mislim da se za +500 - 600 eur dobija mnogo vise no u trenutnoj situaciji i da je vredno malo strpljena, ali pre svega neka Drive razmisli kakve potrebe ima i sta ocekuje pa da se po tome vodi i eventualno udele saveti. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drvodelja 851 Napisano Januar 2, 2012 ., 437 postova Prijavi odgovor kao problematičan vidim zreo si za nekog BMW-a 1100gs Zapravo, kao budali šamar bi mi legao jedan onako podebljan za još 50 kubika i sa dva fara umesto one katodne cevi na iljadustotki. Kakogod, drago mi je da smo lakše i brže nego što to obično u ovakvim temama biva, istančanim osećajem za stvarne potrebe neodlučnih kolega pomogli Drajviju da reši nedoumicu i da se u izboru između KLE-a, Transalpa ili F 650 o kojima je do tog trenutka razmišljao zbog svoje prilične visine, želje da se vozi makadamom i platežne moći - ipak opredeli za Dukati Multistradu koja doduše neće zadovoljiti ono što je koliko malopre smatrao da su njegove potrebe, ali je zato dobio naše čvrsto obećanje da će je platiti samo 500 eura više nego što je planirao da odvoji za neki od prvopomenutih modela i to pod uslovom da se malo strpi do proleća. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Drivee 7 Napisano Januar 2, 2012 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: NS Motocikl: BMW F650ST Prijavi odgovor kao problematičan hahaha, Hvala momci, kuci ce doci Dukati ako se iskomplikuje nesto V storm sigurno.Pozdrav i hvala Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pera-s 434 Napisano Januar 2, 2012 Kontraš!, 1271 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KLX 650 sm/enduro Prijavi odgovor kao problematičan vidim zreo si za nekog BMW-a 1100gs Zapravo, kao budali šamar bi mi legao jedan onako podebljan za još 50 kubika i sa dva fara umesto one katodne cevi na iljadustotki. Kakogod, drago mi je da smo lakše i brže nego što to obično u ovakvim temama biva, istančanim osećajem za stvarne potrebe neodlučnih kolega pomogli Drajviju da reši nedoumicu i da se u izboru između KLE-a, Transalpa ili F 650 o kojima je do tog trenutka razmišljao zbog svoje prilične visine, želje da se vozi makadamom i platežne moći - ipak opredeli za Dukati Multistradu koja doduše neće zadovoljiti ono što je koliko malopre smatrao da su njegove potrebe, ali je zato dobio naše čvrsto obećanje da će je platiti samo 500 eura više nego što je planirao da odvoji za neki od prvopomenutih modela i to pod uslovom da se malo strpi do proleća. rekoh 1100 misleci da ti je ogranicen budzet, al ako imas za 1150 svakako je lepsi! A koliko je bolje to ne znam, gori nije sigurno Drive, ako budes u prilici probaj prvo i jedan i drugi, pa onda odluci! Ako se kojim slucajem odlucis da se otvoris do neke vece cifre, razmisli dobro! evo ti par linkova da vidis cemu mozes jos da se nadas... link1 link2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...