Jump to content

Moto Zajednica

15. Moto GP Japan,Motegi

Recommended Posts

• Ne silazi, 5473 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

c_motegi.gif

Motegi staza na kojoj ce se voziti sljedeci Moto GP ukupne duzine 4801 metara,ima ukupno 14 krivina od cega je 6 lijevih i 8 desnih. Pol pozicija se nalazi na lijevo strani staze cija je ukupna sirina 15 metara,a najduzi prava 762 metra. Na ovoj stazi Honde ce morati da se pokazu u najboljem svijetlu posto su tu na domacem terenu,jer je prva najmena ove staze bila testiranja Honde.

TtmR5_montegi2006cq2.jpg

Prosle godine prva Honda je bila na trecoj poziciji i to ona koju je vozio Melandri ispred koga su bili Rossi na drugom i Capirossi na prvom mjestu. Stoner na zalost nije docekao kraj trke,eto mu prilike da ispravi gresku ili mozda opet da kiksa ili  odlozi osvajanje titule za Australiju i pred svojima doceka prvu titulu.

Oni koji ce gledati trku uzivo,morace malo ranije da se probude:

GCwCY_rasporedmontegihn9.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Rossi:"Neka Stoner ceka"

Eeee a da bi to uradio Rossi mora da pobjeti Dukatijevu perjanicu ovoga vikenda u Motegiju,i to na stazi na kojoj Doktor sa Yamahom nikad nije polozio doktorsku disertaciju. Ali Dotore stize u Japan nosen povratkom na najveci stepenik proslog vikenda u Estorilu.

"U Portugalu je bila odlicna,odlicna trka,bilo je fantasticno pobjediti opet poslije toliko vremena" rekao je Rossi. "Sada odlazimo u Motegi,sada kad nam je motivacija i pouzdanost na veoma visokom nivou. Znamo da je nas rival uvjek odlican u Motegiju i ocekujemo isto od Stonera ove godine,ali posto nisam nikada pobjedio u Motegiju sa Yamahom, dacu sve od sebe da to promjenimo ovoga vikenda."

"Ne razmisljamo o sampionatu,znamo da smo vjerovatno van dometa,ali ucinicemo najbolje sto mozemo da ga sto vise ostavimo otvorenim i to ce biti nas cilj ovoga vikenda. Maksimalna brzina je mnogo bolja sa novom masinom,gume su dobro radile u Portugalu i nadamo se da cemo imati istu situaciju opet u Japanu."

Dug pravac = bez problema za Stonera (bar da bude ispred Rossija) = titula :)

Btw Mixo Motegi a ne Montegi (ovako bi se mogla zvat u Montenegru) :D

Mada nece biti bas dranje na pravcu kao sto je bilo u vecem dijelu sampionata,Dzamahirija se malo popravila.

:-[ :-[ :-[ Eto sta se desava kad se covjek pocne druzit sa Sparcom! ;D Stvarno se izvinjavam,ne znam kako mi se ubacilo ono N!?

33jij9i.jpg

Februar izgleda pojacava formu,Stoner ga prati iza njih Melandri,a opet se ugurao De Puniet. Koliko bolje radi zeleni na treningu.

Izgleda da se onaj majusni sto vozi neku Hondu uopste ne sali,opet najbrzi na treningu,a iza njega De Puniet. I odakle se stvorio ovaj Akiyosi??? Svaka mu cast.

4rcwzrt.jpg

Evo samo jedan podatak o Rossiju koji bi "mozda" mogao da bude pravo opravdanje za njegov nadimak. Od kako su u najjacu GP klasu uvedeni 4-taktni motori, Valentino Rossi je pobjedio na 49, od do sada 96 odrzanih trka, sto iznosi 51%. Nije lose,zar ne!? ;)

• jedan od DDMZ, 816 postova
  • Motocikl: R, gsx R

Deluje da je opet Bridgestone bolji od Michelina...

U svakom slučaju je interesantnije jer nema one razlike sa početka sezone između Dukatija i ostalih.

Ja ću ustati ranije.  :)

• Drug član, 1385 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS1000

Deluje da je opet Bridgestone bolji od Michelina...

U svakom slučaju je interesantnije jer nema one razlike sa početka sezone između Dukatija i ostalih.

Ja ću ustati ranije.  :)

Cuj ustati...ja necu ni legati  ::)

Poslije prvog dana na Grand Prix Japana,neki od glavnih protagonista su dali svoj komentar.

Dani Pedrosa-Honda 1. pozicija:

“Prvi dan je protekao prilicno dobro,tempo koji sam nametnuo I odrzavao je bio brz, do sada sam veoma zadovoljan. Na prvom treningu je bilo toplo,a na drugom jos toplije. Ovu stazu obozavam,ali moramo da unaprijedimo nas set-up za sutra,jer ovo je ipak prvi dan I siguran sam da nasi rivali zestoko raditi na tome da nas preteknu. Drago mi je sto sam opet potpisao za Hondu I nadam se da cemo I ovaj vikend nastaviti u pozitivnom smijeru kako smo I zapoceli.”

]Randy De Puniet-Kawasaki Racing 2. pozicija:

“Nije bio los dan! Jutros smo radili na podesavanju motora,a popodne smo oprobali tvrdju smjesu pneumatika,koja se pokazala dobro I trajno,jer odvezao sam 20 krugova I pred kraj treninga moja vremena nisu bila losa. Moramo da unaprijedimo par dijelova,ukljucujuci I zadnje oslanjanje I da probamo razlicite zadnje gume,ali vec sada je dobro I ja sam zadovoljan.”

Casey Stoner-Ducati Marlboro 5. pozicija:

“Malo sam razocaran sa danasnjim danom,jer nismo mogli da nadjemo odgovarajuci set-up. Popodne smo probali nesto sa sasijom,ali to nije radilo kako treba,a nismo imali vremena da vratimo na ista podesavanja kao sto su bila jutros. Tako da smo izgubili dosta vremena u pravljenju tih izmjena koje nisu urodile plodom,tako da ovo definitivno nije bio dobar dan. Ujutru cemo da vratimo set-up jutros I da nastavimo raditi,ali u drugacijem pravcu nego danas. Uvjeren sam da cemo napraviti napredak,posto set-up od jutros nije bilo los.”

Valentino Rossi-Yamaha Fiat 14. Pozicija:

“Danas je bilo veoma,veoma vruce,mnogo vise nego sto smo ocekivali.  Danas je bilo veoma lose,jer nazalost pokusavali smo sa razlicitim podesavanjima na moja dva motora,ali ovaj koji je radio veoma dobro imao je tehnicki kvar,a na drugom sa drukcijim podesavanjem nisam bio u mogucnosti da uradim nesto vise I evo me na 14. Poziciji. Situacija sa pneumaticima nije bas najbolja i na tome cemo morati da poradimo. Ovoga trenutka situacija nije savrsena,ali moramo naci put kao da je preokrenemo u nasu korist. Znam da ako unaprijedimo par stvari da cemo biti u mnogo boljoj poziciji,sutra cemo dati sve od sebe I vidjeti gdje ce nas to odvesti.”

Ni treci trening nije Stoneru bio bas najbolji,pa se nasao iza Michelin trojca Pedrosa,Rossi,Hayden. Pedrosi definitivno lezi ova staza,a Rossi se dosta popravio.

Evo kompletne Tabele:

uRbH1_fp3japansr0.jpg

A tek sto je Stoner lose prosao na kvalifikacijama,tek na devetoj poziciji. Prvi trojac isti kao i na trecem treningu Pedrosa,Rossi,Hayden,ali poslije njih su se ugurali Elias,De Puniet i West. Poslije njih Edwards na sedmom,potom cudo,ali pravo cudo Capirex ispred Stonera na osmom,Stoner deveti i u prvih deset je jos Melandri. Honde su se zaista probudile,nadam se da ce biti dobre borbe. Samo me brine Elias,da opet ne po obara dvojicu,trojicu kako samo on zna.

Ofpqu_kvalifikacijejapannx4.jpg

Kamenko polako pocinje da me nervira. Eto kaze da je razocaran danasnjim danom,nikao nisu mogli da se nastimaju kako treba,a i on sam nije mogao da se namjesti na motoru,jedino se nije bas zalio na gume. Ali ono sto me je iznerviralo je to da mrtvo `ladno kaze,ako nastelimo sve kako treba uopste nece biti problem da preskocim do vrha sa devete pozicije. Mali ne ke..j! Nadam se da ce ti ovo biti jedina Moto GP titula,ako je uopste i osvojis.

AKo slucajno Rossi ode malo raniije u penziju,neka ga Pedrosa dere kao magarca(znam,znam,ni ja nisam mislio da cu ovo reci)!!! >:( >:(>:(

Poslije kvalifikacija vodeci trojac je izjavio:

Dani Perdosa-Honda 1:45:864

"Ovo je do sada veoma dobar vikend,ali ostaje nam jos sama trka,koja je i najvazniji dio. Pokusacemo da napravimo prednost posto smo naprijed,proslo je dugo vremena od kako sam bio tamo,pa vidicemo da li cu napraviti dobar start."

Valentino Rossi-Yamaha 1:46:255

"U dobroj sam formi i veoma,veoma srecan sa danasnjim danom,posto je jucerasnji bio katastrofa,patili smo se mnogo. Zahvaljujem se svim momcima koji su uspjeli da modifikuju motor na neki drugaciji nacin i sada sam u mogucnosti da mnogo bolje iskoristim gas i grip gume."

Nicky Hayden-Honda 1:46:575

"Danas smo napravili veliki napredak i zato hvala momcima. Juc je bilo nekih poteskoca ,ali smo danas do pred kraj uspjeli da napravimo korak naprijed i  ja sam bio u mogucnosti da napravim veliki napredak.  motor je radio prilicno dobro,a imamo i par ideja kako da ga unaprijedimo za sutra."

Prvo da cestitam novom sampionu na tituli,toliko se mora ispostovati.

Pa dobro da li je ovo moguce,da li je moguce da je neko ovakav peh kao Rossi? Ne treba da se osvoji titula,to je vec gotovo,ali onako los start,stigne i prestigne sve onda predje na onaj "drugi" motor koji ga je pokopao,kasnije nije nista mogao. Eto Capirossi ni kriv ni duzan pobjedi i nastavlja svoju tradiciju pobjeda u Motegiju. Randy De Puniet na drugoj poziciji,a na trecoj,stari,dobri i vazda preposteni Elias,neka mu je sa srecom,samo da nikoga nije oborio. Guintoli zamalo na svom prvom podijumu.

Casey Stoner je novi Moto GP sampion,posto je zavrsio kao sesti na Grand Prix Japana. Ovo je bio fenomenalan dan za Ducati,Stoner je uzeo titulu,a Capirossi hat-trick pobjeda na Motegi stazi.

Stoner je osvojio titulu na trci,posto je Rossi imao velikih problema sa gumama i zavrsio na 13-om mjestu. Posto se staza osusila,Rossi je bio primoran da dva puta odlazi u pit,gdje je izgubio dosta vremena,a i kasnije nije mogao da nadje ritam.

Randy De Punjiet na Kawasakiju osvaja svoj prvi podijum tako sto kroz cilj prolazi kao drugi ispred izuzetnog Toni Eliasa na Gresini Hondi iako se jos nije sasvim oporavio.

Guintoli na Tech 3 Yamahi odlicnom voznjom dolazi do svog najboljeg rezultata,a od podijuma u svojoj rookie sezoni ga je djelilo 0.666 sekundi.

Marko Melandri na Gresini Hondi zavrsava na petom mjestu,iakoje vodio jedan dio trke,Randyev klubski kolega Anthony West na Kawaskiju je takodje vodio,ali je morao da odradi kazu,ali na kraju ipak dolazi do odlicne sedme pozicije.

Alex Barros na Ducatiju,sada vec bivsi sampion Hayden na Hondi i Hopkins na Suzukiju cine prvi desetorku.

U prvih deset 8 vozaca na Bridgestone,po jedan na Dunlopu i Michelinu.

12e3k_japanki6.jpg

• Svrati ponekad, 348 postova
  • Motocikl: bez

Bolje da nisam ni ustajao u 4h da gledam trke.Cini mi se da se skupila ekipa sa BJB bolje bi procenili kakve gume idu za onakvu stazu nego oni kreteni sto su za taj posao placeni debelo >:( >:(>:(

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Bolje da nisam ni ustajao u 4h da gledam trke.Cini mi se da se skupila ekipa sa BJB bolje bi procenili kakve gume idu za onakvu stazu nego oni kreteni sto su za taj posao placeni debelo >:( >:(>:(

Sto? Pa dobro je prosao, ipak je bio sesti? Nadam se da ce ovako i sledece godine, jos ako Dukac dobije neki KS vise...

(znam, znam)

Ma da smo mi zivi i zdravi,drago mi je samo da je Dotore pokazao uu Estorilu kako vozi kad mu funkcionise motor i gume kako treba,sad lijepo neka zasucu rukave i neka sastave masinu za sljedecu godinu,kad su ga vec znali napatiti ovako.

Ducati je ove godine radio kao sat i svaka im cast na tome.Bilo bi zaista neposteno da ne uzmu titulu najboljeg konstruktora.

• Ducatista, 2907 postova
  • Motocikl: beše Ducati 998

Nemogu da verujem da sam promasio ovu trku. Par komada da ne odgledam i bas proustim ovu kad uzima Ducati titulu. Katastrofa. Da li je neko mozda upoznat da li ce biti reprize prenosa na Eurosportu ?

U svakom slucaju drago mi je da je mali uzeo sampionat i sve najbolje Ducatiju i sledece seone

• Drug član, 1385 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS1000

Bice snimak na Eurosportu2 u 23:15h

Inace, vredelo je ustati u 4h i odgledati 125ccm i 250ccm. Trke su bile dobre. Jedino moram priznati da sam se itekako "nasekirao" kad je Rossi onako sjeban pa sam lepo ugasio TV i vratio se na spavanje par krugova pre kraja  ::)

Sto bi rekli...sve cestitke novom sampionu, a Rossiju sve zelje da se vrati na Hondicu  :D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja