peconi 536 Napisano Decembar 30, 2011 Svrati ponekad, 194 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750S Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari! Nadam se da cu uskoro i ja postati clan sekte, planiram da uzmem pocetkom proleca yamahu fz6 fazer S2. Malo mi je glupo sto otvaram novu temu jer postoji vec nekoliko slicnih, ali nema nijedne usko vezane bas za ovaj model . Vec duze vreme imam u planu taj motor i pocetkom ove godine sam bio u prilici da ga kupim ali je nesto iskrslo pa sam odlucio da sacekam sledecu godinu. Dosta sam se raspitivao o njemu i ovaj motor mi izgleda kao savrsen za mene. Mogu reci da sam jos pocetnik tako da mi je bitno da je motor upravljiv i pouzdan ,da nije skup za odrzavanje i da se moze ici i na duze ture sa njim. Pre njega sam vozio 4t krosa od 125ccm i uzimao od drugara neke enduro motore i mislim da nece biti problem kad sednem na Fazera. Nikad nisam vozio Fazera tako da se oslanjam na utiske drugih ljudi, imao sam prilika ali ne volim da vozim tudje motore. Sedeo sam na motoru i cini mi se da mi je sa mojih 190cm i 90kg taman. Koliko sam video po komentarima ovo je veoma pouzdan motor i uglavnom se svi problemi svode na TPS senzor koji se u jednoj seriji vodi kao fabricka greska i preosetljiv ECU. U zadnje vreme u oglasima samo vidjam motore po veoma ne realnim cenama i motore sumnjivog porekla tako da ako neko ima neku zanimljivu ponudu neka pusti pp. Ako sam negde pogresio slobodno me ispravite, i bio bih zahvalan ako bi neko napisao neki savet u vezi sa ovim motorom ili neko negativno iskustvo jer uglavnom dobijam samo reci hvale. Evo nekih korisnih linkova: Istorija Fazera i karakteristike: http://www.yamaha-motor.eu/designcafe/en/archive/archived-articles/index.aspx?view=article&id=442642&segment=&archive=false&page=1 Motopolisov test Ovde sam rar-ovao i okacio service manuele(2004-2007) i owner manual za S2. http://www.sendspace.com/file/6qglfh Korisna diskusija na hrvatskom forumu, koga ne mrzi da cita http://www.motori.hr/forum/index.php?topic=20749.0 I za one koji ne mogu da se snadju sa trzisnim oznaka fazera, preuzeto sa http://www.fz6-forum.com/ FZ6-S (Europe South Africa) FZ6-SV (Australia) FZ6-ST (U49/Canada) FZ6-STC (California) FZ6-NHG (Europe/South Africa) FZ6-NHGW (Australia) FZ6-SS© From the US Manual 2004. FZ6-ST© From the US Manual 2005. FZS6-V© From the US Manual 2006. FZS6-W© From the US Manual 2007. FZS6-X© From the US Manual 2008. FZS6-Y© From the US Manual 2009. A = ABS (Anti Lock System) C = California Version HG = The 2007 new S2 model. X = The 2007 new S2 model in the US. N = Naked S = Fairing V = Australian Version W = Australian Version Ako neko ima haynes service and repair manual neka okaci ili neka mi posalje ako ga ne mrzi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
john doe 3 Napisano Decembar 30, 2011 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Beograd Motocikl: imao nekad Prijavi odgovor kao problematičan Sve si ti to lepo napisao.. Istih smo gabarita, ja sam imao taj motor do prosle godine a moje utiske mozes da procitas na ovom forumu u odeljku: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/19627-fz6-fz6-fazer-2004-i-noviji/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
emil@hemo.net 1 Napisano Januar 6, 2012 U prolazu, 5 postova Prijavi odgovor kao problematičan ABS je Anti Block System i to verovatno svi znate... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikeli.pg 711 Napisano Januar 11, 2012 Zainteresovan, 841 postova Lokacija: Montenegro - PG Motocikl: Honda Varadero xl 1000 v Prijavi odgovor kao problematičan Motor ce ti odgovarati. Ja sam visok 190 cm i imam 97kg... Motor je taman. Zadovoljan sam sa njim i kada pez pauze predjem ,, malo ,, vise km. Moj je Naked , pa me malo zeza to sto me vjetar ubi . al ajd sad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peconi 536 Napisano Januar 16, 2012 Svrati ponekad, 194 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750S Prijavi odgovor kao problematičan Sve si ti to lepo napisao..Istih smo gabarita, ja sam imao taj motor do prosle godine a moje utiske mozes da procitas na ovom forumu u odeljku: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/19627-fz6-fz6-fazer-2004-i-noviji/ Video sam jos pre tvoj komentar i mislim da si ti iz tog sport touring, mnogo vise ocekivao sport nego touring i razocarao se u motor jer nema bas karakteristike nekog super sport trkaca. Meni ce ovo biti relativno prvi jaci motor i savrseno mi odgovara njegova konstrukcija, na kraju krajeva ne postoji drugi nacin da se razocaram sem ako ne predjem sa njim malo ozbiljniji broj kilometara. A sto se tice zvuka nemam sta da kazem, prve pare ce da odu na leo vince. Motor ce ti odgovarati. Ja sam visok 190 cm i imam 97kg... Motor je taman.Zadovoljan sam sa njim i kada pez pauze predjem ,, malo ,, vise km. Moj je Naked , pa me malo zeza to sto me vjetar ubi . al ajd sad Pa kontam i ja da ce mi biti taman, bas zbog tog vetra i uzimam fazera i nadam se da duze ture nece biti problem, prvenstveno zbog polozaja sedenja i zastite od vetra a onda i zbog same konstrukcije agregata. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikeli.pg 711 Napisano Januar 16, 2012 Zainteresovan, 841 postova Lokacija: Montenegro - PG Motocikl: Honda Varadero xl 1000 v Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj da zuris sa kupovinom auspuha. prikupi jos malo para i stavi Two Brothers Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Januar 17, 2012 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Ma kupi ti samo Fazera, lako ćeš za izduv posle Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peconi 536 Napisano Januar 19, 2012 Svrati ponekad, 194 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750S Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj da zuris sa kupovinom auspuha. prikupi jos malo para i stavi Two Brothers Two Brothers jesu lepsi a i po klipovima bi rekao da jaci i dublji zvuk imaju ali nazalost nisam imao prilike da ih cujem uzivo. Sami po sebi su skuplji od leo i jos kad im ovi nasi "trgovci" dodaju troskove usluge i transporta postaju krajnje neisplativa investicija. Ma kupi ti samo Fazera, lako ćeš za izduv posle Nista se ti ne brini, ove sezone nece da pobegne. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milos_free wheels 2 Napisano Septembar 24, 2014 U prolazu, 16 postova Lokacija: "Free Wheels" Velika Plana Motocikl: KLE 500,ZR-7,Bandit 600S Prijavi odgovor kao problematičan Da li je ova tema i dalje aktuelna??? Svidela mi se fazer-ka 600 s2,ali cujem od @peconi da ima nekih muka sa TPS senzorom...(senzor polozaja gasa? ),a sta je ECU?Izvin`te malo na neznanju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 808 Napisano Septembar 24, 2014 Zainteresovan, 781 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam nijenjao TPS na FZ6S 2005. Mijenjao sam ga ove godine, ništa strašno, 200 evra TPS plus ruke majstora . Za ECU nisam čuo da zeza. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...