Jump to content

Moto Zajednica

Udari me taksista....

Recommended Posts

  • Zainteresovan, 599 postova
  • Lokacija: Auckland, New Zealand
  • Motocikl: nema

U petak, 14.09.2007. u ulici Ilije Garasanina (ispred 5. beogradske gimnazije) me udari taksista...

Naime, isao sam iz pravca Beogradske, i cujem nesto se sprema na Tasu (neki koncert)...zastanem ispred V beogradske da cujem o cemu se radi (na 3-4 sekunde, posto kad sam cuo nisam vise hteo da ostanem :D ), i krenem dalje. Prva, druga...nisam presao 50km/h, gledam u dvoja kola u suprotnoj traci koja stoje na raskrsnici "Kod Nislije", jedno 30m ispred mene...onaj prvi stoji u mestu, taksista iza njega (dole u ulicici levo - meni desno  im je taxi stanica). Nastavljam dalje, gledam u taksistu, i vidim da on gleda u mene...vidi me...Dolazim do rastojanja od 10-ak metara ispred njega, kad on (uz prethodno namotan pun desni) pocinje da izlazi iza parkiranih kola...ja cim sam video njegovu levu stopaljku kako se pomalja iza parkiranog automobila, krvnicki lezem na kocnicu. On i dalje izlazi, prelazi u moju traku (sece me), i ja na prednjem tocku (da, toliko sam je pritisnuo) dolazim do njega, udaram u spoj vrata i krila prednjim tockom, zadnji kraj motora zajedno samnom se podize, i oboje (ja i motor :) ) padamo na haubu (ja malo vise, kaciga je na vrhu sofersajbne, gledam u taxi znak na krovu)...

Moje prve reci (opsujem, naravno), i vicem: "Pa da li si ti normalan!?", i dok se polako "snuram" niz soferku "Stojadina", iz taksija izlazi ciga-retard (u pravom smislu te reci, nije nista pogrdno,tokom dalje oskudne konverzacije sam se zaista pitao kako je uspeo da polozi testove za vozacki i ispit za taksiste) i kaze: "Izgleda mi da sam te iznenadio..." i onako se blentavo osmehuje...

Pitam ga: " 'ajde kazi lepo da si me video, video sam te da gledas u mene..."

On: "Video sam, video sam..."

Ja (ponovo) : "Pa gde ces onda?"

On: "Pa mislio sam da se provucem..."

Ja: "Da se provuces na toliko kratkom rastojanju?! Pa kad si mislio da ja ukocim?!"

On sleze ramenima i blentavo se smesi...

Pocinje da kuka za miliciju, al' ja ne fermam, ljudi iz obliznje kafanice ga napali, cak ga ni kolege taksisti sa stanice ne brane, zovem miliciju i cekam...milicije nema sat vremena (tu su kad treba da naplate kaznu), ja stavljam led na koleno i butinu (dobri konobar iz kafanice), i cekam...dodje hitna pomoc, odvezose me u hitnu (cisto da provere jel' sve u redu :) ), a pored ranjenog "Sarca" ostade da ceka miliciju dobri drugar Slobodan Kricka (Pantocrator na forumu)...

Eto ... da covek ne zna sta da radi... i retardi bez ikakvog smisla za procenu razdaljine voze kola i imaju dozvole...i jos taksiraju...cuvajte se i smanjite brzinu :)

Pozdrav :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 5371 postova
  • Lokacija: Trebinje
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

Stvarno ko je sve za volanom,pa nije ni cudo sto ima ovoliko udesa! >:(

 

Vazno je da si ti OK.

 

I kakav je koncert na Tasu?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 599 postova
  • Lokacija: Auckland, New Zealand
  • Motocikl: nema

Hehehe..ma nisam cuo od kacige (i buke motora :D ) cujem samo da je koncert (a posto ne pratim televiziju, ne znam sta se sprema), ali cim sam cuo, odma' sam nastavio dalje...Zvezde Granda vezbale za nastup za sledeci dan :)

Dobro sam...natukao koleno i butinu (koleno mi je malo oteklo i bolil me, ali mogu da pomeram nogu i da ga savijam), i malo me motor zakacio "po krstima" otpozadi :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Super heavyweight, 641 postova
  • Lokacija: Nis
  • Motocikl: BMW F700 GS

Shto ja mrzim te taksiste, nemaju veze sa voznjom i uvek kada ih vidim ili prolazim pored njihovih taxi stanica usporim i sa najveccim oprezom prolazim pored istih koji ne retko ispijaju pivo chekajucci mushterije. To su najvecca shoferska bagra i prave najvishe saobraccajnih nezgoda od svih uchesnika u saobraccaju jer za njih nema nikakvog zakona i svaki debil mozze da bude taksista a uglavnom kod prijema u neko taxi udruzzenje je potrebna samo "b" kategorija i posedovanje iste u trajanju od 3 godine.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1392 postova
  • Lokacija: Beograd

Na zalost,apsolutno se slazem da su taksisti najbezobrazniji vozaci u saobracaju ali ne verujem da su takvi bili pa zato odlucili da rade na taxi-u vec te taj posao takvim napravi.ako si po ceo dan u saobracaju ili ces da krsis poneka pravila i propise ali da sve zavrsavas mnogo lakse i brze ili ces da gulis po ceo dan u saobracaju za manje pare nego tvoje kolege.primer x raskrsnica bez znakova i semafora i 4 automobila sa svake strane po jedan.svi stoje jer onaj desno ima prvenstvo i tako niko nikog ne pusta i svi se gledaju.taxista je takvu situaciju odavno naucio da iskoristi dok se oni gledaju on po gasu i ode po musteriju a vi stojte na toj raskrsnici ceo dan ako zelite-mada je u tom slucaju (za razliku od drugih) taxista svima ucinio uslugu jer se onda za njim svi lepo provuku kroz raskrsnicu po pravilu desne strane.

jbg ili postanes drzak i bezobrazan ili si flegma i jebe ti se sto se mrcvaris po guzvi svaki dan po 12 sati kad iste pare mozes da zaradis i za 6 do 8h

ja nisam taxista i ne volim ih ali ih razumem a najvise mrzim one bezobrazne koji ti idu u susret dok obilazis pa umesto da se pomere malo u  stranu oni cimnu volanom ka tebi kao da te uplase sto si u njihovoj traci.e zbog takvih mi je zao sto nemam neku staru svecicu u ruci (ili sto ne vodim minu sa mnom na voznju)  ;D :D;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2143 postova

Taxisti = Ubice !!!

 

Mene je covek srusio sa motora, a vozio sam jedva 20 na sat, kaze "Sto jurish ??? I kad sam resio da sacekam miliciju on zakukako na malu zaradu, sitnu decu,taman popravio auto, njemu veca steta nego meni,  i ja budala se sazalio i rastasmo se tako ko da nista nije ni bilo. Da li je naucio nesto iz svega - sumnjam. Kaze covek "moja je vecinska krivica" !!!

 

Pre neki dan Taxista srusio decka sa skuterom na mostarskoj petlji i pobegao na auto-put.

 

:-[ :-[ :-[

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 4879 postova
  • Lokacija: Beograd - Karaburma
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Shto ja mrzim te taksiste, nemaju veze sa voznjom i uvek kada ih vidim ili prolazim pored njihovih taxi stanica usporim i sa najveccim oprezom prolazim pored istih koji ne retko ispijaju pivo chekajucci mushterije. To su najvecca shoferska bagra i prave najvishe saobraccajnih nezgoda od svih uchesnika u saobraccaju jer za njih nema nikakvog zakona i svaki debil mozze da bude taksista a uglavnom kod prijema u neko taxi udruzzenje je potrebna samo "b" kategorija i posedovanje iste u trajanju od 3 godine.

 

Netačno, ali potpuno.

 

Imam svoju struku i zanimanje... ali sam birao sebi hobi. Želeo sam da me hobi ne košta već da sam za sebe zarađuje a kako volim da vozim odlučio sam se za Taxi. To je krajnje neobično jer i po gradskim uredbama obavljanje taxi delatnosti nije dozvoljeno u slučajevima sporednih delatnosti ili dodatnih poslova, ili radiš to ili nešto drugo, zajedno nemože, bar po zakonu.

 

Da bih ispunio uslove za obavljanje taxi delatnosti u Gradskom sekretarijatu za privredu odelenje taxi delatnosti dobio sam formular sa 14 potrebnih uslova. Da ih ovom prilikom ne navodim, ali najvažniji su srednja saobraćajna škola u najmanje trogodišnjem trajanju i specijalistički ispit iz poznavanja grada Beograda.

 

Srednju saobraćajnu školu sam završio ali po novom programu polažući diferencijalne ispite ali od 1. godine jer sam staru srednju školu završio dok je bilo usmereno obrazovanje. Između ekonomske struke i saobraćajne nema mnogo dodirnih tačaka pa sam polagao skoro sve, priznali su mi 2 ili 3 ispita za sve tri godine.

 

Nisam baš normalan sa hobijem, a? ;)

 

Kada sam završio 3. stepen saobraćajne škole i stekao kvalifikaciju vozača motornog vozila, polagao sam specijalistički ispit iz poznavanja grada beograda. Ispit se sastoji iz nekoliko delova (zaboravio sam sada tačno) ali je to čudo od ispita, sve te bre nauče u jednom i istoriju i engleski, šta 'oćeš...

 

Sem toga, bila je obaveza posedovanja C kategorije što je nebulozno jer voziti kamion i taxi baš i nema neke veze. Vozilo kojim se obavlja taxi delatnost mora da se vodi na vlasnika taksistu, nije izvodljivo po punomoćju a potrebno je dostaviti i polisu osiguranja putnika. Naravno, tu je lekarski pregled za profesionalnog vozača koji je daleko oštriji od običnih, estetski pregled vozila, baždareni i plombirani taksimetar...

 

Ima još uslova ali nisu toliko bitni izuzev obaveze o posedovanju automobila sa evro 3 motorom za onoga ko tek izlazi na taxi (da li je to i dalje na snazi neznam, ima mnogo turbulencija u zadnje vreme, vidite i sami ove štrajkove).

 

Znači, nije to baš tako da svaka budala može da izađe na taxi. sa druge strane Grad je doneo odluku po kojoj se broj taxi vozača ograničava pa se i na bazi navedenih a ispunjenih kriterijuma dozvole ne izdaju.

 

Ovo pišem istine radi a bez bilo kakve namere da osuđujem ili branim bilo koga pa vas molim da me tako shvatite.

 

U autu taksista naplaćuje pređeni kilometar a vreme mu ide na štetu. Znači žurba za parom. Kada tako počneš da razmišljaš posle nezamislivo kratkog vremena rada počnu da te nerviraju svi koji se voze: ''oni se vozikaju a ja radim''. Tu se javlja uverenje da neko ima više prava na vožnju od drugih koje se ispoljava i kroz stil vožnje. Ako je još stoka u pitanju, a takvih ima u svim zanimanjima ne samo taksista, onda je problem već na vidiku.

 

Situacija koju navodi Shesti jasna je kao dan, nije u pitanju nepoznavanje saobraćaja nego bezobrazluk i sila. Na kraju krajeva, da i među taksistima ima poštenih potvrđuje i podrška koju je dobio sa stanice i pored poznate solidarnosti jasno je da im takav ''kolega'' bruka profesiju i da žele sami da ga eliminišu radi već postojeće negativne slike u javnosti.

 

Gledano iz taksija, najveći problem predstavljaju skuteraši, oni izazivaju mržnju jer se najčešće odriču pravila saobraćaja: provlače se kojekuda, pretiču i levom i desnom stranom, voze bez opreme pa se plašiš za njega više nego on za sebe i neopisivo vole da se trkaju, naročito oni sa što manjim skuterima.

 

Da, percepcija taksiste je drugačija.

 

Najmanje problema ima sa većim motorima, oni nisu toliko okretni na malom prostoru kao skuteri pa to i ne pokušavaju. Voze snažne mašine i svesni su opasnosti pa im ponekad pogled pod farovima sretneš i kroz zatamljene vizire. Paze bre ljudi a ne trkaju se nisakim, kada imaju šansu oni samo odu, niko nije ugrožen...

 

Teška je ovo tema i može da se razvuče na ko zna koliko strana a da se ne dođe do nekog određenog zaključka. Prestao sam da se bavim ovim ''hobijem'' jer sam razočaran u sve moguće: u pojedine taksiste i udruženja koja organizovano štite šljam, u neke ljude koji se voze jer nemaju mogućnost da bilo koga prisile na dijalog a ovako dok traje vožnja neko mora da ga sluša, na saobraćajne propise koji idu u korist bolje naoružanom, male pare koje ne pokrivaju ni najelementarnije troškove ako ne kradeš a ako kradeš šta će ti taksi, onda kradi...

 

Ipak, da problem između taksista i motorciklista postoji govori mi ponašanje motorciklista kada ih propustim na raskrsnici kada za to nisam obavezan, na kružnom toku ili mu jednostavno dozvolim da se uključi u saobraćaj. Takav stepen iznenađenja se retko viđa, činjenica je da onaj koji vozi motor očekuje problem od taksiste pa kada naiđe na korektan odnos ne veruje.

 

I ljudi koji se voze u taksiju su uglavnom protiv motora: ''šta ga puštaš, voziš mečku, jači si, eto budala na motoru pa mu posle neko kriv što je poginuo...'' . Kada odgovorim ''gospođo, kada izađem iz taksija i ja sedam na motor'' svaki se razgovor završava, nema bakšiša...

 

Jedna od stranputica, pogrešan hobi u mom životu...

 

A i Akija razumem što ''mrzi taksiste'', takvu bagru svi mrze pa i sami taksisti koji su porodični i pošteni ljudi u većini slučajeva a i na njih ljudi gledaju kao da su bagra. Zato i postoji sada problem primene ustavnog prava, gradskih uredbi, reorganizacije i sl. što bi poodavno dalo rezultate da nije stranačkih borbi...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1465 postova

Pozdrav,

 

... a pored ranjenog "Sarca" ostade da ceka miliciju dobri drugar Slobodan Kricka (Pantocrator na forumu)...

 

 

je li to otkaceni tonac sa Pinka koji je takodje nedavno imao bliski susret sa asfaltom mozda?

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1300 postova
  • Lokacija: Temerin
  • Motocikl: R1150GS

 

 

Sem toga, bila je obaveza posedovanja C kategorije što je nebulozno jer voziti kamion i taxi baš i nema neke veze. Vozilo kojim se obavlja taxi delatnost mora da se vodi na vlasnika taksistu, nije izvodljivo po punomoćju a potrebno je dostaviti i polisu osiguranja putnika. Naravno, tu je lekarski pregled za profesionalnog vozača koji je daleko oštriji od običnih, estetski pregled vozila, baždareni i plombirani taksimetar...

 

 

 

Taksista koji je udario Quasaarova kola ove godine nije ispunio verovatno nijedan od tih uslova... Matora Opel Ascona, pa kad je bio sudar, iskukao je da ne zovemo miliciju, nego da odemo do osiguranja i on ce priznati i platiti stetu. Seo ja u kola, kada mi on kuca na staklu da mu otvorim vrata, jer on ne moze spolja...Radio mu je bio montiran ispod volana izmadju kolena, pa je jedva mogao da prebaci nogu sa papucice gasa na kocnicu...Taksimetar mu je visio na kablovima izmedju mojih kolena...U kolima je bilo toliko prljavstine i praznih ambalaza od svega i svacega da sam se plasio da dodirnem nesto...Vozilo je bilo lupano sa sve strane , mozda je krov bio citav....Toliko o vozilu i taksimetru.

 

Na raskrnici smo stali sa kolima jer je bila sporedna ulica ( T raskrsnica, moze da se skrene samo levo i desno, mi krenuli desno) , a taksista nas udario otpozadi jer je hteo da nas obidje na traci koja je  predvidjena za skretanje u levo ali nije imao dovoljno mesta za sretanje a on mislio da ima...Toliko o vozacu i o njegovom poznavanju saobracajnih propisa i iskustvu u voznji.

 

Napomena: Pre ovog slucaja sam mozda sedeo dvaput u taksi, i od tada jednom ( prvi put u nemackoj, a poslednji put u Rumuniji, pa se to verovatno ne racuna, jer je tamo bilo bas kao sto je Vuja opisao), tako da nemam puno iskustva sa njima, i ne zelim da imam.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 4879 postova
  • Lokacija: Beograd - Karaburma
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Taksista koji je udario Quasaarova kola ove godine nije ispunio verovatno nijedan od tih uslova... Matora Opel Ascona, pa kad je bio sudar, iskukao je da ne zovemo miliciju, nego da odemo do osiguranja i on ce priznati i platiti stetu. Seo ja u kola, kada mi on kuca na staklu da mu otvorim vrata, jer on ne moze spolja...Radio mu je bio montiran ispod volana izmadju kolena, pa je jedva mogao da prebaci nogu sa papucice gasa na kocnicu...Taksimetar mu je visio na kablovima izmedju mojih kolena...U kolima je bilo toliko prljavstine i praznih ambalaza od svega i svacega da sam se plasio da dodirnem nesto...Vozilo je bilo lupano sa sve strane , mozda je krov bio citav....Toliko o vozilu i taksimetru.

 

Pa žalosno zaista.

 

Nije neka garancija voziti se sa legalnim taksijem ili ''divljakom'' mada protiv legalnog može da se podnese prijava pa inspekcijske službe mogu nešto i da urade (ovde nema sumnje, jedva čekaju da nahvataju takve).

 

Legalan taksi ima pored krovne taksi oznake i malu plavu oznaku grada elipsastog oblika sa brojem. Ona garantuje da je Grad izdao dozvolu i da je taksi legalan. na taksimetru je mala nalepnica narandžaste boje koja trenutno na sebi treba da ima broj što je znak da je taksimetar baždaren i plombiran. U unutrašnjosti vozila mora da bude istaknuta ID karta taksi vozača koju izdaje udruženje kojem pripada kao i cenovnik taksi udruženja koji mora da je pečatiran od strane istog.

 

taksista mora da ima račun na kome je NJEGOV PEČAT. Znači, štampa može da bude takva da sadrži logo udruženja ali pečat mora da bude sa imenom i prezimenom taksi vozača. Ova muljavina je česta a inače je krivično delo pa se neispravan račun na ovaj način smatra falsifikatom što zakon po mojim saznanjima sankcioniše sa do 5 godina zatvora.

 

I ako se ispune svi ti uslovi, opet može da se desi da vožnja od železničke stanice do slavije košta 20 evra.

 

Šteta zaista, najviše mi je žao onih koji su vozili ljude za dž. kada kažu ''ej, majstore, nemam pare'', učestvovali u brojnim humanitarnim akcijama i nisu naplaćivali vožnje do bolnica hitnim slučajevima...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1249 postova
  • Lokacija: underlittleforest
  • Motocikl: nekakvo motokros sokocalo

bogomi brate ja mlim e si ti isao brze od 50  sa tim skuterom , jer se tolko na prednjak nisi mogao pobadat a? ili grijesim, sve u svemu brate napaceni , jesi ti ZIV ? JESI ! ajd sad hop hop na novge lagane bice motorica cio zivot da ne manjka

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Lokacija: Suburbia, blok 45
  • Motocikl: 1 Litar Honde
I ako se ispune svi ti uslovi, opet može da se desi da vožnja od železničke stanice do slavije košta 20 evra.Šteta zaista, najviše mi je žao onih koji su vozili ljude za dž. kada kažu ''ej, majstore, nemam pare'', učestvovali u brojnim humanitarnim akcijama i nisu naplaćivali vožnje do bolnica hitnim slučajevima...
Suze mi na oči kad vidim podebljan text!!! Koliki je procenat tih, majke ti, u odnosu na ove ostale, iz praziluk brigade, koji pelješe narod svakim sekundom? Da ne pominjem EXTRA lokacije aerodrom i sl. pa njihove lobije, monopole i bejzbol brigade... Ma hajde, napravi ih u svetce, a svi dobro znamo i ko su i šta su, a pogotovu koliki je odnos ovih i onih. Svejedno, udaljismo se od teme...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 4879 postova
  • Lokacija: Beograd - Karaburma
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

I ako se ispune svi ti uslovi, opet može da se desi da vožnja od železničke stanice do slavije košta 20 evra.Šteta zaista, najviše mi je žao onih koji su vozili ljude za dž. kada kažu ''ej, majstore, nemam pare'', učestvovali u brojnim humanitarnim akcijama i nisu naplaćivali vožnje do bolnica hitnim slučajevima...
Suze mi na oči kad vidim podebljan text!!! Koliki je procenat tih, majke ti, u odnosu na ove ostale, iz praziluk brigade, koji pelješe narod svakim sekundom? Da ne pominjem EXTRA lokacije aerodrom i sl. pa njihove lobije, monopole i bejzbol brigade... Ma hajde, napravi ih u svetce, a svi dobro znamo i ko su i šta su, a pogotovu koliki je odnos ovih i onih. Svejedno, udaljismo se od teme...

 

Razumem te i nemogu da kažem da nisi u pravu. Nažalost, realnost jeste takva. Namera mi je bila da se isključi generalizacija baš zbog tih koji valjaju a koji bi trebali da se omasove u odnosu na ove druge za koje bih voleo da iščeznu...

A jesmo se udaljili od teme.

 

Shesti, šta bi sa osiguranjem? Da li si uzeo podatke o tom ''taksisti'', lične ili službene svejedno? Da li nekako može da se pomogne? :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 599 postova
  • Lokacija: Auckland, New Zealand
  • Motocikl: nema

bogomi brate ja mlim e si ti isao brze od 50  sa tim skuterom , jer se tolko na prednjak nisi mogao pobadat a? ili grijesim, sve u svemu brate napaceni , jesi ti ZIV ? JESI ! ajd sad hop hop na novge lagane bice motorica cio zivot da ne manjka

 

moze, moze  na prednji sa tim "skuterom" i sa manje :)...Problem je sto je kocenje bilo iznenadno i naglo, imao sam strasno malo vremena i prostora da prikocim, pa je doslo do "dizanja" :D...

Ma ziv sam, koleno oteklo, malo uboji, ali ok je :)

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 599 postova
  • Lokacija: Auckland, New Zealand
  • Motocikl: nema

Pozdrav,

 

... a pored ranjenog "Sarca" ostade da ceka miliciju dobri drugar Slobodan Kricka (Pantocrator na forumu)...

 

 

je li to otkaceni tonac sa Pinka koji je takodje nedavno imao bliski susret sa asfaltom mozda?

 

 

 

Jeste, to je on :)

 

BTW, ovaj taksista SIGURNO nije ispunjavao uslova za tu skolu i polozeni ispit, jer je covek retard, bukvalno...a o stanju "keca" od 200 evra cirka koji posle nije mogao da upali, vec ga gurao nizbrdo, necu ni da govorim...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Super heavyweight, 641 postova
  • Lokacija: Nis
  • Motocikl: BMW F700 GS

Ja imam puno drugova i poznanika koji taksiraju, chak mi je i brat od tetke taksista i kumov cale taksira kamionchetom,a od devojke cale bivshi taksista, tako da su to generalno dobri ljudi kao i svi ostali ljudi. Problem je u tome shto vecina taksista nema potrebnu kvalifikaciju za to shto radi, cesto voze u pripitom stanju, nervozni su i u neispravnim vozilima (chast izuzetcima koji vole svoj poziv i rade ga dobro), a kada udju u vozilo misle da imaju neku posebnu privilegiju u saobraccaju i zato se deshava da se mi "slabiji" vozaci u susretu sa nekom kreaturom od taksiste loshe provedemo kao npr. nash drug i kolega shesti.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1163 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition

Niko ne spori da među taksistima ima dobrih ljudi, ali i svakojake druge vrste (da ne konkretizujem). Bezobrazluk u saobraćaju je na generalno visokom nivou i tu taksisti prednjače. Ima finog svijeta koji poštuje i saobraćajne propise i druga vozila, ali je većina bezgranično bezobrazna.

 

Lično sam u taksi sjeo 5 (pet) puta u životu i to kad sam baš baš baš morao. Inače sam se i u Kumodraž, i u Jerković, i na Crveni Krst (gdje sam ranije živjeo) i sad u Krnjaču uvijek vraćao ili busom ili pješaka.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 65 postova
  • Lokacija: novi sad
  • Motocikl: suzuki rmz 450 i drz 400

ma strasno,danasnji taksisti nisu normalni,tu se ne zna ko pije ako placa

ja sam mogao pre neki dan da se razbijem i to naravno zahvaljujuci taxisti (NOVUS),u pitanju je novi sad...

isao sam prvom trakom ,ispred mene taxi na udaljenosti od 50-60 metara,a u drugoj traci kamion.

i pratim ja taxistu idemo nekih 50-60 km/h,naravno ja i dalje na zadnjem tocku i on od jednom se ukopa u prvoj traci,i ja kad sam ga skontao,brzo spustaj motor(i na trenutak pomislim ,pa jbt koja budala koci- se zaustavlja u prvoj traci)i spustim ja tu njega,ali bato mora i prednja kocnica da radi,i skroz pritisnem prednju kocnicu i podigne mi se motor ne pradnji tocak i tako sam ja lepo isao lepih 5-6 metara na prednjem tocku dok se nisam zaustasvio na 10 cm od taxiste. i posle toga mi pobegne,da sam krenuo da ga jurim,nebi se lepo proveo.

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1367 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Yamaha FZS1000

ma strasno,danasnji taksisti nisu normalni,tu se ne zna ko pije ako placa

ja sam mogao pre neki dan da se razbijem i to naravno zahvaljujuci taxisti (NOVUS),u pitanju je novi sad...

isao sam prvom trakom ,ispred mene taxi na udaljenosti od 50-60 metara,a u drugoj traci kamion.

i pratim ja taxistu idemo nekih 50-60 km/h,naravno ja i dalje na zadnjem tocku i on od jednom se ukopa u prvoj traci,i ja kad sam ga skontao,brzo spustaj motor(i na trenutak pomislim ,pa jbt koja budala koci- se zaustavlja u prvoj traci)i spustim ja tu njega,ali bato mora i prednja kocnica da radi,i skroz pritisnem prednju kocnicu i podigne mi se motor ne pradnji tocak i tako sam ja lepo isao lepih 5-6 metara na prednjem tocku dok se nisam zaustasvio na 10 cm od taxiste. i posle toga mi pobegne,da sam krenuo da ga jurim,nebi se lepo proveo.

 

Meni ovde samo nije jasno nešto...

Ako si ti išao iza taksiste 50-60 metara vozeći na zadnjem onda si za veći deo nastalog problema sam kriv. Kao prvo, vozio si na zadnjem i zato nikako nisi mogao da vidiš da li je taksista stao iz opravdanog razloga... A da nisi vozio na zadnjem zaustavio bi se bez ikakvih problema tako da bi po zakonu ti snosio isključivu krivicu za sudar.

Izvini ali meni ovo suviše liči na ono : izlazim ja  normalno iz kafane i onda mi neki idiot stane na ruku

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 65 postova
  • Lokacija: novi sad
  • Motocikl: suzuki rmz 450 i drz 400

ma strasno,danasnji taksisti nisu normalni,tu se ne zna ko pije ako placa

ja sam mogao pre neki dan da se razbijem i to naravno zahvaljujuci taxisti (NOVUS),u pitanju je novi sad...

isao sam prvom trakom ,ispred mene taxi na udaljenosti od 50-60 metara,a u drugoj traci kamion.

i pratim ja taxistu idemo nekih 50-60 km/h,naravno ja i dalje na zadnjem tocku i on od jednom se ukopa u prvoj traci,i ja kad sam ga skontao,brzo spustaj motor(i na trenutak pomislim ,pa jbt koja budala koci- se zaustavlja u prvoj traci)i spustim ja tu njega,ali bato mora i prednja kocnica da radi,i skroz pritisnem prednju kocnicu i podigne mi se motor ne pradnji tocak i tako sam ja lepo isao lepih 5-6 metara na prednjem tocku dok se nisam zaustasvio na 10 cm od taxiste. i posle toga mi pobegne,da sam krenuo da ga jurim,nebi se lepo proveo.

 

Meni ovde samo nije jasno nešto...

Ako si ti išao iza taksiste 50-60 metara vozeći na zadnjem onda si za veći deo nastalog problema sam kriv. Kao prvo, vozio si na zadnjem i zato nikako nisi mogao da vidiš da li je taksista stao iz opravdanog razloga... A da nisi vozio na zadnjem zaustavio bi se bez ikakvih problema tako da bi po zakonu ti snosio isključivu krivicu za sudar.

Izvini ali meni ovo suviše liči na ono : izlazim ja  normalno iz kafane i onda mi neki idiot stane na ruku

a jesi mislio na to da dok vozim na zadnjaka da gledam ispred sta se desava...

jesi u pravu da je moja krivica sto ja mozda vozim i po saobracaju na zadnjaka,ali to sto je on zakocio ,milsilm da mu nije bilo potrebno...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja