Jump to content

Moto Zajednica

KONACNO!!! Sad sam jedan od vas!! :)

Recommended Posts

• hoochie coochie man, 1239 postova
  • Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81

Dakle, dosao je i taj dan!!! :)

Eh...

ovako ...

Vecina vas je upucena u celu pricu vezanu za moju kupovinu motora. Nisam mogao da skupim kes, niko nije hteo da mi pozajmi, kredit ne mogu da dignem, pare sam skupljao al uvek iskrsne nesto novo (zubar, nove cipele (na starima se napravila vec prevelika rupa), sad devojcicom u setnju pa ajde da jedemo, pa ajde da pijemo) mozda sve to ne zvuci kao neki veliki trosak ali se nakupi tako da je moje sakupljanje para islo veoma spooooro.

Davno pricah sa Duhom vezano za prodaju njegove Yamahe YBR125 ali tad nisam mogao da mu ponudim nista bolje od placanja mesecnih rata (po 250e) i naravno to njemu nije odgovaralo sto je i normalno :) On je prodlozio da mu dam vecu polovinu para kao 1. ratu, a ostalo da otplatim u par mesecnih rata... ali ja nisam imao tu vecu polovinu :(

Prolazi vreme ... gledam motore... svakodnevno gledam moto-berzu i rubriku "prodajem" na bjbforumu kako bih naleteo na oglas sa napomenom "placanje na rate" ili tako nesto. Ali nisam imao srece ... prolazi tako vreme... ja mastam o motoru ...

da vas ne bi smarao, malo cu da skratim ...

Pricam ja tako sa gazdinom cerkom i ona rece da moze da mi pozajmi 1000e (somica) i ja se setim Duha ... :) ostalo mozete da predpostavite :)

Eh sad ... u igri je bio jos jedan decko koji je bio zainteresovan za YBR ali on je bio na moru, a i nije imao sav kes odmah nego bi morao da prodaje svoj skuter pa da skupi itd. itd. itd. uglavnom dogovorimo se Duh i ja da ja dam kaparu, pa za par dana somica (1000darku) i ostatak do kraja godine) .. uhh ... SRECA NEOPISIVA :)

sad ide deo koji je malo komican :)

Nadjemo se na b. brdu kod poncha Duh, Bata i ja .... idemo kod Copeta u garazu (tamo je stajao motor)

Stizemo, otvaramo garazu, YBR spava :) nista ... probudimo mi nju .. malo verglamo, palimo na krublu uz pomoc ler gasa, malo turiramo, udisemo miris benzina .. meni srce lupa u ritmu ybr-a :)

Cope malo provoza niz ulicu cisto da prodje malo benzina kroz nju i da se akomulator malo napuni (nije paljena 2 meseca).

E sad dolazi red na mene da ga "testiram" :) pre toga sam jednom - dvaput provozao apn4 pre nekih 8-9 godina i nesto skoro drugarovog KTM-a na praznom parkingu i to u 1.-2. brzini sa minimalnim dodavanjem gasa :)

Sedam ti ja ... kvacilo, 1. , dajem gas, pustam kvacilo, trema ... ugasi se ... Aj' opet ... kontakt, ler, pali na anlanser, kvacilo, 1. , daj gas, pustaj kvacilo, jos veca trema .. ugasi se .. uhhh .. blam .. razocarenje .. :(

Pokusaj broj 3 (treca sreca) isti postupak .. s' tim sto sam sad uspesno kretao uz blago cimanje :) idem ja tako uz i niz ulicu 1.-2. pa koci .. pa polukrug pa opet 1. -2. i tako 2-3 puta ...

E sad .. treba voziti do grada! .. nikad pre nisam vozio motor po gradu, kroz saobracaj ... Bata krece na njegovom motoru, ja iza njega .. spustamo se niz brdo, preko hipodroma, predjemo sine .. i bata ukoci, ja jedva nekako ukocim iza njega uz pojacanu dozu klackanja (malo sam jace stisnuo prednju) .... i zandar sve to vidi, ja vidim murkana .. blokiram se ... us'o sam se od straha jer nemam dozvolu!!! :)

Naravno .. "dobro vece, molim vasa dokumenta" .... vadim dokumenta, vozacku "b", saobracajnu, licnu kartu ... odnese ih pandur do kolege i kolega pocne da pise kaznu .. ja odem, kukam, molim, pricam kako sam tek kupio motor i da moram da ga dovezem do kuce, pricam kako postujem pravila i zakone .. ma nistA! ne pomaze ... al' rece da trazim suocavanje pa ce on traziti da kazna bude sto blaza (videcemo kako ce to da prodje)...

Za to vreme bata pozove Duha i Saleta i njih dvojica odmah dodju .. iskombinujemo se mi tako da Duh vozi YBR do grada, a ja sa Batom na zzr pa do politike ... Tu parkiramo moju mezimicu (jamaha je zenskog roda) :) zahvaljujem se momcima po hiljaditi put, ispozdravljamo se, oni odose, a ja osta' da se divim i malo proucavam yamahicu :)

to vece i sutra dan sam imao takav osecaj, nikad se tako nisam osecao, sreca uz pojacanu dozu straha i adrenalina .. ma .. cudno  u svakom slucaju, nisam se ni trudio da shvatim :)

Duh je ispao pravi bjaker i pre svega DRUG ... dao mi je motor na rate, nasao se odmah kad su me zaustavili (zajedno sa Saletom), pozajmice mi DL i ciradu, a pre svega  trpi moje cimanje svaki cas, stalno imam neko pitanje vezano za motor na koje on uvek rado odgovori :) ... eee retki su takvi ljudi, slazete li se?

Puno hvala Bati koji je dosao na b. brdo kako bi me ispratio do grada, i jos jednom mu se izvinjavam sto sam mu pokvario planove za to vece :)

hvala i Copetu koji je pomogao da se makina upali i pozajmio mi sajlu za vezivanje dok je ja ne kupim

hvala i Saletu koji se isto odmah stvorio kad su mene zaustavili panduri i pozajmio Duhu kacigu kako bi mogao da doveze YBR do grada.

Eto ... Srecan sam, Presrecan sam! Verovatno vam je poznat taj osecaj, i vi ste bili u prilici da kupite svoj prvi motor :)

Sutra idem na lekarski, pa  sa Duhom u opstinu da zavrsimo ovlascenje i onda po L tablicu. Sutra kupujem i opremu (za pocetak Kaciga, jakna, rukavice i ako ostane para za podkapu i grejace za kolena) Poslepodne idem do poligona da malo upoznam motor, vezbam kretanje i kocenje kako mi se ne bi desavalo da mi se motor ugasi na semaforu itd :)

Ako je neko u prilici i ima slobodnog vremena moze da dodje na poligon da se malo druzimo, ja cu verovatno biti sa Duhom na poligonu iza hale piJonir pa eto .. pozvani ste da svratite i podelite sa mnom neki savet  ;)

nadam se da se uskoro vidimo na drumu, u gradu, na kafi... jer ipak ... sad sam jedan od vas!

qrx3f_i104yn1.jpg

p.s. nadam se da vas nisam udavio sa pricom  ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 870 postova
  • Motocikl: Suzuki XF650 Freewind

Cestitam druze! Lep je to motor. Takav bi i meni bio potreban. ;D Nisi udavio pricom, zanimljivo je citati o tome, nadam se da cu i ja imati isti feeling kao ti do/ili sledece godine. Puno bezbednih KM-a ti zelim. I da polozis iz prve!

Pozdrav!

P.S-stavi jos koju slicicu Yamahe ako imas

Kacicu jos slika veceras, ili bolje sutra ... do sad sam proveo pored motora dosta vremena ali sam uvek toliko uzbudjen da se uopste ne setim da ga slikam! setim se tek posle kad hocu da to podelim sa vama i okacim po koju sliku :)

bice slicica .. :)

hvala na lepim zeljama

• Zainteresovan, 553 postova
  • Motocikl: Trenutno 0 bodova...

Chestitam! Da se zajedno srecno navozate i da je zamenis za bolji kada ti mislis da je doslo vreme..:)

• Svrati ponekad, 129 postova

Bravo sergio!!! lepa masina i zelim ti puno puno KM a duh je ipao stvarno covek!!

nego me nesto interesuje (a ti nisi pomenuo) : Sta ti je rekla devojka kada je cula da si kupio motor??? jel trazila da je provozas odmah???

p.s. A ti sa dozvolom B imas pravo da vozis motor do 125cc i 12KS

Devojka je odusevljena i presrecna zbog mene jer zna koliko sam to zeleo :) ,a nije trazila da je vozim posto zna da jos ne znam da vozim, a i sam sam joj rekao da ne racuna na voznju pre proleca-leta sledece godine :)

Sa B dozvolom mogu da vozim do 125cc i 12ks? stvarno? hmmmm ... raspitacu se jos oko toga, u svakom slucaju ce mi koristiti ta informacija kad izadjem pred sudiju :)

hvala :)

sad sam se i ja setio ... to pravilo vazi ako imas A kategoriju i mladji si od 18godina :) onda ne smes da vozis preko 125cc ..

valjda tako ide :)

• Svrati ponekad, 129 postova

p.s. A ti sa dozvolom B imas pravo da vozis motor do 125cc i 12KS

ne budali  ::)

ja vozim motor sa SRBSKIM tablama i AUSTRISKOM B dozvolom (daelim vs125 sa 124.2cc i 11.8KS) i jos NIKADA nisam platio kaznu zato sto nemam dozvolu (platio sam samo 2x zato sto nisam nosio kacigu)

• Zainteresovan, 577 postova
ja vozim motor sa SRBSKIM tablama i AUSTRISKOM B dozvolom (daelim vs125 sa 124.2cc i 11.8KS) i jos NIKADA nisam platio kaznu zato sto nemam dozvolu (platio sam samo 2x zato sto nisam nosio kacigu)

blago tebi...

i sta jos imas da nam kazes?

::)

• Motorradfahrer, 1733 postova
  • Motocikl: Race Bike in a Tuxedo

blago tebi...

i sta jos imas da nam kazes?

::)

superqg3.gifsuperqg3.gifsuperqg3.gif

• Drug član, 1592 postova
  • Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada

Neka je sa srecom Yamaha

Sto ne uze i Transalp pride  ;D ?

Austijski zakoni nisu nikako isti sa srpskim  ;)

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Sergio, znam koliko je dugo trajalo sve oko kupovine motora. Konacno si resio to pitanje, na svoju i nasu radost. Zelim ti puno srece sa ljutom masinom pa naprolece da se provozamo negde.

SRECNO!

Hvala na lepim zeljama i cestitkama :)

yamahicu cemo zaliti samo da zavrsim sutra sa papirologijom, kupim opremu i nakacim L tablicu :)

tako da ocekujete kafu tokom nedelje ili za sledeci vikend. :)

• Svrati ponekad, 264 postova

Cestitam.Puno bezbednih kilometara.

Samo pazljivo. ;)

Razmisljao sam  o onoj veceri kada si kupio motor.

Mozda je i bolje sto su nas zaustavili panduri.Ko zna zasto je to dobro?

I kao sto zzz kaze....da se ne ponavljam. ;) ;D

• Svrati ponekad, 189 postova
  • Motocikl: Keeway Speed 150

E vala svaka cast!

To je ona prava sreca kad uzmes motor, dovezes ga i onda celu noc samo ti je "ON(A)" u glavi!

Posto sam i ja tek pre 3 meseca nabavio svoj prvi motor veoma znam kako ti je!

Uzivaj!

Za pandure ne mari! I mene su zaustavili par dana pre polaganja voznje i smarali!

Poceli su dosta da zaustavljaju bajkere!

Zelim ti (vam) 1.000.000 bezbednih kilometara uzivanja!

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja