Jump to content

Moto Zajednica

Novitet iz Dzamahirije XT660Z Tenere

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 471 postova

visina sjedista od 890mm ... mene spasava od razmisljanja o tom motoru

to je jedna od stavki zbog koje i razmisljam o njoj u nekom buducem vremenu

meni je na najvisem set-up - u kod mog motora opet relativno nisko sediste a mislim da je malo manja visina nego kod yamahe

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 282 postova
  • Motocikl: Kawasaki KLE500

Ova nova Tenera je stvarno leo motor i ne sumnjam da je dobra za off ali ima nesto sto je velika glupost kod nje a to sam vidu na uporednom snimku sa starom Tenerom,naime prednjim blatobran je uz tocak sto je odmah isklucuje iz voznje kroz blato jer je mali razmak i napunice blatom vrlo brzo a koje ulazio u blato sa takvim motorom zna da je tu voznji kraj dok ne ocistis blatobran.Eto.

Visoki blatobran je opciona oprema od par desetina evra i dobro je rešenje samo ako se vozi po izuzetno velikom blatu. Inače preko 100 km/h visoki blatobran ume da baca upravljač usled dejstva jakog vetra što ponekad predstavlja problem.

I ja! :)

Eto nesto novo sam naucio.

• Drug član, 1363 postova
  • Motocikl: Tuareg 660

Dobrohotnošću jednog Yamahinog dealera u HR, prošli viken sam dobio novu Tenerku da

se vozam, pa sam to i odradio, kolega takodjer. Mogu reći da je motor sasvim OK, u svemu

poprilično solidan. Pravi avanturistički motor. Meni paše 100%. Dosta je visoko sjedište ali

i puuuuuuuuuuno udobnije nego kod stare XTZ 660 koju vozim. Aerodinamička zaštita isto

vrlo dobra, ne tuče vjetar u kacigu, ona smiješna šajba odlično obavlja posao. Jako se lagano

vozi ( barem meni ) a i kolega koji ima Transalp 600 ( 1998 godina ) kaže da je Tenerka bicikl

u odnosu na Transalp, a obzirom da je i TA bicikl za vožnju, onda je sve jasno. Velike kile se

gotovo uopće ne osjećaju u vožnji. Ovjes je solidan i nema lelujanja, a kočnice vrhunske !!!

To volim, kada koči ko da Miško vozi! Motor ima izrazito dugačak prijenos ( bitno duži nego moja

stara XTZ 660 ) i malo sam bio skeptičan kako će vući u 5-oj brzini, no unatoč dugačkom prijenosu

bolje vuče od stare Tenerke. Takodjer mi se sviđa što u odnosu na XT660R ima bolje podešen

motor na nižim okretajima pa linearnije vuče ( mislim da iako imaju istu mašinu nemaju isti sistem

ubrizgavanja ), nema onog zacukavanja kao kod obične XT660R na niskim okretajima. Sve u svemu,

motor je opravdao moja očekivanja, nisam mu našao nikakvu izraženu manu, u svemu je sasvim

solidan i zadovoljava. Jedino što NIKAKO nije po mom ukusu jest odabir guma ( Metzeler Tourance )

koje su isključivo za cestu, a ono malo makadama kojeg sam vozio ( od odličnog do jako lošeg ) daje

do znanja da tko misli prašinariti treba svakako staviti neke ozbiljnije gume, jer uspio mi je pobjeći

prednji kotač u zavoju na suhoj podlozi, pri prosječno sporoj vožnji. Takodjer, mislim da bi ljudi nižeg

rasta mogli imati problema pri manevriranju zbog visokog sica i fakat velikih dimenzija motocikla, no

meni to nije predstavljalo nikakav problem. Eto, mislim da je kolega malo i slikao, pa ako užicam koju

fotku, stavim kasnije.

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Opet ponavljam, meni se dopada, i da imam stabilnije prihode verovatno bi je pazario. Jedini motor koji nastavlja tradiciju endura.

Bravo za Džamahiriju!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja