Mimi Vinča 2864 Napisano Novembar 25, 2011 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Sezona godisnjih odmora vec uveliko traje, a mi jos nikako da se organizujemo zbog prevelikih poslovnih obaveza. Vecina radnika vec odmara, nema ko da radi, pa onda moram ja...i to ceo dan. Mi cemo na odmor kad se svi vrate. Ali ne vredi, ne mozemo ni tad, pocinje skolska godina. A jednostavno, planirao sam da napravim balans izmedju posla i zadovoljstva, obaveza prema porodici. Ne vredi, nije mi poslo za rukom. Nije fer prema deci. Pa sta da se radi, nek idu oni kad vec ja ne mogu. Dogovorim se sa Danijelom da ona odvede decu bar do Crne Gore, makar su joj putevi poznati do tamo, nema gde da zaluta. Tako i bese. Ujutro osnovne nabavke, pranje auta, tankovanje, pakovanje stvari i uvece pokret. A ja...k'o sto kaze Bora Corba, "Prokleto sam". Stvarno jeziva situacija. Na poslu svaki dan isti, monotonija. Uvece jos gore. Dolazak kuci koja je potpuno prazna. Stvarno bez veze. Ok su, cujemo se svaki dan, nema nikakvih problema. -"Otvori mail!", kaze Danijela. Tad sam shvatio da oni stvarno ne mogu bez mene , pod hitno moram nesto da preduzmem . 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Novembar 25, 2011 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan -Halo, Miso, sta radis? (Milos je Danijelin brat koji je sa svojim drugarima u Budvi, inace, zaposlen je kod mene) -Nista, evo zezamo se! -Kad se vracas? Kad dolazis na posao? 30. ili 31. avgusta? -26. avgusta, sta si poludeo? -Odlicno, vidi sta ces da uradis,.................... I dogovorim se ja sa njim da se nadje sa Danijelom pre nego podje sa odmora, pomogne joj da spakuje stvari, decu, sedne u moj auto i doveze stvari i klince kuci. Neka Danijela zadrzi u apartmanu samo najneophodnije pinkle. Tacno je da su platili apartman 15 dana, ali dosta im je i 10. Imam i ja dusu. Jedva sam docekao tih nekoliko dana. Cim su doputovali, dok je Milos odmarao od puta, Kristina (moja cerka) mi je ispeglala i spakovala garderobu za put. Natovario sam na moje magare osnovne pinkle i kompletnu Danijelinu opremu za motor. Probudio sam se rano ujutro, pre 4h i tog momenta sam krenuo da uzivam. Nisam presao ni 15 km, morao sam da stanem na pumpu kako bih tankovao gorivo i popio nekoliko kafa za redom (Kofeinski zavisnik cim otvorim oci). Prelepo svitanje, predivno vreme za voznju. Preko Mladenovca i Topole, zacas sam se nasao na Rudniku gde sam stao da doruckujem. Stvarno nisam zurio nigde. Imao sam ceo dan pred sobom, a samo nesto vise od 500km. Dok sam cekao dorucak, u glavi sam smislio plan, kuda putovati. Hteo sam da izbegnem ustaljenu putanju ibarskom magistralom, preko Prijepolja, Morace itd. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Novembar 25, 2011 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Odlucio sam da idem preko Visegrada, prema Srbinju, ali da ne putujem preko Cemernog, vec kanjonom Lima vozim do Rudog, pa preko tromedje C.Gore, Bosne i Srbije u Ustibru, skrenem prema Uvcu i opet udjem u Srbiju. Ovo sam odlucio da bih napravio vise kilometara i vise vremena proveo na motoru. Posle Prijepolja, skrecem prema Durmitoru preko Jabuke, Savnika, Zabljaka prema Niksicu. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rusovortak 25 Napisano Novembar 25, 2011 U prolazu, 85 postova Lokacija: Beograd Motocikl: kymco xciting 500 Prijavi odgovor kao problematičan ... pozdrav mimi vincha .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Novembar 25, 2011 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Priroda fantasticna, odlicni putevi, a frekvencija saobracaja jako mala. Odlicni uslovi za voznju. Jedan od onih dana kada shvatis da je ipak nagradjen sav moj rad i trud, sva moja briga i odgovornost. Shvatam da sam generalno ispunjen i srecan. Nista ne bih menjao u zivotu. Morao sam dosta da se zaustavljam i fotografisem tu predivnu prirodu, udaljenu od vrelog asfalta i zagadjenog vazduha. Disao sam punim plucima u svakom smislu reci. Cak ni pljusak koji me je poklopio na Zabljaku i omeo moj plan svracanja na Crno jezero, nije me iznervirao. Nije me iznerviralo ni to sto sam pocepao kisno odelo pokusavajuci da ga na brzinu obucem. Ma nedozvoljavam da me ista iznervira. Ovo je moj dan, i samo moj, i nikome ga ne poklanjam. Prolazeci ovim predelom u Crnoj Gori, postavio sam sebi zadatak da naredne godine vikend provedem po Durmitoru i odvezem sve one puteljke preko Sedla, prema Trsi, Pivsko jezero, Scepan polje, i sve ono gde sada nisam svratio. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Novembar 25, 2011 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Posto se dan nije blizio kraju, vremena na pretek, a opet zbog sto veceg broja kilometara, resih da od Niksica, pored Slanskog jezera krenem prema Trebinju, a onda novoizgradjenom deonicom sidjem u Risan. Iz Risna krenem prema Budvi, praveci krug oko Kotorskog zaliva gde u 20h stizem u Budvu. Tog dana proveo sam 16 sati u putu, napravio blizu 700km, a osecao sam se opusteno i odmorno. Na moru sam izdrzao svega 2 dana. Nije to za mene. Ne drzi me mesto. Skovao sam zanimljiv plan, gde sam resio da preostala tri dana provedem na motoru na putu prema kuci, ali ovog puta sa suvozacicom, mojom suprugom Danijelom. - nastavice se - 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lazakamikaza 95 Napisano Novembar 25, 2011 Svrati ponekad, 150 postova Motocikl: SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan i super fotografije! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6065 Napisano Novembar 25, 2011 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Pravi putopis za ovo hladno vreme Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brmbrm 118 Napisano Novembar 25, 2011 Brmbrm, 448 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM Life Race Prijavi odgovor kao problematičan Eto ga Mimijev kec iz rukava. Čovek preduzetnik, pa uzme stvar u svoje ruke.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano Novembar 25, 2011 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Hehe, i bas u ta dva dana uspem da te vidim u Budvi! Ajde pisi i kaci slike, ne zabusavaj! (madaaa, sta ja pa pricam, ja nisam ni poceo pisanje ni izbor slika, u tih 15-ak dana odmora smo spucali preko 1000 slika, istina isli smo kolima, ali kad postavim putopis sa slikama, valjda se necete ljutiti sto nisam mogao da stavim nas cetvoro na motor - jedva nosi i mene samog ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šarba 1048 Napisano Novembar 25, 2011 Zainteresovan, 805 postova Lokacija: Bg Motocikl: ktm Prijavi odgovor kao problematičan Eno i mimi juniora, botine stare Lepo Mimi, super fotke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4938 Napisano Novembar 25, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 6023 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Tako je mimi -majstore! Koji ćeš đavo na moru ako ne ideš motorom. Čekam nastavak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bandolera 1894 Napisano Novembar 25, 2011 Bandolerosi, 816 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Suvozačica na TDM-u Prijavi odgovor kao problematičan Bravo, bravo ....hajmo dalje ....kako prijaju ove "morske" slike..... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6065 Napisano Novembar 25, 2011 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Dakle Mimija cemo prekrstiti u "dusevadnik" . Po ovoj 'ladovini nam dusu vadi i uvaljuje morske slike, toploca, lepota.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Novembar 25, 2011 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Evo me drugari, na poslu sam. Pokusacu da nastavim polako uz posao. Sto kaze Severian, mora od necega i da se zivi . Drago mi je ako vam se svidelo sve ovo. Evo kuckam polako 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Novembar 25, 2011 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Prodjose nekako ta dva dana po plazama. Probudio sam se relativno rano, pre 8h. Pinkle su bile spakovane jos prethodno vece. Natovarih magare i pokret, pre one jutarnje guzve. -Gde idemo? pita Daki -Ajmo u Herceg Novi, tamo cemo piti jutarnju kafu. Tako je i bilo. Opet ceo krug oko Kotorskog zaliva (skup trajekAt ). Jutro predivno, kroz kacigu se osecao miris morske pene. Dodjosmo do Herceg Novog, ali tamo vec krece ona prepodnevna ludnica...vrucina, velike kolone turista, svi nesto sviraju, uskacu sa strane. Ma ne stajem ja ovde...Polukrug, nazad do kruznog toka i pun gas prema hercegovackom krsu. Idemo na kafu kod Andjelke (iz Ranjenog orla). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Novembar 25, 2011 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Trebinje!!! Andjelku zatekosmo ispred kuce. Nesto mi je mnogo omatorila i propala za ove 2-3 godine . Ljubav je cudo...Nije bas bila raspolozena da se druzi sa nama, tako da zavrsismo na glavnom trgu, u caffe-u Platani. Da li ovaj narod uopste radi nesto . Trg prepun ljudi, svi sede i kafenisu, a utorak pre podne. Bas cudno . Lepo se nauzivasmo na tom prelepom trgu pod platanima. Ispismo prepodnevnu dozu kafe i cedevite, jos malo setnje po starom gradu i vreme rucku. Gde ? Pa u Dubrovnik, naravno. Na samo 30 km smo od Dubrovnika, steta je ne svratiti, prosetati starim gradom i rucati. . 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Novembar 25, 2011 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Do granice stizremo veoma brzo. Rutinska kontrola, formalni pogled u pasose, i uz toplu dobrodoslicu prelepe policajke udjosmo u Hrvatsku. Fotkanje na vidikovcu i polako spust motorom u strogi centar, na sam ulaz u stari grad. Tu nastaje mali problem. Gde daparkiram "autobus". Puno obelezenih i ogradjenih parkinga samo za motore, ali izgleda nisu predvideli da ce neko naici za bocnim koferima, te da ne moze ni da udje na parking, a tek da se uparkira izmedju onih hiljada skutera ....jako tesko. Parkiram se na sred trotoara ispred neke picerije, pored patrole policije. Na kvarno sedamo u bastu picerije, ispijamo po jednu casu fante i to placamo 8E. Iz prikrajka posmatramo kako policija reaguje na nase parkiranje. Obratili su paznju na nase vozilo, primetili da su SRB tablice, i samo iskulirali. Jako lep gest. Shvatili su da zelim da potrosim malo novca u Dubrovniku, te me nisu omeli u tome. Zamolismo konobaricu da malo pripazi na motor, da bismo otisli do starog grada. - Ma samo opusteno, uzivajte, nema nikakvih problema. Kad mogu da parkiraju kojekavi stranci, mozete i vi! Bio sam prijatno iznenadjen njenim komentarom. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ledu 138 Napisano Novembar 25, 2011 U prolazu, 77 postova Lokacija: Crveni Krst Prijavi odgovor kao problematičan ...Zamolismo konobaricu da malo pripazi na motor, da bismo otisli do starog grada. - Ma samo opusteno, uzivajte, nema nikakvih problema. Kad mogu da parkiraju kojekavi stranci, mozete i vi! вала баш ај даље! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djuxy 1752 Napisano Novembar 25, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 1516 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Versys buljavi Prijavi odgovor kao problematičan Ovo bi stvarno trebalo prijaviti uredniku... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Novembar 25, 2011 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan U Dubrovniku smo proveli izuzetno lepo popodne. Malo setnje, razgledanja, fotkanja, fenserski preskup rucak (vec sam razmisljao o veceri), te dodje vreme za pokret. Dogovorismo se da vece provedemo u Mostaru, gde cemo i prenociti. Svo vreme voznje, susretali smo se sa mnogo motora, raznoraznih inostranih reg. tablica. Bilo je i Nemaca, i Italijana, i Madjara, a najvise me je odusevila grupa Rusa (3 BMW), gde je jednim upravljala zena. Peglala ga je da je mene bilo strah od njenog preticanja. Svaka joj cast . U Mostaru platismo prenociste 30e u privatnom motelu. Prelepo sredjeno, izuzetno cisto, garaza preradjena u caffe za goste motela, gde smo pocasceni od strane vlasnika Fedje kafom i osvezenjem. Motel je smesten na oko 200 m od starog mosta, tako da smo u setnju otisli pesaka, sto mi je bas i prijalo. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIĆALEXĆ 136 Napisano Novembar 25, 2011 Svrati ponekad, 456 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: BMW K 1200 LT HONDA VARADERO Prijavi odgovor kao problematičan Bas umes da uzivas u voznji a i da nam tako lepo preneses slikom i recju.Hvala ti .Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Novembar 25, 2011 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Mostar...Uvece prelep, jako romantican. Imali smo srece sto se to desilo bas kada je u gradu bila proslava Bajrama. Po ulicama more mladih ljudi, lepo sredjenih. Sve mi je ovo bilo nesto novo, samim tim i zanimljivo. Lepo je videti deo neke druge kulture. Svuda oko nas se osecala pozitivna atmosfera. Tu atmosferu narusavali su jedino prizori gde se videlo da je pethodni rat na grad ostavio bolne oziljke. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bandolera 1894 Napisano Novembar 25, 2011 Bandolerosi, 816 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Suvozačica na TDM-u Prijavi odgovor kao problematičan Al ste se nauzivali jeee... a i mi citajuci i gledajuci ovaj vas putopis! Bravo za mimivinca family!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Novembar 25, 2011 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Po povratku iz setnje, dugo smo jos sedeli i pricali sa Fedjom i njegovom suprugom. Izuzetno prijatni ljudi. Po njihovom nagovoru, ujutro nismo zurili. A i gde da zurim, na odmoru sam. Napomenuo nam je da obavezno trebamo da obidjemo vrelo reke Bune u Blagaju, nekih 10-tak km nazad prema Metkovicu, i Rujiste, zimski centar koji se nalazi na 1050m nadmorske visine. Radi se o vazdusnoj banji, gde se sudaraju kontinentalna i mediteranska klima. Netaknuta priroda. Pre nego smo krenuli prema Blagaju, svratismo ponovo do starog grada na dozu kofeina . 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...