Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki GSX 750 F Vlasnici

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 148 postova
  • Motocikl: Slaven

Pozdrav drustvo evo nama jos malo i zime a nase ljubimce spemamo za zimski san na svome sam se f-uu odlucio preko zime malo pozabaviti kad budem to i radio slikacu sve u planu mi je ciscenje karburatora skidanje zadnje vilice i provjeravanja stanja i zamjena iste drugom posto sam u potrazi za takvom vilicom i sirom felgom sad me samo interesuje dali na felgu 4dot moze guma 160/60/17 posto sam nasao jednu a neznam dali da pazarim za nju a felga je u dobrom stanju s diskom sirina 4 dot

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Elbow dragger, 2405 postova
  • Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa

Pozdrav drustvo evo nama jos malo i zime a nase ljubimce spemamo za zimski san na svome sam se f-uu odlucio preko zime malo pozabaviti kad budem to i radio slikacu sve u planu mi je ciscenje karburatora skidanje zadnje vilice i provjeravanja stanja i zamjena iste drugom posto sam u potrazi za takvom vilicom i sirom felgom sad me samo interesuje dali na felgu 4dot moze guma 160/60/17 posto sam nasao jednu a neznam dali da pazarim za nju a felga je u dobrom stanju s diskom sirina 4 dot

na fabrichku mozhe 160 bez problema, ja ne bih ishao shire jer se to nema nikakvog smisla sem eto recimo estetike.

ajde i fotkaj sve da nam imash shta pokazati :takoje:

P neznam nisam ni probao na fabricku da stavim 160 jel sam vec cuo da dobije gljivu guma pa sam nasao dr felgu trebam da pazarim ova fabricka je 3.50 dot a ja sam nasao 4 dot sto cak onda ako po tome moze na ovu i 170 stati ma onako sam mislio ljepo ce mu stajati ljepo ce izgleda a svedno ide ko nevrjeme he he sve cu da poslikam pa da postavim slike mada muci me i kako smanjiti slike za se bolje vide da nisu prevelike ali i mene zanima kako ce sve to izgledati 1moto3.gif

• Zainteresovan, 736 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750F

I ja ne vidim čemu to... Mene čeka zamena zadnjih pločica, pre neki dan kupio nissin 2900din i možda peskiranje i farbanje ili plastifikacija felni jer se boja ljušti

Dali je itko probavao da stavlja 160/60/17 na fabricku felgu 3,50dot i sta se dogadja kakve su vozne karaktersitike i dali se guma deformise planiram to nesto raditi da tacno me sve zbunjuje 0zbunjen.gif0stabre.gif

Ma rijesio sam uzeo sam felgu pa cemo vidimo sta ce biti probacu da stavim 160 a nesto me drugo muci danas primjetih na motoru sasvim slucajno 0zbunjen.gif1hmm.gifili je brtva glave ili 0zbunjen.gif1neznam.gifmislim da imam nekih gadnih problema 0stabre.gif

post-31871-0-74202300-1413808662_thumb.jpg

post-31871-0-28243100-1413808698_thumb.jpg

post-31871-0-00746600-1413808733_thumb.jpg

• -+-, 1005 postova
  • Motocikl: Yamaha ♥

Nista skupo hmm, barem ja kad skidam glavu i radim za sebe a vala i drugima glava na obradu, sredjivanje vetila i gumica ocistim naslage na klipovima i onda nazad...to podici glavu i ubaciti drugi dihtung...ne radim pa i ne savetujem...barem ja 1neznam.gif

• Podržavam 1

ex onda cu barem da imam malo malo duzi sex dok ne zamjenim brtvu 1jezik.gifiako se vidi mjesto dje propisala razmisljao sam tako da voizim barem jos jednu sezonu kakvo je iskustvo po vama dali je itko tako to radio i zanima me koliko kosta brtva glave bez da rada ruku majstora posto nesto kontam to izvesti sam naravno uz pomoc vas s forma jem mi je poprilicno skupo placati to sve da majstor uradi

za pochetak dok se ne skupish za lovu i zajebanciju kupi silikon za brtve i namazhi gde curi, da ne masti..

a kad budesh skidao glavu da to radish taman odlichno vreme da proverish ventile i gumice ventila. :takoje:

Pa raspitivao sam se koliko dodje brtva pitao sam u jednoj radnji ali jos nisam dobio odgovor ja msm da cu raditi to preko zime sigurno pa cu da vidim koliko se s lovom mogu a kud bas kod mene da se to desi 0stabre.giflupam glavom stalno

Pa raspitivao sam se koliko dodje brtva pitao sam u jednoj radnji ali jos nisam dobio odgovor ja msm da cu raditi to preko zime sigurno pa cu da vidim koliko se s lovom mogu a kud bas kod mene da se to desi 0stabre.giflupam glavom stalno

neshto oko 50E te izadje ako se dobro secham

Hvala ti Fj Charlie na informaciji toliko samo brtva znaci da netko radi toliko jos i ruke kostaju al to cu da uradim sam polako lagano nekakko cu se stisnuti heh da ne skidam masinu s rama 1hmm.gif

Hvala ti Fj Charlie na informaciji toliko samo brtva znaci da netko radi toliko jos i ruke kostaju al to cu da uradim sam polako lagano nekakko cu se stisnuti heh da ne skidam masinu s rama 1hmm.gif

ne verujem da chesh mochi da skinesh glavu bez vadjenja mashine iz rama, brezoni su podugachki... moooozhda bi moglo ako bi povadio brezone iz mashine al ja to ne bih radio, mada nisam siguran zashto :stabre:

to zapravo i nije neki stravichan zahvat mozhesh ga i sam promeniti, ono shto morash imati je kilo kljuch, bez toga ni prilazak mashini.

stezhu se unakrsno i mora se praviti pauza pri stezanju zbog pregrevanja navoja.

nema na chemu, tu smo da se pomazhemo :zdravo:

to si u pravu FJCharlie ipak nece moci od brezona smetace ram sigurno a kilo kljuc to da znam da mora se stezati bez toga nista napamet stezanje sta cemo sta je tu je mjenjacemo brtvu i to samo me int kako je mogla pustiti dali je nesto drugo uzrok ili je sama brtva po sebi stara i nije mogla izdrzati pritisak ipak je to uljara pritisak ulja svugdje ako sam dobro sve skontao ona se hladi sva uljem brtva je najbitnija samo reko da nije nesto dr uzrok pa jos veceg problema 0stabre.gifsva sreca pa ide zima pa cu da imam pune ruke posla cekacu da porucim brtvu glave da preuzmem i onda cu se bacim na poso skidanje masine s rama i ostale zjbancije i polako da nesto ne zajabem a dali si ti FJ Charlie ikad kod sebe radio brtvu glave ili se to cesce dogadja na uljarama starijim ili neznam sve u svemu vidjecemo tu smo1zdravo.gif

nisam radio na F-u, na drugom motoru.. mozhe biti od pregrevanja ili od starosti, ko che ga znati, jasno je da pushta pa je treba promeniti, mozhda ti opadne i kompresija od toga :neznam:

u svakom sluchaju, ima u service manualu sve shto treba da znash o takvim zahvatima :takoje:

samo polako, fotkaj proces i sretno :)

moze biti i jedno i drugo a promjenuti je treba malo masti al sezona kad tako vozeci moze samo gore biti nikako bolje hvala druze fj charlie service manual sam skinuo a sav proces ce da bude fotkan bez brige i hvala druze jos jedno srecno svima 0takoje.gif

• -+-, 1005 postova

Moram malo dodati tj. ispraviti

@Charlie brezoni se ne vade jer nije ni predvidjeno, sam brezon ima razlicite navoje bas da se ne bi osrafljvao pre nego matica, a cak i da hoce ne vidim kako bi mogao ga osrafi brezon osim da zavari maticu za isti jer malo koji brezon toliko viri da bi se mogla usrafiti jos jedna matica za kontriranje

Za samo stezanje se obicno koristi preporuka proizvodjaca dihtunga i steze se po fazama, najcesce 3 faze, obicno nema pauze izmedju I i II a treca je posle male pauze ali koliko ja znam to je zbog dihtunga a ne navoja, jer tu su okretaji po 1/4-1/2 kruga pa i nema nekog zagrevanja navoja...

@suzuki gsxf

Zasto ti je propao dihtung moze biti gomila razloga..Kao sto rece Charlie starost, pregrevanje najcesci uzroci...Kupi i dihtung dekle vetila, Pa radis za sebe il da nabudzis i uvalis motor nekome??

Moras da razupcis motor, nemoj da pomesas lezajeve bregastih, obelezi koji sraf je bio na kom mestu, posto ocigledno ne nameravas da sredjujes glavu potrudi se barem da je ocistis i vizuelno proveris. Potrudi se ukoliko budes cistio klipove od naslaga koksa da ti nesto ne upadne u uljnie kanale...

Meni je logicno kad se vadi masina iz rama, proveriti i ostale dihtunge, skinuti ocistiti karter, sito uljne pumpe...pa radis za sebe...a i da radis za druge uradi kako treba!

A ja cu ponoviti vec svoje napisano - samo podizanje glave i zamena dihtunga paaaa ne...to ne znaci da nece valjati ali... 1zdravo.gif

• Podržavam 1

Nisam ni namjeravao vaditi brezone samo sam htio da to uradim da ne skidam masinu ali naravno radim za sebe pa cu da uradim kako treba i skunucu masinu i ostalo sve isporvjeravati a kad raspustim glavu ako je glava dobro i ostalo ne mora znaciti da glavu moram na obradu motor radi savrseno nista se ne cuje niti zvecka ni sekunde samo sto curka malo ulje naprijed kod izduvnih grana ali zasto golub misli ali zasto da nece valjati vratiti glavu bez obrade ne vidim nikakve potrebe za time mada bi bilo najbolje ali vidjecu mozda i to odradim

• Svrati ponekad, 349 postova
  • Motocikl: Gazela

За почетак пре било каквих радова опери добро машину , распусти све вијке главе по редоследу , дотегни по упутству са кило кључем. Промени уље у мотору са филтером ( ако је уље прегусто оће да пропиша нарочито ако се гасира док је мотор хладан) и провозај мотор мушки али га пре тога угреј на радну температуру). Неки пут то помогне, ако и даље пиша јбг... :neznam:

0takoje.gifbice oprano sredjeno prije rastavljanja i dotezanje naravno kilo kljuc u motoru je ulje skoro novo msm novo mjenjano pocetkom sezone fuch 10w40 al nez sta mu je pa propisao jbg i stariji je to motor ko zna ko ga je derao prije mene ma vozao sam ga tako bio oprao sam masnocu i provozao i opet nakon nekih prdjenih km 50 tinjak poceo da slini jbg nista mjenjacu brtvu ocisticu sve prepakovacu pa cemo vidimo sta ce se desava1zdravo.gif

• -+-, 1005 postova

ali zasto golub misli ali zasto da nece valjati vratiti glavu bez obrade ne vidim nikakve potrebe za time mada bi bilo najbolje ali vidjecu mozda i to odradim

Golub ne misli, nego se to obicno radi kada se skine glava sa vozila starog 20 i kusur godina... Kao sto sam napisao ˝.to ne znaci da nece valjati˝...to sto ne zvecka ne znaci da neka gumica ne pusta ulje, da neki vetil ne zatvara da nema lufta u vodjicama, da nije neki sic ostecen...a to vidis tek kad rasturis glavu...

Gomila ljudi samo zameni dihtung i pici dalje...ja samo kazem kako bi trebalo a nemora

• Podržavam 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja