nemo 3165 Napisano Novembar 23, 2011 Drug član, 1065 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Nedelja, 20 novembar. Nekad je u to vreme več pao sneg, a ove godine moto sezona traje i traje... U ljubljani je magla, temperatura 0 stepeni. Brrrrr.. Obučem sve što može ispod jakne i pantalona. Ipak krenem prema moru, znam da će prema Postojni biti još hladnije... Palim gijanje ručica i sedišta na full. Greje me i pomisao na toplo sunce koje me čeka nakon prevoja... Temperatura se spustila na minus tri. Asfalt je vlažan, ponegde hoće da smrzava pa treba biti oprezan. Nigde nikoga. Ovaj deo zove se Ride, Postojna je malo dalje. Tu leti ima nebroj motora, danas ni jednoga... Na prevoju pokaže se sunce, yessss, Malo dalje od Postojne, tamo ispod nanosa, temperatura se diže na 8 stepeni, Nanos ostaje iza, ja jurim dalje prema jugu, u pravcu sunca Zaustavljam se na parkingu Črni Kal. Na horizontu mogu se videti konture Trsta. Priroda oko mene obojena je u jesenje boje... More je mirno, Kopar u pozadini Veslači također love zadnje prilike Lučica u Izoli je mirna i topla Stižem u Portorož... Za tren oka stižem u Piran do moje omiljene konobe IVO Sunce je dosta jako, temperatura se podigla do 11. brzo stižu fenomenalni škampi, najbolji na rivi... Bernardin U povratku krenuo sam autoputom, da se ne bi zaledeo. Za 45 minuta bio sam kući. Možda je to bila zadnja vožnja u ovoj godini, a možda i ne... 15 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 6872 Napisano Novembar 23, 2011 MotoDJIR.com, 1382 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav druže, vidim da si se ponovio sa novim vozilom. Lepa vožnja i još lepše novo vozilo. Javi kada si u BG da pijemo kafu.Ja sam često u ZG,pa mogu da skonem do LJ. Sve najbolje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3165 Napisano Novembar 23, 2011 Drug član, 1065 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav druže, vidim da si se ponovio sa novim vozilom. Lepa vožnja i jošlepše novo vozilo. Javi kada si u BG da pijemo kafu.Ja sam često u ZG,pa mogu da skonem do LJ. Sve najbolje! Saša, važi! Mislim, da ću u decembru još jednom za Bg. A ti samo dođi u Lj, tu te očekujem pa da popričamo o turama u 2011. Pozdrav tebi i prijateljima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
avijaticar 142 Napisano Novembar 24, 2011 Svrati ponekad, 340 postova Lokacija: NoviBeograd Motocikl: BMW R45 Yamaha FZS 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Dobre su ti fotke, lepa prica i put, ali sto ti je makina dobra!!! Svaka cast i sve najbolje ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nadalina 883 Napisano Novembar 24, 2011 Malo Zlo, 753 postova Lokacija: BGD Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast za entuzijazam! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Novembar 24, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Nigde nikoga. Ovaj deo zove se Ride, Postojna je malo dalje. Tu leti ima nebroj motora, danas ni jednoga... Ja ovde vidim jedan motor Svaka čast za mašinu, a i putopis je dobar, a Slovenija divna Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Novembar 24, 2011 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Dok sam čitao meni je bilo hladno. Lepa vožnjica i škampi. Slovenija - čistoća je pola zdravlja!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoristek 1 Napisano Novembar 24, 2011 U prolazu, 30 postova Lokacija: Celje/Slo Motocikl: BMW Prijavi odgovor kao problematičan Ludi slovenac 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIĆALEXĆ 136 Napisano Novembar 24, 2011 Svrati ponekad, 456 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: BMW K 1200 LT HONDA VARADERO Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na putopisu.Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limenko 132 Napisano Novembar 24, 2011 Svrati ponekad, 310 postova Lokacija: Bar Motocikl: YAMAHA xj 650 Seca, BMWk100 Prijavi odgovor kao problematičan lep putopis a još lepše slike ,čestitke za vožnju. pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bandolero 1266 Napisano Novembar 24, 2011 Bandolerosi, 635 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda ST 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Predivno... Laleeeeeeee.... ovo je meni bila Ostrvica svaki put kada je u školi bio sportski dan Dovezu nas autobusima do Razdrtog (mesto Razdrto ispod Nanosa) i piči na Nanos.... ali stvarno je predivno Na vrhu Nanosa i u sred leta često bude snega a pogled sa vrha, to je posebna priča Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stanebane 643 Napisano Novembar 24, 2011 Svrati ponekad, 442 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilia Scarabeo Prijavi odgovor kao problematičan Alo bre "prike" nemo' da nam vadiš mas' . Ma svaka čast, mi iz pasivnih krajeva sačekaćemo još koj milenijum da se "Panonsko more" vrati na svoje staro mesto pa ćemo i mi na rivu u sred zime na škampe i sunčanje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maxster 712 Napisano Novembar 24, 2011 Svrati ponekad, 400 postova Lokacija: Ptuj - Slovenija Motocikl: Moto Guzzi Norge 1200 GT 8V, V 65 Florida, Malaguti Madison 3 250 ie Carbon Black Edition Prijavi odgovor kao problematičan Sijajna vožnja još bolje fotografije. Meni je ova fotka vrh vrhova. To je za BMW plakat ako neko pita . Inače taj dan teperatura u Ptuju nije se digla iznad minusa. U 2 poslepodne je bilo negde -1,a još i maglaaaa. Brrr... Al si zato ti uživao za sve nas. Bravo i svaka čast Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
robbief 150 Napisano Novembar 24, 2011 Smooth operator, 136 postova Motocikl: nexus 300 Prijavi odgovor kao problematičan Eh, taj divni Piran, u ovoj prvoj kuci sa leve strane od Iva sam bio prosle godine na moru, na samoj punti...inace bas lep izlet. Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Novembar 24, 2011 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan predivno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Novembar 24, 2011 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Laleeeeeeee.... ovo je meni bila Ostrvica svaki put kada je u školi bio sportski dan Dovezu nas autobusima do Razdrtog (mesto Razdrto ispod Nanosa) i piči na Nanos.... ali stvarno je predivno Na vrhu Nanosa i u sred leta često bude snega a pogled sa vrha, to je posebna priča Sjajan putopis, sjajne slike, a motor... Bandolera, ti si i na Ostvici pala Nanos. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 18663 Napisano Novembar 24, 2011 Integrisan, 8488 postova Prijavi odgovor kao problematičan Uh... Da li je lepše ono Sunce u Piranu i riva ili K 1600 GT, pitanje je sad ... Mnogo cenim taj motor (za tu klasu). A za entuzijazam 10+ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3165 Napisano Novembar 24, 2011 Drug član, 1065 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ludi slovenac Vidi ga, ko to kaže... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3165 Napisano Novembar 24, 2011 Drug član, 1065 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Dakle, hvala svima na odgovorima, drago mi je, da vam se sviđa kratak putopis a posebno i fotografije. Moram da kažem, da sam pošao i sa ciljem, da napravim kolko tolko dobre fotke. Interesovalo me je i kako deluje grejanje. Što se ručica tiče to sam znao još od RT-a, a za sedište ne. Mogu da kažem da je baš ugodno. Kada sam stavio na full čak i peće. Da sam se duže vozio mislim da bi mi bila zima u noge, a guzica bi mi istovremeno izgorela. Zaustavljao sam se stalno, silazio sa motora i hvatao perspektivu, a boja je bilo svuda u izobilju. Takvim tempom mi je put do Pirana uzeo više od dva sata vožnje, vratio sam se autoputem (švercujem se bez vinjete) za 45 minuta. Čim ne bude više moguća vožnja, nalepiću još koju pričicu pa mi na taj način moto sezona neče završiti dolazkom zime. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djuxy 1758 Napisano Novembar 24, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 1518 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Versys buljavi Prijavi odgovor kao problematičan Blagodeti vožnje po minusu...Nigde insekata na pleksiglasu... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dukagss 353 Napisano Novembar 24, 2011 ○○○○○○○○○○, 213 postova Motocikl: Honda CBR 600 Ф Prijavi odgovor kao problematičan Upališ grejanje ovog i onog, očitaš na displeju ovo i ono, uključiš klimu i brisače, podizače i ... sećaćemo se mi sa setom onih putovanja kad smo u 600km puta iako morali na motoru da uradimo bar dve tri popravke, onako prljavi uz put ruckali ono "cetvrt 'leba i slamu između", pa zalili pivom čučeći ispred neke samiške a opet putovanje doživljavali i osećali kao da smo na samom mesecu bilii. Nije da nije i ovako ali postaje već malo kabriolet sterilno, bez ljutnje, lep putopis ili za takav motor vožnjica, šta već, svakako je ugodno videti kako je to tamo negde. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Novembar 24, 2011 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan valjda ceš si kupiti neku kantu od motora i krenuti na ta tvoja " nostalgicna " putovanja sa par kvarova i generalkama na cestama i rasturen od puta jesti neku konzervu bivoljega gulaša iz tih godina te uživati kao nekad. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3165 Napisano Novembar 24, 2011 Drug član, 1065 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Upališ grejanje ovog i onog, očitaš na displeju ovo i ono, uključiš klimu i brisače, podizače i ... sećaćemo se mi sa setom onih putovanja kad smo u 600km puta iako morali na motoru da uradimo bar dve tri popravke, onako prljavi uz put ruckali ono "cetvrt 'leba i slamu između", pa zalili pivom čučeći ispred neke samiške a opet putovanje doživljavali i osećali kao da smo na samom mesecu bilii. Nije da nije i ovako ali postaje već malo kabriolet sterilno, bez ljutnje, lep putopis ili za takav motor vožnjica, šta već, svakako je ugodno videti kako je to tamo negde. Sećam se i ja tih vremena. Tomos bio je zakon, kako sam ga tek prerađivao, pa dodao DellOrto, pa eksperimenti sa auspuhom, zupčanicima... Desilo se da sam u jednom danu dva puta rasklopio i sastavio motor, nosio radilicu kod mehaničara na podešavanje zazora jer tu nisam bez alata sam ništa mogao da uradim. A sve ostalo da. Vozilo se po svakom vremenu, farmerke, pulover, neka kapa i to je bilo to. Kao što kažeš, nebo nam je bilo granica... U dvadesetpetoj ostavio sam motor, bilo je prečih stvari da se urade. Nakon više od 30 godina rekoh sebi: ako ne sada onda nikada više i vratio se motorima (Suzuki DL1000, RT1200 i sada GT). Žalim što to nisam uradio ranije ali nije bilo prilike. I želim da se svakome koji poželjkuje neki bolji motor, ta želja i ostvari... kao što se je meni. 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dukagss 353 Napisano Novembar 24, 2011 ○○○○○○○○○○, 213 postova Motocikl: Honda CBR 600 Ф Prijavi odgovor kao problematičan ko razume shvatio , imam bolji motor nego to nekad, ali sa ovima bi valjalo napraviti 3.000km da bi bilo ekvivalentno 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brki82 210 Napisano Novembar 26, 2011 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: Kraljevo Prijavi odgovor kao problematičan http://cdn.bjbikers.com/images/imported/yp/NzpmP_img7934f.jpg kako je nastala slika pish pauzaa bravo,bas lep,opusten putopis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...