Jump to content

Moto Zajednica

Handsfree da li moze?

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 396 postova
  • Motocikl: kawasaki VN900 '08

Zanima me da li ovaj http://www.motooprema.eu/sr/proizvodi/kacige/flip-up/caberg/Caberg%20Handsfree%20kit

Ugraditi u moj model kacige:

400055.jpg

I ako moze zanima me hocu li imati kakvih smetnji pri komunikaciji posto je JET kaciga ?

Unapred hvala na odgovoru...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 645 postova
  • Motocikl: BMW F900GS

Ja uzeo ovo: Bluetooth Intercom

Ugradio sam u dve kacige i probao po kuci (posto je pocela zima u medjuvremenu :() Za sada su utisci ekstra. Probao slusanje muzike sa telefona/razgovor u voznji i radi ekstra.

Inace, mogu da sep ovezu do 3 uredjana (vozac/suvozac/telefon, dva vozaca/suvozac i ostale kombinacije). U jednom trnutku mogu da pricaju najvise dve osobe, th ne moze konferencija il ida se prica sa suvozacom i slusa muzika u isto vreme. Mora da se switchuje (pritiskom na dugme). Domet oko 500m sto zvuci kao dovoljno za komunikaciju izmedju dva motora.

Po specifikaciji, baterija traje oko 7 sati, i radi do brzine od 120km/h.

Za sada sam primetio da je intercom dosta tih, ali treba to lepo probati u voznji kako radi.

MOze da se ugradi u bukvalno bilo koju kacigu (kod mene jedna flip up, jedna full face... podjednako lako sam ugradio).

Toliko za sada, a vise informacija kada ogreje.

Pozdrav

• Svrati ponekad, 191 postova
  • Motocikl: Suzuki Intruder M800 K5

Ekstra je intercom, da li možeš da nam kažeš kako si prošo sa carinom i koliko dugo si čekao da stigne. Ja baš planiram sa prijateljem da uznemo jedan komplet pa da podelimo. Hvala i pozdrav.

Ekstra je intercom, da li možeš da nam kažeš kako si prošo sa carinom i koliko dugo si čekao da stigne. Ja baš planiram sa prijateljem da uznemo jedan komplet pa da podelimo. Hvala i pozdrav.

Cao,

sto se carine tice nisam imao nikakvih problema. Cena je ispod 70e (valdja su usvojili da je to sada limit), a lik koji je slao je svejedno napisao da je cena oko 30 dolara.

Stiglo je za tacno 2 nedelje iz Pekinga... U principu niakda do sada nisam imao problema sa ebay.

Ako vas zanima jos nesto, pisite.

• Zainteresovan, 954 postova
  • Motocikl: DL1000 K8

Zanima me da li ovaj http://www.motooprem...Handsfree%20kit

Ugraditi u moj model kacige:

400055.jpg

I ako moze zanima me hocu li imati kakvih smetnji pri komunikaciji posto je JET kaciga ?

Unapred hvala na odgovoru...

Vidi ja imam ovo isto u modelu Konda tačnije supruga i ja imamo iste kacige sa tom komunikacijom, po meni radi odlicno do nekih 100 kmh posle već ima šuštanja i nešto kao a--a b--u--a kako da objasnim na pola reči prekida. Ali kad koristim telefon povezan sa komunikacijom savim druga piča, čuje se super i dosta čistije do 90-100 kmh onda već počinje šuštanje vetra u samoj kacigi tako da razgovor nije nimalo prijatan. Sad za JET kacigu neznam tu ispred mikrofona nema nikakva zaštita od vetra plašim se da onaj koji bi trebao da te čuje čuo samo šššššššššš. Možda je naj bolje pvo da probaš pre nego što se odlučiš na kupovinu bilo koje komunikacije.:neznam:

• Zainteresovan, 863 postova
  • Motocikl: R1200GSA

imam caberg kondu, a suvozacica ima fullface. razmisljam da uzmem ovaj bluetooth par komunikatora.

pitanje za supatje-a i drillinga:

1) kad se upare komunikatori na dve kacige - da li je veza stalno otvorena (i cuje se sum iz drugog mikrofona), ili se veza aktivira na glas? ili mozda mora da se pritisne dugme rukom kad hocu nesto da kazem, ali ne verujem da su napravili tako jer je neprakticno..

2) supatje: da li si probao kondu sa bluetoothom (sto si uzeo sa ebay-ja) u voznji?

Cao,

bluetooth ima stalno otvorenu vezu sa drugim uredjajem (nije push to talk). Ne moze konferencijska veza (vise ljudi da prica u isto vreme) vec se u tom slucaju switchuje sa jednog na drugi. Moze 3 uredjaja odjednom da se poveze (recimo telefon, mp3 player i uredjaj od suvozaca ili drugog motora). Ali znaci ne moze da se slusa muzika i prica sa suvozacom u isto vreme nego mora da se prebacuje sa jednog na drugi (jedno dugme).

Nisam ih jos probao u vozni. Za sada sam probao samo na skijanju i veoma sam zadovoljan. Sa brda na brdo imaju domet da se se ni nevidimo koliko smo daleko ali se cujemo super (rekao bih i vise od deklarisanih 500m). Kada je izmedju nas brdo ili suma pocinje da krci i postepeno izgubi signal ako je veliko brdo ili ako smo daleko (recimo ako odemo na razlicite staze izmedju kojih je brdo). Kada izgubi vezu treba da se pritisne dugme da bi je opet uspostavio ako smo u dometu, i to radi vrlo efikasno (par sekundi).

Pozdrav,

Marko

hvala na odgovoru. 0takoje.gif

bluetooth ima stalno otvorenu vezu sa drugim uredjajem (nije push to talk).
Nisam ih jos probao u vozni.

bio bih ti zahvalan za informacije kad isprobas uredjaj u voznji. najvise me kopka da li se cuje shum koji pokupi mikrofon suvozaca (zvuk motora i okoline) ili postoji neki mehanizam koji ukljucuje prenos samo kad suvozac progovori, ili tako nesto..

pozdrav

hvala na odgovoru. 0takoje.gif

bluetooth ima stalno otvorenu vezu sa drugim uredjajem (nije push to talk).
Nisam ih jos probao u vozni.

bio bih ti zahvalan za informacije kad isprobas uredjaj u voznji. najvise me kopka da li se cuje shum koji pokupi mikrofon suvozaca (zvuk motora i okoline) ili postoji neki mehanizam koji ukljucuje prenos samo kad suvozac progovori, ili tako nesto..

pozdrav

Ja probao i po mom zakljucku sum koji penosi drugi mikrofon se cuje, ali samo pri brzini vecoj od 100kmh.

Do tog zakljucka sam dosao tako sto kad sam sam na motoru sustanje same kacige je dosta manje nego kada je povezana komunikacija sa drugom kacigom.

Opet da napomenem do nekih 90-100kmh sve radi OK :neznam:

hvala za info. 0takoje.gif

sad sam sve blize zakljucku da je i za komunikaciju sa suvozacem bolji push to talk. meni je caberg konda i onako previse bucna cim predjem 80kmh, tako da ova kombinacija i nije najsrecnija za duze ture. :(

no, da sacekamo i supatje-ove utiske..

Ako razmisljas o duzim turama auto put ili negde gde se razvijaju brzine vece od 100kmh caberg konda defenitivno nije za to, ali koliko para toliko muzike.

Danas sam probao Caberg Kondu na 130kmh. Zvizdi kao na fudbalskoj utakmici. 0ljut2.gif Ali zato onaj obican zicani komunikator (ovakav) je radio sjajno cak i pri tolikom sumu. :)

Mada, zice nerviraju, trebalo nam je dodatna 3 minuta da se instaliramo na motor, upetljavanje i slicno..

• U prolazu, 7 postova
  • Motocikl: Gilera Runner 200 vxr

Cao ljudi,jel znate mozda gde ovo ima da se kupi kod nas? Devojka i ja imamo full face kacige,ali kad idemo na malo duzu relaciju,moramo da drzimo vizire stalno otvorene da bi pricali,i pritom moram da smanjim brzinu?

• Drug član, 1187 postova
  • Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014

Ja sam kupio u Pegazu Caberg Just Speek, PREZADOVOLJAN! Na 120km/h pricamo opusteno. Imam otvoren Akrap i super se cuje komunikacija. Moje sve preporuke. Znaci odnos cene i kvaliteta, je vrhunski. :takoje:

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 118 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS

Ja sam kupio u Pegazu Caberg Just Speek, PREZADOVOLJAN! Na 120km/h pricamo opusteno. Imam otvoren Akrap i super se cuje komunikacija. Moje sve preporuke. Znaci odnos cene i kvaliteta, je vrhunski. :takoje:

Vidim na njihovom sajtu da ide samo za neke od kaciga....na koju si ti postavio ?

• Drug član, 1187 postova
  • Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014

Ja nosim Shoei Neotec a devojka neki MTR i ja sam prezadovoljan. Zovite u Pegaz za detalje oko cene i placanja. Mislim da ide u sve kacige osim jet kaciga. Laka je montaza.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja