Jump to content

Moto Zajednica

Piaggio X9 250/500ie

Recommended Posts

• U prolazu, 66 postova
  • Motocikl: piaggio x9

Pozdrav svima,malo sam upao u konfuziju, pokusao sam da nadjem na forumu, ali nigde nisam nasao poredjenja 200 i 250 ccm.Nije mi jasno koliko koji tacno ima kubika,tj koji modeli sve postoje.Po oglasima pise 182,198 i tako razne cifre.Konkretno u kupovini sam motora pa me zanimaju iskustva i razlika izmedju 180 (13.5 Kw) 200cmm i 250.Trenutno sam najvise za 2002 180ccm 13.5 kw (ako su ovi podaci ispravni) pa me zanima da li je znacajna razlika u odnosu na 250ccm.Vlasnik mi je rekao da je to hondin agregat a koliko znam taj 180 je piaggio (runner,skipper) a 200 je honda.Cisto da napomenem da imam 115kg :jee: Hvala unapred...

P.S. Izvinjavam se unapred ako je ova tema vec obradjena a ja je nisam video..

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BJB Maxi Scooter Club, 6019 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Ko šta radi ja spajam nove teme o X9 sa postojećom :neznam:

Ajmo redom:

Xp postoji u sledećim kubikažama:

125 ccm agregat Leader Piaggio

180 ccm isto takođe

200 ccm isto takođe

250 ccm agregat Honda - modeli SL

250 ccm agregat Quassar - EVO modeli

500 ccm agregat Master Piaggio

Obzirom da si "gabaritan" momak :) gledaj 250-icu sa Piaggio agregatom. 180-ka je vidno slabija a i model 200, iako na papiru slabiji samo 2 ks, je dosta kilaviji jer svoju snagu "dobija" tek u visokim obrtajima. Odličan je i model sa Hondinim agregatom ali je on niskoturažniji od Piaggio Quassar-a, sa druge strane, manji je i potrošač a sasvim lepo ide...

Rezime: ta 180-ka će da te smori u roku od mesec dana :aha:

• U prolazu, 66 postova

Primetio sam kad sam ga probao kad tek zavrnem gas da se malo ugusi pa tek onda povuce...Ja sam promenio vec 2 skippera 125 2t i on mi je malo podigao standarde sto se tice ubrzanja..

Hvala na odgovoru

• Drug član, 1489 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ1-SA

250 bez razmisljanja :) . Razlika u potrosnji je minimalna. A i 250tka bas solidno ide i lepo ce da te povuce sa tvojom kilazom ( ja sam je vozio sa mojih tadasnjih 100 kg i cale sa 110 1zvizduk.gif ) .

• U prolazu, 66 postova

da da,vidis neko mi rece da je razlika minimalna..A ta 200ccm je ista i u beverly?Posto je i on dolazio u opciju neko vreme..al x9 mi je ozbiljniji mnogo..

• BJB Maxi Scooter Club, 6019 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Isti agregat :takoje: Oni motori koje sam ti naveo su jedini koji idu u Piaggio grupaciji u maxiskuter modele (+ Master 400 i dvocilindraš za GP 800). Takođe, koriste ih dosta drugih proizvođača ( Malaguti, Peugeot, Aprilia, Gilera, Derbi (zadnja tri su sad u Piaggio grupi))

• U prolazu, 50 postova
  • Motocikl: Piaggio X9 180

Uzeo sam X9 180 2002, i sad sam provalio da brzinomer neradi kako treba, naime na auto putu mi je na punom gasu pokazivao oko 90 (što nebi možda bilo čudno da na onom kompu na volanu nije zabeležena brzina 117) a i posle sam obratio pažnju kazaljka padne ispod 0 kad motor stoji da li neko zna šta bi moglo biti ?

• Zainteresovan, 649 postova
  • Motocikl: yamaha FZ6 fazer

Kupi 500cc... ne ponavljaj greske nas par odavde...1neznam.gif master je odlican agregat. Molba, Sale prebaci temu u x9 da se ne razvlacimo po forumu...

• Malinar u pokusaju, 1710 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050

Slazem se sa pizonom, 500 ili bilo koji od nabrojanih, svi ce sem 500 da te smore posle mesec dana. Ja sam uzeo amalfi (182 ccm), imam oko 93 kila i malo je trom u nekim preticanjima. Dok sam solo, to je sve podnosljivo, cim posadim nekog iza, smorim se ziv. Jbg znao sam da ce tako biti, ali tada nisam mogao da biram. Sada nemam $ da zamenim, a i odrzavanje je nesto povoljnije + nesto manja potrosnja. Inace, po meni, 500 zahteva malo vise, a pruza dosta vise.

• Integrisan, 9308 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Uzeo sam X9 180 2002, i sad sam provalio da brzinomer neradi kako treba, naime na auto putu mi je na punom gasu pokazivao oko 90 (što nebi možda bilo čudno da na onom kompu na volanu nije zabeležena brzina 117) a i posle sam obratio pažnju kazaljka padne ispod 0 kad motor stoji da li neko zna šta bi moglo biti ?

Skines:

- retrovizore

- prednju masku

- vizir

- instr. tablu

Kad si skinuo instr. tablu, otvoris i postavis kazaljku na odgovarajuce mesto. Vodi racuna da ti ne pukne kazaljka i moz se lako desi da normalno radi neko vreme pa opet pocne da zeza.

• Podržavam 1

• U prolazu, 50 postova
  • Motocikl: Piaggio X9 180

Skines:

- retrovizore

- prednju masku

- vizir

- instr. tablu

Kad si skinuo instr. tablu, otvoris i postavis kazaljku na odgovarajuce mesto. Vodi racuna da ti ne pukne kazaljka i moz se lako desi da normalno radi neko vreme pa opet pocne da zeza.

Hvala,

probaću čim pre, mada sam danas probao onu foru sa 2 desna dugmeta i davanjem kontakta, tako da sve kazaljke poskoče do maksimuma, i tada sam video da ni jedna kazaljka na satu neide do kraja, pa sam sad u dilemi da li sve da ih podignem?

• U prolazu, 66 postova

Pozdrav,jedno vezano za X9

Gledao sam danas 2 komada 250ccm..Jedan je ok,deluje zdravo masina - estetski je prosecan (nema x9 i piaggio znak pa otpozadi izgleda ko frizider) ali prodavac mi deluje pouzdano.Drugi komad je estetski malo bolji, ali mi je vlasnik rekao da je ostao bez ulja.Zamenio je samo klip (na starom su zavarile karike i jedna strana mu je odrana)Mene sad zanima koje su sanse da stublina ostane netaknuta i da nema nekih ozbiljnijih posledica.Inace motor ima mnogo robusniji zvuk i cini mi se da bas lepo ide (nov klip :stabre: ).Pitam iskusnije dal zrtvovati lepotu posto vidim da se ti znakovi dosta tesko nalaze

PS ako je prodavac skutera na forumu Pozdrav :zdravo:

• BJB Maxi Scooter Club, 548 postova
  • Motocikl: gilera runner 50/piaggio x9 500

ako mu je ostao bez ulja tesko da ce samo klip da resi problem, mora tu jos ulaganja da bude.. a taj drugi ako je masina dobra, i estetski ne mora farbanje, znakove mozes uraditi kao stikere i nalepiti, razlika ce biti veoma mala izmedju organilanih i stikera..

• Podržavam 1

• U prolazu, 66 postova

Nisam neki esteticar ali bas nekako deluje...Ima neke stikere al su losi.neverovatno kako neki mali detalj u kombinaciji sa bojom rusi estetiku.da je crn prica bi bila skroz drugacije..nego je svetlo srebrna..

• U prolazu, 66 postova

Kaparisam danas motor :) deluje pouzdano.jel zna neko gde mu je broj motora na hondinom agregatu..broj sasije bi trebalo da je na onoj nalepnici.posto idem za pola h to da proverim

• BJB Maxi Scooter Club, 548 postova
  • Motocikl: gilera runner 50/piaggio x9 500

broj sasije je kad podignes tepih ispod sedista pa ima plocica.. broj motora ako se dobro secam na plocic ispod dekle kod zadnjeg tocka..

• U prolazu, 35 postova

Cao drugari,ponovo isto pitanje... pomerim rucicu migavca levo desno,nista se ne desava,niti treperi da radi niti pokazuje na tabli,a kada ukljucim sva 4 na tabi treperi samo trougao crveni,ali bez migavaca sa strane? osiguraci ok ali nzm koji relej ili sta vec utice jos na to? bitno...kad ga alarmiram zatrepere svi migavci!

pozic,unapred zahvalan :D

• Integrisan, 9308 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

To sto te zezaju migavci je do automata najverovatnije, nalazi se u bordu na kormanu. Za pocetak skini i prekontrolisi dzekove, naprskaj neki kontak sprej pa probaj, mozda proradi.

Alarm je nezavisan u radu migavca, pri ukljucenju centrala alarma salje +12V na levu i desnu stranu migavca jer je tako vezan i nema veze sa prekidacem ili bilo cim na motoru.

• Podržavam 1

• U prolazu, 19 postova

Veliki pozdrav za drustvo.Iz Zrenjanina sam ,posle puno razmisljanja kupovine maxi scutera te Burgmana 250,150,125 yamahe,resih se da probam da uzmem Piagio 250.Da neduzim delovao mi kao najbolja opcija odnosno mogu za isti novac uzeti najmladji piagio x9u odnosu na druge.Imam u vidu vise komada jedan od njih je i ovaj http://www.polovniautomobili.com/oglas4682307/piaggio_x9/ skuter je 2004 ,19000 km-znam da je vise,mada mi lepo izgleda,pa vas molim misljenje ,imao sam i mladje ali su 125 kubika mozda bi mi i to proslo,mozda i x8 moze u obzir Piagio x9 su najveci utisak po lepoti ostavili na mene,moze i neki predlog a za navedeni ako vidite po slici da iznesete koji je agregat na njemu i model jeli SL 250 ili.Hvala puno bezbednih kilometara vam zelim i nadam se ubrzo vec sledece nedelje kupovini i voznji. PS .Nadam se i lepom vremenu.Pozz :moto3:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja