noxy91 122 Napisano Septembar 7, 2013 BJB Maxi Scooter Club, 548 postova Lokacija: Paracin Motocikl: gilera runner 50/piaggio x9 500 Prijavi odgovor kao problematičan meni je lokalni prodavac narucio iz moto-bike.. probaj kod njih.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzonahybs 5 Napisano Septembar 20, 2013 U prolazu, 26 postova Lokacija: Surcin Motocikl: BEZ Prijavi odgovor kao problematičan Žonpi, ne vredi njemu. Treba da nauči da koristi gugl, a ne sve ovde čeka da mu drugi nađu. (Znamo se privatno) Zato kažem. Mogu ja burazeru da koristim google, ali sto bi kad imam tebe Svaki dan lickas motor i uvek menjas neke zajebancije na pa kapiram da znas gde sta ima da se kupi Inace hvala svima na odgovorima, kupio sam ferodove plocice 3 para su me izasla oko 3400 i usput zamenio ulje u masini Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matori351 284 Napisano Septembar 25, 2013 BJB Maxi Scooter Club, 329 postova Lokacija: Beograd Motocikl: HONDA CTX700 DCT Prijavi odgovor kao problematičan imam problem ... problemčić ... motor mi radi ok mada mi se čini da u zadnjih 200 km malo više troši no primetio sam da , odjednom, brzinomer ne pokazuje 0 kad stojim nego je malkice više ... pa posle predjenih 70ak km nije malkice više nego je na 5 ... pa je sad posle još 100tinjak na 10 ... majku mu - koji mu je ...??? ponavljam motor radi sasvim ok i osim (možda) blago povećane potrošnje nemam nikakav drgi problem ... al me ovaj cajger sad baš nervira .... ima li neko ideju šta bi moglo to biti ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matori351 284 Napisano Octobar 6, 2013 BJB Maxi Scooter Club, 329 postova Lokacija: Beograd Motocikl: HONDA CTX700 DCT Prijavi odgovor kao problematičan cajger je sad na 15 a potrošnja je zasigurno povećana mad nije kritično ... ima li neko ideju šta bi ovo moglo da bude Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzonahybs 5 Napisano Octobar 22, 2013 U prolazu, 26 postova Lokacija: Surcin Motocikl: BEZ Prijavi odgovor kao problematičan Ne mogu nigde da otvorim novi topic. Evo sta mi se desilo... Letos 31.07.2013 me zaustavi saobracajac na motoru i proveri da nemam dozvolu...ja ga pitam jel ces da mi pises nesto on kaze necu nista pici. Pre neki dan mi je stigao poziv za sud 7.11.2013 godine u Timockoj ulici. Dakle nemam ni jednu kategoriju (tad sam bio u procesu polaganja u autoskoli) a vidim da je kazna 120.000 8 meseci zabrane, 14 bodova i 15 dana zatvora. Koji kaznu mogu da mi izreknu i sta dalje da radim ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4717 Napisano Octobar 22, 2013 BJB Maxi Scooter Club, 6000 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Pozz! Ovo je tema MAXI tehnički kutak a ne Motoristi na drumu Nema razloga da tamo ne možeš otvoriti temu o tvom problemu. Ako je ipak tako obrati se na PP nekom od Administratora Foruma i traži pomoć. Ovde možeš učestvovati u radu teme postovanjem o problemima i njihovim rešavanjem vezano za model Piaggio X9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pižon 240 Napisano Octobar 29, 2013 Zainteresovan, 649 postova Lokacija: Beograd, Vinca Motocikl: yamaha FZ6 fazer Prijavi odgovor kao problematičan Sestra mi posalje fotku iz Nice, a ono komsija uterao x9 na terasu stana i sljaka li sljaka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kuzma63 139 Napisano Januar 2, 2014 Svrati ponekad, 407 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drustvo, posto sam od letos uplovio u moto vode i pokusavam da pokupim sto je vse informacija i da se upoznam da sa svojom masinom x9 500cc, redovno pratim sta se pise po forumu i samo da se zahvalim svim clanovima na korisnim informacjama koje dele. E sada, zeleo bi da malo poradim na upoznavanju motora , a ideja mi je da prvo rasklopim deo koji je na volanu gde je displej i ostali dugmici, jer mi jedan od njih ne radi. Pitanje za iskusne kolege je na sta da pazim da nesto ne s....m, da mi nesto ne zabrljavi. Ili da sve lagano otkacim, odsrafim, ocistim i vratim na svoje mestobez brige? Hvala unapred svima, nadam se da cemo se uskoro druyiti. poz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
noxy91 122 Napisano Januar 2, 2014 BJB Maxi Scooter Club, 548 postova Lokacija: Paracin Motocikl: gilera runner 50/piaggio x9 500 Prijavi odgovor kao problematičan ta plastika se drzi na 3 inbus srafa, kad budes skidao polako jer iza imas dzekove pa pazi da neki ne pokidas.. njih lagano otkaci i onda sa zadnje strane imas nekoliko srafa da skines plastiku od ekrana i ploce.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kuzma63 139 Napisano Januar 2, 2014 Svrati ponekad, 407 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan ok noxz91, znaci da se ne bojim da ce nesto da pobrljavi, nisam upucen sta se tacno od elektronike nalazi ispod. Skidam pa ako budem imao nedoumica oko tog dugmeta opet sejavljam, ako bude sve ok javljam u cemu je bio problem. Hvala jos jednom! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kuzma63 139 Napisano Januar 2, 2014 Svrati ponekad, 407 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan izvini pogresno sam ti napisao ime,<br style="font-size: 9pt;"> pozdrav za Noxy91 ta plastika se drzi na 3 inbus srafa, kad budes skidao polako jer iza imas dzekove pa pazi da neki ne pokidas.. njih lagano otkaci i onda sa zadnje strane imas nekoliko srafa da skines plastiku od ekrana i ploce.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
noxy91 122 Napisano Januar 2, 2014 BJB Maxi Scooter Club, 548 postova Lokacija: Paracin Motocikl: gilera runner 50/piaggio x9 500 Prijavi odgovor kao problematičan nema nista strasno, samo polako da ne otkines neku zicu iz dzeka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kuzma63 139 Napisano Januar 2, 2014 Svrati ponekad, 407 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto sam i mislio, onaj plasticni pipak ili sto bi rekli hepek je nedostajao, ko zna koliko puta je bio skidan i neko iz ciste nemarnosti se nije potrudio da to popravi. E sada, uzeh (dok moji klinci nisu gledali) nedi deo iz Lega (kockice) malo ga doradio i dobijem original. E posto sam citao ovde negde da voda moze da nadje put do ploce pored onih dugmica, imao sam kuci neku Sikinu smesu slicnu silikonu koja sluzi bas za resavanje problema sa vodom, pa sam je naneo lagano cackalicom izmedju dugmadi maske. Jeste bilo pipavo ali se nadam da sam predupredio potencijalni problem sa vodom. Sad mi je ostalo samo da sacekam da se to malo osusi pa da sutra montiram i isprobam da li je sve u funkciji. Naravno javljam sta sam uradio. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pajox 1 Napisano Januar 2, 2014 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Posjedujem X9 500cc 2004 i imam problem sa paljenjem. Akumulator je nov stavljen dok je napunjen motor je palio normalno i sve je bilo ok.Dok se vozim sve je ok .Poslije određenog broja paljenja kada motor ugasim i pokusam ponovo da startujem on vergla jedno vrijeme i onda prestane i tad se cuje zujanje i pucketanje u repu motora ,elektronika na tabli pobudali sve se lampice pale i gase i polako izvuce akumulator da ne mogu ni zaverglat.Kada ga palim na kablove upali iz prve.Imam osjecaj kao da ne dopunjava akumulator. U servisu su mi rekli da bi moglo biti do akumulatora ili do namotaja ,ali nisu sigurni pa sam kod njih kupio nov akumulator al se problem ponavlja. Regler ,svjecica,filter -sve novo stavljen kad i akumulator. Ako moze savjet od nekog tko je imao isti problem ili zna sta bi moglo bit. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3552 Napisano Januar 2, 2014 (promenjeno) Malinar u pokusaju, 1699 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Potpuno isti simptomi kao i kod mene, lampice na digitalnoj tabli polude, kazaljka brzinomera skace i cuje se zujanje u repu, a kad se pali na kablove sve je ok. Kad god sam iole duze vozio van grada ili na veci obrtajima, akumulator se dopuni i posle pali normalno, ali nocna voznja po gradu i kratke relacije zezaju. Problem ti je do akumulatora, ako imas nacina proveri i regler, ali ti je 99,99% akumulator los. Kod nas su novi akumulatori za motore stari ko zna koliko, jer se slabo prodaju i veoma je malo trziste, a baterija, kao i svaka baterija, vremenom gubi svoja svojstva. Promenio Januar 2, 2014 član alexanto nema potrebe citirati prvi post iznad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pajox 1 Napisano Januar 2, 2014 (promenjeno) U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan Stavljena nova baterija i nov regler u ovlastenom servisu. Imo sam malu nezgodu i pad sa motora i od tad je pocelo sve ,prvo su mi rekli da je regler pa sam ga promijenio,onda da je do baterije pa sam i nju novu uzeo i opet isto.Prije tog pada sve je funkcionisalo ok,dal je moguce da se nesto streslo ili... Hvala na odgovoru Promenio Januar 2, 2014 član alexanto nema potrebe citirati prvi post iznad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pajox 1 Napisano Januar 3, 2014 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Posjedujem X9 500cc 2004 i imam problem sa paljenjem. Akumulator je nov stavljen dok je napunjen motor je palio normalno i sve je bilo ok.Dok se vozim sve je ok .Poslije određenog broja paljenja kada motor ugasim i pokusam ponovo da startujem on vergla jedno vrijeme i onda prestane i tad se cuje zujanje i pucketanje u repu motora ,elektronika na tabli pobudali sve se lampice pale i gase i polako izvuce akumulator da ne mogu ni zaverglat.Kada ga palim na kablove upali iz prve.Imam osjecaj kao da ne dopunjava akumulator. U servisu su mi rekli da bi moglo biti do akumulatora ili do namotaja ,ali nisu sigurni pa sam kod njih kupio nov akumulator al se problem ponavlja. Regler ,svjecica,filter -sve novo stavljen kad i akumulator. Ako moze savjet od nekog tko je imao isti problem ili zna sta bi moglo bit. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4717 Napisano Januar 3, 2014 BJB Maxi Scooter Club, 6000 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan @ Pajox: Iskopirao si svoj post od 19h iz jedne teme o X9 i otvorio drugu temu o X9 modelu par sati kasnije Verujem da si nestrpljiv da rešiš svoj problem ali to nije razlog da spamuješ Forum. Teme sam spojio iz razloga da te opomenem, inače takve teme se brišu a forumaši koji to čine se oštrije opominju. Nov si na Forumu pa želim da verujem da je sve stvar navikavanja... O X9 modelu imamo već previše tema i nije dobro da ih razvodnjavamo otvaranjem novih kako se nekom pojavi problem. Sve probleme predstavite u postojećim temama o X9 modelu. MAXI pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15806 Napisano Januar 3, 2014 Integrisan, 9289 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Koliko ti pokazuje punjenje akumulatora na instrumentu ( unimer ) sa upaljenim svetlima ili ti pod opterecenjem? - ler .... ne ispod 12.8V - 3Krpm .... ne ispod 13 - 13.5 - 13.8V - 5Krpm .... ne preko 15V To ti je neki opseg punjenja gde se smatra da je isparavno, promenljivo je od modela do modela skutera kao i stanja akumulatora. Ako se pronalazis u tom opsegu, smatraj da ti je punjenje ili ti regler ispravan, odnosno akumulator je za zamenu. Ako se ne pronalazis u tom opsegu s punjenjem, krivca trazi u namotaju, instalaciji, dzeku, losoj klemi..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
noxy91 122 Napisano Januar 3, 2014 BJB Maxi Scooter Club, 548 postova Lokacija: Paracin Motocikl: gilera runner 50/piaggio x9 500 Prijavi odgovor kao problematičan proveri kleme, meni se to desavalo da mi poludi digitalna tabla i da se cuje pucketanje kada nisam lepo zasrafio klemu, bila je labava.. ocisti sve lepo celicnom cetkom i posle mozes malo staviti tovatnu mast... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pajox 1 Napisano Januar 3, 2014 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ok hvala na brzim odgovorima,pokusat cu sve ovo. Sory za otvaranje teme,nece se ponovit 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kuzma63 139 Napisano Januar 3, 2014 Svrati ponekad, 407 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Samo da se prijaim, sve vraceno a svoje mesto i sve sada radi....osim sto mi je kilometraza na nuli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kuzma63 139 Napisano Januar 3, 2014 Svrati ponekad, 407 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan To mi se desava i kada skinem akumulator, ima li resenja za ovaj problem?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
noxy91 122 Napisano Januar 4, 2014 BJB Maxi Scooter Club, 548 postova Lokacija: Paracin Motocikl: gilera runner 50/piaggio x9 500 Prijavi odgovor kao problematičan Koja ti je kilometraza nuli? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kuzma63 139 Napisano Januar 5, 2014 Svrati ponekad, 407 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Sve se resetovalo na nulu, Gde moze biti problem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...