Jump to content

Moto Zajednica

Pa sta je ovo ljudi?

Recommended Posts

• Drug član, 1187 postova
  • Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014

Skoro prodao moju masinu :'( :'( :'(  i sad razmisljam o novom. Sad razmisljam ovako, posto sam moj motor koji je tek napunio dve godine prodao za 5500, a cena novog je 9000, pa koliko ce on kostati sledece godine kao polovan od godinu dana? Mozda 7500??? Cena novim motorima jako puno pada i jako puno se gubi.  Cule zatvorio svoj salon, a vidim da i roda slabo radi. Tako da se pitam o cemu je rec? Ko obara cene? Kod mene u NS vise niko nekupuje ciste motore. Svi voze divljake ili cuvene "blizance". Znam dosta drugara koji imaju para ali nece da daju punu cenu, nego voze te motore. Isteraju sezonu i posle ga prodaju. Npr K7 moze da se nadje za 4500, registrovan.  A vidim da se motori od 15 godina prodaju i po 3500. Pa gde je tu onda logika???  Najverovatnije cekam mart. Polako je kraj sezone. Sve se poremetilo i vise nisam pametan...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Vlasnik sajta, 5346 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Mislim da se definitivno ne isplati kupovati nov motor, da bi ga prodao posle samo godinu-dve... Treba to voziti bar 5-6 godina, da bi se dobila prava vrednost za te potrosene novce ;)

e pa o i jeste problem sa skupim motorima,ali sa jeftinijim i manje popularnim motorima kao npr Z750 gubise veoma malo,maximum 1000e za 2 godie

Pa sad ja vidim u cemu je caka. Izgleda samo trkalicama pada cena. Vidim da neko kupi nov KLE 500 za 4500 i posle godinu dana on trazi 4300 ili 4200. A ja moj platim pre dve godine 9000 i sada sam ga prodao za 5500. Pa ko je tu lud? Sad se razmisljam za taj 750, moj drugar ga uzeo novog za 6500 i nek izgubi sledece godine par stotina i opet je super prosao. A ja na zx6 izgubim za dve godine 3500. Pa to stvarno nema smisla. To je ista prica kao sto i golf dvojka 88-89-90 god kosta i po 3500 a npr. peugeot 206 2001-2002 kosta 4500-5000. Pa gde je tu onda logika???

• Bivši vlasnik Super Tenere, Afrike i Varadera, 398 postova
  • Motocikl: ADV 350

Pa logika je da sportskim masinama brzo pada cena, kao sto si i sam rekao. Mislim, ti motori su napravljeni da se teraju do crvenog, da idu do svojih maksimuma, pa se stoga i vise "trose". Zasto jednom KLE-u padne cena za 300e za godinu dana? Zato sto taj motor ne mozes da unistis urnebesnom sportskom voznjom. Mozes sa njim da predjes 20k kilometara za godinu dana a on ce maltene biti isti kao pre godinu dana, uz redovne servise naravno. Pogledaj samo koliko kosta 10g stara Africa Twin. Neki modeli su jednostavno provereno pouzdani i imajui dobar odnos cene rezervnih delova i perioda njihove zamene. E tu se slazem sa tvojim poredjenjem Golfa 2.

• Zainteresovan, 564 postova

Pa logika je da sportskim masinama brzo pada cena, kao sto si i sam rekao. Mislim, ti motori su napravljeni da se teraju do crvenog, da idu do svojih maksimuma, pa se stoga i vise "trose". Zasto jednom KLE-u padne cena za 300e za godinu dana? Zato sto taj motor ne mozes da unistis urnebesnom sportskom voznjom. Mozes sa njim da predjes 20k kilometara za godinu dana a on ce maltene biti isti kao pre godinu dana, uz redovne servise naravno. Pogledaj samo koliko kosta 10g stara Africa Twin. Neki modeli su jednostavno provereno pouzdani i imajui dobar odnos cene rezervnih delova i perioda njihove zamene. E tu se slazem sa tvojim poredjenjem Golfa 2.

SVAKA TI SE MLADA DALA!!!

Guest gasa

e pa o i jeste problem sa skupim motorima,ali sa jeftinijim i manje popularnim motorima kao npr Z750 gubise veoma malo,maximum 1000e za 2 godie

Pa sad ja vidim u cemu je caka. Izgleda samo trkalicama pada cena. Vidim da neko kupi nov KLE 500 za 4500 i posle godinu dana on trazi 4300 ili 4200. A ja moj platim pre dve godine 9000 i sada sam ga prodao za 5500. Pa ko je tu lud? Sad se razmisljam za taj 750, moj drugar ga uzeo novog za 6500 i nek izgubi sledece godine par stotina i opet je super prosao. A ja na zx6 izgubim za dve godine 3500. Pa to stvarno nema smisla. To je ista prica kao sto i golf dvojka 88-89-90 god kosta i po 3500 a npr. peugeot 206 2001-2002 kosta 4500-5000. Pa gde je tu onda logika???

I ja planiram a uzmem tu kawu, sta kaze drug kako je zadovoljan????

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

I sam si rekao. Zasto bi neko dao 12k evra za novu hiljadarku, kad ISTU takvu moze da nadje i za 5k, +ne mora da je registruje, +kakva nam je policija- niko mu nemoze (nece) nista...

Ja sam planirao polovnu legalnu hiljadarku, ali onda kad sam video na skupovima kako krvnicki unistavaju godinu-dve dana stare motore, pa posle prica kao "ma skoro nov, vidis da je malo presao.." odustao sam od toga. Moj sledeci motor ce biti NOV, zato cu dobro da razmislim sta mi treba, i sto Pablo kaze, da ga vozim bar 5-6 godina (u mom slucaju 20-30k km  ;D)

• Ducatista, 2901 postova
  • Motocikl: beše Ducati 998

Misli da si malo pogresio. Nema nikakve veze to koliko se koji motor unistava vec je u pitanju samo pomodarstvo. Tvoja Velicina u drustvu je proporcionalno srazmerna sa konjazom tvog motora. Naravno da i ja imam slicno iskustvo, jes da nisam pazario novog Ducatija, al za 3 god. puko sam (bar za sad) oko 3.000e. Pa kako da ja prodam moj motor kad oglas ispod stoji Ducati 999, 2004 za 3500e. Pa prirodno je da ce ga skoro svaki Srbin kupiti kad zna da mu panduracija ne moze nista. Kad prodam ovaj bajk sledeci uvozim iskljucivo ja i taj ce kao i ovaj ostati kod mene od 3 pa na vise god. Mada gledajte i ovako, mogao sam da pazarim divljaka ko mog, da ga vozim svo ovo vreme i da ga prodam za skoro, ako ne i iste pare ili u gorem slucaju da mi ga panduri zaplene (kako da ne) i o5 bi bio na istom. Ako vec oces da pazaris nov motor, uzmi motor koi pasuje tebi i drzi ga se dok ne budes mogao da dobijes realnu cenu za njega, a uvek ces gubiti kes - tako jednostavno i idu stvari.

• Drug član, 794 postova
  • Motocikl: Bandit 650 K7

Nerazumem te sto si prodao 636 legalan za 5500e motor je i dalje ful high-tech makine .vozio sam juce zx6r 2007g vuce se ko tomos 15 na malim obrtajima 8)

Guest Cubric

Ti si tvoj motor prodao za 5500 zato sto si resio da ga prodas odmah, pošto po to. Ne moze motor da se proda kad ti se ćefne, naročito sad kada se nude "divljaci" za dosta manje para. Ja licno ne bih takav motor dao bez 6300/400, pa taman ga nikad ne prodao, i skoro sam siguran da bi i ti dobio toliko da si sačekao proleće. Ali ako hoćeš pare odmah, onda mora i cena dole, dosta dole.

Ti si tvoj motor prodao za 5500 zato sto si resio da ga prodas odmah, pošto po to. Ne moze motor da se proda kad ti se ćefne, naročito sad kada se nude "divljaci" za dosta manje para. Ja licno ne bih takav motor dao bez 6300/400, pa taman ga nikad ne prodao, i skoro sam siguran da bi i ti dobio toliko da si sačekao proleće. Ali ako hoćeš pare odmah, onda mora i cena dole, dosta dole.

Mozda da sam cekao jos mesec dva i dobio bi koju stotku vise. Ljudi moji sve se poremetilo. E pa sledece godine vozim i ja K7 za 4000e. Necu da glumim budalu i da bacam pare vise. A na kraju sezone prodam je za 3900 i bas me briga.

• Zainteresovan, 767 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995

Pratio sam tvoj oglas od pocekta i svaki put kad vidim da si spustio cenu, zapitam se, boze da li je ovaj normalan?  ::) (bez uvrede)

Tvoj motor je u tako dobrom stanju a dao si ga tako jeftino kao da je najgora akacina...

Da sad nemam ovo sudjenje za koje mi treba brdo para koje nemam, zaduzio bi se za ovaj motor bez razmisljanja.

Moj drugar je 636, isto 2005, na pocetku sezone prodao za 6600e a trebale su da se zamene obe gume, u roku od dva meseca da se registruje a bio je posteno i vozen i dizan na zadnji, decko je pao jednom sa njega (doduse sa 40km/h, samo plastike bile izgrebane pa je stavio nove ali nema veze), varena mu je bila konstrukcija repa posto je pukla sama od sebe...

• Svrati ponekad, 364 postova
  • Motocikl: kawa er5

pa sta ako bi bio dobar motor vozis jos 203 godine pa prodas :)

problem sa starim motorima je veoma prost vlasnici ih cene previse i kraj price. Oni pak sto uvoze iz Nemacke italije i sl. gledaju naduvane cene pa i njima odgovara jer mogu vecu zaradu da ostvare. Zatol pamet u glavu pasos u dzep i kupis sam motor ocarinis ili kupis nov pa se zarobis 5-6 godina dok bude dobar cim pocne se kvari ti prodas...

• Zainteresovan, 767 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995

Znam kako to ide. Pa meni za moj motor koji je realno vredeo 1500e, nekoliko meseci nudili samo zamene, niko da ponudi kes i sad na kraju sezone kad mu je istekla registracija i trebala da se zameni prednja guma (a i plocice nisu neke), spustio sam cenu i prodao ga za kes, mogu da zamislim kako je tek tebi bilo.

A mogu ti reci imalo je i zamena tipa "e, imam ja neke gume za traktor i neki mobilni i imam nekog yuga koji treba malo da se sredi i za resto ti mogu dati pilice i nesto para" i tako to... ;D

Smesno ali istinito...

• In memoriam, 170 postova

Nerazumem te sto si prodao 636 legalan za 5500e motor je i dalje ful high-tech makine .vozio sam juce zx6r 2007g vuce se ko tomos 15 na malim obrtajima 8)

Ne bi se složio sa tobom! zx6 r '07 vuče u niskim okretajima dosta dobro!

A sa druge strane taj motor je skoro trkaći motor i normalno je da snagu razvija na visokim okretajima!

Moj vuče već od 4500 okretaja, između 7 i 8 k okretaja se zahuktava, a oko 11500- 12000 okretaja podivlja i tako do 16500 okretaja!

2 KAWA: Mislim da si pogrešio što si prodao svoju ninju, najbitnije je da znaš kakav je motor koji voziš!

To je jedini razlog zašto sam ja uzeo novi motor!

• Svrati ponekad, 385 postova

Cene su nenormalne zbog ogromnog priliva motora u nasu zemlju.

Kad bi mogao uvek bi kupio nov motor,ali ga ne bi prodavao bar dok nestucem jedno 30.000km.

Tu imas i pomodarstvo,napaljene klince itd i onda se dileri igraju scenama.Barem ja tako gledam na trenutnu situaciju

cena.Gledao sam na italijnaskom sajtu motore cene variraju od grada do grada.

A sto se tice ilegalnih motora o tome i ne razmisljam.

• Drug član, 794 postova
  • Motocikl: Bandit 650 K7

Ne bi se složio sa tobom! zx6 r '07 vuče u niskim okretajima dosta dobro!

A sa druge strane taj motor je skoro trkaći motor i normalno je da snagu razvija na visokim okretajima!

Moj vuče već od 4500 okretaja, između 7 i 8 k okretaja se zahuktava, a oko 11500- 12000 okretaja podivlja i tako do 16500 okretaja!

naspram 636 los je dole ( ono je sala za tomos)  ;)

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

djusi998 i njegovo ''pomodarstvo'' su surova istina u zemlji Srbiji nazalos'!!! Svake godine izlazi novi K? ili R1 i normalno da '06.god vise nije u ''modi''. Shto bi neko dao 6500 za Kawu '05 ili '06 kad vise ''nije u modi'' ;D ;D ;D, izlazi '07, pa sledece godine '08 i sve tako, ako ga ne vozis bar 5 godina, a kupio si ga novog, velike pare bacas na ''modu''; a shta si dobio? 3 konja u 14000rpm,i skuplju plastiku kad ljosnesh... Hvala lepo! ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja