Milanezi 2543 Napisano Octobar 20, 2011 Drug član, 1611 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Znam da je bilo slicnih tema ,al reko da pitam! Verovatno cu sutra prodati moj motor,pa me zanima uvoz novog iz nemacke.Gledao sam na mobile.de v-strom 2010 nov 0 kilometara za nekih 5200-5400eura neto cene,tj kada mi vrate 19% poreza.ako moze neko da mi objasni taj postupak vracanja poreza(sta,kako,koliko,kada) i troskove prevoza(kombi,kamion),carine,pdv-a,spedicije i svih ostalih znanih i neznanih.Moram da se presaberem da li se to isplati ili ne,da ne ispadne skuplja dara nego mera.Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bugiman 725 Napisano Octobar 20, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 952 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Multistrada 1200 Enduro Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pera-s 434 Napisano Octobar 20, 2011 Kontraš!, 1271 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KLX 650 sm/enduro Prijavi odgovor kao problematičan a jesi li mozda razisljao da sam odes do nemacke i da ga doteras? lalajko je svoj doterao pa bi mozda bilo najbolje njega da pitas za savet u vezi te akcije... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2543 Napisano Octobar 20, 2011 Drug član, 1611 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je to skuplja varijanta.Lalajko je verovatno isao da se uveri u stanje motora,a ovo je nov .Mene zanima da li oni racunaju carinu po racunu iz nemacke ili po katalogu.Ako je po katalogu,to mi se ne isplati jer je njemu redovna cena oko 7500.Izadju mi carina i pdv oko 1300-1500eura+transport+spediter+ostalo.To bi me na kraju kostalo kao ovde da ga uzimam,valjda.Ako neko ima iskustva sa uvozom novih motora neka napise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pera-s 434 Napisano Octobar 21, 2011 Kontraš!, 1271 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KLX 650 sm/enduro Prijavi odgovor kao problematičan pa kolko ja znam imao je prijatelja koji mu je potvrdio stanje, vec je isao da mu vidi dupe puta sto je mislim bolja varijanta jer ne verujem da bi te jeftinije izaslo da ti neko dotera... a za carinu i porez pitaj papacito-a posto on uvozi polovnjake trebalo bi da moze da ti pomogne! Srecno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TroxX 65 Napisano Octobar 21, 2011 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Sabac-Debeljaca(Banat) Motocikl: kawa zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je to skuplja varijanta.Lalajko je verovatno isao da se uveri u stanje motora,a ovo je nov .Mene zanima da li oni racunaju carinu po racunu iz nemacke ili po katalogu.Ako je po katalogu,to mi se ne isplati jer je njemu redovna cena oko 7500.Izadju mi carina i pdv oko 1300-1500eura+transport+spediter+ostalo.To bi me na kraju kostalo kao ovde da ga uzimam,valjda.Ako neko ima iskustva sa uvozom novih motora neka napise. Ukoliko nemas neku zestoku vezu na carini da ti provuce racun racunace ti katalosku vrednost,za svaki motor do 10 godina starosti se prvo gleda cena iz Kataloga(za Nemacku-Svake),ukoliko je cena izmedju kataloske vrednosti i racuna mala prihvataju racun,ukoliko je podobrana kao u ovom slucaju odbice ti racun i racunati katalosku pogotovo sto ti moras da radis carinu u Beogradu ako se ne varam.Trebao si ranije da uradis ovo i da ga carinis na Kosovu nebi platio pdv,ali i to je drzava stopirala pre mesec dana mislim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1948 Napisano Octobar 21, 2011 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan To moras da pitas nekog speditera. Oni se ljudi time bave svaki dan i znaju sve cake, ovako cemo samo da nagadjamo. Preporucujem, da nadjes nekoga iz subotice, jer se oni srecu sa tim svaki dan i da takvome poveris celu radnju oko carinjenja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2543 Napisano Octobar 22, 2011 Drug član, 1611 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Odustajem od ove kombinacije jer je skupa i neizvesno je koliko ce motor kostati na kraju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marisav 7 Napisano Maj 8, 2013 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: atar Stare Pazove Prijavi odgovor kao problematičan Ako neko ima iskustva sa uvozom novih motora neka napise. Нека напише и мене занима. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan ADV 133 Napisano Maj 9, 2013 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R 1200 GS ADV, Yamaha yz 250f, Piaggio Zip Prijavi odgovor kao problematičan i ja sam pokusao da iskombinujem uvoz i uvideo da mi je isplativije da se kupi lokalno. jedina prednost je sto uvezeni motor moze da se kupi sa vise opreme, kod nas sve poskidaju i prodaju posebno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspirinikus 240 Napisano Maj 9, 2013 Zainteresovan, 630 postova Lokacija: Nis Motocikl: crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Homologacija koju moraš da platiš ako je motor nov je stavka koja te izbacuje iz igre. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N e g r o 307 Napisano Maj 9, 2013 Zainteresovan, 453 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Magare (F800ST) Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj da odustajes... Nadji nekog speditera, ako ne mozes da nadjes javi se, imam ja jednoga. Odredice ti koliko ti vredi motor, koliko ce izaci carina i pdv, na koliko treba da ti glasi racun i sta ti treba od papira. Kontaktiras nemca i vidis da li hoce tako da ti napise racun, ako je firma, ili da ti tako overi ugovor ako je fizicko lice. Nije nista komplikovano, samo tako izgleda. Drugo: vidi koliko kosta dovoz motora. Ja sam po svoj auto otisao licno jer sam isao blizu Dortmunda, vozom oko 45 minuta i karta je bila 11E, nasao sam preko wizz-a let za 50E do tamo i to je sav trosak odlaska. Da, i taxi sam platio 10E. To je sve. Povratak - gorivo i vinjete kroz Aus i Slo, zavisi kuda ides. I nista lepse nego kad vozis svoje vozilo svojoj kuci..... Pozz 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boris babic 744 Napisano Maj 9, 2013 Drug član, 1190 postova Lokacija: Beograd - Cherry Spa Prijavi odgovor kao problematičan To je sumnjiva pricca, nov Strom za te pare. Nastranu ssto te ponude na Mobileu visse nema. Pogledaj cene za godisste 2010 i mladje: startuju od 5.500 i to iskljuccivo ako naletiss na privatnog prodavca. Dileri (oznacceni sa H) imaju jacce cene, ali mozzess da dobijess oslobadjanje od VAT-a (Merwehrtsteuerausweisbar ili MwSausweisbar), ponekad, i na polovne massine. Ako si tesan sa parama, jeftinije ti je da ti possalju nego da idess po njega - dovozzenje podrazumeva silnu organizaciju, privremene tablice, osiguranje, trt-mrt... Mada je sigurno lepo dovesti nov motor kuchi, naccelno je verovatno bolje da zavrississ sa sspediterom, ako chess da uvoziss. Ja sam svog uvezao poccetkom ove godine, mesecima sam bistrio sajtove... Posao sam poverio drugaru koji se tim bavi. Srechno ti bilo, B http://suchen.mobile.de/motorrad-inserat/suzuki-dl-650a-neulu%C3%9Fheim/176714796.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=4&scopeId=MB&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=23600&makeModelVariant1.modelDescription=dl+650&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Motorbike&segment=Motorbike&minFirstRegistrationDate=2010-01-01&negativeFeatures=EXPORT&maxMileage=1000 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko011 2457 Napisano Maj 9, 2013 SuperStar, 1098 postova Lokacija: Ćićevac Motocikl: MonsteR Prijavi odgovor kao problematičan Ako te interesuje nov, nađi primerak sa Tageszulassung, uglavnom imaju nekih 20km na satu i stoje u salonu (registrovani) godinu, dve, tri.............povećaj sam kilometražu pre ulaska u Srbiju, ispuni sam servisnu knjižicu, ili nek ti špediter to uradi, i to ti je to..............znatno manja carina............ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TroxX 65 Napisano Maj 9, 2013 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Sabac-Debeljaca(Banat) Motocikl: kawa zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Moze da mu dize kilometrazu do mile volje,nista mu ne pomaze,otvorice svacke u carinarnici i racunace mu vrednost iz kataloga,verovatno ni vrednost u kupoprodajnom ugovoru mu nece priznati samo iz carinskih knjiga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Maj 9, 2013 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Dajete odgovore na pitanje koje je covek postavio pre dve godine. Doticni je kupio motor i vec uveliko uziva na njemu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boris babic 744 Napisano Maj 9, 2013 Drug član, 1190 postova Lokacija: Beograd - Cherry Spa Prijavi odgovor kao problematičan Dajete odgovore na pitanje koje je covek postavio pre dve godine. Doticni je kupio motor i vec uveliko uziva na njemu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daywalker 183 Napisano Maj 9, 2013 Dva tocka...All my life, 358 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Yamaha Raptor-4 tocka...Piaggio Beverly 500... Suzuki DR 650...Aprilia Atlantic 250... Honda Deauville Nt700 Prijavi odgovor kao problematičan Hehe,a ja se udubio i citam........ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko011 2457 Napisano Maj 9, 2013 SuperStar, 1098 postova Lokacija: Ćićevac Motocikl: MonsteR Prijavi odgovor kao problematičan Moze da mu dize kilometrazu do mile volje,nista mu ne pomaze,otvorice svacke u carinarnici i racunace mu vrednost iz kataloga,verovatno ni vrednost u kupoprodajnom ugovoru mu nece priznati samo iz carinskih knjiga za carinu nije ista vrednost motora ukoliko je prošao 1000km ili 50.000km............. što se tiče datuma kada je postavljeno pitanje, nisam ni gledao sh*t happens Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N e g r o 307 Napisano Maj 9, 2013 Zainteresovan, 453 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Magare (F800ST) Prijavi odgovor kao problematičan likewise.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 383 Napisano Maj 10, 2013 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan Dajete odgovore na pitanje koje je covek postavio pre dve godine. Doticni je kupio motor i vec uveliko uziva na njemu Pa? Pravog odgovora i dalje nema... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Maj 10, 2013 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Dajete odgovore na pitanje koje je covek postavio pre dve godine. Doticni je kupio motor i vec uveliko uziva na njemu Pa? Pravog odgovora i dalje nema... Ima, ali nisi bio pazljiv na casu . U Srbiji se zakoni menjaju preko noci bilo kakvom uredbom i to jednim pokretom pera (a ovi postovi stari su skoro dve godine....Tako da, ovde mozemo samo da nagadjamo i prihvatamo odgovore koji su nama prihvatljivi za uvo. Ovde ljudi uglavnom pisu ono sto su culi od komsije ciji je brat od strica ujninog tece nameravao da uveze motor pa se raspitivao u birou za zaposljavanje...Cenovnik uglavnom zavisi od toga kako je spediter procenio tvoje znanje i imovinsko stanje, tako da se odgovori dosta razlikuju u zavisnosti od slucaja, a razlike nisu male...i do vise stotina dragih nam novcanica... Najispravniji odgovor dat je u novembru 2011. god: Nadjes speditera kome je ovo posao i koji je upucen u problematiku. Kontaktiras vise njih i uporedis, a onda se upustis u avanturu ili odustanes... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2543 Napisano Maj 10, 2013 Drug član, 1611 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan To je sumnjiva pricca, nov Strom za te pare. Nastranu ssto te ponude na Mobileu visse nema. Pogledaj cene za godisste 2010 i mladje: startuju od 5.500 i to iskljuccivo ako naletiss na privatnog prodavca. Dileri (oznacceni sa H) imaju jacce cene, ali mozzess da dobijess oslobadjanje od VAT-a (Merwehrtsteuerausweisbar ili MwSausweisbar), ponekad, i na polovne massine. Ako si tesan sa parama, jeftinije ti je da ti possalju nego da idess po njega - dovozzenje podrazumeva silnu organizaciju, privremene tablice, osiguranje, trt-mrt... Mada je sigurno lepo dovesti nov motor kuchi, naccelno je verovatno bolje da zavrississ sa sspediterom, ako chess da uvoziss. Ja sam svog uvezao poccetkom ove godine, mesecima sam bistrio sajtove... Posao sam poverio drugaru koji se tim bavi. Srechno ti bilo, B quote Priča uopšte nije sumnjiva.Naravno da te ponude nema sada jer sam pokrenuo temu pre 2 godine.I sada novi strom može da se kupi za 5800-6000 eura neto cene u Nemačkoj,a kod nas sada taj motor košta oko 8700 eura. http://suchen.mobile...maxMileage=1000 http://suchen.mobile...maxMileage=1000 Ja sam odustao od takve kupovine i kupio motor kod nas.Najveći problem je bila homologacija koja mora da se radi ako je motocikl nov sa 0 kilometara.Tu homologaciju može da ti odradi samo uvoznik,konkretno Euro Sumar za Suzuki motocikle.Pitanje je da li oni hoće da ti odrade to i po kojoj ceni.Tako dodješ do razlike od nekih 500 evra,a može biti i manja jer uvek ispadne neki dodatni trošak i može trajati ko zna koliko.Ja nisam našao računicu da uvezem potpuno nov motor! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko011 2457 Napisano Maj 10, 2013 SuperStar, 1098 postova Lokacija: Ćićevac Motocikl: MonsteR Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam zašto bi kupili nov motor sa 0km iz Nemačke, kada može da se uzme motor sa 1km koj je već registrovan, onda ne treba nikakva homologacija........ primer......... http://suchen.mobile.de/motorrad-inserat/yamaha-fz8fazer-abs-touring-marburg/167921754.html?lang=de&pageNumber=4&__lp=43&scopeId=MB&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Motorbike&segment=Motorbike&minFirstRegistrationDate=2011-01-01&vatable=true&ambitCountry=DE&negativeFeatures=EXPORT&maxMileage=1000&categories=EnduroAndTouringEnduro&categories=SportsAndSuperSportsBike&categories=SportTouringMotorcycle&categories=Tourer&cubicCapacities=FROM_751_TILL_1000 uz njega dobiješ servisnu knjižicu koju ispuniš do 70.000 - 80.000 km kod lokalnog špeditera, carina je onda minimalna za to godište............izađe nekih 1000-1500 evra jeftinije nego da uzmeš novog kod nas..............a garancija važi za celu Evropu (geografsku).............ja sam naveo jedan možda skup primer fejzera, ima jeftinijih, mrzi me da tražim............ objasnio sam u predhodnom postu da u Nemačkoj postoji tkzv. Tageszulassung, što omogućava malverzaciju sa kilometrima pri uvozu.............ko već hoće time da se bavi i uštedi koj evro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2543 Napisano Maj 10, 2013 Drug član, 1611 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam zašto bi kupili nov motor sa 0km iz Nemačke, kada može da se uzme motor sa 1km koj je već registrovan, onda ne treba nikakva homologacija........ primer......... http://suchen.mobile...M_751_TILL_1000 uz njega dobiješ servisnu knjižicu koju ispuniš do 70.000 - 80.000 km kod lokalnog špeditera, carina je onda minimalna za to godište............izađe nekih 1000-1500 evra jeftinije nego da uzmeš novog kod nas..............a garancija važi za celu Evropu (geografsku).............ja sam naveo jedan možda skup primer fejzera, ima jeftinijih, mrzi me da tražim............ objasnio sam u predhodnom postu da u Nemačkoj postoji tkzv. Tageszulassung, što omogućava malverzaciju sa kilometrima pri uvozu.............ko već hoće time da se bavi i uštedi koj evro Može i ta varijanta sa par kilometara ali sumnjam da će carina priznati 70000-80000 km za motor star par meseci .Tu se javlja i problem garantnog roka.Trebalo bi da garancija važi bilo gde u svetu ali znamo kako to ide kod nas u Srbiji i ne verujem da bi naš uvoznik pokrio troškove u slučaju nekog kvara u garanciji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...