stari roker 4337 Napisano Octobar 14, 2011 motoras, 2494 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Kada sam pre 15-tak godina kupio BMW-a,posle izvesnog vremena shvatio sam da mu je jedna od vecih mana ta sto nema prekidac na bocnoj nozici. Sta se u stvari desi? Od prevelike zelje da se krene na voznju desilo mi se dva puta da zaboravim da podignem nozicu. Pamtim oba puta. Prvi put na "Zmaju" posle sipanja goriva. Skontao sam sta je do izlaska na auto-put. nije se zavrsilo katastrofalno. I drugi put imao sam srece,mada... Upalim motor,isteram ga na cupriju...spustim ga na bocnu,on prede na leru...zatvorim kapiju...desni zmigavac...gas... Da sam dao levi-popio bi burek odmah na cupriji.Ovako,dokle god ides u desno,dobro je...Ali,eto i krivine na levo. Skuzim ja da nesto grebe,ali ne znam sta.Kocim,a zelenko zabacuje prema kanalu. Ja bi levo,on baca desno. Dok sam ja skont'o da je nozice,eto vec predji tocak u kanalu. Stne covek sa Yugom,pita sta mi to varnici? Ne pitaj nego hvataj za ram iz sedista i vuciilo odo ja u kanal... I tako,nabavim ja malo flaha,prekidac kocnice od "tristaca" (moze i od "keca"),malo zice,aparat za varenje...Evo kako to izgleda kod mene i kako sam povezao.Motor naravno moze da se upali kada je na bocnoj,ali cim se ubaci u brzinu gasi se. Naravno,moze da alnasuje kad je u brzini kao i ranije. prekidac bocne nozice.bmp 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Octobar 14, 2011 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan To je samo zbog toga sto nam se copa sakrije ispod cilindra pa je ne vidimo .... ja je zaboravljam redovno ali imam prosirenje za mekan teren od plastike pa cim malo zagrebe po asvaltu ona se sama sklopi malo mi ova sema nejasna ali sad cu da je prostudiram ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Octobar 14, 2011 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan El bolje ovako ? prekidac bocne nozice.bmp Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hotazmaj 84 Napisano Octobar 14, 2011 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Sarajevo,BiH Motocikl: VFR 750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Na pravim motorima (citaj hondi) se motor ugasi cim ubacis u brzinu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4337 Napisano Octobar 14, 2011 motoras, 2494 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Peco!Sada je mnogo preglednije. Nisam dao objasnjenje za skicu,ali prosto je.Ono gore desno su polozaji nozice i menjaca u kombinacijama. Kad je crveno motor radi,a kad je plavo-gasi se. 1. ler + nozica gore = RUN (tj. radi) 2. ler + nozica dole = RUN 3. prva + nozica gore = RUN 4. prva + nozica dole = OFF (tj. gasi se) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Octobar 14, 2011 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Na pravim motorima (citaj hondi) se motor ugasi cim ubacis u brzinu cuti kad to nisu stavili u dodatnu opremu kao i ABS , ASC , grejaci rucica , Sva 4 migavca , podesivo sediste po visini ...... itd ... da su 50-tih godina pravili motore (a ne uvozili Tomos) ne bi ni oni imali prekicac na copi .... nego sta vi trazite po BMW temama ... ono kao vozi sta imas a mastaj o BMW-u Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Octobar 14, 2011 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan @ Stari Ko nece da vari za motor moze da usrafi nosac za jedan od srafova na karteru koji se vide na trecoj slici .... i moze koristiti prekidac za vrata za svetlo u kabini auta (od Yuga) recimo ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4337 Napisano Octobar 14, 2011 motoras, 2494 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan @ Stari Ko nece da vari za motor moze da usrafi nosac za jedan od srafova na karteru koji se vide na trecoj slici .... i moze koristiti prekidac za vrata za svetlo u kabini auta (od Yuga) recimo ... Kod mene nije vareno za motor. Pogledaj prvu sliku. Napravio sam nosac od flaha i usrafio za sraf koji drzi roll bar.To je u stvari sraf koji je ujedno i nosac motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Octobar 14, 2011 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Octobar 14, 2011 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Aha sad vidim ... e vidis meni je taj sraf daleko pa mi je bila bolja varijanta da iskoristim sraf od kartera ... ja sam bio stavljao samo prekidac i jednu slijalicu koja bije u oci pa me ona podseti na copu ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4277 Napisano Octobar 14, 2011 Ne silazi, 6615 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Auuu, de me nađoste, ja dobio makinu sa skinutim prekidačem i kad sam počeo da se vozam, od 10, 8 puta kretao sa ćopavom, na sreću bez pada. Prekidač košta cca 5 banki i malo komplikovano da se ugradi, a vezan tako da kad crkne iz bilo kog razloga motor ne može da upali pa sam našao negde šemu kako da se premosti. Odličana realizacija. Nego, čini mi se da ovaj Yugov prekidač nije baš vodo imun, možda metuti bilo koji predviđen za spoljašnu upotrebu, ala od nožne kočnice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Octobar 14, 2011 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan ma meni Yugov radio vazdan ... moze i onaj prekidac sto dolazi uz alarm za auto za haubu ... mada svakako su bolji ovi prekidaci za kocnicu ... pa se jos uvuku /presvuku nekom gumom i nema greske ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Octobar 15, 2011 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast i čest. TO je vrlo koristan dodatak jelima na BMW-u. Mada... čudi me da imate problem sa ćopavom na BMW-u. Moja se sama uvuče čim pipne asfalt još dok krećem. I tako na svim BMW-ovima koje sam terao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1836 Napisano Octobar 15, 2011 Drug član, 1694 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Kada sam pre 15-tak godina kupio BMW-a,posle izvesnog vremena shvatio sam da mu je jedna od vecih mana ta sto nema prekidac na bocnoj nozici. Sta se u stvari desi? Od prevelike zelje da se krene na voznju desilo mi se dva puta da zaboravim da podignem nozicu. Pamtim oba puta. Prvi put na "Zmaju" posle sipanja goriva. Skontao sam sta je do izlaska na auto-put. nije se zavrsilo katastrofalno. I drugi put imao sam srece,mada... Upalim motor,isteram ga na cupriju...spustim ga na bocnu,on prede na leru...zatvorim kapiju...desni zmigavac...gas... Da sam dao levi-popio bi burek odmah na cupriji.Ovako,dokle god ides u desno,dobro je...Ali,eto i krivine na levo. Skuzim ja da nesto grebe,ali ne znam sta.Kocim,a zelenko zabacuje prema kanalu. Ja bi levo,on baca desno. Dok sam ja skont'o da je nozice,eto vec predji tocak u kanalu. Stne covek sa Yugom,pita sta mi to varnici? Ne pitaj nego hvataj za ram iz sedista i vuciilo odo ja u kanal... I tako,nabavim ja malo flaha,prekidac kocnice od "tristaca" (moze i od "keca"),malo zice,aparat za varenje...Evo kako to izgleda kod mene i kako sam povezao.Motor naravno moze da se upali kada je na bocnoj,ali cim se ubaci u brzinu gasi se. Naravno,moze da alnasuje kad je u brzini kao i ranije. ako nije tajna, koji je to BMW koji nema prekidač na čopavoj? Pitam jer imam 14 godina star bmw i ima prekidač.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4337 Napisano Octobar 15, 2011 motoras, 2494 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan ako nije tajna, koji je to BMW koji nema prekidač na čopavoj? Pitam jer imam 14 godina star bmw i ima prekidač.... Sve zavisi kako gledas na stvar.BMW od 14 leta moze biti starkelja,a moze biti i decak. Moja ala je iz '73. godine. To je BMW R/5,serije koja se proizvodila krajem '60.-tih i pocetkom '70.-tih. BIlo je tri modela: R50/5;R60/5 i R75/5. Ne znam kada su poceli da ubacuju prekidac copave,ali sumnjam da je imali modeli do kraja sedamdesetih... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Octobar 15, 2011 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan Ta ćopava na seriji 5 se isto sama sklapa čim dodirne tlo pri kretanju. Jel ti originalna nožica, feder, osovinica? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4337 Napisano Octobar 15, 2011 motoras, 2494 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Ta ćopava na seriji 5 se isto sama sklapa čim dodirne tlo pri kretanju. Jel ti originalna nožica, feder, osovinica? Ja za drugacije ne znam Koliko ja vidim kod mene nista nije budzeno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Octobar 15, 2011 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Na svim R50/5 se sama sklapa nozica .. i na R100RT znam da se sklapa .. kod mene na R65 '79 se ne sklapa .... ako nije tajna, koji je to BMW koji nema prekidač na čopavoj? Pitam jer imam 14 godina star bmw i ima prekidač.... od '90 - tih imaju svi prekidac ... mi bre vozimo deckonje od minimum 30 god starosti ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4337 Napisano Octobar 15, 2011 motoras, 2494 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Sta cu,kod mene se ne sklapa sama.Ne vidim da je nesto budzeno ili da nesto fali. Ipak,i ako je kod mene vec 13-14 godina,ja nisam prvi vlasnik pa ne mogu da se zakunem da je tako izasao iz fabrike. Iskreno,to mi se i ne dopada kada se sama sklapa. Vozio sam pre mesec dana Z900 iz '76. nozica je napravljena da se sama sklapa. Malo je falilo da se prevrnem i nikako ne mogu da se naviknem na to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1836 Napisano Octobar 15, 2011 Drug član, 1694 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Na svim R50/5 se sama sklapa nozica .. i na R100RT znam da se sklapa .. kod mene na R65 '79 se ne sklapa .... ako nije tajna, koji je to BMW koji nema prekidač na čopavoj? Pitam jer imam 14 godina star bmw i ima prekidač.... od '90 - tih imaju svi prekidac ... mi bre vozimo deckonje od minimum 30 god starosti ... Aha, sada shvačam.........sve jasno.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RedBull 30 Napisano Novembar 30, 2011 U prolazu, 53 postova Lokacija: Loznica Motocikl: KTM Lc4 640sm Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam na mom motoru presekao taj kabal sto je povezan sa nogarom . A tebi svaka cast za semu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...