Jump to content

Moto Zajednica

Šta može TDM van asfalta ??

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 210 postova
  • Motocikl: YAMAHA TDM 900

Koje si gume koristio?? kakva je razlika izmedju 850 i 900 ?

Touring.Prednja metzeler Z6, a zadnja bridgestone battlax 021.

Razlika nije preterana, ali je osetna. Voleo sam 850. ali mi se vise svidja 900.

Vozljiviji je, drugacije teziste, kod krivina nema onog uvijanja rama, potrosnja znatno manja, bolje kocnice( R1)-( mada su i na 850 ok), menjac je meksi, pa na kraju i mnogo lepsi.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Banda Opasnih, 396 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850 4TX

Koje si gume koristio?? kakva je razlika izmedju 850 i 900 ?

Ako ne racunamo izgled i jos neke male stavke;

850 ima bolje ubrzanje, karbove i 5 brzina za razliku od 900 koji ima ubrizgavanje, 6 brzina, vecu krajnju brzinu i manju potrosnju od 0.5-1.5L/100km... i jedan i drugi koce surovo, i jedan i drugi su odlican izbor! :takoje:

PS: Ja ne znam zasto ljudi pricaju da se 850 uvija u ramu, ja zaista nemam takav problem, jedini put kad sam imao osecaj da mi motor "pliva" jeste kada su mi gume bile malo ispustile, jedino na sta mogu da uperim prst jeste da je mozda doticnima ogibljenje bilo pogresno podeseno, verovatno na mekano, ili gume nisu bile dovoljno naduvane, mog sam terao do granice po krivinama u svim brzinama i presao 30000km sa istim od kad ga imam i osim navedenog nisam imao nikakvih problema... bem li ga...:neznam:

• Smooth operator, 136 postova
  • Motocikl: nexus 300

Baci pogled na ovaj link, pa ce ti biti savrseno jasno sta TDM moze van asfalta.

Neki clanovi ovog foruma ce se sigurno setiti sta je izvesni vozac sa sve suvozacem radio na jednom crvenom TDM-u ove godine u pescari...

• Drug član, 1116 postova
  • Motocikl: ZUNDAPP KS 750

TDM moze na makadam ali samo sa obrim gumama sto je u nasem slucaju vrlo tesko zbog prednje gume 18 ke jedina guma koja je prednja i moze na tdm 850 i 900 a i makadam verzija je pirelli MT 90 i to u dimenziji 100/90 R 18 sa tom prednjom na makadamu imas upravljivost doduse samo na suvom u blatu si najeboo... a sto se tice continental guma ne uzimaj ni pod razno a posebno tkc 80 one su smece koje trese kao da vozis motokultivator.. Motor je dosta nizak pa bez zastite masine ne pomisljaj na makadam , definicija tdm je u svemu dobar ni ucemu najbolji meni je to sasvim ok. :zdravo:http://www.youtube.com/watch?v=Xs9Yj-U6U6E to izgleda tako nekako hahhaa

• Drug član, 2999 postova
  • Motocikl: FleXeR

Isao sam i ja sa SV-om u full oklopu tamo gde su ljudi ostavljali razne ENDURO motore na pola puta nizbrdo.....makadam, sa povecim kamenjem i stenama u putu, i na kraju zadnjih 30m velika strmina, ocenim da mogu jos dole ali verovatno necu izaci....!!!! Peske do kraja, gde se spustio jedan IMT i TENERA!!!!

P.S. sve moze, dok NE zaboli...... :moto3:

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

A Super Tenera?

Kod mladjeg brata TDM-a po meni su najveci problem auspusi, tj. nizak klirens.. To se razlikuje od recimo Dakijevog koji kaci i po afaltu kad ga muski obori.. do bivseg Mojsinog koji je bio dosta visi pa je mogao i na soft off..

Druga stvar je registracija.. prelazi klasu 750cca i skuplja je..

Moze malo i da trosi ulja..pogotovu pri vecim brzinama, ali svakako dobar motor za te novce i za 90% asfalta..

ST dobrih imas izmedju 1,5 i 2 soma.. tdm je malo skuplji, a ti biras za tvoje novce..

Koji god da uzmes hajdesada gume da stavis K-60 scout.. :moto3:

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Jbg, valjda samo meni ne radi :(

Not Found

The requested URL /german/designcafe/es/about/sports_touring/ was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Apache/2.0.63 (Win32) mod_jk/1.2.26 PHP/5.2.17 Server at www.yamaha-motor.ch Port 80

Nreadi ni meni , pisalo je da bi zadovoljili trziste 90 tih kada je u francuskoj pocela nova era supermoto motora za grad , gdje su proizvodjaci uzimali enduro motore i stavljali im ulicne tockove. a u njemackoj su bili trazeni laki motori sa niskom tackom tezista koji su dosta uski tako da bi bili idealno upravljivi u guzvi i u gradu . YAMAHA je odlucila da napravi nesto novo , radikalno . Tenerina masina je bila odlican izbor ali joj je hvalilo malo vise obrtnog momenta je je u gradu pokazivala problem sa poskakivanjem. odlucili su se za jacu masinu a i ram je tada bio preslab pa su i ram izmjenili, i napravili su prvi TDM Motor koji je bio i super moto jer se vozio kao super moto , koji je bio i enduro jer je imao enduro masinu i gume koje su skoro enduro. a super moto je bio los turing a tdm je bio odlican , zbog niskog tezista i dobrog obrtnog momenta , uske dikmenzije odlican je za grad jer se lako provlacio kroz uske prolaze.

Tako je nastao TDM motor pravljen namjenski da zadovolji potrebe vise trzista vise uslova , shodno tome nasytale su mnoge ljubomore jer mi imamo 5 motora u jednom motoru , u svemu dobar ni u cemu najbolji . brz 210 kmh udoban , odlicnih kocnica . odlicnih performansi , moze o makadam ali ne previse zahtjevan. sve u svemu idealno , a tome je pokazatelj YAMAHA TDM proizvodi se i danas 22 god posle prvog modela...

• Drug član, 2234 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013

Stevo, snimak i voznja su fantasticni, samo si trebao da snimis malo vidik sa vrha.

Reci nam, molim te, kojom kamerom si snimao? Snimak je odlican, bez podrhtavanja slike. :zdravo:

Ima i snimak sa vrha i slike , kamera je GO PROO skoro najlosijom rezolucijom 720 piksela 30 frejmova a jos postoje 720 p 60 f i 920 p 30 f i 1020 p 30 f znaci ova je skoro najlosija , tako svima toplo preporucujem ovu kameru ane ne fuul HD jer stvarno nema potrebe da bacate pare kad mozete kupiti kameru za 170 USD umjesto za 300 kao ja ...

• Svrati ponekad, 112 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS

Vozio sam tdm 900 tri sezone i zadnje sezone sam bas imao off road avanturice, bas me interesovalo sta moze i mogu da vam kazem da sam vise nego zadovoljanterao sam ga bukvalno svuda i preko reke i kroz blata, u ribe kad sam isao vise puta mi agregat do pola bio u vodi i nista, niti da stane, niti da mu fali nesto ( jedino sam na kraju prejebao auspuhe :zvizduk:). Tako da motor moze sve samo dok se covek malo navikne na njega.

:moto3:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja