Robin Hood 3967 Napisano Octobar 14, 2011 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam imao baš baš interesantno iskustvo na motoru... Vraćam se sa posla i idem Bulevarom Milutina Milankovića, onom ulicom iza "Belvila" i skrećem levo u Agostina Neta, pored Delta sitija. Stajem na onaj semafor "na pola" i posle toga hoću desno, u Jurija Gagarina. Kako je bilo dosta automobila koji hoće gde i ja, malo mu dajem po gasu u levoj traci da ih obiđem pa da i ja skrenem desno. Ali... Napolju hladno, asfalt hladan. Verovatno ni moje gume nisu daleko. Krećem da kočim... Blokada prednje, blokada zadnje. Puštam, pa ponovo kočim. Blokada prednje, blokada zadnje. Opet puštaj. Već nema ništa od skretanja desno, držim pravo i idem prema raskrsnici sa J. Gagarina gde je ispred mene crveno svetlo, a kroz raskrsnicu prolazi gomila automobila sa nervoznim vozačima koji žure kući. Desnom trakom u J. Gagarina (najbližom koju bi ja mogao da presečem) ide GSP autobus... Ponovo kočim i pogađate... blokada prednje, blokada zadnje... ponovo puštam. Ima i pešaka na pešačkom, mada ne mnogo tako da srećom nikog neću pokupiti, ali 100% ulećem kroz crveno u prepunu raskrsnicu pred autobus ili automobile koji me od istog tog autobusa verovatno ne vide... Izgaziće me kao magarca. Da li da skačem sa motora? Žena desno od mene na ostrvu vidi da sam u problemu i izbezumljeno gleda šta će se desiti. Mislim da sam i četvrti put blokirao oba točka kada sam se zaustavio, oko metar, metar i po u traci gde se kretao autobus. Srećom, da li zbog obližnje stanice ili me je vozač primetio, autobus još nije stigao do mene i uspeo sam da se odguram malo unazad, taman da me ovaj obiđe. Onoj ženi sa ostrva je ostala razjapljena vilica. Ja sam počeo da se smejem. Sad izmerih na Google earth-u, mislim da sam zaustavnu liniju na semaforu prešao za punih 18 metara. Sreća što je širok bulevar a i sve ostalo jer bih, da je drugačije, završio u sred raskrsnice. Mislim da sam kočio negde oko 50 metara, možda koji metar više. Iako mi je pomoglo što sam hladnokrvan i ne paničim pa sam, mislim, kočio najbolje što je moglo, imao sam bre sreće koliko sam težak! Znači motor mi je klizao kao po ledu. Kako krenem da kočim, blokada. Gledam kako ulećem u punu raskrsnicu a ne pitam se previše. Ljudi, zajebano je do koske. Motor poteže kao i leti, ali je kočenje katastrofalno! Čuvajte se 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Octobar 14, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan U bre, brate.... pa koliko si ti to brzo išao kada ti je četiri puta blokiralo sve?!?!?! I kakve su ti gume? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Octobar 14, 2011 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Nisam siguran, mislim 90-100... Gume su korektne, ali radim blizu... NIsam imao kad da ih zagrejem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano Octobar 14, 2011 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan А брзина кретања је била? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Octobar 14, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Sa stotkom... pa srećni smo što pišeš večeras na forumu... Moglo je BAŠ SVAŠTA da bude... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Octobar 14, 2011 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan jao bre ispreseca me živog, a sutra sam mislio da turim nove tablice i da obrnem neki krug da me želja mine...a sad moram da mislim na ovaj tvoj slučaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Octobar 14, 2011 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Ali baš svašta... Inače, Jurija Gagarina je veliki bulevar na Novom Beogradu i kroz tu raskrsnicu se prolazi kolima opušteno sa 70-80 da te, jelte, ne bi uhvatilo crveno. A bilo je jako puno automobila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Octobar 14, 2011 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan al` како da voziš 50 pa i 60, kad automobili idu bar 80-90 i više? prosto te guraju da moraš da pratiš brzinu, i onda se ti zaustavi kad npr. četiri točka ispred tebe zakoče u mesto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Octobar 14, 2011 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Ček ček, da vidim jel mi ispravna matematika. Išao si oko 100km/h, kočio i zaustavio se poslje 50m (možda koji metar više), punih 18m poslje zaustavne linije. Znači da bi se zaustavio na liniji tvoj zaustavni put sa 100km/h bi trebao da bude 32m(možda koji metar više). To je teško postići i kad su asfalt i gume zagrijani. A nije ni trebalo da bude hladno, mogla je da bude fleka od ulja ili nafte, ipak je to raskrsnica sa semaforom. Ne treba da se čuvate zime, nego sebe samih, stotka po gradu u gužvi je žešće kockanje. 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Octobar 14, 2011 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Ne, nisam trebao da stanem vec da skrenem desno. To ne moram da uradim sa 0 na sat, mogu i sa 40-50. Da je bilo toplo, sigurno bih to i uradio kao i dosta puta do sada. Ispravio sam motor prema toj raskrsnici da bih mogao da kočim najbolje što mogu. I nisam siguran da li je bilo okruglo 100. Možda i 90, ne znam. Prva gas, druga gas. Toliko je bilo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Octobar 14, 2011 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan ček ček, jel su tebi blokirale kočnice pa si proklizo? nešto kao kad panično do daske daš po kočnici, dok creva ne popucaju ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pera-s 434 Napisano Octobar 14, 2011 Kontraš!, 1271 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KLX 650 sm/enduro Prijavi odgovor kao problematičan vreme je za ABS neso.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krema 207 Napisano Octobar 14, 2011 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Novi Bgd Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan I nisam siguran da li je bilo okruglo 100. Možda i 90, ne znam. Prva gas, druga gas. Toliko je bilo A ogranicenje 50 km/h. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5939 Napisano Octobar 14, 2011 Svakom po zasluzi, 12419 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ne brinite se, Nenad odlično vlada motorom, video na Kursu bezbedne vožnje a i u zajedničkim vožnjama Hladne gume i temperatura asfalta 7 - 8 stepeni max uzrokuju ponašanje naših guma pri kočenju kao da su plastične. Mislite o tome pri kočenjua a to "izigravanje ABS" je jedino pametno što je Neša mogao da uradi kad se već svojom (ipak) lošom procenom uslova na putu našao u ovakvoj zeznutoj situaciji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Octobar 14, 2011 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan ček ček, jel su tebi blokirale kočnice pa si proklizo? nešto kao kad panično do daske daš po kočnici, dok creva ne popucaju ? Da, blokirale su mi kočnice ali uopšte nisam jako kočio. Inače kočim mnogo žešće nego što sam u pomenutom slučaju. @Pera što plaća putarinu Pa ABS ne skraćuje kočioni put, nego sprečava blokadu točkova i ostavlja upravljivost. U svakom slučaju, prošao sam veoma jeftino. Vidite pa se setite ovog mog primera kad ste na motoru. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pera-s 434 Napisano Octobar 14, 2011 Kontraš!, 1271 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KLX 650 sm/enduro Prijavi odgovor kao problematičan pa u ovom tvom slucaju bi definitivno skratio kocioni put jer to sto si ti stigao da uradis 4 puta abs bi uradio 44 puta i stao bi verovatno pred semafor... od sad moje putarine placam u fond za tvoj abs 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sreten75 397 Napisano Octobar 14, 2011 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Dorcol Motocikl: zx12r Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam se danas malo provozao,sve laganica,a imao sam osecaj da mi se prednji tocak stalno mrda levo-desno,kao kad bi vozio bajs bez srafova na osovini.A gume dobre,izgleda da je hladnoca u pitanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10499 Napisano Octobar 14, 2011 Hronični Motociklopata, 7325 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan nadam se da ucis na greskama jedina pozitivna stvar kod pravljenja gresaka je to sto nam daje mogucnost da naucimo da razlikujemo ispravno i pogresno iz prve ruke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan Nešković 801 Napisano Octobar 14, 2011 Bivši baksuz :), 599 postova Lokacija: Beograd / Leskovac Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam pre neki dan imao kombinaciju sa: - klizavim šahtom, - vlažnim asfaltom, - šljunkom i peskom (rezidual raskopane, pa zatrpane ulice) i - taksistom koji izleteo iz sporedne ulice, uglavio se ispred mene i nalego na kočnicu. Pogađate epilog: toga dana sam išao kod Peđe u Labos da mi izvlači crash bar. Sreća pa sam išao dovoljno sporo, te sam dobro prošao. Hladno vreme, mokro - klizavo... Samo sam pipnuo kočnicu, a bajk se pobunio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sreten75 397 Napisano Octobar 14, 2011 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Dorcol Motocikl: zx12r Prijavi odgovor kao problematičan Mozda je ipak sezona prosla :'( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12702 Napisano Octobar 14, 2011 Ne silazi, 7363 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Opste je pravilo voziti lagano u ovim uslovima mada gume i te kako imaju udela. Prosle godine sam vozio dok nije pao sneg a tada sam montirao obe glanz nove Dunlop GT301 i to je radilo posao medjutim osecalo se da nemam kontrolu i mogucnosti kao za vreme toplih dana. Tako da, savetujem da ako nemate dobre (odlicne gume) ne izlazite bez preke potrebe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Almighty 445 Napisano Octobar 15, 2011 Banda Opasnih, 396 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 4TX Prijavi odgovor kao problematičan I nisam siguran da li je bilo okruglo 100. Možda i 90, ne znam. Prva gas, druga gas. Toliko je bilo Prva gas, druga gas... Znam te pusko od kad si pistolj bila Cuti, prosao si do 00, sledeci put "malo" neznije po tom gasu da ne bi bio "cannon fodder", mislim i sam znas, sta ima ja da ti pricam, doslo 'ladno vreme... (malo prebrzo hladno za moj ukus ali sta da se radi ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Elektrometla 86 Napisano Octobar 15, 2011 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: NS Motocikl: Hornet 600 '02 Prijavi odgovor kao problematičan nek je sve proslo ok, fala na iskustvu koje si podelio sa nama... ovih dana se predvidja i 0 stepeni ujutro, a ja se ozbiljno razmisljam da tih par dana motor do posla zamenim gradskim busom... sta vi mislite? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zoltan 583 Napisano Octobar 15, 2011 Drug član, 1015 postova Lokacija: Novi Beograd-blok 63, Herceg Novi-Baosici Motocikl: Honda CBR 900 RR Prijavi odgovor kao problematičan Druze dobro si prosao, da ti kazem sledeci put sporije, znas i sam nisi mali! Neka si ti nama ziv i zdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Octobar 15, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Mozda je ipak sezona prosla :'( A baš da je prošla! Ima nas i koji iskoristimo kompletnu registraciju 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...