Dexterr 1969 Napisano April 15, 2005 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Moja prva kaciga, MDS Strada, kupljena za 69E,(Markos NS) teško da je vredna pomena, ali joj dugujem toliko da kažem da je jako dobro èuvala glavu od MUŠICA :oops::oops:. Sledeæa je AGV GP1 (90E, Markos BG), koja, iako je ekipa ne voli, meni dobro služi i dan danas, uz napomenu da stvarno uživa u tome da mi zamagli s vremena na vreme:x i ima ugradjen speed-limiter, te pri jaèim 3-cifrenim brzinama obaveštava šuštanjem da sam van zakonskog limita:roll:, a ni promaja joj nije stran pojam:oops: !!! Dok se ne bude imalo oko 200E za pravu stvar na glavi, rado æu biti sam svoj predmet NAsmevanja za ovu oblas' :finger::shock: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrejp 24 Napisano April 16, 2005 In memoriam, 884 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan moja kaciga je Jet tipa sa vizirom, AGV Sonic, i uzeo sam je kod Markosa BG ali na sajmu, 65 Eura. Totalno je super, preporucujem je kao econo-budget varijantu za sve one koji sedaju na ma koji skuter. Poredjenja radi, Piaggio Jet je 135 Evra, Nolan Jet sa vizirom je 160 (!) a Givi novi model je 150 Еvra. Probao sam ih sve tri, i tvrdim da ne leze nista bolje, cak bih rekao da mi je AGVova najudobnija i najlaksa je (1150gr dok su ostale 1250-1350) O nekoj integralki drugom prilikom - prvo da sledece sezone uzmem bajk sa getribom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano April 16, 2005 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ovako nekada davno sam imao kacigu firme Boeri koja nije bila nova i l dobio sam je na poklon i o njoj i nemam sta da kazem posto je bilo davno.Sledeca kaciga koju sam kupio bila je AGV GP-1, odlicna kaciga za te pare, ali isto kao i Dexter i ja imam slicna iskustva o njoj. I pre neki dan sam kupio ono sto mislim da je minimum pravog kvaliteta.To je Nolan N101.Za one koji neznaju to je open kaciga kojoj se vadi cela unutrasnjost i moze se prati, kaciga koja ima pinlock anti fog vizir i koja ima sve moguce zastite oko vrata i brade protiv vetra takodje ima mogucnost ugradnje interkoma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1920 Napisano April 16, 2005 Vlasnik sajta, 5371 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Do sada sam imao iskustva sa 4 kacige, koje su kupljene nove. Prva je bila AGV Targa - flip up kaciga (kaciga sa preklopom) i iskustva sa njom su bila skroz korektna. Nije imala neki poseban antifog sistem, ali sva sreca pa nije nesto posebno ni maglila. Jedina mi je zamerka na kacigu to sto kad se podigne vilica, centar tezine kacige postane dosta pomeren ka napred, tako da mi je stvarno obaralo glavu ka napred. Doduse, nisam nesto ni nosio kacigu tako, pa to i nije neka ozbiljna zamerka. Kostala je oko 150e u Markosu. Druga kaciga koju sam kupio je AGV XVent Rossi replika. Mozda ste me videli u gradu (crn motor i zuta rossi kaciga sa prepoznatljivim airbrush-om na poledjini kacige). Kaciga je replika trkacke kacige, tako da je stvarno odlicna. Nista ne susti, extra malo magli i lagana je. Upravo zbog toga sto je trkacka, zamerka mi je bila zbog lock sistema za bradu - najjednostavniji je, bez ikakvog skljoc mehanizma, vec moras rucno da zavlacis kais kroz gajke. Kostala je 200e, a kupljena je, mhm, ispod ruke . Inace, u Markosu je cena te kacige nesto manje od 500e. Treca kaciga je AGV GP-1, ali je i nisam koristio nesto posebno. Utisak je, kad je uporedim sa xvent kacigom, vrlo nepovoljan, ali dobro. Cetvrta kaciga, i za sad najbolja, je Nolan N101 Vintage (pomenuo je Dirty). Isto je flip-up kaciga i crne mat je boje. Kupio sam je sa duplim vizirom, tako da ne postoji sansa da zamagli, cak i kad stanem na semaforu. Nesto je teza od AGV XVent kacige, ali se to ne primecuje u voznji, tj. barem ja nisam primetio. Imam sve same pohvale za kacigu. Recimo, kad se podigne vilica, ona bude zabacena skroz unazad (jer je osa preklapanja ex-centricna), tako da ne postoji onaj problem kao kod AGV Targa kacige. Kupljena je u Rimu za 250e, ali ni kod nas cena nije mnogo veca - 264, ali bez duplog vizira. Eto. Toliko od mene. :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano April 20, 2005 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Na Sajmu motora u Somboru sam kupio Suomy Booster kacigu (110EUR), cini mi se da nije losa... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...