Pemac 6 Napisano Octobar 11, 2011 U prolazu, 83 postova Lokacija: Bela Crkva Motocikl: Honda CB500 / MZ ETZ 150 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav.Trazio sam po netu ali nisam uspeo da nadjem.Da li neko zna kako skinuti blokadu sa honda cb 500 ca 34 kW na 43kW i koliko od prilike kosta taj zahvat kod majstora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Octobar 11, 2011 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Na ovom linku http://www.bikechatforums.com/viewtopic.php?t=195783 se pominje promjena guma na usisu i stavljanje većih dizni. Nove dizne su ti oko 5Eura po komadu, a gume oko 25-30Eura po komadu. I da odneseš to nekom razvikanom majstoru koji dere, ne može ti uzet 50Eura za taj posao, sa sve čišćenjem i štelovanjem karbova. Znači zavisi preko koje kombinacije ćeš da nađeš djelove i ko će to da ti ugrađuje, ali orjentaciono između 100 i 150 Eura. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Octobar 11, 2011 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Na ovom linku http://www.bikechatf...ic.php?t=195783 se pominje promjena guma na usisu i stavljanje većih dizni. Nove dizne su ti oko 5Eura po komadu, a gume oko 25-30Eura po komadu. I da odneseš to nekom razvikanom majstoru koji dere, ne može ti uzet 50Eura za taj posao, sa sve čišćenjem i štelovanjem karbova. Znači zavisi preko koje kombinacije ćeš da nađeš djelove i ko će to da ti ugrađuje, ali orjentaciono između 100 i 150 Eura. mozda se usisne gume samo iseku skalperom a dizne ..pa nisu bas 5e po komadu ali..tu su negde.. ali uz dizne idu i igle za sibere druge,jer uz vecu diznu mora i sira iglica sibera,nije pravilo,ali je to skolski nacin.... pa se takodje skidaju blokade sa sibera,ako ih ima.to se skida za minut,parce plastike... mozda treba prezubiti bregaste,jer je to vec pitanja trzista za koje je namenjena,na pr,za ch trziste se motor izmedju ostalog blokira i na zupcenju na bregastoj,za pola zuba na.pr. ili mozda mozda,mada se to retko kad u praksi nalazi,promeniti bregaste... i na poslednjem mestu mozda drugo paljenje i otvoreni izduvi,, e sad,sta je sve od toga.... a mozda i nis nemora da kupi,mozda se sve radi u taku na licu mesta prvo treba otvoriti karbove i videti situaciju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Octobar 11, 2011 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan mozda treba prezubiti bregaste,jer je to vec pitanja trzista za koje je namenjena,na pr,za ch trziste se motor izmedju ostalog blokira i na zupcenju na bregastoj,za pola zuba na.pr. ili mozda mozda,mada se to retko kad u praksi nalazi,promeniti bregaste... i na poslednjem mestu mozda drugo paljenje i otvoreni izduvi,, Sumnjam da su toliko ekstremni zahvati, to možda kod onih još prigušenijih varijanti, ovo je skoro skroz otvorena verzija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Octobar 11, 2011 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan mozda treba prezubiti bregaste,jer je to vec pitanja trzista za koje je namenjena,na pr,za ch trziste se motor izmedju ostalog blokira i na zupcenju na bregastoj,za pola zuba na.pr. ili mozda mozda,mada se to retko kad u praksi nalazi,promeniti bregaste... i na poslednjem mestu mozda drugo paljenje i otvoreni izduvi,, Sumnjam da su toliko ekstremni zahvati, to možda kod onih još prigušenijih varijanti, ovo je skoro skroz otvorena verzija pa sad,,,,imali smo slucajeva,,a pogotovu kod honde... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pemac 6 Napisano Octobar 14, 2011 U prolazu, 83 postova Lokacija: Bela Crkva Motocikl: Honda CB500 / MZ ETZ 150 Prijavi odgovor kao problematičan E bas te bregaste me brinu.Da li neko sa sigurnoscu moze da kaze kako su cb 500 blokirane.neke znam da su preko smanjenih precnika usisa i izduva, ali da li postoji cb 500 od 97 pa novije kod kojih je blokada uradjena preko bregastih??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mcm-racing 184 Napisano Octobar 19, 2011 Zainteresovan, 647 postova Lokacija: TEMERIN Motocikl: ZXR 750 R Prijavi odgovor kao problematičan E bas te bregaste me brinu.Da li neko sa sigurnoscu moze da kaze kako su cb 500 blokirane.neke znam da su preko smanjenih precnika usisa i izduva, ali da li postoji cb 500 od 97 pa novije kod kojih je blokada uradjena preko bregastih??? NE postoji blokada preko bregastih ....inace imas 3 verzije cb 500 sa 25kw 37kw i 43kw 25 kw dizna 125 usisne stucne su manjeg precnika i opruge sibera 37 kw dizna 122 usisne stucne su veceg precnika i opruge sibera 43 kw dizna 122 usisne stucne su veceg precnika a opruge sibera su iste kao za 37kw Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Octobar 19, 2011 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan E bas te bregaste me brinu.Da li neko sa sigurnoscu moze da kaze kako su cb 500 blokirane.neke znam da su preko smanjenih precnika usisa i izduva, ali da li postoji cb 500 od 97 pa novije kod kojih je blokada uradjena preko bregastih??? NE postoji blokada preko bregastih ....inace imas 3 verzije cb 500 sa 25kw 37kw i 43kw 25 kw dizna 125 usisne stucne su manjeg precnika i opruge sibera 37 kw dizna 122 usisne stucne su veceg precnika i opruge sibera 43 kw dizna 122 usisne stucne su veceg precnika a opruge sibera su iste kao za 37kw postoji blokada preko bregastih,mislim na zupcenje...pola zuba pomereno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pemac 6 Napisano Octobar 19, 2011 U prolazu, 83 postova Lokacija: Bela Crkva Motocikl: Honda CB500 / MZ ETZ 150 Prijavi odgovor kao problematičan postoji, ali da li postoji na cb 500 je mene interesovalo.mcm racing je serviser tako da kontam da ima vec iskustva.hvala 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitos 63 Napisano Decembar 1, 2011 U prolazu, 48 postova Prijavi odgovor kao problematičan bokilic postoji blokada preko bregastih,mislim na zupcenje...pola zuba pomereno... molim te samo mi kazi na kojem to motoru si pomerao pola zuba bregaste konkretno i kako??lancanik na bregastama je vezan na obicno dva sarafa ......a posto lancanik nije proslicovan na rupama za srafove (sto je i logicno da nesme da bude) kako si mogao onda da pomeris faze ?Zivo me interesuje a nadam se i druge na forumu Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 1, 2011 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan molim te samo mi kazi na kojem to motoru si pomerao pola zuba bregaste konkretno i kako??lancanik na bregastama je vezan na obicno dva sarafa ......a posto lancanik nije proslicovan na rupama za srafove (sto je i logicno da nesme da bude) kako si mogao onda da pomeris faze ?Zivo me interesuje a nadam se i druge na forumu Hvala prosto,postoje kao kod pegasa recimo lancanici na kojima je moguce pomeriti bregastu pola zuba tamo amo... a nije jedini motor, postoje i kod nekih modela po dve rupe x 2 na samom kacenju na bregastoj. kod pegasa direktno imas da biras za ch ili za e trziste,pa pomeras bregastu,bice slika za mesec dana sad kad rasturim mog pegasa za servis.. pa ako ti nije jasno bice ti jasnije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pemac 6 Napisano Decembar 6, 2011 U prolazu, 83 postova Lokacija: Bela Crkva Motocikl: Honda CB500 / MZ ETZ 150 Prijavi odgovor kao problematičan Ajde Bokilic ako nije frka, reci mi sta sve treba proveriti kod stelovanja karburatora na cb 500(srafovi za podesavanja, iglice,sinhrozizacija,merenje vakuma), vidim da vec imas iskustva, a ja sam od skoro srecni vlasnik jedne cb 500 tako da se ranije nisam susretao sa karburatorima te vrste(ali sam zati karburatore od mz a doktorirao (motor lepo ide , ali cini mi se da malko vise trosi)pa hocu da proverim stanje filtera za vazduh i karbove kad budem imao vremena.Odmah da se izvinim za off, ali posto smo zakljucili da je blokada u karburatoru, onda i nije tako strasno skretanje sa teme:)) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hotazmaj 84 Napisano Decembar 7, 2011 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Sarajevo,BiH Motocikl: VFR 750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Kolika je ta velika potrosnja na cb-u? Ja sam isto imao Cb500 i troslia mi je nekih 6l a mogla je i vise. Nije mi to dalo mira pa sam skidao karburatore, cistio, sinhronizirao ali nista nije pomoglo i potrosnja je ostala ista. I tako ja slucajno uzmem manual i nadjem podatak o potrosnji od 5,8 ili 5,9l nisam bas 100% siguran dok ne dodjem kuci i pogledam manual. Sad mi vfr koji ima 250ccm vise i 2 cilindra vise ne trosi 5,5l Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SKINHEAD 8 Napisano Decembar 19, 2011 U prolazu, 12 postova Lokacija: Beograd,Zvezdara,Olimp Motocikl: Honda Shadow 750,Honda CB 500,Mondial 150 Prijavi odgovor kao problematičan e ima ovde još jedan koji je kupio skoro cb 500 1997.god i baš pre neki dan sam ga rasturio u proste činioce,da ga pregledam do detalja.Potrošnja mi je bila oko 7-7,5 l/100km,što me malo zabrinulo pa sam i ja skinuo karbove ,naravno ,uprostio ih do šrafa.Prvo sam naleteo na gomilu sitnog taloga,kao soc od kafe,babaroge i štošta još.Uzeo sam ABBRO sprej za karburatore i `ebao im kevu.Ene ih sjaje se ko pasja `udanca... Moje pitanje je kolika je zaebancija štelovanje pošto neam vakum mašinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pemac 6 Napisano Decembar 23, 2011 U prolazu, 83 postova Lokacija: Bela Crkva Motocikl: Honda CB500 / MZ ETZ 150 Prijavi odgovor kao problematičan napravis od creva barometar i pici, mislim da ima na i ovde na forumu nesto o tome http://cdn.bjbikers.com/images/imported/iY/kB07h_sinkronizacija.jpg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SKINHEAD 8 Napisano Decembar 27, 2011 U prolazu, 12 postova Lokacija: Beograd,Zvezdara,Olimp Motocikl: Honda Shadow 750,Honda CB 500,Mondial 150 Prijavi odgovor kao problematičan Fala,dogovorio štelovanje sa ortakom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...