Jump to content

Moto Zajednica

Prerade, caferacer-i, fighteri sa stilom

Recommended Posts

• Drug član, 1138 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

Evo jedne prerade, meni se licno ne svidja ali se vidi da je u nju ulozeno mnogo truda i novca, pa samim tim je i predstavljam ovde

U pitanju je honda cbr 1000f model za 1987...

post-3755-0-19310800-1318527490_thumb.jpg

post-3755-0-20021900-1318527502_thumb.jpg

post-3755-0-53003300-1318527514_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6558 postova
  • Motocikl: konzerviran

Stare Kawe serije Z,pa cak i one cvaje (KH) su mozda i najlepsi golaci.Mnogo to nesto prekrajti,dodje mu k'o zlocin.

Steta za onu XT odozgo,mislim da su je upropastili.

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Evo jedne prerade, meni se licno ne svidja ali se vidi da je u nju ulozeno mnogo truda i novca, pa samim tim je i predstavljam ovde

U pitanju je honda cbr 1000f model za 1987...

Ni meni se nešto ne sviđa ovako u kompletu, ali ima stvarno nekih detalja koji su :care:

Kao recimo blatobrani, originalno, praktično, a i ne stoje mu loše

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

Prerade sa stilom? :zbunjen:

Moguće, ako se budže oklopi od novijeg-ljepšeg modela i ako to radi neko ko ima osjećaja za to.

Cafe Racer-i i Street Fighter-i su odavno postali nadmetanje, ko će više da se usere u svoj motor. Ko će da stavi niži volan, širi volan, krivlji volan, uže sjedište, kraće sjedište, visočije sjedište, ko će da napravi auspuh koji služi da najbolje grmiš, pucaš, ispržiš nogu, ko će da smuti ružniju boju, nađe najogavniju masku, očerupa najdlakavijeg šišmiša da tapacira sjedište...

I ko će drugi nego italiani, napraviti street fighter-a ili cafe racer-a da izgleda kako treba, a uz to ima i neku svrhu.

2010-Ducati-Streetfighter.jpg

2006-ducati-sport1000c.jpg

Ovako su svi cafe racer-i i street fighteri izgledali u glavama svojih tvoraca, pre nego su se odlučili da ih učine "posebnim", da im daju neki "lični pečat". Neki su bili uspješni u tome, velika većina nije.

P.S. Znam da ovo ne spada u prerade, ali su jedini sa stilom u toj klasi

Evo ga jedan pravi fajter,koji ima pravu funkciju,kojeg je lepse voziti od dukatija koji nema nikakvu funkciju osim da drnda,i sto je njesra koje dosta kosta i ima skupo odrzavanje....

http://i292.photobucket.com/albums/mm8/macdaddyblake/sf3.jpg

• Xtreme, 391 postova

Evo ga jedan pravi fajter,koji ima pravu funkciju,kojeg je lepse voziti od dukatija koji nema nikakvu funkciju osim da drnda,i sto je njesra koje dosta kosta i ima skupo odrzavanje....

Mene bi bila sramota da vozim kvazi okrpljen R6 kao ovaj na slici. Mislim ako je vlasniku bio cilj da mu motor izgleda neprepoznatljivo onda je uspeo,jedva da lici na Yamahu. A da ima funkciju ima,da flahovima drzi ono maski sto je ostalo

Funkciju.....ha ha, super

:moto2:

Ne znam šta je smješnije, njegova "funkcionalnost" ili činjenica da si ga stavio u temu "prerade sa stilom"

Mene bi bila sramota da vozim kvazi okrpljen R6 kao ovaj na slici. Mislim ako je vlasniku bio cilj da mu motor izgleda neprepoznatljivo onda je uspeo,jedva da lici na Yamahu. A da ima funkciju ima,da flahovima drzi ono maski sto je ostalo

A nije te sramota da vozis matorog rg-a hahahah...

Osnovna funkcija ovog motora je stunt,a ovi flahovi strucnjace na rg 80 su crash barovi,da kad motor padne,padne na njih i po njima kliza,inace ovakvi motori se prave uglavnom od potpuno ispravnih i kompletnih motora...

Funkciju.....ha ha, super

:moto2:

Ne znam šta je smješnije, njegova "funkcionalnost" ili činjenica da si ga stavio u temu "prerade sa stilom"

A koja je funkcija dukatijevog fajtera,osim da drnda i da sa njim odes do kafica i da se pohvalis crvenom frezom....

I jos nesto me interesuje,jel ima tvoj motor neku funkciju osim da sve pare potrosis za njega opravljajuci ga,da uzivas u brzini to ne mozes,jer je spor da sporiji ne moze biti,a i to koliko moze ne smes da mu das gas poispadace klipovi,ili ce prolupati,a opet kako i da stanes kad mu ni kocnice ni ogibljenje nije nesto :),a za neko putovanje bi i mogao,ali ne ipak ni to jer ti na tvom nemas ni sediste,vec neki tanki sundjercic,to odgovara za voznju do 2km maksimum....

Ne znam baš ko iz teme u temu dokazuje koliko je ograničen...

Možda je to osoba koja nikad ništa pametno nije rekla, samo podjebava iz teme u temu, hvali svoj polomljeni R i slične "prerade", a na avataru mu je njegova slika pored Mel Gibsona :jee:

• Podržavam 4

• Xtreme, 391 postova

A nije te sramota da vozis matorog rg-a hahahah...

Osnovna funkcija ovog motora je stunt,a ovi flahovi strucnjace na rg 80 su crash barovi,da kad motor padne,padne na njih i po njima kliza,inace ovakvi motori se prave uglavnom od potpuno ispravnih i kompletnih motora...

Pametnice nasa :takoje:

Cega da me bude sramota? :neznam: Pre tog matorog RG-a sam vozio FZR-a od 600 kuba pa me opet nije bila sramota. Inace FYI taj matori RG je godinu dana stariji od tvog fajtera :lol:

Hvala ti sto mi objasnio sta je crash bar i koja mu je funkcija. Resio si mi misteriju,a ja se godinama pitam kakvi mi to tumori rastu po Suzani :stabre:

Vecina fajtera nastaje tako sto neko kupi slupan ili sam slupa RR motor. Kod nas je taj slucaj u 85% situacija. Seti se od cega si uradio svoj motor ;) Btw Dukati koji si citirao pri kacenju slike R6-ice je cafe racer (ako me moc razlikovanja kategorija i dalje sluzi,a verujem da je tako) i nema nikakve dodirne tacke sa osakacenim R-om. Mozda je ta R6-ica i bila cela pre prerade,ali po "kvalitetu" i potencijalu majstora koji je krojio crash bar koristeeci se flahom ne bih rekao.

I za kreatora teme: zasto si uopste i dodao "fajteri sa stilom" u naziv teme kad vec postoji jedna tema gde se kace slike fajtera? Tema je imala lep potencijal..

• Podržavam 2

Rg i da je nov je njesra...

Ova r6 mora biti ovakva,jer sluzi za stunt.....

A od cega sam ja uradio moj motor,prosvetli me.... meni licno je bilo lakse da uradim kakav je fabricki bio,ali ja to nisam zeleo,vec sam ulozio duplo vise para i vremena,da bi napravio kako je meni odgovaralo...

• Xtreme, 391 postova

Rg i da je nov je njesra...

Ova r6 mora biti ovakva,jer sluzi za stunt.....

A od cega sam ja uradio moj motor,prosvetli me.... meni licno je bilo lakse da uradim kakav je fabricki bio,ali ja to nisam zeleo,vec sam ulozio duplo vise para i vremena,da bi napravio kako je meni odgovaralo...

Ok tvoje mosljenje,meni je dovoljan :zdravo:

Od cega?! :lol: Ti mene zayebavas! Od motora u fabrickom stanju si napravio fajtera,pobedio si :care: A da si ga sredio za sve pare jesi :takoje:

@ mohiganjc

Ako si stvarno uložio više para u svoju "preradu", nego bi potrošio na vraćanje u fabričko stanje ti nisi samo glup(kao što sam do sad mislio) nego si i izuzetno nesposoban(mislio sam i ovo, al to nisi tako često dokazivao).

A tema je "Prerade sa stilom", a ne "Srbijanac sa kompleksima", tako da kad urednici ovo pobrišu mogao bi da se pridržavaš toga.

@ Thaedass

Ono što je on okačio je olomljeni R6 koji je neko "preradio" da mu služi za izdrkavanje a ne za stunt. Jer da ga je neki profi preradio za stunt stavio bi mu korman(veća mogućnost pokreta), drugačije nogare za vozača(veće, zbog boljeg oslonca), skinuo nogare za suvozača(da mu se pri padu ne zabiju u nogu), sklonio sve plastike koje nisu neophodne, udubio bi rezervoar i stavio slajdere na prednjoj i zadnjoj osovini. A ovde je neko, ko je već jednom pao i polomio se, stavio crashbar da kad opet padne ne slomi istu nogu.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja