Jump to content

Moto Zajednica

HID H1 sijalica za Yamahu FZS600

Recommended Posts

• Zainteresovan, 595 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125

Moj motor je Yamaha Fazer FZS600 (sa kockastim farovima).

Uzeo sam HID (xenon) komplet (mali moto balast, ECU i H1 xenon sijalica). Problem je što ne znam kako da fiksiram xenon sijalicu na držač H1 sijalice na mom motoru. Na Yamahi TDM je taj držač malko drugačiji i drugar je to ugradio bez problema. Je li ko imao iskustva s ovim? Mislim, lepak, silikon, štap kanap mi nisu strani, ali verujem da postoji elegantnije rešenje. Hvala unapred.

Ovako nekako izgleda HID komplet:

http://www.ebay.co.uk/itm/XENON-HID-Headlamp-Conversion-new-Yamaha-Fazer-600-/380294129095

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 595 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125

Vidi OVDE kako su to neki rešili.

Hvala čika Arakise. Naleti sledeći vikend do NS da zalijemo novu sijalicu. :)

Elem, rešenje je bilo jednostavno (ako još neko ima takav motor i patent). Čim sam video kakva je H7 xenon sijalica. Pošto ima plastičnu "kragnu", ona se malo ukroji i taman pasuje na ležište na Fejzeru, bez adaptera koji ide za klasične H1 halogenke (adapter se lepo spakuje tamogdećugatražiti100godinakadamiopetzatreba i čeka bolje dane). Gotovo - sijaaa! :takoje:

Nisam imao vremena, ali pretpostavljam da će H4 xenon, ako mu je isto plastična "kragna" moći još bolje da se ukroji pošto je H4 original sa još širom tom kragnicom. Eto. A vidim da su se ljudi dovijali sa štipaljkama i šta ti ja znam čime. Ovo za sada drži preko džombi i rupa i ne pomera se. Videću večeras kako sija. :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja