Slaninar 630 Napisano Octobar 8, 2011 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Novi Sad - Liman Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125 Prijavi odgovor kao problematičan Moj motor je Yamaha Fazer FZS600 (sa kockastim farovima). Uzeo sam HID (xenon) komplet (mali moto balast, ECU i H1 xenon sijalica). Problem je što ne znam kako da fiksiram xenon sijalicu na držač H1 sijalice na mom motoru. Na Yamahi TDM je taj držač malko drugačiji i drugar je to ugradio bez problema. Je li ko imao iskustva s ovim? Mislim, lepak, silikon, štap kanap mi nisu strani, ali verujem da postoji elegantnije rešenje. Hvala unapred. Ovako nekako izgleda HID komplet: http://www.ebay.co.uk/itm/XENON-HID-Headlamp-Conversion-new-Yamaha-Fazer-600-/380294129095 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6200 Napisano Octobar 9, 2011 Svakom po zasluzi, 12452 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Vidi OVDE kako su to neki rešili. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slaninar 630 Napisano Octobar 9, 2011 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Novi Sad - Liman Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125 Prijavi odgovor kao problematičan Vidi OVDE kako su to neki rešili. Hvala čika Arakise. Naleti sledeći vikend do NS da zalijemo novu sijalicu. Elem, rešenje je bilo jednostavno (ako još neko ima takav motor i patent). Čim sam video kakva je H7 xenon sijalica. Pošto ima plastičnu "kragnu", ona se malo ukroji i taman pasuje na ležište na Fejzeru, bez adaptera koji ide za klasične H1 halogenke (adapter se lepo spakuje tamogdećugatražiti100godinakadamiopetzatreba i čeka bolje dane). Gotovo - sijaaa! Nisam imao vremena, ali pretpostavljam da će H4 xenon, ako mu je isto plastična "kragna" moći još bolje da se ukroji pošto je H4 original sa još širom tom kragnicom. Eto. A vidim da su se ljudi dovijali sa štipaljkama i šta ti ja znam čime. Ovo za sada drži preko džombi i rupa i ne pomera se. Videću večeras kako sija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...