Jump to content

Moto Zajednica

RT: Manja popravka

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 123 postova
  • Motocikl: Hornet 600 '02

kako bi tek izgled'o veliki zahvat?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!? :staa::zbunjen:

nadam se da je ovo bas dobar majstor koji je zapamtio sve gde je sta stajalo, jer mi nesto ne deluje da je bilo ''samo cemo dva sarafa, i gotovo...''

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• motoras, 2471 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

A danas stigao i japanski BMW

181020111559.jpg

181020111560.jpg

Ako neko ne zna radi se o modelu K1 :moto3:

Auuuuuuuu....brale,svaka ti cast!!!! :takoje:

• Svrati ponekad, 262 postova

svaka cast kolega! redak model-pravi si BMW-ejdzija... cestitamo,cestitamo! nego napisi ti nama sta je to sve radjeno u okviru manje popravke , a mogao bi i koju rec o majstor Makiju iz Kragujevca - za nas koji nismo imali cast da ga upoznamo... hvala unapred.

• Drug član, 1740 postova
  • Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R

Sta si bre to radio na motoru ? ... pa ovako ne izgleda ni kad menjas agregat .... jedino ako si skidao ram da ofarbas 1staa.gif

Nego reci mi za Makija ... cini mi se da sam te ja uputijo pa me zanima dal je dobro odradio poso .... ?

Si video kod njega moj R1100RS 1moto3.gif

• The Doctor, 1108 postova
  • Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1

Manja popravka se završila na kraju sa zamenom svih delova motora (radilica, lezajevi, klipnjače, klipovi, karike, diKtunzi, semerinzi...kad je bal nek je pod maskama :moto3: ) Iz tog razloga je skidaT agregat. Za majstor Makija sam dobio preporuke od Pece i Lalajka pa sam mu poverio tu operaciju. Mislim da je dobro odradio posao i od sad ima i moje preporuke.Kod njega nema onih napucanih uredjaja za detekciju kvarova ali je odmah ustanovio moj problem metodom pažljivog osluškivanja rada motora. Naime mojom greškom došlo je do oštećenja letećih lezajeva. Maki je čuo karakteristično lupanje i odmah je znao o čemu se radi. Kada je reč o mehanici BMW je BMW bio '98, 2003 ili 2007 godište. Princip je isti sve su ostalo nijanse. Elektronika je druga stvar ali on se sprema da nabavi i dijagnostiku pa će to zaokružiti njegovu uslugu.

Peco tvoj bmw sedi tamo i čeka taj kompjuter. :trazi:

• Drug član, 1693 postova
  • Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic

Druže, ako ti nije teško, napiši molim te zašto su otišli leteči ležajevi.....

Teorija je sledeća.

Prilikom lakšeg pada na levu stranu cevasta zaštita agregata (kreš bar) je pritisla jednu cev koja vodi ulje iz motora u "negde" i skoro je cvikovala, te je to dovelo do samnjenja podmazzanosti ležajeva. Ja sam video to oštećenje cevi ali nisam pridavao pažnju jer je nivo ulja bio o.k. i kompjuter nije pokazivao smanjeni pritisak. Vremenom počelo je da kucka i posle jedne ture po Tari i zlatiboru kuckanje je preraslo u KOVANJE pa reših da odem u Radulović servis gde su rekli da dijagnostika ne očitava grešku, da se nešto stvarno čuje, da su oni naštelovali ventile (potpuno bezpotrebno)i da platim 3600 din. Posle toga znate priču.

Nije. Trbalo je samo lezajevi, ali postojala je osnovana sumnja da je motor presao 74000 i da karike mogu da se zamene, da je radilica možda mikro oštećena, itd.... Ma kad je krenulo nek ide. Sad znam da je sve u redu i spreman je za sledećih 100.000 km

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja