Jump to content

Moto Zajednica

Prolaz na naplatnoj rampi

Recommended Posts

• Zainteresovan, 670 postova
  • Motocikl: Honda Varadero XL1000VA

kad imam zakačene kofere na mojoj krmači, onda uglavnom uzimam karticu...kad nemam kofere, ne treba mi ni kartica :D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Uploader, 419 postova
  • Motocikl: GSXR 600

Ne plaćam putarinu, ali obavezno uzimam karticu sa rampe.

Desilo mi se da sam došao do isključenja a na rampi 20 policajaca, saobraćajci, prašinari, specijalci... Bilo ih ko pleve. Potpuno sam zaboravio da su tog dana igrali Jagodina i Zvezda, pojačano obezbeđenje i takva sranja. Da nisam imao karticu da platim putarinu, ko zna šta bi mi ovi radili.

• MotoDJIR.com, 1360 postova
  • Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015

Ne bi ništa...baš ih briga.

Moj ti je predlog,ako uzmeš karticu...plati.

Ako ne želiš da platiš,ne uzimaj karticu,samo im praviš dodatan problem...ljudima koji su zaposleni.

• Podržavam 2

• Kurblaj Khan, 3245 postova
  • Motocikl: motor, da

Kome pravi problem???

Meni pravi problem...necu da dozvolim da neko ima vecu kolekciju kartica od mene 1nanana.gif.

He,he, šalim se .... više i ne izlazim na autoput.

• MotoDJIR.com, 1360 postova
  • Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015

Nekome ko je izdao kartu na tom i tom mestu,pa onda taj to mora da pravda,a čim ima viška papirologije ili milisekund utrošenog vremena onda je ljut na nas i počinje da se pravi "pametan",a to nam nikako ne treba.

Poštujem ljude koji rade tamo...siguran sam da i oni "poštuju" nas tako što nas ne vide.

Ima izuzetaka...

• Podržavam 3

• Kurblaj Khan, 3245 postova
  • Motocikl: motor, da

Slažem se sa Sashom P, znam i ja da kartica ima vremenski limit, i da mora biti poništena u sistemu.

Neponištena kartica , verovatno pravi problem rampi koja ga je izdala.

Jedina stvar je što kartica za motore nisu odvojene od kartica za automobile, tako da ako ne provere na kameri, nema šanse da znaju da li je motor ili auto u pitanju......naravno mogu da pretpostave i uhvate nas na zub.

• Uploader, 419 postova
  • Motocikl: GSXR 600

Kakvo pravdanje, kakvi bakrači... Nema od ta posla ništa.

Drugar mi radi na rampi, beleže prelazak pored rampe, ako vide tablicu upišu je ako ne vide upišu boju motora ili neku karakterističnu oznaku. I to je to.Izdate kartice su izdate, šta ima da se sekira radnik koji je izdao karticu? Da ne traže od njega izjavu? Ili da plati putarinu? Pa i kartice se automatski izlaze, ne mogu da se izbacuju kad ko hoće.

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3645 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Ovakva cena putarine za motocikle je čist bezobrazluk. Bilo bi normalno da cena korišćenja auto puta za motocikle bude bar četiri puta niža nego za automobile i smatram da bi u tom slučaju najveći broj motociklista platio putarinu.

Ja gotovo upšte ne koristim auto put (dosadno mi i skupo), a kada sam ipak primoran da vozim po auto putu redovno platim. Ne osuđujem ni one koji ne plaćaju, ali moja su načela takva kakva su. A imam i prilično "kratak fitilj", pa ne bih da dolazim u situaciju da zbog par stotina dinara moram da se bijem sa nekim.

• Podržavam 1

• Integrisan, 8305 postova

...Bilo bi normalno da cena korišćenja auto puta za motocikle bude bar četiri puta niža nego za automobile i smatram da bi u tom slučaju najveći broj motociklista platio putarinu.

Žiko, verujem da bi velika većina i dalje prolazila kroz rampu bez plaćanja. Dok bude moguće i društveno prihvatljivo, ljudi neće plaćati. Makar koštalo i 100din BG-Niš.

• Podržavam 2

• Hit the Road, 1415 postova
  • Motocikl: BMW R1200GSA

Ja placao do nedavno, al' me neki banditi ubedili da je to krajnje bezobrazno sa moje strane 1lol.gif. Prestao da placam, i sad mi se osladilo 1moto3.gif...sto zbog ustede, sto zbog manjeg maltretiranja, zadrzavanja, nema skidanja rukavica. Verujte, sad je mnogo lakse i jednostavnije 1oda.gif

• Podržavam 6

• Cuore Sportivo, 1338 postova
  • Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure

Jaooo mimi nasmeja me do suza...

Al mi smo prokleti tu je Severian u pravu

• Podržavam 1

• U prolazu, 91 postova
  • Motocikl: Honda cbf600s

Eto,svi su vec sve rekli pa sto bas ja da precutim :lol:

Nisam neki bajker a kamoli mafijas.

U zivotu sam samo jedanput prosla auto putem motorom, za BG i nazad - platila ulaz ka Beogradu, vozila po rupama,pola od toga u samo jednoj koloni ,ne lici na auto put,tu i tamo sam se uplasila da sam zalutala i sisla na neki regionalni,na mostu 30km/h,

poprecne pukotine po asfaltu, mislila sam da mi se probusila guma.Nazad nisam platila.

Ruzno sto ova drzava sistematski ponizava

narod dok istovremeno bezocno pljacka isti.

U radnji, ako mi neko da vise kusura nego sto treba, vratim - da me ne bije maler i zato sto to ide iz dzepa radnika.

Drzava od mene ovde uzima bahato, ne pruza nikakvu uslugu za tu cenu,ne mozes joj nista

a novac koji se sliva u kasu se trosi na dnevnice,sofere,telohranitelje,astronomske plate

milion drzavnih sluzbenika koji su se tu smestili da ne rade nista samo zaradjuju.

Sam cin neplacanja karte jeste neposten ali je neko zadovoljstvo.Tuzno je sto mi jedan takav bezazleni cin poboljsa raspolozenje na kvadrat - dotle su nas doterali.

Radis svaki jebeni dan 8h, treba ti sat vremena do posla, sat vremena do kuce...Gde da naguras onda onih 8h sna i jos 8h za sebe, porodicu,zivot, kulturu,hobi ??

Ko robovi,radi, doprinosi, placaj i odjednom,

voziti za svoju dusu 3 meseca motor je luksuz ?? Posteno je raditi citavog zivota

da bi platio za hranu,odecu,smestaj i grejanje a sve preko toga je, kao ,nesto extra sto samo neka elita sme/moze priustiti? Neverovatno da je neko to poverovao.

Prezirem ljude koji koriste argumente tipa - ako ti ne ne svidja, nemoj da koristis.

Ako ti se ne svidja tvoj zivot koji ti drzava kreira, metak u celo ?

To je za stoku, za ljude je da nesto poduzmu i menjaju ono sto im se ne dopada.

E sad sto su u Srbiji ubili ljude u pojam pa se ne mogu skupiti petorica da odrade nesto za opste dobro,za to je opet drzava kriva a ne narod.Narod vec ko zombi.

Kreni od sebe ? Kao, ako ja placam redovno, onda ce politicari prestati da pljackaju, korupcija ce nestati, rupe na putu popuniti a auto put ce liciti na auto put.Ajme gluposti.

Neko je ovde postovao sve sto je gospodin za koga su svi jajare po sopstvenom priznanju uradio,redom neposteno.Ton kojim je pisao ukazuje na to da je veoma ponosan na sebe sto mu je to uspelo i sto je tako domisljat.Nije covek koji bi mogao da deli moralne lekcije drugima.

Ne slazem se ni sa umerenim kolegom koji kaze da nije bitna osoba koja kritikuje,vec samo data situacija

Nije bitno sta radimo, bitno je samo sta pricamo ? Pa naopako valjda !

Izvinjavam se zbog enormnog posta,koga mrzi da cita- ovaj poslednji red je bitan :)

al da ste svi odbegulje, jeste :lol:

da ima neka nalepnica, odmah bi je zalepila na motor !

• Podržavam 15

• Svrati ponekad, 214 postova
  • Motocikl: Honda XL1000VA

Drugar Danko je profi lik, tačno zna kako i šta treba da piše, dok se kod gospodina cincilatora vidi nedostatak šlifa a i ujedno drugačiji stil pisanja.

Što nas dovodi do zaključka da je država u krizi i ne može više da plaća ove bolje trovače :lol:-

Kakav zaključak, ne bi ga se postiteo ni Ilija Čvorović!

• Podržavam 1

• U prolazu, 91 postova
  • Motocikl: Honda cbf600s

Što nas dovodi do zaključka da je država u krizi i ne može više da plaća ove bolje trovače :lol:-

Kakav zaključak, ne bi ga se postiteo ni Ilija Čvorović!

eh, dobra stara vremena kada su placali trovace...na zalost mislim da su ovi sada samo frustrirani sto virtualno lece komplekse a da su trovaci dobili vodeca mesta u firmama,strankama,raznim nezavisnim organizacijama... ( muzika iz twilight zone )

• Zainteresovan, 728 postova
  • Motocikl: X8

Kreni od sebe ? Kao, ako ja placam redovno, onda ce politicari prestati da pljackaju, korupcija ce nestati, rupe na putu popuniti a auto put ce liciti na auto put.Ajme gluposti.

Moj san o boljem autoputu se davno srusio, a placao sam putarinu, cak sam jednom poslaniku pricao o tome :)

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja