Jump to content

Moto Zajednica

pitanje oko registracije

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 103 postova

Danas me zaustavila patrola saobracajne policije a motor mi neregistrovan, kaze policajac da mora tablice da skine  i krene  da pise, a ja kukam, placem....Napisa on tri reda, vrati mi dokumenta i kaze idi i registruj motor. Hteo sam da postavim pitanje, da li moze da mi stigne bilo kakav poziv za sud ili kazna za neregistrovano vozilo ( a nisu mi skinuli tablice niti su mi dali kopiju onog papira, niti su mi dali da potpisem bilo sta ). Ja mislim da kada je vozilo neregistrovano tablice se skidaju islkljucivo.....

Hvala unapred

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Enduraš, 6405 postova
  • Motocikl: CRF300L

Pa zar ne vidis da ti se smilovao covek na kukanje, pa ti oprostio :)

Tablice se skidaju ako je vozilo neregistrovano duze od mesec dana  i placa se podebela kazna za neodjavljivanje vozila (rok je mesec dana po isteku registracije)  plus za voznju neregistrovanim vozilom.

Dobro si prosao kako si mogao da prodjes.

• Aktivirao se na času, 3279 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde
Hehe, placipi*ko! ;D ;D
Plako ne plako, pi'ko ne pi'ko uštedeo je oko 10,000 Dinkića, a ti pljuni 13 i kusur za tvog blejzera... ooovaj Fejzera.. :D

• Svrati ponekad, 216 postova

Hehe, placipi*ko! ;D ;D
Plako ne plako, pi'ko ne pi'ko uštedeo je oko 10,000 Dinkića, a ti pljuni 13 i kusur za tvog blejzera... ooovaj Fejzera.. :D

Moli se admin. da ne off-uje! ;D ;D ;D ;D

Hehe, placipi*ko! ;D ;D

mom drugaru je za prekoracenje brzine rekao: " necu da ti pustim" pa mu je doslo da ide kod sudije. Meni motor nije registrovan mesec i 12 dana, poenta price je da li on moze da pusti neku kaznu - tipa vozenje neregistrovanog vozila ili tako nesto?

• Enduraš, 6405 postova

Kakvo je to pitanje, pa normalno da moze da pusti kaznu. Ako si video da je ispunio formular najverovatnije da hoce, posto su im sada blokcici numerisani, pa nema cepanja kao ranije.

Kakvo je to pitanje, pa normalno da moze da pusti kaznu. Ako si video da je ispunio formular najverovatnije da hoce, posto su im sada blokcici numerisani, pa nema cepanja kao ranije.

Da li neko zna koliko mogu da me odrape za tako nesto?

• Zainteresovan, 767 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995

Ako je ispunio formular pustice kaznu sigurno jer kao sto rece aca, blokcici su numerilani i nema cepanja kao ranije.

On ti je samo ucinio uslugu sto ti nije skinuo tablicu a da je to uradio onda bi imao da platis kaznu i da se cimas posle pri registraciji da vadis novu itd.

I meni su mnogo puta uzeli podatke samo na obican beli papir, cisto radi rutinske kontrole a posle stizali pozivi.

Evo bas je pre neki dan stigao poziv za 24-i :(.

• Drug član, 1193 postova
  • Motocikl: Africa CRF1000L

Sad ti je kasno da se nerviraš. Meni su jednom sve napisali i na kraju, kada smo pronašli temu i on pronašao svoj neki interes (po novinama pominju reč "mito") no, nit mi se on ikada javio da mu sredim komp, nit mi je ikada stigla kazna...

Niko njemu ne gura nos u blokče, on na kraju radnog dana predaje izveštaje u kojima navede koliko je kazni napisao i preda zapisnike za dalju obradu. Ne mora baš sve da preda...

Opušteno, to su samo pare.

najzli

• Drug član, 1854 postova

kažeš da ti je napisao samo tri reda?

ovako, na svakom zapisniku mora da se napišu neke opšte stvari tipa dan, mesec, gde je rađena kontrola, svoje ime i prezime, sl broj i slično... tako da je verovatno to pisao.

ako je napisao malo više to jest tvoje podatke i ostalo, onda kazna može da ti stigne.

• Enduraš, 6405 postova

Da li neko zna koliko mogu da me odrape za tako nesto?

Ja sam prosle godine platio 4000din za neregistrovan auto, ne znam da li je ista kazna i za motor i da li su nesto povecavali.

• Drug član, 1392 postova

Ako je ispunio formular pustice kaznu sigurno jer kao sto rece aca, blokcici su numerilani i nema cepanja kao ranije.

On ti je samo ucinio uslugu sto ti nije skinuo tablicu a da je to uradio onda bi imao da platis kaznu i da se cimas posle pri registraciji da vadis novu itd.

I meni su mnogo puta uzeli podatke samo na obican beli papir, cisto radi rutinske kontrole a posle stizali pozivi.

Evo bas je pre neki dan stigao poziv za 24-i :(.

licno iskusio ne mali broj puta dok sam bio u kolima-valjda nije raspolozen da se svadja i ubedjuje sa tobom pa kaze ne brini nece ti stici nista,uzme podatke tebe pusti srecnog i nasmejanog pa onda sve lepo popuni i posalje-a ti se jos vratis i doneses mu sok ili nesto slicno da ga castis!  :D

Nemam ovaj problem, jos uvek sam prijavljen na staru adresu: ma samo ti pisi, burazeru... ;D

a za to postoji još jedna fora, kad provale da nisi na datoj adresi zalepe ti fiktivnu prijavu i ne možeš da dobiješ nijedan dokument iz sup-a (pasoš, lična karta, vozačka, registracija vozila) dok se lepo ne odjaviš, platiš kaznu za to, i onda platiš kazne za sve što ti je stizalo na tu adresu. prc!  ;D

• Drug član, 2143 postova

Zapisnici o prekrsaju su numerisani i malo su veci, skoro A4  ;D ;D ;D, ima da se popunjava dosta toga, tvoje generalije, pa podaci o vozilu, pa ovo, pa ono. Traje to bogami i po 10-ak minuta.

Ako je pisao zapsinik, onda nema brisanja i cepanja posto su svi numerisani. Ako je pisao samo u blok, mozda imas sanse da ti nista ne stigne - da se pandur smiluje i da ne posalje. Ali, jos uvek moze da prepise u zapisnik i posalje  :'( :'( :'(

Sto se tice fiktivne adrese sto reche neko, mislim da su se dosetili i da ta prica vise NE PIJE VODU.

samo da pojasnim, fiktivna prijava je ustvari prekršajna prijava za fiktivnu adresu.

inače ima dve vrste zapisnika, mali i veliki. mali zapisnici (obaveštenja) su predviđeni za mandatne kazne  i pišu se kada nemaš para dana licu mesta platiš kaznu.

veliki zapisnik se piše za prekršaje za koje mora da se ide kod sudije koji određuje visinu kazne, i to su obično u pitanju teži prekršaju, (neregistrovanno vozilo na primer)

• U prolazu, 18 postova

Najbitnija stvar je da se negurate da potpisete zapisnik posle ide malo lakse kod sudije za prekrsaj.. Sto se tice fiktivne adrese nemogu ti nista.. Oni su pisali  prijavu  nisi ti popunjavao.. Jeste doduse da je prekrsaj ako nisi na adresi stanovanja duze od 30 dana ali..... ;)

Pa i ne mogu ti nista, osim da ti ne registruju auto, produze dozvolu, izdaju pasos i slicno. To je i uvedeno bas zbog ovih prekrsaja, veruj mi, provereno u praksi.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja