Jump to content

Moto Zajednica

Bezbedna i nebezbedna mesta za kampovanje

Recommended Posts

• Drug član, 1414 postova

Gde kampujete kada ste na putu (mislim na divlji kamp, put, livada, planina, selo, reka, beton jungle, etc, etc). Znaci, koje su preporuke za mesta gde je bezbedno kampovati po vasem misljenju, ili jos bolje iskustvu, gde su ljudi gostoljubivi, a gde ne, gde se postavlja sator, da li pitati ljude za dozvolu (da li smem da kampujem, iliti prenocim u blizini vase kuce, itd, itd)! Mislim da je pitanje zanimljivo i da ce iskustva biti jos interesantnija)!??

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1366 postova
  • Motocikl: Orion craus 49

Najpoznatije mesto za kamp blizu Kraljeva je Maglich

Nalazi se na 27 km od Kraljeva ka Rashki (ibarska magistrala). Polu uredjen prostor. Kupalishte, tushevi unutar javnog objekta(sve je u plochicama i neverovatno chisto za razliku mnogih javnih prostorija), chista izvorska voda i klonja. Restoran je na nekih 200 metara. Cene prihvatljive, a klopa fina. Stari grad je preko reke(ima mostic) i to je odlichna peshachka tura od 30-45 min.

Kampovao sam tu vishe puta i nikada nisam imao ni jedan problem... chak su nam i putnici namernici svracali na chorbe. ;)

Drugo mesto kod Kraljeva je planina Goch. Sa Gocha postoji i veza sa  Vrnjachkom Banjom(enduro deonica :P ;D). Nalazi se na 25 km od grada. Ceo put do vrha prati rechica Ribnica ili kako je josh zovu Gochka reka(shto li'?). Na tom delu puta priroda je fantastichna i mesta za kampovanje ima bukvalno svuda. Izvori sa pitkom vodom su chesti. Na pola puta odvaja i put za planinu Stolovi. Takodje jedno od boljih mesta za vozhnju teshkim makadamom. Preporuchljivo mesto za kamp je tako zvana "shumareva kuca" (objekat shumarskog fakulteta Beograd, 5 km pre vrha). 

Potrebshtine i alkohol  kupiti u Kraljevu jer jedina prodavnica na samoj planini retko kad radi. ;)

Trece interesantno mesto je  Zhichka reka (prva slika je sa Zhicke reke ostele su sa Stolova) u blizini manastira Zhicha. Duzh reke su popularna vikend izletishta. Manastir se nalazi na nekih 7 km od grada.

Eto toliko. Poz! ;)

• Drug član, 1414 postova

Obzirom da sam rodjen u Kraljevu mogu samo da potvrdim da si odlicno opisao mesta za kampovanje oko Kraljeva! Generalno, bezbednije je kampovati u ruralnim predelima i na brdsko-planinskim predelima, jer su ljudi prijatniji i gostoljubiviji (niko vas nece oterati i cesto ce vam ponuditi pomoc)! Sto je civilizovanije, to je gore, sto su ljudi bogatiji, gore je, pravice probleme, jer su samozivi i nisu navikli nikada da pomognu, a jedva cekaju da zvocaju ("ovo je privatni posed, idite odavde i sl"). Mene su redovno terali na bugarskom primorju (kao fol, pogranicna policija, koja inace ne postoji, brani kampovanje van zvanicnih kampova, pa zato ne mogu tu kampovati, vec da idem negde u zvanican kamp, da im ostavim lovu). Na planinama nisam gotovo nikad imao problema, jos se i sprijateljim sa gorstacima, pa bude super. Lepo je ako u blizini postoji izvor.Ako ste na dugom utu, nije lose kampovati na pumpama pored kamiondzija, oni ce uvek pomoci jer su u slicnoj situaciji ceo zivot! Ujutru nastavljate odmorni :) U Grckoj nas vole (oni koji znaju istoriju) i meni su davali vodu, kad je moguce i struju i mesto na svom imanju na 50 metara od mora i 50 od zvanicnog kampa. Lepo je kad imas sve uslove, a ne moras nista da placas, a pritom znas da ovi u kampu placaju ko` besni! U Crnoj Gori nikad nisam kampovao, jer sam imao kucu u Kotoru, ali evo sad kampujem pa cu vas obavestiti kako je po vrletima Crne Gore 8)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja