Jump to content

Moto Zajednica

MP3 ali ne muzika :)

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 396 postova

Lepa sprava, interesantno izgleda ali nisam imao prilike da probam.

Kapiram da je Pijađo pretenciozno napravio ovaj model za one koji nemaju A i ne žele da polažu ali mi malo otkačeno izgleda ceo koncept. Ne sumnjam da je prijatan za vožnju ali nije my cop of tea jer je preširok i tu se gubi prednost u odnosu na dva točka.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 81 postova
  • Motocikl: Honda CB650R

Ko hoce bezbednost, ABS,ESP, da vozi preko cele godine ima.

Can-Am Spyder 1-brp-can-am-spyder.jpg Meni je ovo Vrh ponyde.

Nakacis prikolicu za prtljag, udobno se vozis. Mogu da zamislim kako vuche.

Fuoco je po meni dobar zbog sina i rupcaga, ali ako je amortizer 300 eura, to nije za nase uslove. Nasi putevi i francuski, svako poredjenje je besmisleno. :zvizduk:

• Svrati ponekad, 396 postova

Ovde čovek mora da bude ekspert za izbegavanje rupčaga i izbegavanje šljunka pa mu se opet desi da sjebe felnu, pokrivi viljušku.

E sad zamisli onu lepu spravu gore kako roglja kroz jarak koji Beograd put nije čak ni propisno obeležio, koliko bi tu štete bilo.

• Drug član, 1888 postova

Ovaj CanAm je takvo neopevano sranje da je to tesko i zamisliti a kamo li opisati, po ceni malo boljeg automobila ima sve njegove lose strane ali ne brini zbog toga, ima i sve lose strane motora!

Osecaj voznje nije kao na motoru, mesta za prtljag nemas, sve atmosferske prilike uticu na tebe a siri je od vecine auta

• Podržavam 1

• Nadrkani komšija, 1231 postova
  • Motocikl: Bandit 1200S

Ovaj MP3 bi bio odličan za moju GospoDŽu. Zašto? Iz razloga što joj se jaaako dopada vožnja na motoru, ali nema herca da polaže za A i da vozi na dva točka. A i pomenula ga je par puta u vrlo pozitivnom kontekstu.

• Živi sada u trenutku, 323 postova
  • Motocikl: Piaggio Carnaby 250, Liberty 125

??? Radije bi po gradskoj gužvi vozio motor sa menjačem projektovan za ruralnu vožnju, bučan greje se, nego udobno, elegantno i brzo vozilo sa CVT-om - pravljeno za tu namenu? :stabre: I to kaže jedan skuteraš... ccccc... :D

Jesam skuteraš, ali ne zadugo 1zvizduk.gif

Na proleće pada najverovatnije kako finansije govore jedan KLE do 2500 evrića, oću bre offroad!!! :)

• BJB Maxi Scooter Club, 743 postova

offtopic: KLE je sjajna mašina, dva drugara ih imaju duže vremena, a nisam ni ja odoleo, pa sam ga probao. Malo kraći raspon brzina, ali udoban i lak za vožnju, po nekima malo mekan za offroad, ali odličan kao gradski enduro.

Ali, nedostajaće ti skuteri... :jee:

• Živi sada u trenutku, 323 postova
  • Motocikl: Piaggio Carnaby 250, Liberty 125

offtopic: KLE je sjajna mašina, dva drugara ih imaju duže vremena, a nisam ni ja odoleo, pa sam ga probao. Malo kraći raspon brzina, ali udoban i lak za vožnju, po nekima malo mekan za offroad, ali odličan kao gradski enduro.

Ali, nedostajaće ti skuteri... :jee:

Tvrdoća ogibljenja se podešava na KLE, a da za grad je neophodan skuter light varijanta, ali i najteži motor je bolji nego auto po ovom suludom Beogradu... 1neznam.gif

Imati dva motora finansije ne dozvoljavaju.

• Svrati ponekad, 283 postova

Danas sam bio u piaggu da vidim ovaj skuter. Stvarno je dobar. Nije nesto mnogo siri od mog gsxf-a. Ono zbog cega sam ja padao sa prethodnim motorom je proklizavanje prednjeg tocka, na ulju, vlaznom kolovozu, blokiranje tocka...

Sa te strane ovo mi je najbolji skuter koji postoji. I da blokiras tockove na mokrom asfaltu neces pasti.

I neka je za zene i babe, ali ja nekada nisam vozio suzuki zbog kisovitog dana nego sam na posao morao kolima. Ovo bih bez problema vozio i po takvom vremenu bez straha. Kisni kombinezon i udri.

Prednosti su neverovatne. Opet za iste pare moze da se kupi mnogo bolji enduro, touring, nejked motor, ali ni jedan nema dva tocka napred.

Idem na test voznju ove nedelje pa cu preneti utiske.

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 414 postova
  • Motocikl: Honda Forza 350

Nov sam na forumu pa da osvezim temu. Nemam polozeno za A kategoriju, a hteo sam malo iskustva i uzivanja na motoru pa prosle godine kupih mp3 500 LT. Trazio sam dobar polovan, krseva koliko hocete i na kraju uzeh kredit i kupim nov u PGS-u. Nikada nisam vozio motor ranije i osecaj je lep. Kao i ostali tricikli ne voze se kao obican motor, to su mi potvrdili drugari koji godinama voze velike motore, imate cak i snimak na youtube-u gde nekom poznatom moto GP vozacu daju yamahu niken pa ne moze da se snadje (yamahin trkacki tricikl). Ovde je akcenat na necemu drugom. Veliki prtljazni prostor (nosim kacigu, pantalone za hladno vreme, duks za ispod jakne ako me uhvati kisa, lanac, kisno odelo) i stabilnost pri kocenju su jedne od stvari koje mi se svidjaju narocito ako je klizav kolovoz (ulje, kisa, sljunak). Osecaj kocenja na prednjim tockovima je cudan, pri malim brzinama kada se koci prednjom kocnicom viljuska ne moze da se okrene za vise od 30 stepeni, dok se nisam navikao zamalo nisam pao par puta. Ili je podesen tako ili mu fizika 2 tocka napred ne da se okrene vise i prokliza kao klasican tocak. Zarad stabilnosti prednji amortizeri su kraci i nesto je neudobniji po losim putevima, ali je to stvar puteva, ne proizvodjaca. Nije motor za brzine vece od 100 km/h, lose podnosi turbulencije vazduha pri preticanju kamiona na autoputu. Lepo poteze i ima snage. Posto je jos u garanciji uradio sam mu servis na 5000 km u PGS-u, 5800 din. Potrosnja 4l, prosecna brzina 80, 85 km/h. Uhvatila me je kisa pre par dana, lagano se vozi nisam imao problema. To su ukratko neke karakteristike i nadam se da ce nekome pomoci u odabiru ovog motora.

• Hvala 1

• Integrisan, 9340 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Sve si lepo i tacno napisao. MP3 je super i zabavno motorce, jedina njegova mana su nasi putevi.

Ima sam prilike vozati jedan Metropolis 400, sve je lepo dok ne zakci neki tocak neravninu, ulegnuce, kamen. 

Okom ne primetis nista cudno u voznji al osetis na kormanu gore pomenuto kad predje tocak i to me je u neku ruku bas nerviralo. Necu pasti al trzne skroz ne ocekivano.

Vozio sam Piaggio X9 po gradu, moje misljenje je da se MP3 ne vozi kao klasican motor, neka me neko ispravi ako nisam u pravu, takav sam utisak stekao. Glavne razlike su u upravljivosti, stabilnosti i kocenju. I klasican motor i MP3 imaju svoje prednosti i mane, na vozacima je da izvagaju sta im vise odgovara i da se tome priklone. Svakako se moze uzivati i na jednom i na drugom.

3febcbc2e66c-1920x1080.jpg
WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

Yamaha TRICITY 300, 2020. godište, Scooter, Niš. Cena 8.390 € - Motori -...

Yamaha se ozbiljno upustila u trku sa Piaggio-om. Napred gume 14, amortizeri kao sa dvotockasa, iskustvo sa nikena... izgleda da ce ovo biti prava stvar za koju godinu.

On 6.6.2020. at 14:48, Milllan 83 je napisao:

Nov sam na forumu pa da osvezim temu. Nemam polozeno za A kategoriju, a hteo sam malo iskustva i uzivanja na motoru pa prosle godine kupih mp3 500 LT. Trazio sam dobar polovan, krseva koliko hocete i na kraju uzeh kredit i kupim nov u PGS-u. Nikada nisam vozio motor ranije i osecaj je lep. Kao i ostali tricikli ne voze se kao obican motor, to su mi potvrdili drugari koji godinama voze velike motore, imate cak i snimak na youtube-u gde nekom poznatom moto GP vozacu daju yamahu niken pa ne moze da se snadje (yamahin trkacki tricikl). Ovde je akcenat na necemu drugom. Veliki prtljazni prostor (nosim kacigu, pantalone za hladno vreme, duks za ispod jakne ako me uhvati kisa, lanac, kisno odelo) i stabilnost pri kocenju su jedne od stvari koje mi se svidjaju narocito ako je klizav kolovoz (ulje, kisa, sljunak). Osecaj kocenja na prednjim tockovima je cudan, pri malim brzinama kada se koci prednjom kocnicom viljuska ne moze da se okrene za vise od 30 stepeni, dok se nisam navikao zamalo nisam pao par puta. Ili je podesen tako ili mu fizika 2 tocka napred ne da se okrene vise i prokliza kao klasican tocak. Zarad stabilnosti prednji amortizeri su kraci i nesto je neudobniji po losim putevima, ali je to stvar puteva, ne proizvodjaca. Nije motor za brzine vece od 100 km/h, lose podnosi turbulencije vazduha pri preticanju kamiona na autoputu. Lepo poteze i ima snage. Posto je jos u garanciji uradio sam mu servis na 5000 km u PGS-u, 5800 din. Potrosnja 4l, prosecna brzina 80, 85 km/h. Uhvatila me je kisa pre par dana, lagano se vozi nisam imao problema. To su ukratko neke karakteristike i nadam se da ce nekome pomoci u odabiru ovog motora.

Ne znam gde si nasao tu informaciju za Niken, ali se on vozi kao motor. To ti pricam iz prve ruke posto sam ga probao, a taj video sto pominjes je neki poseban video, jer svi ostali koji su pravili klipove potvrdjuju ovo sto ja kazem da se Niken vozi kao motor. MP3 je druga prica, on je tricikl, bas taj LT, zbog sirine izmedju osovina prednjih tockova i ciklistike. Prodaje se ko alva i s razlogom, jer je prakticno prevozno sredstvo za ljude na Zapadu, koji ga koriste za posao-kuca destinacije, za sta je i namenjen.

Gledao sam neki klip gde jedan vozac ili test vozac iz moto GP-a pokusava sa Nikenom da dobije prolazno vreme po krugu kao i na klasicnom motoru i kasni uvek par sekundi pa nekon toga objasnjava razlike u voznji Nikena i pravog GP motora. Mozda i ja nisam dobro shvatio sustinu price. Ako je yamaha napravila tako dobar osecaj voznje na Nikenu i upravljivost onda ce ova tricity biti ozbiljna stvar, bar bi tako trebalo biti u praksi.

Ok, naravno da je razlika u odnosu na GP motor. Ima Niken svojih ogranicenja, kao sto je max ugao obaranja 45°, ali to je vise nego dovoljno za voznju na putu.. staza je druga prica, mada su ljudi i tamo vozili, cak i nasi testeri na BJB sajtu su bili na stazi sa Nikenom. Sto se tice tricity-ja, to je samo jaci motor u vec oprobanom receptu tricity 125. Pokusace da budu konkurencija MP3, ali ovaj je vec dobro etabliran. Ici ce na nizu cenu ne bi li preuzeli deo kolaca, pa cemo da vidimo da li ce im strategija uspeti.

Pre sat vremena, СајберГастарбајтер je napisao:

Ok, naravno da je razlika u odnosu na GP motor. Ima Niken svojih ogranicenja, kao sto je max ugao obaranja 45°, ali to je vise nego dovoljno za voznju na putu.. staza je druga prica, mada su ljudi i tamo vozili, cak i nasi testeri na BJB sajtu su bili na stazi sa Nikenom. Sto se tice tricity-ja, to je samo jaci motor u vec oprobanom receptu tricity 125. Pokusace da budu konkurencija MP3, ali ovaj je vec dobro etabliran. Ici ce na nizu cenu ne bi li preuzeli deo kolaca, pa cemo da vidimo da li ce im strategija uspeti.

S obzirom da je yamaha kakav mislis da ce biti u odnosu na mp3? 

Gledaj, ja nemam sta da mislim. Neki drugi analiziraju to. MP3 je prosto etabliran na trzistu i 300 nece biti konkurencija za MP3 500 LT. Jer vozaci B kategorije koji ga uzimaju, zato sto nemaju A kategoriju, uzimaju jaci motor. Sto bi uzimali 300cc ako mogu 500cc sa vise konja? Naravno da ce Yamaha biti pouzdanija i s te tacke gledista ce uzeti deo kolaca od MP3 300 i 350, ali MP3 je i statusni simbol, a Yamaha to nece biti. Ovo ti prepricavam misljenja moto novinara iz FR, gde je 70% ukupne prodaje tih skutera trotockasa MP3. Sad kako je na drugim velikim trzistima ne znam, ali  je npr. za IT slicno po njima.

Pre 5 sati, СајберГастарбајтер je napisao:

Vozim mp3 500 LT godinu dana i za neke stvari je sjajan (kocenje, vidljivost u gradu, siri je nego obican skuter pa te lakse uoce, upravljivost). Jedino sto je tvrd i nestabilan oko 100 i vecim brzinama, nije za autoput da ga vozis 110,.120 par sati. Zasto, ne znam, verovatno je ciljano pravljen za grad. Meni je osecaj vozenja lep i ne trebaju mi velike brzine, sigurnost mi je na prvom mestu. Ako bi to Yamaha ispravila bio bi to pun pogodak u centar, u nedostatke MP3- da se zaokruzi prica. Tockovi od 14 inca i digacki amortizeri obecavaju, videcemo kako ce se to u praksi pokazati. 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja