Jump to content

Moto Zajednica

BMW F800GS?!

Recommended Posts

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

E, da... jel ima neko informaciju koja je cena ovog motora u nas ili da palim u Študgart da ga pazarim?

Cenim da bi sve ispod 10000e bilo jeftino.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1779 postova

Vidim da su neke slike obrisane....

ePGBA_download1sl1.jpg

Zvbah_download2sg9.jpg

h1m8F_download3fd4.jpg

yJVh5_download4jj3.jpg

Ovaj zuti-crni je nesto mnogo dobro odradjeno i bez obzira sto je BMW ukazao bih mu cast da bude u mojoj  ergeli .Ima mnogo boljih stari od izvikanih i zastarelih boxera , pre svega savremaniiji redni dvocilindras zatim mnogo bolje resenje od kardana lanac koji i ako ti pukneuz  mozes i sam da sastavis i krenes dalje dalje laksi je od gs 1200 samim tim bolji za off .Po mom skromnom misljenju najbolji motor koji je BMW ikada napravio a pretpostavljam da mu i cene nece biti mnogo veca u odnosu na konkurenciju tako da mislim da ima velike sanse da postane pravi hit.Konacno da i BMW uradi nesto lepo i za videti a i za voziti.

• Drug član, 2245 postova

bemvejdžije, izvinite za off.. ;D

da li neko zna koje su gume na ovom crno-žutom gs-u iz mininog posta?

eto ti ih na mom tromu, video si ih vec. Subjektivno, najbolja maxi enduro guma. Probao sam sve osim ove nove Bridgestone koju ima Sasa iz Umaga, tako da o njoj ne mogu da sudim ali vidim da se svi kunu u nju

• Svrati ponekad, 373 postova
  • Motocikl: BMW F650GS

nadam se da ce moci da se pridje motoru. ako nista drugo, bar na jedno 2m. :)

Kazu u Radulovicu da ce ga dobiti uskoro !

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Bio sam kod Radulovica pre neki dan u salonu, i jos ga nema. Jedan je primerak bio kod Spaleta na probi i utisci su vise nego pozitivni. A da, cijena sitnica - negde oko 10.000 evra.

• In Mud We Trust, 1918 postova
  • Motocikl: 950ADV

Ja cuo pre neki dan, da ce cena biti oko 7000e !!! Radulovic ga dobija u martu ! a "new" R1200GS ADV posle nove god !

Ja se palim da uzmem novog GS-a ADV pa ce te moci da me opet zajeb... !!!  ;D ;D ;D sta da radi ! glup sam i volim sto rece Koma "Mikka dosao na onoj skeli, mislili seljaci neka nova poljoprivredna uvozna masina"  ;D ;D ;D

• U prolazu, 13 postova

Uspeo sam da od lokalnog dilera dobijem foto-kopirani cenovnik za F800GS!

Cenom sam više nego prijatno iznenadjen s obzirom da se i ovde (Kanada) kao i u Americi očekivala cena više u rangu EUR 10,000. A osnovna cena je $12,250.00 ($CAN). Ekstra je alarm, ABS, centralni stand i možda još nešto od sitnije vrednosti (nemam papir ispred sebe, pa izvlačim iz glave). Ova cena je znači oko EUR 8,000 ovde + porez.

Iporuka prvih primeraka se očekuje u drugoj polovini januara.

Po meni ovaj nivi f 800 gs ne bi smeo da bude skuplji od 6300 eura a novi-stari gs1200 8200 eura a adventure 500 evra skuplji zbog rol-barova .Sve preko toga je cisto opaljivanje preko usiju samo tako, ali ko voli da baca pare na satro brend bmw kvalitet neka baca ja nemam nista protiv samo nemoj posle da mi rese prazne price u stilu '' sine jbt ipak je to bmw''.

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

... a novi-stari gs1200 8200 eura a adventure 500 evra skuplji zbog rol-barova

Ne razlikuju se oni samo po rollbarovima. Ima toga dosta.

• Drug član, 2749 postova
  • Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM

Po meni ovaj nivi f 800 gs ne bi smeo da bude skuplji od 6300 eura a novi-stari gs1200 8200 eura a adventure 500 evra skuplji zbog rol-barova .Sve preko toga je cisto opaljivanje preko usiju samo tako, ali ko voli da baca pare na satro brend bmw kvalitet neka baca ja nemam nista protiv samo nemoj posle da mi rese prazne price u stilu '' sine jbt ipak je to bmw''.

Ne slazem se oko cena.

F 800 vredi 7000. Budimo realni, to je klasa TDM, Transalp i slicno.

A GS 1200 mora da kosta kao Trom ili Varadero, znaci 8500-9500.

Posle neka deru na delovima,ovlastenim servisima i sl.

Ne slazem se oko cena.

F 800 vredi 7000. Budimo realni, to je klasa TDM, Transalp i slicno.

A GS 1200 mora da kosta kao Trom ili Varadero, znaci 8500-9500.

Posle neka deru na delovima,ovlastenim servisima i sl.

Kolega nemoj molim te da mi degradiras motor stavljajuci ga u isti kos sa tamo neki f 800 gs  :-\ to nisu uopste iste klase a sto se cene tice aj da dodamo jos po 300-400 evra i to je sve jer 1200gs nikako nebi smeo da predje cenu jednog varadera samo moze da bude ispod njega jer realno to po kvalitetu i zasluzuje .

• Vlasnik sajta, 5359 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Ok, Pit. To je tvoje misljenje, al jos kad bismo mi diktirali cene, a ne proizvodjaci -  super bi bilo :)

Mislim da Evropljani generalno imaju drugaciju politiku cena od Japanaca i tu ima razloga i za i protiv. Kad pogledas Italijane, videces da uglavnom stavljaju brendirane komponente na motorcikle koje prodaju i to cesto iako je dosta skuplje od japanske ponude ipak nije preskupo ako pozelis da tog Japanca pocastis aftermarket delovima...

• U prolazu, 13 postova

Naidjoh da je cena u USA $10,520 za osnovni F800GS model što ga (makar tamo) već stavlja u kategoriju od oko EUR 7K.

Ne želeći da ulazim u prežvakanu temu da li su BMW motocikli precenjeni ili ne (ja mislim da jesu), iz mog ugla cena F800GS je čak iznenadjujuće niska. Razlika izmedju novog Dakara (OK, do pre par meseci se prodavao) i F800GS sa sve punom dodatnom opremom je oko EUR 1200. Ok, verovatno i ta razlika varira po tržištima pa će u Americi biti verovatno najmanja, u Kanadi i Evropi nešto viša, a kod Radulovića najviša :'( , ali to je neki orijentir. A taj motor po mom mišljenju vredi tu razliku za koju se dobija znatno jači dvocilindraš, duple prednje disk kočnice, kompletnija instr. tabla itd...

Takođe je za pohvalu i to što se po gabaritima (ali ne i po težini!), nosivosti i ukupnoj snazi stidljivo ušunjava u područje velikog 1200GS-a dok je cena još uvek daleeeeko ispod cene starijeg brata. Sledeći podatak vredan pažnje je da je težina (dry weight) porasla za nepun 1kg u odnosu na F650GSD :o! što je zaista impresivno.

Sve u svemu, jašući na talasu naglog rasta tzv. adventure motociklizma i uz jaku podršku BMW marketinga, ja nemam ni malo dileme da će F800GS biti veliki hit.

Ok, Pit. To je tvoje misljenje, al jos kad bismo mi diktirali cene, a ne proizvodjaci -  super bi bilo :)

Mislim da Evropljani generalno imaju drugaciju politiku cena od Japanaca i tu ima razloga i za i protiv. Kad pogledas Italijane, videces da uglavnom stavljaju brendirane komponente na motorcikle koje prodaju i to cesto iako je dosta skuplje od japanske ponude ipak nije preskupo ako pozelis da tog Japanca pocastis aftermarket delovima...

Pa i ja na TDM imam brembo kocnice i to serijske a kad se stavi na recimo ducati to se posebno naglasava.Vidi ovako moje vidjenje stvari da evropljani sa tim brendiranim komponentama samo pokusavaju da zamagle celu pricu a u cillju opravdanja stvarno previsoke cene.Nemam nameru da budem ironican kad ovo kazem ali ja za svoje pare hocu 150% MOTORA i to samo Japan moze da mi pruzi ,Evropa ti daje 50-70%vrednosti motora za ulozen novac, a razliku do 100% pravdaju komponetama visoke klase ,harizmom ekskluzivom i ne znam sta sve jos nece da izmisle .

Pa i ja na TDM imam brembo kocnice i to serijske a kad se stavi na recimo ducati to se posebno naglasava.Vidi ovako moje vidjenje stvari da evropljani sa tim brendiranim komponentama samo pokusavaju da zamagle celu pricu a u cillju opravdanja stvarno previsoke cene.Nemam nameru da budem ironican kad ovo kazem ali ja za svoje pare hocu 150% MOTORA i to samo Japan moze da mi pruzi ,Evropa ti daje 50-70%vrednosti motora za ulozen novac, a razliku do 100% pravdaju komponetama visoke klase ,harizmom ekskluzivom i ne znam sta sve jos nece da izmisle .

Pa prestani da kukas i idi da se zalis !!!

• ¡Siempre adelante!, 2188 postova
  • Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster

Mikko, ne nasedaj na provokacije, inače ode i ova tema ubrzo u lock.  Uključi u glavi onu funkciju ignore kad je već nemamo ovde na forumu. ;)

Mikko, ne nasedaj na provokacije, inače ode i ova tema ubrzo u lock.  Uključi u glavi onu funkciju ignore kad je već nemamo ovde na forumu. ;)

Ma Moto, mi smo gubavci i budale sto vozimo tu djubrad !!! samim tim moramo da cutimo  !!!

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Mislim da ce i kod nas biti cena oko 10 soma, ali ću ja sačekati da otklone bagove kakve samo bavarci mogu da naprave na rednim agregatima, pa se onda  bacaim na lov na svoj primerak :)

e, nemoj se napušavate koji vam ...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja