Jump to content

Moto Zajednica

PustinjaK

Članovi
  • Broj tema i poruka

    13
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

    Never

O članu PustinjaK

  • Rođendan 05.03.1968.

Profile Information

  • Pol
    Bez odgovora
  • Lokacija
    Vankuver, Britanska Kolumbija

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

PustinjaK's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

0

Reputacija u zajednici

  1. Malo vremeplova... da se društvo priseti šta je ko pisao. Poz
  2. Može neka fotkica? Motor, oprema, vi, screenshot rute ili neki Google map link? Ovo je ocigledno poveliki put, a mi bajkeri smo uvek gladni svakojakih informacija, cesto i do najsitnijih detalja Zato, nemoj biti skroman i pod uslovom da te to ne opterećuje, slobodno nas "zatrpavaj" materijalom Srećan vam put!
  3. Navodno Dainese je vrlo ozbiljan da komercijalnu verziju ponudi tržištu već 2010. Najava budućnosti ili inovaciono slepo crevo? Nemam pojma, bumo vid'li. Definitivno jeste interesantno. Poz!
  4. Video klip (Londonske gradske vlade) o uočljivost biciklista u saobraćaju. Mislim da je jednako primenjiv i na nas - motorcikliste, pa izvol'te, testirajte svoje zapažanje: Ono što je jezivo je da 50% ispitanih pada ovaj i slične* testove! Poz! * izvor: © Transport for London
  5. Onako odokativno mirisalo je da su maksimalno nabijeni stereotipima, pa kao i 95% drugih zapadno Evropljana su Srbiju jednostavno izbacili iz svojih planova. A, sad kad ih je put već naneo, pomislio sam da bi možda bilo zgodno da ih neki BJBikeri malo "propuste kroz šake" i razbiju tu crno-belu (tj. skoro skroz crnu) sliku o nama. Klopa u Meku govori jako puno, a ako žele zaista da doguraju do Hong Konga pristup stvarima treba pod hitno da menjaju ili će im mentalna blokada već vrlo brzo ovu avanturu života učiniti krajnje mizernom, pa možda i nepodnošljivom. Svejedno, bili su, prošli su, neka im je sretan put (a i daleko lepa kuća, što bi moja baba rekla).
  6. Pratim ovu dvojicu već nedelju dana. Drugari na Transalpu i velikom GSA. U Rijeci su bili poslednjih par dana čekajući da se bura smiri i nastave obalom do Albanije. Ali, pošto od toga nema ništa, vratili su se do Zagreba i sutra dolaze u BG. Noćas su Sl. Brodu. Ideja im je da do ponedeljka budu u Istanbulu. Možda neko da ih dočeka i dodatno im pokvari planove? Njihov blog je ovde.
  7. Preletoh preko diskusije i raduje me ispravan rezon većine po ovom pitanju. Zapade mi za oko sitan detalj: farbanje kacige, a vidim da se niko ne osvrnu. Farbanje kacige je potencijalno veoma štetno osim u slučaju ako se radi specijalnim farbama, odobrenim baš za tu namenu. To je vrlo bitno jer farba prelazi preko ivica i vremenom "jede" unutrašnji (nevidljivi) sloj (neka vrsta stiropora) i posledice su jasne. Poz
  8. Od onog momenta kad sam mu ispricao moju misljenje o Arai i Shoei kacigi nema sanse da preje na nesto drugo osim Shoei kacige. Arai je odlicna kaciga ali mi se po kvalitetu Shoei pokazao mnogo bolje. Imam ih obe pa govorim iz iskustva! Ovo je sad već off od oriiginalne teme, ali da se priključim ... Obe firme prave jako kvalitetne kacige pa bih se uzdržao od generalizovanja. Ono što ih možda posebno izdvaja od drugih jednako dobrih proizvođača je dobra pokrivenost modela za naše balkanske glave . Možda Shoei čak i više. Imam Arai Quantum II, dok glavu moje žene čuva Shoei RF-1000 (u Evropi poznata kao XR-1000). Obe kacige su relativno kvalitetne i lagane, ali je ono fino detaljisanje u mom slučaju konzistentno na strani Shoei-a. Svaki deo odaje sliku brižnog planiranja i odlične izrade. Fini klik i potpuno dihtovanje vizira na RF-1000 je meni samo san na Arai kacigi. Još kad se tome doda i niža cena RF-a od 20-30%, deluje mi sasvim logično da sledeći put kupovinu kacige započnem od Shoei-a. A fala bogu i da je dugo očekivani, novi Hornet konačno izašao i van japanskog tržišta pa ti eto još jedne validne opcije.
  9. Najvažnije je da si ti dobro Motoholic. A, veliko hvala što si se potrudio da podeliš ovo iskustvo sa svima. Jako važan tekst, posebno za domaće klince koje hormoni i nakaradni sistem vrednosti guraju u povećan rizik i opasnost. Svideo mi se (ako nije neukusno tako okarakterisati) tvoj opis i dramatizacija sâmog pada. Zaključak je i dramatičan i jasan: incident najčešće nije nešto što se registruje unapred, pa ja tu sad kao nešto izbegavam, pa se bira najbolja opcija, pa sve to traje nekoliko sekundi itd... Ne! U većini slučajeva mi samo registrujemo da nam npr. ruka visi nekako čudno preko glave, ili da se vid izoštrava kao kod buđenja iz sna, a mi ležimo na nečemu što nije krevet. Poenta je da u većini nesreća mi nemamo taj luksuz vremena da se čupamo iz situacije koja je već gusta jer se sr***a događaju i brutalno i fantastično brzo. Zato priručnici dobre vožnje savetuju: - Non stop skeniranje vidokruga od 180 stepeni ispred i povremeno, ali redovno skeniranje i svioh 360 stepeni oko nas. Pogled usmeren daleko u smeru u kojem se krećemo, a ostaviti periferijskom vidu da skenira i registruje sve potencijalne elemente opasnosti. To iskusniji vozači rade već po automatizmu, ali može da bude problem kod mlađih vozača koji se nekad uljuljkaju lažnim osećajem sigurnosti misleći da su im refleksi dovoljno 'oružje' za sve probleme u vožnji. Ali, kao što napisah gore, kod incidentnih situacija nekada vreme za reakciju jednostavno ne postoji i eto onda #$"**#. - Puna 'ratna oprema' je jednostavno neophodna. To je sastavni deo motociklizma i jednostavno tako to treba i prihvatiti. Osim ako ne volite da svojom sopstvenom kožom presvlačite asfalt. Na žalost, nekada ni sve tehnike, a ni oprema nisu dovoljni. Jenostavno motori su među najranjivijim učesnicima u saobraćaju i sh*t happens. Na nama je da rizik minimizujemo koliko god je to realno moguće. Zato uvek oprez, puna koncentracija i All The Gear All The Time (ATGATT)! Još jednom fala za članak Motoholic. Neprocenjiva vrednost za sve nas.
  10. Naidjoh da je cena u USA $10,520 za osnovni F800GS model što ga (makar tamo) već stavlja u kategoriju od oko EUR 7K. Ne želeći da ulazim u prežvakanu temu da li su BMW motocikli precenjeni ili ne (ja mislim da jesu), iz mog ugla cena F800GS je čak iznenadjujuće niska. Razlika izmedju novog Dakara (OK, do pre par meseci se prodavao) i F800GS sa sve punom dodatnom opremom je oko EUR 1200. Ok, verovatno i ta razlika varira po tržištima pa će u Americi biti verovatno najmanja, u Kanadi i Evropi nešto viša, a kod Radulovića najviša :'( , ali to je neki orijentir. A taj motor po mom mišljenju vredi tu razliku za koju se dobija znatno jači dvocilindraš, duple prednje disk kočnice, kompletnija instr. tabla itd... Takođe je za pohvalu i to što se po gabaritima (ali ne i po težini!), nosivosti i ukupnoj snazi stidljivo ušunjava u područje velikog 1200GS-a dok je cena još uvek daleeeeko ispod cene starijeg brata. Sledeći podatak vredan pažnje je da je težina (dry weight) porasla za nepun 1kg u odnosu na F650GSD :o! što je zaista impresivno. Sve u svemu, jašući na talasu naglog rasta tzv. adventure motociklizma i uz jaku podršku BMW marketinga, ja nemam ni malo dileme da će F800GS biti veliki hit.
  11. Uspeo sam da od lokalnog dilera dobijem foto-kopirani cenovnik za F800GS! Cenom sam više nego prijatno iznenadjen s obzirom da se i ovde (Kanada) kao i u Americi očekivala cena više u rangu EUR 10,000. A osnovna cena je $12,250.00 ($CAN). Ekstra je alarm, ABS, centralni stand i možda još nešto od sitnije vrednosti (nemam papir ispred sebe, pa izvlačim iz glave). Ova cena je znači oko EUR 8,000 ovde + porez. Iporuka prvih primeraka se očekuje u drugoj polovini januara.
  12. Članak iz Ananove ovde . Ako je za utehu, a s obzirom da grom ne udara dva puta na isto mesto, pri svakoj narednoj nepogodi Ante može curama da ponudi svog Đoleta kao najsigurniju zaštitu
  13. Hvala na reportaži. Pročitao u dahu!. Opet si u meni probudio želju za Bahom (Baja California). Moraću pod hitno da počnem pripreme. Meksiko je milina. Ako se odlučiš na put severnije od Oregona, javi se obavezno, uklopićemo nešto. P.S. Tehnika dizanja "malog" GS-a sa najmanjim opterećenjem na leđne mišiće prikazana ovde Odlična je, probao na svojim
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja