Jump to content

Moto Zajednica

Vesparenje kroz 4 drzave Bgd-Podgorica-Split-Mostar-Bgd

Recommended Posts

• Vespa Servis Beograd, 617 postova
  • Motocikl: Vespa ET-4

Krecemo i pred samu granicu Cro-Bih meni pocinje ponovi da se desava problem sa kapicom svecice. Posto smo prosli Hr granicu, stajemo na nicijoj zemlji i pocinjemo da budzimo staru kapicu posto se kineska raspala. Ivan preuzima stvar u svoje ruke, ja mu pomazem. U medjuvremenu dva lokalna bajkera staju pitaju treba li pomoc itd. Mi im se zahvaljujemo malo se pricamo itd. Ivan uspeva da namesti staru kapicu i krecemo dalje.

Na jednoj od pauza Jovan predlaze da skrenemo i da posetimo Jajce sto i cinimo.Posto je Ivanu COSA pocela da gubi snagu on to vreme koristi da malo sredi dovod goriva koji je ocigledno u prekidu negde. Po zavrsetku toga i obilasku muzeja krecemo ali za Banja Luku preko Mrkonjic Grada.

post-200-0-64739000-1316002784_thumb.jpg

post-200-0-42841600-1316002793_thumb.jpg

post-200-0-03502200-1316002806_thumb.jpg

post-200-0-61361900-1316002817_thumb.jpg

post-200-0-08943400-1316002826_thumb.jpg

post-200-0-53839300-1316002837_thumb.jpg

post-200-0-20812800-1316002845_thumb.jpg

post-200-0-82553500-1316002855_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

U Banja Luku stizemo u vecernjim satima i stajemo da bi se natankali ali i nesto pojeli.Posle obilate klope krecemo dalje, sada obuceni za nocnu voznju sa fluo prslucima u malo vecim razmacima.

U jednom trenutku se zaustavljamo u Doboju i shvatamo da smo zbog umora i male nepaznje promasili malo skretanje za Hr autoput. obzirom da smo planirali da posto je mrak odvezemo taj deo puta autoputem.

Vracamo se nekih 20km i pronalazimo skretanje.

Dolazimo do granice BiH sa CRO i izlazimo veoma bzo na auto put. Prelazimo i granicu sa Srbijom tako da smo na pragu kuce. U jednom trenutku Ivan pocinjeda zaostaje i Jovan i Filip ostaju sa njim, jer smo na autoputu Igor i ja vec odmakli. Dolazimo na naplatnu rampu u Simanovcima gde saznajemo da ce Ivan svoju Vespu da ostavi na OMV pumpi i doci ce sutra po nju jer max.brzina mu je 50km/h tako da njih trojica idu sada na dve Vespe. Bogi i ja po prijemu te informacije krecemo ka Bgd.

post-200-0-22111200-1316003312_thumb.jpg

Za to vreme drugari iz druge ekipe koja ide preko Sarajeva se javljaju da kazu da su se smestili i da ce sutra polako ka Bgd-u. Tako je i bilo.

Sve u svemu preko 1.700 predjenih kilometara na Vespama nas osmorica. Dozivljaj za pamcenje. Vec u povratku smo pricali kako cemo da idemo iduce godine u Dubrovnik na CroVespu, kojim putem, i koliko dana ranije treba doci na skup i kada se vracati jer smo shvatili da je povratak bio malkice naporan posle celodnevnih druzenja u Splitu na CroVespi.

Drustvo Ljubitelja Vespe Beograd, je obecalo da ce ici u Split i obecanje je ispunjeno.

Pozdrav i nadam se da nisam bio opsiran ili dosadan.

• Podržavam 1

• U prolazu, 23 postova
  • Motocikl: Vespa P200E

Bravo za iscrpan izveštaj kolege Vlaovića!!!0namigivanje.gif

Kao još jedan od učesnika ove lude avanture, mogu samo da potvrdim da je sve prošlo u najboljem redu i da smo se supe proveli, kako na putu, tako i u Hrvatskoj.

Naša grupa je išla ka kući preko Ploča, Čapljine, Mostara i Sarajeva, gde smo i spavali u jednom hotelu koji inače ne radi, ali je bio specijalno otvoren da nas ugosti te noći.

Sutra ujutru smo nastavili ka Srbiji, prošli poret Tuzle, pa na granu.

Sve je bilo maksimalno, Vespe su nas lepo služile.

Po nekoj mojoj kalkulaciji, mi (druga grupa) smo prebili 1800km na ovom putovanju.

Prava ludnica, Društvo Ljubitelja Vespe nastavlja da dokazuje svoju ozbiljnost i gazi hrabro napred!!!

Pozdrav svim bajkerima, čujemo se i vidimo.

Coa0cool.gif

• Zainteresovan, 648 postova
  • Motocikl: AFRICA TWIN RD 03

Svaka cast, hrabrost je na tim cudima odraditi ovo sto ste vi odradili, samo.....putopis je previse hladan,kao da si sto prije htio da ga napises, bili smo......stali smo......krenuli smo.....itd. Malo vise knjizevnickog duha sledeci put :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja