Đuka UE 41 Napisano Januar 9 U prolazu, 53 postova Lokacija: Užice Motocikl: AA 500,QJ Fortrees 4.0 Prijavi odgovor kao problematičan Jel imala koja ovako nešto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokes 2982 Napisano Januar 9 Drug član, 1057 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan Auhhh... Neka neprijatna sila je delovala Nego, da vas pitam... Preko zime AA spava u limenoj garaži. Da li ga ostaviti bez akumulatora, kako bi bar on stajao na toplom?Prošle godine sam radio tako i bilo je sve OK. Ima li drugačijih iskustava? Pitam da ne napravim neku štetu (nekima je znala da se resetuje kilometraža na tabli, ako se dobro sećam ranijih diskusija).Sent from my Pixel 6 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15649 Napisano Januar 9 Integrisan, 9279 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Zivke Na oko kad vidis da je kriva vila tad ti ne treba nikakva provera i znaj da je mnogo krivo. Prvu proveru vrsis viz. putem, drugu proveru vrsis u voznji pustanjem kormana s'tim da to nekad nema smisla u slucaju kad je kriva zadnja felna (kod vecine jeste) sto dovodi do tresenja kormana ili kriv sam nosac motora. Trecu proveru mozes vrsiti putem ravnih letvi, postavis sa obe strane prednjeg tocka da hvata rub gume i tako vidis u kom pravcu ide. Cetvrta provera moze biti prilikom deomtaze prednjeg tocka, osovina mora glatko/lako da udje/izadje. Ako tesko ide a nije zapekla... ili je pokrivleno ili amorti nisu dobro postavljeni tj nije ucentriran. Jos nesto treba znati.... kad ovakav teskak od maxia udari vertikalno o prepreku, tad viljuska se krivi ka nazad. recimo ovaj Geopolis je imao udarac u veliku rupu stradala je felna viljuska takodje (pogledaj koliko je pokrivljena) Kad udarac predje granice, sila dalje nastavlja da pravi stetu na ramu i čizme takodje mogu pući. Sad dolazimo do drugog dela a to je kad bajk bupne o asfalt, kliza i udari o prepreku. Tad viljuska u vecni slucaja se uprede na neku stranu, zavisno na kom boku se desilo. Podje i nazad ako je bio malo jaci udarac. Sta znaci upredanje..... zamislis svoju glavu, vrat i ramena. Kad te neko uprede znaci da ti je jedno rame za malo ispred ili iza drugog ramena gledajuci odozgo na dole....ne znam kako bi bolje plasticno objasnio. Kad imam sumnju da je nesto krivo u dogovoru sa vlasnikom upravljac ide kod majstora na proveru/ispravljanje. Dragan sa Liona dobro radi posao i nek nam je ziv i zdrav jos dugo godina jer on kad ode bicemo u problemu. Ima jos jedan majstor koji dobro radi ispravljanje (tako cuo, nisam imao do sad saradnju) ali nije blizu kao sto je Dragan, negde je gore u banatu. Djuka Vidjao sam takvo pucanje kormana na AA. To se desava kad se pretera sa stezanjem srafa napred sto vidis na slici. Pretezanje napne gvozdje, vibracija dalje kroz vreme ucini svoje, dovede do pucanja. Skini, zavari, vrati, ucentriraj i uzivaj. Identicno pucaju brezoni na glavi kad se stegne kako ne treba ili nosac zadnjeg kofera..... gvozdje ne trpi prenapregnutost u kombinaciji sa vibracijom a AA ima je na pretek. Boki Dovoljno je da raskacis minus klemu i nema zime. Posle skini aku, dopuni, montiraj i paljba (i proveri punjenje). 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Đuka UE 41 Napisano Januar 9 (promenjeno) U prolazu, 53 postova Lokacija: Užice Motocikl: AA 500,QJ Fortrees 4.0 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala.nisam pre ovoga ništa dirao.a slučajno video kad sam rasklopio.a razlog rasklapanja malo malo pomeraju se retrovizori.i to nisam obraćao mnogo pažnju jer je moped parkiran pred zgradom ,jašu deca Promenio Januar 9 član Đuka UE Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15649 Napisano Januar 9 Integrisan, 9279 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, živke je napisao: I zašto su opet menjani štapovi, ako su bili zamenjeni posle tog pada ? Amorti koji su bili na bajku pre pada su u boljem stanju od onih koji su stavljeni nakon pada. Rasclanio, oprao oba para. Sagledao sve i rešio da vratim stare uz sredjivanje....mirna bačka. To su bile bačene pare, kupivina amortizera kao i kvačila jbg. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanstp 292 Napisano Januar 9 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kawasaki Gpz 500s '98 Prijavi odgovor kao problematičan A kad je zadnja felna kriva, jel se ispravlja? Jel kao na autu ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanstp 292 Napisano Januar 9 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kawasaki Gpz 500s '98 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 18 sati, Đuka UE je napisao: Isto sam ja jurio kvačilo .ovih oko 100 e ili nema ili ne odgovaraju a ova druga sva imaju i odgovaraju za naše mopede.ista priča i za varijator.na kraju i ja odneo kod majstora da nalepi ferode Ja sam nasao polovno za 70€, al isto lose ferode i opet moras lepiti. Onda mi se ne isplati da kupujem polovno. Nigde nisam nasao novo, bilo je pre u Moto Biku cene bila oko 12.000 din al kad nemaju.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15649 Napisano Januar 9 Integrisan, 9279 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, milanstp je napisao: A kad je zadnja felna kriva, jel se ispravlja? Jel kao na autu ? Nije Milan, nema majstora koji može zadnju uraditi kako treba jer je nazubljena felna Neki se kleli da mogu uraditi na konus ili neće uzeti pare....rezultat je taki da nisu uzeli novce. Šta je poenta kod takve felne? Mora se imati osovina koja izlazi iz diferencijala da bi posao bio dobro odradjen. Kupiti 10-15 polovnih diferencijala nije velika stavka novcano gledano, mnoge felge mogle bi se uraditi. Pitanje je zašto niko neće ko je u toj materiji. Što se polovnog kvačila tiče što si kupio.... bačene pare. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanstp 292 Napisano Januar 9 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kawasaki Gpz 500s '98 Prijavi odgovor kao problematičan pre 15 minuta, Satelis je napisao: Što se polovnog kvačila tiče što si kupio.... bačene pare. Nisam kupio, jer je bilo u gorem stanju nego moje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15649 Napisano Januar 9 Integrisan, 9279 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ćuti sreća. Inače imas oem kvačilo tj lamele za 12.800din ili zamensko oko 8-9Krsd. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanstp 292 Napisano Januar 9 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kawasaki Gpz 500s '98 Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, Satelis je napisao: Ćuti sreća. Inače imas oem kvačilo tj lamele za 12.800din ili zamensko oko 8-9Krsd. Gde to ima? Ja nigde nisam nasao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15649 Napisano Januar 9 Integrisan, 9279 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Motoricambi ili ti kod Pedje, imaš br na netu, šalje poštom na adresu. trenutno čivijam X9 zamensko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Đuka UE 41 Napisano Januar 9 (promenjeno) U prolazu, 53 postova Lokacija: Užice Motocikl: AA 500,QJ Fortrees 4.0 Prijavi odgovor kao problematičan Ja kad sam zvao nije imalo.ni kvačlilo ni varijator.lamele nalepljene a varijator ostao isti.neko pre nego što sam ga kupio neko tri rolnice okrenuo kontra i izašao metalni deo i oštetio varijator.dok ne nađem varijator uplaćujem vozi i teram. Promenio Januar 9 član Đuka UE Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15649 Napisano Januar 9 Integrisan, 9279 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan I to sam našao.... pisaću kad rešim muku i vremena nadjem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Đuka UE 41 Napisano Januar 9 (promenjeno) U prolazu, 53 postova Lokacija: Užice Motocikl: AA 500,QJ Fortrees 4.0 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala i na odvojenom vremenu i savetima.obzirom da se trudim da mi moped bude u što boljem stanju sve radim sam jer ovde da oteram kod mastora on ga rasklopi i osta godinu dana Promenio Januar 9 član Đuka UE Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanstp 292 Napisano Januar 9 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kawasaki Gpz 500s '98 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo tvoje novo kvačilo, ima 5 lamelica. To moze ta kombinacija, jer fabricko ima 3 lamelice. Dal mora da se manja i zvono kad se ubaci ovo sa 5 ? Znači paše i od X9 i od Beverly- a ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4704 Napisano Januar 9 Drug član, 3602 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pretpostavljam da je to ovo RMS kvačilo, paše na sve Piaggio Master agregate. Može na staro zvono, ništa ne smeta, ako je isto dobro, tj. nije deformisano & pregorelo. Kvačilo Piaggio/Gilera 400/500cc RMS ( 156 mm ) MOTOBIKESHOP.RS A kvačilo ne mora uvek da se menja, ali bi valjalo da se lepo servisira redovno. Evo ga jedan lep video šta je potrebno odraditi da bi CVT radio tip-top. Suštinski reklama za Ipone mast, ali su lepo opisani radovi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15649 Napisano Januar 9 Integrisan, 9279 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Aprilia, Piaggio, Gilera, Malaguti, Peugeot nose Master agregate tako da na sve ide. Prve serije nose 3 lamele, kasnije su presli na 5 i može se mixati slobodno. Razlika se javlja u prečniku variatora, broju rolnica, prečniku tanjira kvačila. Shodno tome imamo 3 različite dužine kaiša i tu ne bi trebalo mixati. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanstp 292 Napisano Januar 13 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kawasaki Gpz 500s '98 Prijavi odgovor kao problematičan Jel neko ubacivao amortizer gepeka, ili mu jos stoji fabricki? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Đuka UE 41 Napisano Januar 13 (promenjeno) U prolazu, 53 postova Lokacija: Užice Motocikl: AA 500,QJ Fortrees 4.0 Prijavi odgovor kao problematičan Jesam ja.ali mi se čini da je neko prepravljao nosač.kupio u prodavnici okova.čini mi se oko 200 din.marka GTV Promenio Januar 13 član Đuka UE 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanstp 292 Napisano Januar 13 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kawasaki Gpz 500s '98 Prijavi odgovor kao problematičan Sta tacno treba da se skrati ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Đuka UE 41 Napisano Januar 13 U prolazu, 53 postova Lokacija: Užice Motocikl: AA 500,QJ Fortrees 4.0 Prijavi odgovor kao problematičan Ja nisam kratio ništa.moped mi u garaži na drugom kraju grada.kad budem išao mogu da slikam pa da slikam.i da vidim koja je jačina. ima godina kako sam zamenio 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanstp 292 Napisano Januar 13 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kawasaki Gpz 500s '98 Prijavi odgovor kao problematičan Moze. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokes 2982 Napisano Januar 13 Drug član, 1057 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan Ela Đuka, 'leba ti. I moj je prošištao pre neki dan. Taman da ne kratim letvu za podupiranje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanstp 292 Napisano Januar 14 (promenjeno) Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kawasaki Gpz 500s '98 Prijavi odgovor kao problematičan Danas malo otoplilo, pa se montiralo sedište i naslon.. Promenio Januar 14 član milanstp Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...