Satelis 15842 Napisano Novembar 23, 2017 Integrisan, 9290 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ajd da napisem i ovde, nekom mozda zatreba......... Zamenjeni svi lezajevi i semerinzi (Koyo), dihtung dekle (original), zupcanici + osovine (polovno Motoklinika), ulje (Eneos 80W90), puklo je i deklo pa je vareno (sreca, nije povuklo pri varenju...zna se desiti) i mislim da je to to. umesto 6204 21x47x14.... treba biti 6204 20x47x14 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko SB 391 Napisano Januar 2, 2018 You tube / Drandigo .., 619 postova Lokacija: Sokobanja Motocikl: Yamaha Fz6S Prijavi odgovor kao problematičan Zamenio sam lezajeve kvacila, semering osovine, i najteze do sada lezajeve volana, tu se namucih dosta, sada je na redu vodena pumpa, gde mogu da porucim da kupim? Gledam ovu KYOTO pa ne znam jel dobra? Dihtung dekle 1400din, nije bas ni malo ali mora i on.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8468 Napisano Maj 2, 2018 Drug član, 1866 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, evo od pre neki dan sam vlasnik Atlantica, pa rekoh da se pridruzim ekipi i upitam par pitanja... - Zadnja guma je losija i odlucio sam da je odmah zamenim, e sad imam nedoumicu, na motoru je 140/60/14, da li moze da se stavi 140/70/14? - Sledeca stvar se tice famozne temp motora, ako neko ima neku sliku gde je normalno da stoji u voznji na otvorenom, jer sam trenutno u Leskovcu, pa mi je 90% voznje na magistralnim putevima, mislim da je sve ok, ali nije na odmet proveriti. - Kocnice.. Imam utisak kao da bi morale da budu malo jace, doziranje kocenja je dosta cudno.. Da li je to generalno problem kod njega, ili je nesto do mene/motora... - Gde naci komandu migavaca, ona plastika koja ide preko prekidaca? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4726 Napisano Maj 2, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 6002 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodošao na ove stranice 1. Slobodno 140/70-14, ne'š pogrešiti. 2. Temperatura treba da bude par mm ispod polovine skale. U gradu može i preko toga, ako ode na gornju stranu, paljenjem ventilatora je skida na pola. To je ok. 3. Teška je to mrcina, treba dobro stisnuti da zakoči "na frku" ali kočnice nikad nije zgoreg proveriti: diskove, pločice, kočiona creva i ulje... 4. Motoklinika Micko - ima broj već na net-u. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8468 Napisano Maj 7, 2018 Drug član, 1866 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Evo nakon nedelju dana i predjenih 1300km (tako je, nisam silazio ), da sumiram neke svoje utiske.. - Generalno pre kupovine, dosta sam vagao i smucio se i sebi i drugima verovatno, prvobitno mi je u planu bila kupovina nekog endura, ali dobar primerak endura, star 5-8 godina ima 2-3000e manju cenu nego li nov model, pa se postavljalo pitanje zdravog razuma, ako se odlucim za polovan motor u toj varijanti, a sa druge strane, kupiti nov motor, pored svakodnevnih ulaganja u posao i troskova.. hmm.. E tu na scenu stupaju skuteri, konkretno bitka se vodila izmedju Satelis 500,SW 400,600, Atlantica 500 i Majesty-a 400... U moru raznoraznih krsota koje sam pogledao, Atlantic sam kupio na kraju za 5 min, probao ga, pregledao ovako ( ima par ostecenja kozmetickih).. - Udobnost - voleo bih da mogu jos malo da opruzim noge, nekako ne nalazim polozaj koji mi odgovara. Takodje, vizir mi je kratak, fali mu vrlo malo da me vetar ne bije po tintari, narocito posle 100km/h. Sediste mi je ok, tek nakon 2h voznje osecam da mi malo trni pedu.. - Performanse/ potrosnja - Recimo da sam prijatno iznenadjen i jednim i drugim.. Tek juce kada smo se devojka i ja, natovareni uputili na pentranje do Vlasine, pozeleo sam SW600 , ali cak i tada je daleko od toga da je problem. Potrosnja sa svim akanjem ovih dana oko 4.5l/100km. -- Sto se tice samog Atlantica, nakon zamene zadnje gume, stavljena CityGrip, osporavana na Atlanticu, ali posto sam trenutno u Leskovacu, a ponuda guma za skutere ne da ne postoji, nego..... U opticaju su bile neka SAVA skoro 9000rsd, i ova za 6300, nekako nisam mogao da ubedim sebe da je Sava bolja od Michelina, jos i skuplja 20e, jos je Sava DOT XX15, a Michelin 1018, no dakle, nakon zamene, ovo je drugi motor, upravo dosao sa dvodnevnog izleta na Vlasinskom jezeru, los put, rizla po asfaltu, voda koja se sliva sa stena na put, nijednom nisam osetio trunku nesigurnosti, a spustajuci se ka Surdulici, oni koji su bili znaju kakvih krivina ima, skoro kao neki alpski pass.. . U celini glledano, neko kome treba motor za grad, plus par puta mesecno da obezbedi sebi jedno beganje iz grada, Atlantic je odlican motor, u sredu me ceka put nazad za BG i hvatanje u kostac sa guzvom, pa cemo videti kako se i tu snalazi, ali za sad deluje obecavajuce.. e da jos jedna zamerka, raspored komandi na levoj rucici, pocev od ocajnog resenja prekidaca ablendera, do toga da sam juce na slepo kada je na putu od Predejana ka Vranju stala kolona u tunelu, ja umesto da aktiviram sva 4, nabodem bord, kad sam cuo da skripe gume na kombiju iza mene, psovao sam im sve italijansko na svetu, no mozda ce to vremenom doci na svoje, mada mi se posle toga jos par puta desila slicna omaska.. P.S. Evo i par slika, slikanih u hodu, pa ako neko resi da se vozi po ovim krajevima neka se javi, da ga ugostim ako budem ovde, eventualno napravimo neki obilazak zajedno... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko SB 391 Napisano Jun 29, 2018 You tube / Drandigo .., 619 postova Lokacija: Sokobanja Motocikl: Yamaha Fz6S Prijavi odgovor kao problematičan Eee da malo nahvalim AA Prvu ozbiljniju turu napravih ovim skuterom, i samo pozitivni utisci, nisam verovao da mogu da izdrzim 950km u cugu ali i nije bilo tako strasno, odlicno sediste, polozaj sedenja i zastita od vetra i kise. Madjarska, Austrija, Nemacka, Italija i Svajcarska, preko 2000km samo auto puta prilicno jakim tempom, ko zna koliko uspona i spusta i doveze me nazad bez problema, ako zanemarimo sto je senzor za km sat pri jakoj kisi i vetru otkazao pa proradio posle nekih 500km, i sto je zadnja kocnica povremeno gubila pritisak usled pregrejavanja na spustovima sve je proslo okkk. Ukupno 3800km bez potrosnje ulja, cak ni pumpa za vodu kap nije pustila (Kombinacija Kyoto osovinice i starog semeringa, zamenski propisao par dana pred put) Utisci fantasticni 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zorance 1 Napisano Jul 1, 2018 U prolazu, 50 postova Motocikl: APRILIA ATLANTIC 500 Prijavi odgovor kao problematičan U ŠIDU NA SUSRETUПослато са SM-G531F уз помоћ Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zorance 1 Napisano Jul 7, 2018 U prolazu, 50 postova Motocikl: APRILIA ATLANTIC 500 Prijavi odgovor kao problematičan STIGLE NOVE ČARAPE,PREDHODNE PREGAZILE 12500 KM ZA 2 GODINEПослато са SM-G531F уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11547 Napisano Jul 7, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 4363 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Malo je 12.500, ja sam na AA menjao na 15-17.000, uvek sam imao suvozača... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zorance 1 Napisano Jul 7, 2018 U prolazu, 50 postova Motocikl: APRILIA ATLANTIC 500 Prijavi odgovor kao problematičan Videćemo kako će ove proći,stare imaju još 2mm šare.Послато са SM-G531F уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko SB 391 Napisano Jul 7, 2018 You tube / Drandigo .., 619 postova Lokacija: Sokobanja Motocikl: Yamaha Fz6S Prijavi odgovor kao problematičan 12500km malo stvarno.. Moje su sada na toj km ali imam jos oko 2mm po sredini.. Po svemu sudeci zamena na zimu, imace za jos 5000km.. Sad je vreme za kais i mali servis, sve po redu.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15842 Napisano Jul 23, 2018 Integrisan, 9290 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Jest da sam video mnoge AA ali ovakvu do sada nisam, pisem cim ugrabim vremena. Za sada, curi neka tecnost sa donje strane na rupi u prostoru ispod sedista, ne radi inst. tabla tj radi samo obrtomer, ulje smrdi na benzin. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11547 Napisano Jul 23, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 4363 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan To onaj s onom prelepom bojom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zajec 240 Napisano Jul 23, 2018 Svrati ponekad, 258 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da jeste, onaj tirkizni, zvani iberlauf. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15842 Napisano Jul 24, 2018 Integrisan, 9290 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Jest to je taj, pa da pocnemo nekim redom.... prva stanica je pojava tecnosti u prostor ispod sedista pri dodavanju gasa, na ovu rupicu se pojavljuje tj izvire nesto to nesto dolazi iz creva ili ti iberlaufa, koji umesto da je nakacen tamo gde treba (kuciste f. vazduha) neko ga je turio na odusak prostora ispod sedista ufatim se za merac nivoa ulja u motru, odvi, izvuci ajmemene al ode daleko preko maximuma tako da je sad mesavina ulja i benzina prvi krivac tog zbivanja je termostat ne da otvara ranije nego ovaj malisa ic ne zatvara antifriz zeleni leti napolje da bi rozle ili ti G12 dosao unutra f. vazduha je dobar, isto vazi i za svecicu marke Denso instalacija kod akumulatora..... nista zivo ne valja tanke zice + neodgovarajuci osiguraci moze samo dovesti do topljenja kontakta (napajanje reglera) istal. na zadnjoj desnoj strani seckano i nastavljano na vise mesta neke zice se cak i po 3 x nastavljaju, neke su skroz iskljucene (svetlo "gepeka") glavni plusevi, napajajuci su poprilicno osteceni jedan (preko osiguraca) napaja potrosace, drugi napaja regler radile su secice, skalpel, lemilica, kalaj, termobuzir, izolir traka ovo je izbaceno izvucena je nova instalacija, dva nova kucista sa odgovarajucim osiguracima (1 od 30A i 1 od 20A) i vracena mogucnost osvetlenja "gepeka" isto seckanje inastalacije ima na sredi, tacno iza desnog fuzastera ovde je pak odfikarena instalacija od prekidaca osvetl. "gepeka" bar tako mislim, nisam ispitao zicke do kraja jer ima jos jednu, mnogo vecu muku ta druga veca muka je u sjebanom levom dzeku inst. table tu je opet seckano izvucene druge zice zarad neke namene, pitaj Boga koje siva i narandzasta su odfikarene, nandzara ide iz racunara dok siva putuje pozadi, od 1 racva se na 3 i odlazi direkt na TPS 1 siva ide na senzor tem. motora 2 siva ide na senzor temp. vazduha 3 siva ide na senzor ugla klapne gasa Da bi se resio ovaj problem, potrebna je instalacija gde bi se iskoristio dzek inst. table ili ti zamena i ujedno da se isprate odsecene zice (siva i narandzasta) i povezu gde i kako treba. Inst. tabla ce mozda proraditi a mozda i nece, videcemo kad se prvo instalacija namesti kako treba. dalje, treba nabaviti senzor brzine koji se nalazi na prednjem tocku kojeg mi nazalost nemamo...bar za sada Varta je pod znakom pitanja, ide na lagani oporavak Za sad je sredjena instalacija kod akumulatora i pozadi desno, ociscena klapna gasa i prestelovani ventili, f. vazduha i svecica su dobri. Ceka se termostat gde ce se ujedno zameniti antifriz, ulje u motoru, filt. ulja i ulje u reduktoru, zatim da se zameni dzek inst. table i povezu dve zice koje su izbacene iz nekog razloga, pinjon ugradnja i povezivanje sa svojim tropinskim dzekom. Jedna napomena, i ako silne zice ne valjaju, neke isecene.....motor pali i radi bez ikakvih problema, sto je prosto neverovatno za date okolnosti. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4726 Napisano Jul 24, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 6002 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Atlantic je to Svaka tebi cast na zivcima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15842 Napisano Jul 24, 2018 Integrisan, 9290 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Zivaca Sale nema, davno ja to secicama odfikario Bez zezanja, neverovatno da motor pali, radi, ide bez ikakvih problema....pogotovo zbog isecene sive zice koja ide na TPS i senzor temp. motora.... Atlantic ko tenak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8468 Napisano Jul 24, 2018 Drug član, 1866 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Pobedio onog mog bivšeg? EDIT Sad vidim da ovaj ide, znači najgori sam od svu decu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1890 Napisano Jul 24, 2018 Skuteras, 3691 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ali crevo od ibera Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
francuz69 1876 Napisano Jul 24, 2018 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Integra 700 Prijavi odgovor kao problematičan Hahaha, dimljeno debelo meso’ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15842 Napisano Jul 24, 2018 Integrisan, 9290 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan akumulator ce gurati neko vreme, Vartu treba izbegavati jer se lose pokazala stigao termostat, ugradjen i zam. antifriz napravljena nova instalacija prekidaca sedista i sredjene iseckane zice racunar motora, CDI, kompjuter.....nazovi kako os pretrpeo je otvaranje iz nekog razloga ali ne i valjano zatvaranje, ovako je ostavljen vlaga, voda......izvolte uci diht masa u krug pa na susenje Sutra stize instalacija i senzor brzine pa da vidimo gde smo i sta smo. Na sta ce ovo na kraju ispasti, dal ce i kako raditi.....videcemo, nadamo se dobrom ma da ne mirise bas tako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1890 Napisano Jul 25, 2018 Skuteras, 3691 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Zato ato je komp otvaran zato i pali bez pola zica. Radjeno je izgleda neko premoscavanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15842 Napisano Jul 25, 2018 Integrisan, 9290 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan stiglo jutros kutice s'zicke razne, ni manje ni vise nego iz Divljakovca u najavi vidim...corbica zove prvo spremiti potreban alat zatim ispratiti jedan pa drugi dzek od kompa tu dodjem do saznanja da mi fali ovaj konektor na taj konektor ide zicke koje su kod mene isecene (siva i nandzara) to je inace od ove male crne kockice koja sluzi da ugasi makinu kad ista zvekne o asfalt ima svoj polozaj tj mora stajati uspravno resno, tako da se napada dzek inst. table pored svih onih zica, skembati jos samo 36 komata uvek lemiti moze termo buzir ko ima moze i izolir traka, bitno je da bidne dobro izolovano malo po malo i zicke se polako kockaju na svoje mesto kontakt sprej ce zatrebati poprilicno mnogo jer dikili kontakt nije dobar, valja ocistiti i sve ostale naprskati usput nadjoh jos jednu zicu u problemu (prednja svetlosna signalizacija) instalacija vracena na svoje mesto da napomenem, sve su zice bile gole i samo spustene kojekude ovo je senzor temperature spoljnog vazduha nasao sam ga zaglavljenog kod hladnjaka motora moze se videti kako je plastika deformisana tu di je bio zaglavljen inace, njegovo mesto je na pr. desnoj bocnoj plastici ima svoje predvidjeno mesto falilo je crevo oduska akumulatora, fizicki ne postoji, obavezno ga treba staviti jer kiselinska para takvo sranje moze napraviti vrlo vrlo brzo i eto problema boc gore provuci dole po na kraj zadnjeg blatobrana kuciste filter vazduha je imalo otvore gde ih nije trebalo biti motor je falsirao vazduh koji nije prolazio kroz filter nazalost ovde nije strasno sto su rupe nesto kasnije zatvorene ali ovde vec jeste strasno i ona je dobila cep takodje je i ovde strasno, sisica pored otvora jer tu dodje crevo ibera koje je bilo udenuto...gde je bilo udenuto ispravno s'tanje Motor je upaljen, ler gas je dosta bio nizi, skoro da se gasio motor sto je za ocekivati zbog falsiranja vazduha sa dve strane.....namesteno. Ozracen sistem, ventilator se normalno ukljucuje tako da se moze zameniti ulje u motoru i reduktoru. cep/sraf na karteru nisam uspeo odviti gedorom i rucicom, vec sa pneumatskim pistoljem sito filter ili ti pred filter.....naravno da ga nema, izgleda da ne treba, visak kao i zice inst. tabla ce def. morati druga, usput primetih da ne radi ni dugo svetlo rasturim prekidac na levoj strani, kad ono medjutim...opet zicka u problemu zalemim, probam dugo svetlo, proradilo je ali zeza...morace drugi prekidac Nakon svega toga, kad se ladnuo motor, vidim trag antifriza niz desnu deklu...curnula pumpa kako ona, tako i meni vijuge u glavi......problemima nikad kraja Inace, motor je odrzavan kod vrlo poznatog majstora sa liona, necu ga imenovati ali ovo je velika sramota u kakvom je stanju ostavljen 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wrong rider 1 Napisano Jul 31, 2018 lijeni motoras na skuteru, 30 postova Lokacija: Bd Motocikl: Africa twin rd07a Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, ostala mi je nova tabla od moga skutera stigla je iz Engleske kad sam prodao motor rado cu ti je ustupiti ispod cijene koju sam ja platio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15842 Napisano Avgust 17, 2018 Integrisan, 9290 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Di smo stali, stali kod table koja je stigla direkt iz Divljakovca. dzek jedan, dzek drugi, dikilikontakt i to je to, sve radi stara je nekim slucajem, malko izgorela na obe strane Sad ostaje da se turi pinjonce na prednje toce i gotovo, usput ako nekom treba plastika oko instrument table nek vice.....poklanjam. nije nigde pukla, varena i tome slicno Ajd uzdravlje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...