Rancic 6 Napisano Mart 30, 2012 U prolazu, 31 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda CBR1000F Dual Prijavi odgovor kao problematičan hahhaha covek kupio motor pre stranu ipo ali ne vredi, ocigledno da ovde niko nije pisao da pomogne coveku nego cisto da objasni kako zna najbolje i standardno kenjanje o malim kubikazama za pocetnike. BTW bandit je tezak samo na papiru ko god je vozio xj600 pa seo na bandita zna o cemu pricam. Pisali su mnogi, sto i sam Rise against kaze, ali sve je subjektivna stvar. Ja sam se ukljucio u temu jer sam imao SV 650 i sada Hornet, a prijatelj mi vozi Bandit. Tako da znam sto sta o ovim motorima iz prve ruke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2469 Napisano Mart 30, 2012 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2009 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Mada ce neko da pomisli kako ovi matori uvek imaju nesto da pametuju, ipak mislim da nijedan od dva motora koja su navedena nisu za pocetnike. Da se ne lazemo kao i kada je sve ostalo u pitanju tako i kod motocikla mora da postoji nesto sto se yove rayvojni put Bore snajdera. Mi koji smo uveliko usitnili sestu banku po pravilu smo pocinjali sa Poni ekspresima, Tomosima automaticima pa onda prelazili na T14 i T15, na srecu danas je situacija na trzistu daleko bolja pa bih svakom pocetniku, bez obzira koliko je star, savetovao da krene od nekog endura od 125 kubika. Jednostavno neke stvari moraju da imaju svoj tok, a kad god se pokusa precicom ne izadje to na dobro. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pemac 6 Napisano Mart 30, 2012 U prolazu, 83 postova Lokacija: Bela Crkva Motocikl: Honda CB500 / MZ ETZ 150 Prijavi odgovor kao problematičan Mada ce neko da pomisli kako ovi matori uvek imaju nesto da pametuju, ipak mislim da nijedan od dva motora koja su navedena nisu za pocetnike. Da se ne lazemo kao i kada je sve ostalo u pitanju tako i kod motocikla mora da postoji nesto sto se yove rayvojni put Bore snajdera. Mi koji smo uveliko usitnili sestu banku po pravilu smo pocinjali sa Poni ekspresima, Tomosima automaticima pa onda prelazili na T14 i T15, na srecu danas je situacija na trzistu daleko bolja pa bih svakom pocetniku, bez obzira koliko je star, savetovao da krene od nekog endura od 125 kubika. Jednostavno neke stvari moraju da imaju svoj tok, a kad god se pokusa precicom ne izadje to na dobro. +1 ko nije nikad ogulio kolena na poni ekspresu ili automatiku ne treba da seda na jaci motor 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milosmtt 598 Napisano April 21, 2012 Zainteresovan, 857 postova Lokacija: BGD Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER Prijavi odgovor kao problematičan Znači 99% svetske populacije koja nije pala sa tomosa treba da baci svoj motor u đubre? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rise against 25 Napisano April 23, 2012 U prolazu, 35 postova Lokacija: Toulouse, France Motocikl: Fz8 Prijavi odgovor kao problematičan Jel to znaci da sam dzabe padao sa Xj-a, da sam trebao prvo sa tomosa? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pemac 6 Napisano Maj 22, 2012 U prolazu, 83 postova Lokacija: Bela Crkva Motocikl: Honda CB500 / MZ ETZ 150 Prijavi odgovor kao problematičan Znači 99% svetske populacije koja nije pala sa tomosa treba da baci svoj motor u đubre? Svaka nacija ima svoje motorice koji su ekvivalent naseg tomosa:).Ne znaci da treba motor baciti u djubre, nego je mnogo bolje nauciti se voznji i greskanma na automatiku ili apn-cu, nego te iste greske napaviti na masini koja ne prasta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1103 Napisano Maj 22, 2012 Drug član, 1124 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan A sta ce bilo ko da nauci na Tomos automatiku sto nije naucio vozeci bicikl? I kakvo ce to iskustvo sa automatika da primeni ako posle voznje istog kupi "masinu koja ne prasta"? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10895 Napisano Maj 22, 2012 Hronični Motociklopata, 7503 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan ja nisam padao sa automatika, ali sam zato tresnuo sa BT-ejca, al posteno sam se odrao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DorćolAC 225 Napisano Maj 22, 2012 Svrati ponekad, 250 postova Lokacija: У души - Дорћол! (Београд) Motocikl: Peda TEK 250 Pro 2x Prijavi odgovor kao problematičan Ajde da i ja napišem koju: Što se tiče izbora motora - uvek je to ''Tamni vijalet''. Što reče Djordje prva tri su uvek sa nečim što ti ne odgovara. Naravno, ne mora biti baš tako ali teško je naći ''Srpski motor'' - dobar a jeftin. Idealno bi bilo da se odmah pronađe onaj koji ti je udoban kao stara papuča... XJ600 je dobra mašina i za te pare odličan izbor. Svako od nas dođe u nekom trenutku do ''čamdžijskih muka'' - ljubiteljima plovidbe uvek nedostaje bar pola metra dužine njihovog plovila. A onda, ako uspeju da nabave nov čamac koji je bar metar duži od prethodnog, opet im posle izvesnog vremena nedostaje samo malo - recimo pola metra... Jedan je svoju jahtu natvao upravo ''Ipo'' (Lađa je, čini mi se, dugačka oko trinaest ipo metara). Meni je moj Hornet bio previše prgav (za moje shvatanje vožnje) zato je zamenjen CBF-om koji ima skoro sve šta mi treba. E, sad to ''skoro sve'' znači da mi ponekad zafali nešto duži vizir i možda udobnije sedište .. A lep mi je na oko. (Nije to što je moj...) Što se tiče padanja i proklizavanja, asvalt je isto tvrd kada letiš sa Tomosa ili motora od 1000 i više kubika. Jedini problem može biti ako ti, ne daj Bože, nogu nagnječi - ipak ima ralike između 200 kila ili pedesetak. Nema garancije da se bolje prolazi sa manjim motorom. Rizik je kod jačih mašina veći, jer te hteo ti ili ne ''povuče'' te da ponekad malo zavrneš ručicu gasa i osetiš snagu ubrzanja i vetar. Niko od nas nije imun na to. Priznajem, ni ja. Samo treba znati kada prestati. Mislim da je najveći problem kod nas da nema prave auto škole gde će kandidata naučiti da bude bezbedan učesnik u saobraćaju. Da zna da se izvuče iz neugodne situacije, da nauči kako da najefikasnije i sa uživanjem prođe kroz krivinu. Kako da drži telo, kako glavu, na koju nogu da prebaci težinu, šta da gleda... Ima toga na internetu, ali bi lepo bilo da ga ima u stvarnosti a ne još uvek ''samoobuka'' i vozi osmice pa idi pravo prva-druga i ukoči pre crte. Želeo sam da pomognem ovom pričom. Ako sam ''iskočio iz teme'' izvinjavam se - neka administratori odluče da li da obrišu post. A što se tiče ''letenja'' sa Tomosa to sam pre dvadesetak godina izvežbao na avalskom drumu kod Belog potoka gde me iseče plavi Reno4. Sa ''velikog'' motora nenamerno sam pre oko mesec dana proverio šta znači kočiti na belom znaku za tramvaj - na kolovozu kod veterinarskog fakulteta. Slajderi odradiše veliki deo posla, ali nisu uspeli baš sve.Malo odranog kolena i povreda stopala...Sve to boli jedno vreme i prođe. Što reče onaj glumac, ''Nikad se ne zna zašto je to dobro''... Dobro je kao (najčešće bolno) iskustvo, ali dobar nauk da se više ne ponovi. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...