Jump to content

Moto Zajednica

GPz 1100 unitrak 1983.god

Recommended Posts

• Drug član, 707 postova
  • Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125

(ako tema nije na "pravom" mestu-admini,premestite je.hvala)

znaci,pozz svima.

voleo bih da ovo cudo preradim

post-3086-0-82187300-1314820349_thumb.jpg

ali u sta?

on sada izgleda ovako

post-3086-0-12142200-1314820442_thumb.jpg

ali se meni ne svidja,jbg....

ja bih voleo da izgleda ovako

post-3086-0-88882500-1314820592_thumb.jpg

e sad,zadnja guma je mnoooogo uska pa bih ja i viljusku zadnju da promenim.naravno i prednju.sa kog modela bi mozda moglo da pase?

ako neko zna neku informaciju vise rado cu ga saslusati

ili ako je neko voljan da odradi ovaj motor -mogli bi da se dogovorimo...

pozzz

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• motoras, 2488 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

malo progooglaj po netu,nadji neke sajtove kawa-fanova i tu ces naci dosta projekata na temu gpz-streetfighter. Tu ces naci i kako da upasujes siru zadnju klackalicu i od kojeg modela najbolje ide,koji amortizer,koji tockovi,vile...zatim gde seci,gde saviti,gde variti... :takoje:

• Svrati ponekad, 109 postova

Mislim da u tu zadnju vilu moze stati najvise 160 guma,a da ne gubi profil(naravno sa drugim tockom,jer je taj za gumu 130).Ovo je vila od unitraka prepravljena za dva amortizera i gumom 140mm

post-499-0-73237900-1314911442_thumb.jpg

• Ne silazi, 7493 postova
  • Motocikl: TDM 900

Jedno je napucati motor opremom a drugo je praviti ga u nesto sto nije. Nikada to nece biti ZRX a i sta god da uradis bice samo pokusaj kojim se nazire nesto...

Sredi to sto imas da bude u full stanju i vozi.

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

Alekre lupas gluposti,voziti motor napravljen po svojoj zelji i potrebama je jako dobra stvar,a kod nas je najveci problem sto ljudi uglavnom motor sklepaju nestrucno,na brzinu,i delova koje imaju pri rucu i rezultat toga je ruzan,sklepan a po najmanje funkcionalan motocikl...

Meni licno ovi gpz-ovi 750/900/1100,su jako zanimljivi,i imaju dobru osnovu za jednog dobrog oldshool fajtera..

Steta je motor koji je u dobrom i originalnom stanju prepravljati u nesto sto nije,a posto vidim da je neko vec zapoceo budzenje tvog motora mozes slobodno nastaviti.Net je tu,samo spremi kes :BJB-Kawasaki:

• Podržavam 1

I šta je tu ostalo od Uni-Traka? Uni-Trak je po meni jako lep motor i svaka prerada ga samo može uružniti...

ovo gpz 900r,a mozda i 750.Meni licno su r-ovi za budzenje,a stare masine samo original ili sa dodatnom opremom iz tog vremena

I šta je tu ostalo od Uni-Traka? Uni-Trak je po meni jako lep motor i svaka prerada ga samo može uružniti...

ovo gpz 900r,a mozda i 750.Meni licno su r-ovi za budzenje,a stare masine samo original ili sa dodatnom opremom iz tog vremena

Ti bolje sto pametujes,nacu nesto malo o motorima,vidis valjda po bloku da je vodenjak,sto znaci da je gpz 900...

• Drug član, 707 postova

hvala vam svima koji zelite da samnom podelite jedno novo iskustvo(bice od nas neki inovator).od motora imam sve originalno,nista nisam sekao,budzio,sve stoji netaknuto(osim boje).pored njega imam jos dva motora tako da mi ne zapinje da ga uradim za mesec-dva,imam cive da se vozam.ovo bih da uradim i da ga vozam samo "za praznike".

zna li neko da li pase prednja viljuska od ZZR 600 ili pak od nekog "kilasa" (1000ccm)?

Ti bolje sto pametujes,nacu nesto malo o motorima,vidis valjda po bloku da je vodenjak,sto znaci da je gpz 900...

Verovatno da je 900,ali ne mora da znaci.Vodenjak je radjen i u verziji 750

post-499-0-52845200-1314994004_thumb.jpg

• motoras, 2488 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Evo ga jedan lepo sredjen

Ovo jeste GPZ 900r.Na njega je stavljena viljuska od gsxr-a,tockovi i zadnja klackalica.Satovi su mu skinuti i umesto cajgera koristi Garmin.Motor je uzivo ludilo i vidi se da je svakom detalju posvecena puna paznja.Nije originalan 900r,ali mu to nije ubilo sarm i legendarnost najprodavanijeg Ninje!

• Drug član, 707 postova

Ovo jeste GPZ 900r.Na njega je stavljena viljuska od gsxr-a,tockovi i zadnja klackalica.Satovi su mu skinuti i umesto cajgera koristi Garmin.Motor je uzivo ludilo i vidi se da je svakom detalju posvecena puna paznja.Nije originalan 900r,ali mu to nije ubilo sarm i legendarnost najprodavanijeg Ninje!

zadnja viljuska je isto od GSX-R ili..?da li si morao nesto da seces,busis,varis?vidim da je zadnja guma sira-kako si upasovao pravac lancanika?

• motoras, 2488 postova

zadnja viljuska je isto od GSX-R ili..?da li si morao nesto da seces,busis,varis?vidim da je zadnja guma sira-kako si upasovao pravac lancanika?

Motor nije moj,ali sam ga vido pre godinu-dve dana u Rumi na skupu.Extra je odradjen. Inace,na GPz 900r-a obicno stavljaju zadnju klackalicu od zzr 1100,s tim da mora da se isece jedan deo kako bi se mogla upasovati. Sto se lanca tice,ako se ne preteruje sa zadnjom gumom (mislim na preko 200) nije problem da se odrzi pravac lanca uz male prepravke.Moze i sira guma,ali je to onda veliko zezanje.

Probacu da nadjem neke linkove pa cu postaviti ovde.

Inace,po meni,najlepse bi bilo da mu ostavis original masku,rezervoar i sediste.Motor naravno,a ostalo da "izbudzis". Vile ,kocnice,tockove,satove...

Da li se isplati? To samo ti znas! :takoje:

Moze da se uradi,al malo vise kosta zbog ogibljenja i tockova od nekog novijeg motora,i ostalih stvari koje jako dobro mora da se urade da bi to bilo to(mislim na sredjivanje mehanike,farbanje....)

U principu gpz bi sasvim solidno izgledao i sa usd viljuskom i tockovima i od nekog malo starijeg motora(zbog cene delova),tipa gsxr 1100,fzr 1000,yzf 750....,i jedno dobro komplet farbanje...

• Zainteresovan, 530 postova
  • Lokacija: Zrenjanin - Pertovgrad - Veliki Bečkerek - Nova Barselona
  • Motocikl: Honda CRF 1100 Africa Twin adventure sport

Duboko poštujem ljude koji se bave ovakvim stvarima. Ne može to svako, i ne uspe svakome ko se time bavi. Ne kažem da bih i ja to isto radio, mislim da bih ipak pre uzeo nešto novije, ali svakako poštujem svakoga ko uloži toliki trud i novac da napravi ovako nešto. Mislim da to može samo neko ko je zaljubljen u tu mašinu i ne mari ni za potrebno vreme ni novac koji su potrebni.

• motoras, 2488 postova

Duboko poštujem ljude koji se bave ovakvim stvarima. Ne može to svako, i ne uspe svakome ko se time bavi. Ne kažem da bih i ja to isto radio, mislim da bih ipak pre uzeo nešto novije, ali svakako poštujem svakoga ko uloži toliki trud i novac da napravi ovako nešto. Mislim da to može samo neko ko je zaljubljen u tu mašinu i ne mari ni za potrebno vreme ni novac koji su potrebni.

Sve si rekao u ovoj zadnjoj recenici. :takoje:

• Drug član, 707 postova

@ mohikanac

da li mozda znas koje prednje vile nekog litrasa pasu bez prepravki?

a zadnja?

samo da se zavrsi sezona i eto mene u potrazi za delovima.ma samo da ga ja sredim da on mehanicki bude dobar za sminkeraj imam coveka :takoje::takoje: - SPORTAUTO!!!!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja