Jump to content

Moto Zajednica

Održavanje lanca i šta još?

Recommended Posts

• U prolazu, 3 postova

S obzirom da mi je ovo prvi motor pitanje je malo banalno, jel ima neko strpljenja da mi objasni šta sve treba da radim sam oko održavanja istog?

Urađen je  prvi servis na 1000 km, koliko sam obavešten sledeći je na 6000 km. A šta u međuvremenu? Održavanje lanca (To sam našao na forumu, jasna stvar.) Još nešto? Nije moguće da samo treba da čistim lanac narednih 5000 km, jel treba da menjam neko ulje? ili neki drugi potrošni materijal? Ne bih da zbog neznanja zapustim motor. Please opišite mi po stavkama šta sve sami radite na održavanju motora i koliko često. Unapred hvala!

Izvinjavam se adminima ako slična tema već postoji, nisam uspeo da je nađem, link do nje bi mi takođe pomogao  :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

Proveravaj pritisak u gumama, dolivaj čorbu i sevaj.... ;). Probaj da nađeš od ljudi sa foruma - Duh ili sa neta servisnu knjižicu ili user manual za svoj motor.

p.s. da si kupio hondu ne bi morao ništa da radiš  ;D, ovako pazi se....jbg yamaha je to  ;)

• Drug član, 1592 postova
  • Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada

1. Ovako, na tvom upustvu mislim da stoji da se lanac podmazuje poslije svakih 1.000 km, a obavezno poslije voznje po kisi.

Ja malo cesce to radim, elem,

Operem dobro motor, isusim ga krpom gdje mogu, onda voznja od nekih par kolometara samo po asvaltu, birajuci iskljucivo dionice sa sto cistijim asvaltom.

Na taj nacin se osusi lanac i ugreje sto je bitno da sprej dobro nalegne.

Poslije toga, uglavnom uz pomoc prijatelaja, mada ti imas centralni nogar pa je lakse

prskas lanac sa unutrasnje strane dok vrtis lagano zadnji tocak, sve dok ne napravis kompletan krug sa lancem.

Poslije togaocistis zadnju felgu i gumu.

2. Redovno provjeravaj pritisak u gumama, pogotovu prije duze voznje. Sad, tu ima mala caka (vazi i za automobile) propisani pritisak vaziza hladnu gumu, ako provjeravate poslije voznje onda je vec guma/vazduh ugrijan pa dodaj slobodno 10-15% posto od zatatog pritiska

3. Ah, da ostaje jos da sipas gorivo...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja