Libero 2153 Napisano Avgust 11, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Opet trema! Al’ ona, slatka, pred vožnju...! Faza naježenosti počinje u Karađorđevoj, prilazim Jadru i čekam da iza ugla vidim drugare i čujem ergelu! Skupljamo se po običaju, na starom mestu... Još samo jedan na motoru je dovoljan, samo jedan! To nam je recept za uspešan dan. A nikada nije bio samo jedan! Uvek nas u vožnju ide preko nekoliko ... Moja bRAćA pO kVaČilU! Ovaj put start se pomera kod Filipa u Balinović. Nemoš' enduro da teraš i da budeš na dijeti. Zato, stari recept, oproban više puta: lepinja sa jagnjetinom, pretopom, kajmakom, čvarcima... Ko sa čime voli, kombinacije su naravno, dozvoljene, a i poželjne... A može i sa sve! Tzv. kalorijski šok, ko preživi izjutra, teraće ceo dan, a bez da razmišlja kako će da vlada sa 200 omiljenih kila... Ima među braćom i kapaciteta... ''Khmm, kol'ko je sati? Majke ti..? Evo pijem kafu, nešto mi se manta po glavi... Ma nisu normalni, majke mi...!'' Vernici, bez kompromisa... (Moj brat Neša Knjaz) Sekta vlasnika ''Svetog XRV goveda'' Levo je gaučo Milan (Free), a ovo siroče desno, što se junački bori sa lepinjom, je junoša, moj dragi kolega, gaučo Vlada, ponosni vlasnik goveda, sa celih 176 km u sedlu, ali dovoljno hrabar da krene sa ekipom na vožnju, koja je za njegovo iskustvo više nego zahtevna. Ispostavilo se sasvim... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2153 Napisano Avgust 11, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nakon par poziva, polako se oblačimo, jer pristiže ostatak koji je kasnio u Valjevu... Dejan Dobri ( ), i... Aca Vitez sa ćereslom... ( ) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2153 Napisano Avgust 11, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Po default-u, prirodno okruženje nam je prašina, naša nasušna. Prva prilika je 2 km nakon kafane. Pređosmo branu buduće akumulacije Rovni i siđosmo na dno budućeg veštačkog jezera... Kamen, šoder i prašina 1. klase! Ko ovuda prođe sa švaler gasom, promašio je kategoriju! Zato, udri za sve pare! Da se kvalitetno naprašnjamo, pa da teramo dalje... Sreća, sreća, radost...! 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2153 Napisano Avgust 11, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Neša tera uzbrdo... Aca tera nizbrdo... Milan brusi gume u ravnici... Pa onda na smenu, do vrha kamenoloma... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2153 Napisano Avgust 11, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kad je situacija na granici da pubertetlije u nama preuzmu kontrolu... tad se stane i neko pokaže prstom na put... 'Ajmo dalje, sve je naše... Opet Neša: ’’E, nisu normalni, majke mi, k'o deca na trešnji...! ’Ajde bre, kuvamo...!’’ Milan (the gonich of the holy cow) meri dubinu... Kaže, hebi ga, crk'o mu automat od amfibije na svetoj kravi, inače, prošla bi, samo tako... Majke mi... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2153 Napisano Avgust 11, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pauza na Debelom brdu. Paša Aca pita pašu Nešu: Koje si vere, nevero moja...? Paša Neša, naravno ne dozvoljava da bude prozvan, i odmah pada u vernički trans... Hebi ga, da ne slušam dalje prozivke, ja se tu nešto pozivam na 1. amandman, odgovaram istom merom, mislim khmmm... Prašinčina, ovo, ono... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2153 Napisano Avgust 11, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Prevoj Vinčina voda (1093mnv). Orijentir za zainteresovane je žuta, nezavršena kuća na samom prevoju, sa desne strane puta Valjevo - Bajina bašta. Napuštamo asfalt, i odosmo duboko u planinu, Vujića putem do Drine, pored kanjona Trešnjice... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2153 Napisano Avgust 11, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sledi ono što uvek sledi kada su ovakvi predeli u okolini... Rastrčavanje, i skakanje kroz kupseve... ...i kad više ne znam gde je ko.... ...spuštamo se na planetu Zemlju. Ova oranž atleta je Vlada, žuri na vidikovac, jer vreme je za ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2153 Napisano Avgust 11, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan ...pentranje na vidikovac, i pogled na Taru i , dalje, Bosnu... Naravno da bez kafe ne idemo nigde... Kafe pauze nam služe da dan presečemo i duboko udahnemo kad se deca razigraju... Pogled sa vidikovca prema Tari i Bosni ...i put kojim ćemo sići na Drinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2153 Napisano Avgust 11, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan 'Ajmo dalje... Počinje dugi spust na Drinu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2153 Napisano Avgust 11, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj put vodi do Drinske magistrale, i izlazi neposredno pred ulaz u kanjon Trešnjice. Za ovaj dan smo se dogovorili da rutu promenimo i vozimo planinom, paralelno sa magistralom, uzvodno, do Okletca na Drini. Sabiramo se na skretanju za Okletac. Sačekujemo i gaučosa Vlajka, s govedom. Veli, krava mu je u onim danima, pa je pažljiv, ne sme da pretera... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2153 Napisano Avgust 11, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Konačno, pravi za tereni za naše mašine. Red blata.. ...red vode... ...red prašine! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2153 Napisano Avgust 11, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Šta ovaj moj fotoaparat izdrži, ma čudo jedno... Na momente, prašina je tolika, da ne vidim nikoga ispred sebe, pa onda naslutim konture, pa opet... Al' nebitno, ovo volim i uživam za sve novce... Kao što rekosmo jednom prilikom: ''Ošini po prašini..!'' 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2153 Napisano Avgust 11, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dajemo prašini šansu da se slegne, dok uživamo u pogledu sa grebena... Blago ošašavljen prašinom, gaučo Vlada počinje da ispušta zvuke, kojekakve onomatopeje (da ne kažem muče) pod kacigom, saučestvujući u patnjama omiljene mu kravice. Gaučo Milan ga teši, dok ispada iz šume. Čudo jedno kako su goniči puni međusobnog saosećanja i obzira... (hebi ga,morao sam... ) 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2153 Napisano Avgust 11, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Svaka gora ima svoga bajkera. Ovde smo naleteli na ljudinu na Tomosu, koji je nakon kratke priče sa nama, svoj motorin uhvatio za upravljač i okrenuo u mestu, kao što bih ja okrenuo dečiju biciklu. Bez ikakvog napora... Moram da pohvalim Vlajka, za celodnevnu sigurnu vožnju... I prvi pogled na Drinu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2153 Napisano Avgust 11, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pogled na veličanstvenu Drinu, negde iznad Okletca... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2153 Napisano Avgust 11, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Okletac. Silazimo na Drinu i pravimo pauzu... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2153 Napisano Avgust 11, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sumiramo utiske i uživamo u nestvarnoj, smaragdno zelenoj boji Drine. Ne znam da li ćete mi verovati, na istom ovom mestu sam pre par godina fotografisao porodicu koja je uterala Golfa II u Drinu na pranje. Moja mala glava ne može to da shvati... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2153 Napisano Avgust 11, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Krećemo dalje, uzvodno do Bajine Bašte, gde pravimo pauzu da se snabdemo hranom i pićem. Tela traže svoje, nije šala... U najavi je omiljena nam priredba u prirodi... Bez zadržavanja prolazimo Perućac i reku Vrelo (poznata i kao reka Godina, 365m) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2153 Napisano Avgust 11, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Počinjemo penjanje na Mitrovac, inače... ...jedna od omiljenih mi džada! Negde na pola planine stajemo da uživamo u pogledu i... ...da neki među nama dođu sebi! Joga, ovo,ono? Ma jok... Aksiom, davno rečen, višestruko potvrđen: ''Žena mož' da bude sa sela, al' motor, mora iz Japana'' 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2153 Napisano Avgust 11, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo nas na Mitrovcu! Samo pentranje iznad jezera u Perućcu je klasika u moto svetu Srbije i neću mnogo o tome. Ko nije vozio do Mitrovca, sedi, jedan! Jer ne zna šta nije video a ni i vozio, tako da... U sedla! Od Mitrovca nastavljamo putem prema Zaovinama i jezerima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2153 Napisano Avgust 11, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nakon par kilometara, sa leve strane nailazimo na odvajanje za Mokru goru. Dobro obeleženo, i bar na samom početku, makadam ''A'' klase. Izmišljeno! Bez zadrške, odlazimo ka Sekulićima i Zborištu. Verujem da će svaki zaljubljenik u enduro i planinu, barem pokušati da sebi priušti vožnju kroz ove nestvarne predele. Što se mene i ekipe tiče ovi predeli idu u bukvar enduro vožnje u Srbiji... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2153 Napisano Avgust 11, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Polako napuštamo Taru planinu, a prilazimo Mokroj gori... Gaučo Milan tera goveče za sve pare. Veli da je u momentu video trocifrenu brzinu na cajgeru! ... Priznajem da sam u ovim momentima preispitivao svoje postupanje... Šta ja to radim, nisam normalan... Uh, ne daj Bože, al' ako ispravi, kucaćemo Nemanji Kusturici na kapiju, zajedno sa govečetom... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4463 Napisano Avgust 11, 2011 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan obecavajuce. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2153 Napisano Avgust 11, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Uh...dobro je, maši me...! Posle, možda i minut, stiže i ekipa. I konačno, počinje pauza, al' prava. Dovoljno vremena da se raskomotimo i bez opreme opustimo u predivnom okruženju. Počinju pripreme za dopunu telesnih energenata... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...