Jump to content

Moto Zajednica

Tema za vlasnike kineza :)

Recommended Posts

• Drug član, 3087 postova

С времена на време прочитам којегде како "Нанфангови" (читај "Регал Рептор") двоцилиндраши имају неке ситне проблеме са системом за убризгавање горива.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati po nekad, 360 postova
  • Motocikl: Kymco Zing 125, BMW F800GS Adventure

Zna li neko gde se nalaze osiguraci za svetla na skuteru? Ubi se trazeci, nikako da nadjem. Sve super radi, zmigavci, sijalica kocnice, truba, samo prednje i zadnje svetlo nece. I znate li o koji se osigurac radi (ako bi imala neka sema jos bolje)?

Не налазим боље место да поделим ово са вама. Можда је неко раније приметио и поделио са екипом, али ако није...

Читам малопре тему у којој момак пита о три кинеска крузера и како не налази половне "Спринт Челенџере". Из радозналости у претраживач укуцам "Спринт Челенџер", да видим да ли је могуће да нико не жели да се реши свог мотора и као један од првих резултата добијем линк за комшијски форум: http://cro-chopper.f...juce-challenger .

Они који су неко време на форуму вероватно се сећају типа са ником "Бесни тестераш" и његове "Одисеје" са куповином "Челенџера", фалинкама на мотору, мајстор Бобану, опасној жени и спора са, мислим, Микуланцем, где су пале и тешке речи.

И сад, то што је човек написао у првом посту, којим је тамо започео тему, читали смо и ми овде. После низа стандардних честитки, какве и овде пишемо када се неко понови, прочитам и ово његово писаније:

post-3975-0-29437900-1351537175_thumb.jpg

Малчице сам шизнуо на то што је чо'ек напис'о.

Пише да се екипа са форума хладно односила према њему јер је решио да купи кинески мотор, што и сами знате колико је оправдана тврдња. Рекао бих да већина нас зна стари савет - "Не качи се са будалом" и да је због тога није наишао на неки ентузијазам других према њему. Није први који "не зна да се понаша у друштву", па буде игнорисан - није ништа страшно, дешава се... Али оно друго што је написао, да је такав однос према њему можда и због тога што је он Војвођанин...

НЕ, БРАЈКО, ТО ЈЕ ЗБОГ ТОГА ШТО СИ БИЗГОВ!

• Podržavam 2

• Zainteresovan, 863 postova
  • Motocikl: R1200GSA

Auuu, nisam to ispratio. 1lol.gif Kakve teske reci, koja tema, deder neki link da procitamo i mi koji nismo pratili (prosla mi tursko-spanska serija, pa mi treba dnevna doza dramaturgije) ;)

• U prolazu, 12 postova

Cao svima.

Nadam se da sam na pravom mestu :) ovde se hvale "kinezi"

Ja sam ponosni vlasnik, od 2008. godine, jedinstvenog kineza Regal Raptor DD300 Spider.

Motor je prešao 34000km (neki kilometar manje).

Motor je redovno sevisiran. Od prvog dana vožen na Motulu 5100. Zamenjen je jedan set lanac, lančanici, jedan set kočionih pločica na oba točka i obe usisne prirubnice. Svećice su prvi put zamenjene na 32000km.

Samo sam želeoda podelim moje iskustvo vezano za "kineze" sa ostalim Uveženim članovima.

Iz mog iskustva, preporučujem kineske motocikle, jer za uloženi novac možete dobiti jako mnogo prijatnih kilometara vožnje.

Jedina stvar sa kojom se morati pomiriti, je njegova snaga agregata i samim tim krajnja brzina. Nemojte od svog ljubimca tražiti više nego što može da pruži i trajaće vam jako dugo i pouzdano.

Toliko od mene za sad.

Pozzz

• Svrati ponekad, 209 postova
  • Motocikl: versys 650

Не налазим боље место да поделим ово са вама. Можда је неко раније приметио и поделио са екипом, али ако није...

Читам малопре тему у којој момак пита о три кинеска крузера и како не налази половне "Спринт Челенџере". Из радозналости у претраживач укуцам "Спринт Челенџер", да видим да ли је могуће да нико не жели да се реши свог мотора и као један од првих резултата добијем линк за комшијски форум: http://cro-chopper.f...juce-challenger .

Они који су неко време на форуму вероватно се сећају типа са ником "Бесни тестераш" и његове "Одисеје" са куповином "Челенџера", фалинкама на мотору, мајстор Бобану, опасној жени и спора са, мислим, Микуланцем, где су пале и тешке речи.

И сад, то што је човек написао у првом посту, којим је тамо започео тему, читали смо и ми овде. После низа стандардних честитки, какве и овде пишемо када се неко понови, прочитам и ово његово писаније:

Пише да се екипа са форума хладно односила према њему јер је решио да купи кинески мотор, што и сами знате колико је оправдана тврдња. Рекао бих да већина нас зна стари савет - "Не качи се са будалом" и да је због тога није наишао на неки ентузијазам других према њему. Није први који "не зна да се понаша у друштву", па буде игнорисан - није ништа страшно, дешава се... Али оно друго што је написао, да је такав однос према њему можда и због тога што је он Војвођанин...

Ја се мало касно укључујем у опањкавање горепоменутог: од када је Београд у Војводини? Пише лепо да је човек из БГ-а.

Неки људи себи баш много дају за право. Увлачи се комшијама, а своје пљује.

• nocni cuvar, 2583 postova
  • Motocikl: Yamaha nouvo elegance

E svaka ti cast gde ga izvuce, nasmeja me ponovo. Steta sto ga vise nema ovde, verovatno mu je njegova Suki zabranila da koristi forume. Ipak je zalosno procitati sta je tamo napisao znajuci koliko ovde na forumu ne postoje granice i svako se lako ukljucuje bez obzira odakle dolazi.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 171 postova
  • Motocikl: Keeway Superlight 150

Ovom poltronu uvalili macora, je*ao bi se ovaj za dinar ceo dan.

Zena je pregovarala sa gazdom oko cene motora (citiram: "a meni rekla : Ti rec sada da nisi rekao !!! "), ne mogu da se nacudim. Valjda ima veliku pregovaracku moc, ne znam kako drugacije da opravdam glupost ljudskog uma, ukoliko u ovom slucaju postoji isti. :stabre:

Upisao sam se od smeha. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• U prolazu, 96 postova
  • Motocikl: Princ Sprint 125

dal neko od vozaca srint prince 125 ccm (jinlun 125-11) zna kako se odredjuje novo ulja na maloj sipkici zavrtnja za sipanje ulja. POZDRAV SVIMA

Чек', не зезаш се када то питаш? :staa:

Је л' на крају те мерне шипкице постоји некакав део са "коцкицама"? Ако постоји, урадиш стандардну процедуру - када одвијеш тај чеп са шипкицом, обриши њен крај крпчетом, држиш мотор равно, па поново завијеш до краја чеп са шипкицом, а онда одвијеш и погледаш који је ниво уља. Треба да буде између горње и доње ивице тог дела са коцкицама, препоручљиво ближе горњој ивици. Негде људи пишу да се за неки тип мотора мери са одвијеним чепом, који се само наслони на отвор, без увртања, па онда провери ниво на шипкици, али свеједно - треба бити баш таленат да сипаш сувише мало или сувише много уља, да би то сметало мотору.

• Podržavam 2

• Duh Bez Sekire, 1037 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250

Na Princu 125/250, Kinroad 250 i drugim klonovima istog parallel twin agregata se meri nivo ulja sa odvrnutim čepom. Znači, treba postaviti motor na centralni štender na ravnoj površini, odvrnuti čep od ulja i izbrisati šipkicu i onda uroniti nazad šipkicu do kraja BEZ uvrtanja čepa. Nivo treba da bude između oznaka za MIN i MAX.

Tako su barem braća Kinezi napisali u ovim nemuštim uputstvima na tarzanskom engleskom koje ja imam :D

Meri se sa odvrnutim cepom, a bogami kod mene razlika izmedju odvrnuti i zavrnuti cep je dobrih 10-15% ulja (0.7l je ukupna zapremine)

• U prolazu, 96 postova
  • Motocikl: Princ Sprint 125

sprint princ 125 iliti junlin 125-11 kako pise u saobracajnoj, na toj sipkici ima izrezbarene "sare" nikakve crte min/max naravno da onda ne bih pitao, svejedno hvala na odgovorima, slicni su svi pa cu tako i posupiti.:takoje:

Е па уља и треба да буде толико да му ниво буде ни више, ни ниже од тих "шара". Док му је ниво видљив на "шари" - ОК је.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 457 postova
  • Motocikl: mz ts250/1 i qm250 cb450N pc14

Postovane kolege neznam kako da se izrazim a da me ne rezumete pogresno jer ne zelim nikoga da vredjam od vas.Naime mnogo je reci o ovom pa o onom motoru, sklopu istih, instalacije,prednji i zadnji tocak, gumama pa o nivou ulja i svih ostalih detalja koji nas interesuju vezanih za ove nase motore, pa i o svecicama se dosta pricalo. Po ko zna koliko puta sam dosta toga i procitao sto su mnogi od vas pisali ( u temama za ove nase copere ) sta i kako da se uradi za ovo ili ono a mnogi su to radili na svoju ruku ili po svom znanju.Interesuje me razlog zbog kojeg skoro svi pisete da su svecice za nase motore NKG CR7HSA ( mislim na moj qm a vrlo moguce i za druge, ne znam ) a u uputstvu pise da su za njega idealne NKG C6HSA-CR6HSA.Mozda gresim neznam, ja kako god da kucam po netu i trazim ovu CA 250 T ( jer je navodno qm njegova kopija a qm je naj blizi suzukiju ) nje nema, a danas sam kucao na dva razlicita valjda sajta za svecice za CMX 250 (( reko ajde da probam za nju sta kazu ipak su te dve honde dosta slicne( CA 250 T i CMX 250)) , na jednom je pisalo da je svecica CR6HSA za CMX 250 a na drugom da je svecica U22FSR-U za CMX 250.U cemu je tu sad fora? Mislim da ako u tamo nekom uputstvu pise da se koristi to i to ( gorivo, svecice,pritisak u gumama, razna ulja itd. za odredjeni tip motora), pa to onda valjda i treba koristiti.Ja bih vas zamolio da mi objasnite u vezi ovih svecica jer sam veoma zbunjen, i jos nesto , na jedne svecice je ispisano plavim slovima a na drugim crnim slovima ( radi se o NKG svecicama i jedne i druge imam kuci) koje su lazne tj. koje su losije po ovim bojama. E sad kada sam jos malo zavio one srafove odozdo na karburatoru ( pricao sam u temi : sve za qingqi qm250 )sa CR7HSA nije hteo da upali a sa C6HSA je upalio. Zbog cega je to desilo?Ipak koje su prave svecice za qm250? Unapred hvala.

na jednom je pisalo da je svecica CR6HSA za CMX 250 a na drugom da je svecica U22FSR-U za CMX 250.U cemu je tu sad fora?

Прве су NGK, а друге Denso. То ти је свећица истих карактеристика, али различитих произвођача. Ону NGK са ознаком 6, по правилу, користиш по хладнијем времену, а ону са 7 по топлијем времену. Краће и једноставније нисам могао да ти објасним.

Taj kod na NGK svecicu ti je u stvari skraceni opis gde brojka posle indeksa CR oznacava visinu temperature u toku paljenja smese. Sto je taj broj manji, to je veca temperatura. Stavljanje lose svecice, odnoso svecice loseg inedeksa temperature rizikuje dve stvari, topljenje svecice u slucaju da je veci indeks, ili naslage ugljenih jedinjenja ako je indeks manji, sto u oba slucaja otezava paljenje.

Medjutim postavlja se pitanje zasto postavljati svecicu sa vecim indeksom i obrnuto? Kada motor konstantno radi pri velikim obrtajima i velikim opterecenjem na duze relacije, preporucuje se da se stavi "hladnija" svecica, odnosno svecica sa vecim indeksom, dok kod kratkih voznja pri maloj brzini se preporucuje svecica manjeg indeksa.

Konkretno u tvom slucaju, problem se nalazi u karburatoru, bogate smese gorivo/vazduh dovodi do stvaranja naslage ugljenih jedinjenja, isto kao sto pri kratkim voznjama svecica se ne zagreva dovoljno i ne moze se "sama" ocisti. Mala je verovatnoca, ali moze i biti da napon tokom paljenja nije u propisanim merama, sto opet moze dovesti do naslage. Ti sto si presao na propisanoj svecici nisi resio problem vec samo ga odlozio za kasnije.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja