Jump to content

Moto Zajednica

Tema za vlasnike kineza :)

Recommended Posts

• Svakom po zasluzi, 12432 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Šmrc...hoćete da bacite godinu dana prijateljstva zbog jednog japanca..neka vas neka... :P

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1347 postova
  • Motocikl: BMW R1100RT

Ma nije vise tu samo domovina u pitanju,nego brotherhood!

Al da ne offujem vise,imamo mi jos jednu zmiju u nedrima u vidu najveceg "kineza" (posle onog Jao Mao).Al njega jos i mogu da razumem,zbog gabarita.

E,ako neko cuje za nekog TA povoljno..... ::)

E bre kume...... ;D ;D ;D

Valjda je nesto slicno i Karadjordje rekao u Radovanjskom lugu

Jel pijem ban?

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

a ja sam sad ponosni vlasnik jednog kineskog jako prdala  ;D ;D ;D ;D ;D

al dzaba vam imam i hondu  :P :P :P :P :P

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

• Svrati ponekad, 320 postova
  • Motocikl: Suzuki GN 125, Honda VT 600

Поздрав будућа браћо по мотору, нешто сам ових дана обилазио сајтове домаћих заступника (наравно искључиво кинеских) и приметих цене на http://www.qingqi.co.rs/sr/qingqi_qm250.html Можда ме сећање вара, али мислим да их раније није било. Још мање ми се чини да је цена QM250 била 1575 евра.

Да скратим причу, када сам видео цифру, апетити су ми нагло порасли. Испада да је разлика између дуго планираног Принца и QM-a сада мања од 300 евра. По перформансама бих рекао да је дотични тренутно неки "best buy" међу кинеском крузер братијом, ако гледамо однос цена/квалитет. Такође ми се чини да би Quingqi лакше повукао мојих 90 кг живе ваге. Још један плус би био добра сервисна мрежа за ту фирму у Новом Саду.

Молим вас исправите ме ако негде грешим, а и сваки други савет је добродошао. У сваком случају паре се полако скупљају и са новосадског сајма мотора следеће године се не враћам пешке :)

Велики поздрав и срећни вам сви празници!

• Drug član, 1347 postova
  • Motocikl: BMW R1100RT

Pozdrav Draza84! Ovaj motor se prodaje zadnjih par godina, ako se ja dobro secam,prosle godine na sajmu u NS cena je bila jako malo visa od ove(mislim da je bilo 16** ojra).Meni se takodje jako dopao,i razlog moje nekupovine istog je bio samo nezainteresovanost i neozbiljnost prodavca,no ne bih sad o tome ovde.Vidim da su neki ljudi koji ga voze jako zadovoljni,mislim da kolega Lancia moze da ti najbolje objasni sve sto te interesuje u vezi ovog motora.Srecno s kupovinom,i tebi srecni praznici

• Svakom po zasluzi, 12432 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Ako želiš da kupiš nešto od 250 kuba, a da prođeš što jeftinije, razmisli i o Kinroad-u. Dobro motorče, lepo, drugar NikolaCruss je obišao pola Srbije sa njim i bio na skoro svim BJB vožnjama, a cena dooosta ispod tog Qingqi-a. Možda da ga kontaktiraš i da pitaš za utiske?

• Drug član, 3087 postova

Макине су им обојици, колико могу да закључим, исте - клон "Ребела", али ми се (погађате) Qingqi чини као педантније направљено моторче.

• Drug član, 2265 postova

Поздрав будућа браћо по мотору, нешто сам ових дана обилазио сајтове домаћих заступника (наравно искључиво кинеских) и приметих цене на http://www.qingqi.co.rs/sr/qingqi_qm250.html Можда ме сећање вара, али мислим да их раније није било. Још мање ми се чини да је цена QM250 била 1575 евра.

Да скратим причу, када сам видео цифру, апетити су ми нагло порасли. Испада да је разлика између дуго планираног Принца и QM-a сада мања од 300 евра. По перформансама бих рекао да је дотични тренутно неки "best buy" међу кинеском крузер братијом, ако гледамо однос цена/квалитет. Такође ми се чини да би Quingqi лакше повукао мојих 90 кг живе ваге. Још један плус би био добра сервисна мрежа за ту фирму у Новом Саду.

Молим вас исправите ме ако негде грешим, а и сваки други савет је добродошао. У сваком случају паре се полако скупљају и са новосадског сајма мотора следеће године се не враћам пешке :)

Велики поздрав и срећни вам сви празници!

Jako su slicni naizgled, ali ima dosta razlika koje idu u korist qm250. Naime, ukratko cu napisati ono sto mi se cini da je korektnije odradjeno na njemu.

Rolbar je kvalitetniji i ne spada u dodatnu opremu kao kod Kinroad-a. (Kinroad rol bar- 3320din)

Hromirana plastika ili sta vec ispred rezervoara koja pokriva kablove, a koju kinroad nema.

Kvalitetnije ofarban.

Prekidaci su metalni, i instalacija je za nijansu bolja, mada nista preterano bitno.

Rucice su ozbiljnije, udobnije i lepse.

Poluge kvacila i prednje kocnice ne ostavljaju tragove po rukama.

Maglenke u standardnoj opremi, na Kinroad ne postoje.

Koferi u standardnoj opremi.(kinroad - 3645din)

Analogni pokazivac goriva.

Po meni lepsi auspusi, i izduvna grana bez onih dodatnih cevi creva ili sta vec. (koje na kinroad-u nicemu ne sluze i nisu povezani, a navodno postoje radi zadovoljavanja euro normi)

Metalni cep gde se doliva ulje.

Ovo ne znam, niko nije pisao kako je na kinroad-u (nek neko napise), ali na QM 250 sraf za ispustanje ulja ima magnet koji skuplja cestice metala iz masine.

Siri i jaci lanac na QM250.

Bolji varovi na ramu, mada mozda zavisi i od primerka do primerka, pa ne uzimaj ovo zdravo za gotovo.

Generalno, bolji kvalitet izrade.

Udobnija i meksa sedista.

To su neke naizgled sitnice, ali kad se sve sabere i oduzme, rekao bih da je QM250 bolja kupovina u odnosu na Kinroad, bez obzira na razliku u ceni.

Хвала на детаљном опису. Овако гледано, разлика у цени је и сасвим оправдана. Видећу како ће се развијати ситуација у наредних неколико месеци, али чини ми се да имамо победника.

Challenger, Supershadow... су ми ван ценовног ранга, па ми ни не вреди да их узимам у обзир. А од Princa, као што рекох, сам одустао јер мислим да заиста вреди да мало погурам буџет до класе од 250 кубика.

Поздрав свима!

• Drug član, 1175 postova
  • Motocikl: Maca

Malo upozorenje! Ta cena vazi samo sad na akciji dok ne rasprodaju lager sa modelima '08. Zbog toga su cene svih modela qingqi-ja znacajno spustene,pa i modela qm250.Mislim da je Blackbite to vec i preneo na nekim od predhodnih strana a moze se verovatno jos uvek videti na pocetnoj strani zvanicnog sajta.Inace standardna cena ove sezone mu je bila oko 1700-1800.Mada ko zna,mozda na Sajmu ponovo smisle neki popust pa opet dodje na 1500.

• Drug član, 2265 postova

Da, kao sto rece Rolle, trenutno je aktuelan popust zbog rasprodaje lagera i 2008g modela.

Redovna cena je 1690, ako nisam zaboravio, pa ako mozes pozuri da uzmes odmah. Prosle godine su na sajmu bile regularne cene, tako da ne mora da znaci da ce biti jeftiniji.

Sto se tice princa, dobro je da si odustao, jer mu zaista nedostaje snaga i treba dosta da se pomucis da bi bio konkurentan u saobracaju.

Ух уништили сте ми дечачке снове, шта је следеће, Деда Мраз не постоји? :):)

Не могу га сада пазарити, добар део лове ми је орочен у банци, остатак још нисам скупио, а и доживео бих нервни слом да сам коначно купио бајк, а не могу да се возим због снега и зиме. Мораћу да се стрпим.

Сајам сам планирао за куповину и због осталих попуста. Не знам да ли сам напоменуо, ово треба да буде први мотор, што ће рећи немам ни кацигу, па бих искористио прилику да купим и нешто опреме успут.

Поздрав

• Zainteresovan, 870 postova
  • Motocikl: Suzuki XF650 Freewind

Drazo ja ti isto savetujem Kvinkija, zbog svega gore navedenog a i zbog toga sto je 250 ccm naspram Princa koji je 125. ;) 125 ccm bi ti verovatno brze dosadilo. :)

I da, mislim da smo na sajmu u NS-u (bili smo Blackbite i ja) videli popuste na kinezkim motorima, i mislim da me secanje ne vara ;D Doduse nije bio popust za sve kineske proizvodjace, Princ je bio u standardnoj ceni od 1300 eura.

BG sajam motora je veci (bar je prosle godine bio) i uglavnom uvek budu neki popusti pa probaj tamo da pazaris neku makinu :)

Zelim ti srecu s kupovinom i srecne praznike! :)

PozZ! :)

• Svrati ponekad, 458 postova
  • Motocikl: gpz 500 s

Motor se zove ČINČI,a dobra su oba.

I meni se cini da bih prednost dao činčiju,ali bi verovatno na kraju cena odlučila.

A ako ne bih sitničario oko cene,a hocu Kineza od 250,kupio bih DADYW EAGLE 250,definitivno.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja